May 30, 2020, 06:06:08 PM

Author Topic: SONY ERICSSON - Vivaz Pro  (Read 581 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gajtan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 432
SONY ERICSSON - Vivaz Pro
« on: October 01, 2010, 03:16:45 PM »


Sony Ericsson je hardverski „nadogradio“ svoj HD mobitel Vivaz i dodao mu oznaku pro

Nakon Vivaza, Sony Ericsson je (potpuno logično i očekivano) tržištu ponudio i Pro verziju s QWERTY tipkovnicom, ali novi je Vivaz u odnosu na prethodnika ipak nešto drugačiji, ne samo po bočnoj tipkovnici. Vivaz Pro ima 3,2-inčni ekran osjetljiv na dodir, rezistivne je tehnologije, što znači kako je za odabir opcije potrebno pritisnuti ekran, a ne samo dodirnuti ga kao kod kapacitivne tehnologije. Kako je ovo multimedijalni mobitel i namjena je iskoristiti ga što više u multimedijalne svrhe, pogledajmo što nudi od mogućnosti.

Fotoaparat je 5-megapikselni (Vivaz je imao 8-megapikselni) sa svim standardnim opcijama (za stabilizaciju slike itd), a podržava 720p HD video snimanje s kontinuiranim fokusom, nešto što bi svaki video snimač trebao imati. S kvalitetom smo vrlo zadovoljni (čak i noću), kao i na Vivazu bez tipkovnice. Vivaz pro se putem TV izlaza može spojiti i na televizor, a ima sve napredne povezive tehnologije (Wi-Fi, bluetooth, HSDPA).

U odnosu na Vivaza, Vivaz pro je deblji 2,5 mm te duži za 2 mm, a i masa je porasla za 10 grama. Zbog tipkovnice sada je korištenje mobitela ipak praktičnije za surfanje internetom, slanje mailova, osvježavanja statusa na Facebooku i Twitteru, a kako se radi o četverorednoj tipkovnici na kojoj su tipke dosta razdvojene po nama postojao je prostor za dodatno povećanje tipki jer su rubovi ostali neiskorišteni.

Vivaz pro je Symbian mobitel serije 60, peta edicija, tako da po tom pitanju i nema nekih novosti, a ono što će vlasnik ovog mobitela u odnosu na Symbian mobitele drugih proizvođača dobiti jesu drugačije teme i funkcionalnost početnog ekrana, kojima se dobivaju dodatni benefiti (kao što je brži i jednostavniji pristup određenim funkcionalnostima mobitela).

Procesor je na taktu od 720 MHz. Naprednim će korisnicima biti zanimljive funkcije Microsoft Exchange ActiveSync, QuickOffice za pregledavanje dokumenata, PDF preglednik, sinkronizacija, navigacija Wisepilot putem GPS-a i A-GPS-a.

Za kraj smo ostavili tipku za uključivanje uređaja, koja je smještena na stražnjoj gornjoj strani kućišta. Iako se na prvi pogled čini neobičnim mjestom za ovu tipku, praksa je pokazala praktičnost jer nam je kažiprst inače na tom mjestu prilikom držanja mobitela u ruci, a zgodno je i za mijenjanje profila.

OSNOVNE INFORMACIJE
Frekvencija    850/900/1800/1900/3G
Dimenzije    109x52x15
Masa (g)    117
Zračenje    ?
BATERIJA
Tip    Li-Poly 1200
Vrijeme razgovora    12.5
Vrijeme čekanja    430
EKRAN
Ekran u boji    Da
Rezolucija    360x640
Broj boja ekrana    16.7 milijuna
MEMORIJA
Imenik    Memorija telefona
Memorija telefona    75 MB + microSD
MULTIMEDIA
Diktafon    Da
Mp3 player    Da
Video    Da
Radio    Da
KAMERA
Rezolucija    5.1 (2560х1920)
HRVATSKI
Hrvatski T9 unos teksta    
Hrvatski izbornik Da
PRIJENOS PODATAKA
Infra crveni (IRda)    Ne
Bluetooth    Da
GPRS    Da
EDGE    Da
INTERNET

WAP    Da
MMS    Da
e-mail    Da
OSTALO
Java    Da
Organizator    Da
Glasovno upravljanje    ?
Posebnosti    Symbian OS / Procesor: 720 MHz / Touchscreen / Prepoznavanje lica / Geooznačavanje / Autorotacija / aGPS / Wisepilot / HD video snimanje / TV-out / Wi-Fi
Ne bu mene nitko u mojem trsju z mojim kolcem !!

Svi koji se misle zajebavat na moj racun, obavjestavam da je isti blokiran !!

Sagem Dbox2 • NytroBox 6000 combo+ • NB 501 • NB 601