Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20104 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1260 on: February 09, 2019, 04:07:22 PM »
Brazil plače za njima

You are not allowed to view links. Register or Login Stravična tragedija pogodila je u petak Brazil. Čitava država oplakuje desetoricu mladih igrača koji su poginuli na spavanju u trening-kampu nogometnog velikana Flamenga. Vatra je buknula zbog kvara na klima uređaju, a navodno je riječ o starijem dijelu kampa koji nije imao protupožarne alarme. U kampu su bili smješteni mladi nogometaši koji nisu bili iz Rio de Janeira, a iako su imali slobodan dan, ostali su u klubu. Neke je probudio dim pa su se uspjeli spasiti. U petak su identificirane sve žrtve ove tragične nesreće, a riječ je o mladićima između 14 i 16 godina. Svi oni su imali velike snove, a mladi životi su im tragično ugašeni...

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1261 on: February 11, 2019, 01:23:37 PM »
Velika vijest za navijače Blaugrane

You are not allowed to view links. Register or Login Njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung prenosi da je Barcelona dogovorila suradnju s najboljim strijelcem Bundeslige. Riječ je o srpskom napadaču Luki Joviću, koji je ove sezone zabio 14 komada u njemačkom prvenstvu. Detalji ugovora još nisu poznati, ali suradnja što se igrača i novog kluba tiče je riješena, sada preostaje na upravi Blaugrane i Eintrachta da dogovore visinu odštete. Spominje se cifra od 60 milijuna za 21-godišnjeg golgetera. Jović bi tako tijekom ljeta trebao postati novi igrač Barcelone, a preostaje nam vidjeti kolika će u konačnici cijena iznositi za igrača. Srpski napadač igra drugu sezonu na posudbi iz Benfice, a portugalski klub bi trebao zaraditi 12 milijuna eura od njegove prodaje.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1262 on: February 15, 2019, 03:50:54 PM »
Barcelona produljila ugovor s trenerom

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Svečano potpisivanje ugovora obavljeno je danas u predsjedničkoj loži stadiona Camp Nou. Bartomeu je u izjavi za katalonski radio izjavio da želi da Valverde ostane na klupi Barcelone bez obzira na rezultat koji će ostvariti ove sezone. Valverde je produljio ugovor za jednu godinu, do 2020., s opcijom za još jednu godinu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1263 on: February 15, 2019, 04:06:16 PM »
De Ligt u Barceloni ?

You are not allowed to view links. Register or Login Bartomeu je u intervju za Radio Kanal Barcelona obznanio da je Barcelona zainteresirana za Matthijsa De Ligta iz Ajaxa i da se razmatra mogućnost kupovine 19-godišnjeg Nizozemca. Ajax traži za De Ligta otprilike podjednako kao i za Frenkieja de Jonga, mladog veznjaka koji na ljeto stiže u Barcelonu za fiksnih 75 milijuna eura. Katalonci igraju na kartu De Ligtove želje da zajedno s prijateljem De Jongom nastavi karijeru u Barceloni. Barcelona zasad bezuspješno pokušava smanjiti financijske prohtjeve De Ligtovog menadžera Mine Raiola.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1264 on: February 17, 2019, 07:24:04 PM »
U Iranu je cenzurirana utakmica Bayerna

You are not allowed to view links. Register or Login Iranski su gledatelji ovog vikenda bili lišeni gledanja prijenosa između Augsburga i Bayerna. Prijenos je prekinula vjerska policija, koja se također sukobila oko Manchester Uniteda prije nekoliko dana. Iranski navijači nisu mogli vidjeti utakmice njemačkog prvenstva između Augsburga i Bayerna u petak. Iranska vjerska policija, koja osigurava da zabranjene slike ne dolaze na TV u Iranu je u ovom slučaju cenzurirala prijenos zbog glavne sutkinje Bibiane Steinhaus, a iranski šerijatski zakon propisuje da žene moraju biti pokrivene. Naravno, budući da je njemačka sutkinja obavljala svoj posao, iranski su cenzori jednostavno zasjenili prijenos i time spriječili gledanje iranskih gledatelja. Bayernova cenzura dogodila se tek nekoliko dana nakon što je jedna od iranskih televizija uredila grb Manchester Uniteda, koristeći stari grb kluba 1972. godine, noviji prikazuje crvenog vraga, koji se smatra sotonskim simbolom, koji je zabranjen u Iranu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1265 on: February 18, 2019, 07:09:16 PM »
Iranski derbi je svijet za sebe

