Author Topic: Španska liga novosti-Primera Division  (Read 29012 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1200 on: August 19, 2019, 09:30:16 PM »
Griezmann može uzeti svoj najdraži broj

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Griezmann je odigrao svih 90 minuta na gostovanju protiv Athletic Bilbaoa, ali se nije proslavio i poprilično je razočarao navijače. Dolaskom u Barcelonu Griezmann je izabrao da nosi broj 17 jer je "njegova" sedmica bila zauzeta (broj 7 imao je u Real Sociedadu, reprezentaciji Francuske i u Atletico Madridu). Mundo Deportivo je objavio da će Griezmann ipak dobiti broj 7 nakon što je potvrđeno da Coutinho ide u Bayern. Griezmann ima pravo do kraja prelaznog roka da zamijeni broj a ima i mogućnost posjedovanja 2 broja u Barci, u La Ligi ove sezone, kao i u Ligi prvaka.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1201 on: August 20, 2019, 07:50:08 AM »
Novi problemi za Barcelonu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je poražena u prvom kolu na gostovanju kod Athletic Bilbaa sa 1:0, a u toj utakmici je bila bez Lionela Messija. Ousmane Dembele je započeo utakmicu umjesto Argentinca, ali narednu sigurno neće. Naime, Barcelona je objavila kako je Francuzu dijagnosticirano istegnuće zadnje lože lijeve noge te da će biti van terena pet sedmica. Povredio se i Luis Suarez koji je bio primoran u 37. minuti napustiti teren. Klub sa Nou Campa nije objavio mogući datum Suarezovog povratka, ali španski mediji vjeruju da će iskusni Urugvajac odsustvovati tri ili četiri sedmice. To su svakako loše vijesti za Barcu s obzirom da se sa sličnom povredom muči i najveća zvijezda ekipe Lionel Messi.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1202 on: August 22, 2019, 02:11:37 PM »
Japanski "Messi" u Realu Mallorca

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login 18-godišnji Japanac Takefusa Kubo neće igrati za Real Madrid gdje je potpisao ugovor na šest godina. U ovoj sezoni La Lige nema mjesta u prvoj ekipi Kraljeva pa je tako poslat na jednogodišnju posudbu u Real Mallorcu s kojom će već danas potpisati saradnju do juna 2020. godine. Kubo je prije transfera u Real Madrid bio član Barcelone koja ga se olako riješila, a njeni navijači su ga tada prozvali “Japanski Messi”.