May 26, 2020, 02:27:56 AM

Author Topic: Za Europsko nogometno prvenstvo kreće HRT 2 HD  (Read 31 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Za Europsko nogometno prvenstvo kreće HRT 2 HD
« on: April 27, 2016, 01:58:05 PM »
Hrvatska će radiotelevizija od 10. lipnja do 10. srpnja eksperimentalno prenositi Europsko nogometno prvenstvo iz Francuske u visokoj kvaliteti (eng. high definition) kako bi svojim gledateljima pružila što kvalitetniji prijenos utakmica.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u visokoj kvaliteti nosit će oznaku HRT 2 HD, a za njegovo praćenje potrebno je imati HD televizor s ugrađenim DVB-T prijamnikom i MPEG-4 dekoderom. Posebni program HRT 2 HD gledateljima će biti dostupan na zemaljskoj (DVB-T) platformi u digitalnome multipleksu B, u kojemu se inače emitiraju Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), a koji pokriva koji pokriva više od 95 % područja Republike Hrvatske.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u standardnoj kvaliteti i eksperimentalni program HRT 2 HD imat će isti sadržaj, a razlika je samo u kvaliteti. Nije, dakle, riječ o novome televizijskome programu, nego o eksperimentalnome emitiranju Drugoga programa HTV-a u visokoj kvaliteti.

Kako bi na svojim televizijskim prijamnicima mogli pratiti Drugi program HTV-a koji se emitira u visokoj kvaliteti (HRT 2 HD), gledatelji će nakon početka eksperimentalnoga emitiranja na svojim prijamnicima morati pokrenuti pretraživanje odnosno ažurirati postojeću listu.

Europsko nogometno prvenstvo Hrvatska radiotelevizija će, također u HD-u, prenositi i putem svoje multimedijske platforme HRTi, što znači da će gledatelji utakmice moći pratiti i na pametnim telefonima, prijenosnim računalima i tabletima na području Republike Hrvatske. Pritom je posebno važno što će gledatelji zahvaljujući platformi HRTi moći pratiti obje utakmice završnoga kola po skupinama koje se igraju u isto vrijeme.

Osim za Europsko nogometno prvenstvo HRT također namjerava pokrenuti HD kanal i za Olimpijske igre, koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru.
hrt.hr