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login U iranskom prvenstvu prošlog vikenda odigrana je utakmica, koju je vidjelo više gledatelja od bilo koje druge europske nogometne utakmice. Gledatelja je bilo mnogo više od službenog kapaciteta stadiona. Iransko prvenstvo u međunarodnom nogometu nije visoko, ali se može pohvaliti gomilom ekstremno napetih derbija, koji popunjavaju stadione. Najpoznatiji iranski derbi je između Persepolisa i Esteghlala, a velika suparništva također vladaju među mnogim drugim klubovima, kao što su Tractor Sazi iz Tabriza i Esteghlal. Spomenuti natjecatelji igrali su prošlog tjedna, a prema lokalnim agencijama na stadionu je bilo nevjerojatnih 100.000 gledatelja. Domaći su slavili s golom iranskog igrača Ashkana Dejagahe 1:0, a posjet je nevjerojatan jer je službeni kapacitet stadiona Yadegar e-Emam u Tabrizu "samo" 80.450 gledatelja ili 20 tisuća manje nego što je bilo gledatelja na gore navedenoj utakmici.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1266 on: February 19, 2019, 05:08:37 PM »
Eder Militao u Realu ?

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Real je osigurao veliko pojačanje za ljetni prijelazni rok. Španjolska Marca tvrdi kako je sve dogovoreno s 21-godišnjim brazilskim stoperom Ederom Militaom koji je trenutno član Porta. On će sljedeće godine igrati na Santiago Bernabeuu, a Real će za to zadovoljstvo portugalskom klubu platiti 70 milijuna eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1267 on: February 19, 2019, 05:21:39 PM »
Superliga uvodi VAR tehnologiju

You are not allowed to view links. Register or Login Na inicijativu Partizana Srpski nogomet će konačno dobiti video tehnologiju koja će asistirati arbitrima na terenu u deljenju pravde. Ova odluka doneta je na Skupštini Zajednice Superlige i Prve lige Srbije u Staroj Pazovi, na kojoj je izglasano da se uđe u proces uvođenja VAR. Klubovi koji su imali pravo da glasaju jednoglasno podržali su ovaj predlog. Ipak, sve se desilo u odsustvu predstavnika Crvene zvezde, koji se nisu pojavili na zasedanju.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1268 on: February 19, 2019, 05:34:39 PM »
Bayern dovodi najskuplje pojačanje u povijesti?

You are not allowed to view links. Register or Login Bayern priprema rekordnu ponudu za Argentinca iz redova Juventusa Paula Dybale. Vijest je to koju donosi njemački Focus pozivajući se na talijanske medije, pišu Sportske novosti. Iako se Bayern povezuje s potencijalnim transferom Dybale već dulje vrijeme, sada je cijela priča navodno dobila ozbiljnu notu. Naime, tvrdi se da je Bayern Dybalu spreman platiti 75 milijuna eura, kao i dati 25-godišnjem Argentincu plaću u visino od 10 milijuna eura godišnje. Ponuda od 75 milijuna bila bi najveća koju je Bayern ikad platio za dovođenje nekog igrača.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1269 on: February 22, 2019, 10:50:12 PM »
Chelsea neće moći kupovati do ljeta 2020.

You are not allowed to view links. Register or Login Fifina ruka pravde sustigla je londonski Chelsea. Naime, krovna europska nogometna organizacija engleskom je klubu odrezala drakonsku kaznu. Do ljeta 2020. godine, dakle sljedeća dva prijelazna roka, neće moći dovoditi i registrirati nove igrače jer je u proteklih nekoliko godina kršio i zaobilazio Fifina pravila o kupovini maloljetnih igrača i Chelsea će u blagajnu Uefe morati uplatiti 600 tisuća švicarskih franaka, a još 510 tisuća uplatit će Engleski nogometni savez koji je ilegalno registrirao te igrače.
« Last Edit: February 22, 2019, 10:57:13 PM by pomaranca »

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1270 on: February 23, 2019, 10:49:00 AM »
Chelsea ozbiljno razmišlja o zamjeni za Maurizija Sarrija

You are not allowed to view links. Register or Login Posao talijanskog stručnjaka Sarrija pod velikom je prijetnjom nakon što Chelsea već neko vrijeme ne ide u dobrom smjeru. Nije problem u tri poraza u zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima. Problem su blamaže protiv Cityja i Bournemoutha te ispadanje u FA kupu od Uniteda a izgubio je i poziciju u Premierligi koja vodi u Ligu prvaka. Sve to je navelo čelnike Chelseaja da počnu ozbiljno razmišljati o njegovoj smjeni.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1271 on: February 25, 2019, 11:32:47 AM »
Real Madrid dobio je blagi poguranac na gostovanju kod Levantea

#Invalid YouTube Link# Nogometaši Real Madrida na jedvite su jade, uz pomoć VAR-a i dva jedanaesterca, prošli gostovanje kod Levantea i ostali u utrci za drugo mjesto, možda i naslov prvaka. Kraljevi su slavili s 2:1, uz vrlo kontroverzno suđenje Ignacia Iglesiasa. Najsporniji trenutak dogodio se u 77. minuti, kada je zamahivanje nogom Doukurea prema Casemiru okarakterizirao kao kazneni udarac. Sudac je pozvao svoje pomoćnike u VAR kućici i iako sam nije pregledao snimku, što je najspornije u cijeloj situaciji, odlučio je pokazati na bijelu točku. Španjolsko "oko sokolovo" Andujar Oliver otkrio je za Radio Marcu da nema riječi o penalu. "Nema kontakta između Doukourea i Casemira, pa tako ni riječi o penalu", rekao je Oliver.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1272 on: February 26, 2019, 06:39:55 PM »
Pirotehnički rat

You are not allowed to view links. Register or Login AFK i GAIS su igrali utakmicu švedskog kupa, prvi derbi susret nakon sedam godina, ali je potrajao samo 45 minuta. Utakmica je prekinuta zbog neviđene bakljade navijača. Ne samo uobičajene baklje i topovski udari, s tribina su prema travnjaku letjele i rakete.

#Invalid YouTube Link#
Pretpostavlja se da su navijači pirotehniku sakrili na tribinama prije utakmice. Klubovi su na svojim službenim stranicama objavili dan će utakmica biti nastavljena u utorak u 14 sati pred praznim tribinama.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1273 on: February 27, 2019, 03:16:17 PM »
Dovoljan i remi bez golova

Odbrojavanje do trećeg El Clasica ove sezone je pri kraju. Velika utakmica Kup kralja igra se na Santiago Bernabeuu u 21 sat, a samo tri dana kasnije nas čeka još jedan El Clasico La Lige koji se također igra u Madridu, i to u 20:45. U odnosu na prvi El Clasico ove sezone kada su Katalonci razbili Real 5-1, izabranici Santiaga Solarija su u prvoj utakmici polufinala odigrali dosta dobro i izvukli remi (1-1) uoči uzvrata na Santiago Bernabeu, no ono što je najvažnije za njih je to što su zabili gol u gostima te im je u uzvratu dovoljan čak i remi bez golova. Trener Ernesto Valverde vodit će Barcelonu 100. put, a kapetan i najbolji strijelac Lionel Messi će igrati jubilarni 40. el clasico.

Copa del Rey (Kings Cup, Semi Final, 2nd Leg)
21:00 Real Madrid - Barcelona (AGG 1-1)

Vjerojatno će početi igru:
Real Madrid: Navas; Reguilon, Varane, Ramos, Carvajal; Casemiro, Modrić, Kroos; Vinicius, Benzema, Vazquez.
Barcelona: ter Stegen; Alba, Lenglet, Pique, Semedo; Busquets, Rakitić, Alena; Dembele, Suarez, Messi.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1274 on: February 27, 2019, 11:15:30 PM »
Barcelona je šokirala navijače Real Madrida

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je u uzvratnoj utakmici polufinala Copa del Rey utrpala tri komada i igra u finalu. U 50. minuti Jordi Alba je proigrao Dembelea na lijevoj strani, Carvahal je potpuno zaspao, a Francuz daje povratnu loptu za Luisa Suareza koji zabija prizemnim udarcem za vodstvo 1-0 Barcelone. Drugi gol je autogol Varana, a samo četiri minute kasnije u 73., Suarez je realizirao jedanaesterac "panenkom" te je stigao do drugog zgoditka na utakmici.