Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20329 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1320 on: April 23, 2019, 04:57:30 PM »
Marin Pušić i Twente u Eredivision

You are not allowed to view links. Register or Login 47-godišnji Marin Pušić (rođen u Mostaru) već skoro 30 godina živi u Holandiji, gdje je godinama radio kao asistent u Twenteu, ovaj trofejni klub mu je ljetos ukazao priliku da radi s prvom momčadi, i na startu samostalne trenerske karijere klub iz Enschedea vratito je u Eredivision. Dva kola prije kraja sezone Twente ima osam bodova više i utakmicu manje u odnosu na prvog pratioca Spartu, tako da je u Enschedeu šampanjac već otvoren.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1321 on: April 24, 2019, 09:41:04 AM »
Miloš Filipović potpisao za Larissu

You are not allowed to view links. Register or Login 28-godišnji Miloš Filipović, desni vezni Zrinjskog, od naredne sezone nastupat će za Larissu, potpisao je ugovor na tri godine, potvrdio je grčki klub. Redove aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine napušta bez obeštećenja.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1322 on: April 25, 2019, 09:51:06 AM »
City bez problema trijumfovao u mančesterskom derbiju

You are not allowed to view links. Register or Login Man United izgleda sve gore kako se bliži kraj sezone, a sva nemoć demonstrirana je u sinoćnjem porazu 2:0 protiv gradskog rivala Manchester Cityja u odgođenom derbiju 31. kola Premiershipa. Cityju je odbrana titule sada bliža nego ikad ove sezone budući da imaju bod više od Redsa, ali nešto lakši raspored. Man United je na šestom mjestu Premiershipa, a tri kola prije kraja za četvrtoplasiranim Chelseajem, odnosno mjestom koje vodi u Ligu prvaka zaostaje tri boda.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1323 on: April 25, 2019, 10:05:37 AM »
Atletico Madrid slavio u derbiju kola

You are not allowed to view links. Register or Login U derbi susretu 34. kola Primere Division Atletico je u Madridu slavio protiv Valencije s 3-2, pa Barcelona još ne može proslaviti naslov prvaka četiri kola prije kraja.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1324 on: April 26, 2019, 10:20:06 AM »
Kjell Scherpen u Ajaxu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Ajax je i zvanično potpisao prvo pojačanje za narednu sezonu, a radi se o golmanu FC Emmena, 19-godišnjem Kjellu Scherpenu. Scherpen će u Ajax stići 1. jula ove godine, a potpisao je ugovor na četiri godine koji ističe 30. juna 2023. godine. Njegova trenutna vrijednost je 1.5 miliona eura.


pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1325 on: April 27, 2019, 10:24:59 AM »
Muminović potpisao ugovor sa FC Sionom

You are not allowed to view links. Register or Login Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, 18-godišnji Elvir Muminović afirmisao se u omladinskoj školi FC Sion. On je desni bočni, brz, eksplozivan, beskompromisan, zadobio je simpatije struke u Sionu i potpisao trogodišnji ugovor sa klubom Swiss Super League.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1326 on: April 27, 2019, 11:32:10 PM »
Katalonci osvojili La Ligu

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je bila favorit u utakmici na domačem terenu protiv Levantea i očekivano je bila bolja tokom svih 90 minuta. U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle. U drugom je Coutinha zamijenio Messi i u 61.minuti postigao gol odluke. To je ukupno 26. naslov prvaka Španije u povijesti, drugi uzastopni i osmi u posljednjih 11 godina. Katalonci su prvi na tabeli s 83 boda, odnosno devet više od drugoplasiranog Atletica tri kola prije kraja sezone.

#Invalid YouTube Link#

BARCELONA - LEVANTE 1:0 (0:0)
Messi 61.

Barcelona: ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Vidal, Arthur (73./Busquets), Dembele (84./S. Roberto), Suarez, Rakitić, Coutinho (46./Messi).

Levante: A. Fernandez, Coke, Vezo, Pier, Luna, Vukčević (65./Bardhi), Jason, Rochina (84./Marti), Campanha, Simon (46./Morales), Mayoral.


pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1327 on: April 28, 2019, 11:12:28 PM »
Ferencvaros prvak Mađarske


You are not allowed to view links. Register or Login U Mađarskoj slave novog državnog prvaka, a jubilarni 30. naslov već je tri kola pre kraja prvenstva u najvećem mađarskom klubu. Mitski klub Ferencvaroš  iz Budimpešte osvojio je jubilarni 30. naslov mađarskog prvaka. Novi naslov nakon tri godine, a u posljednja dva desetljeća to je tek drugi naslov kluba, koji je napisao najveća poglavlja svoje povijesti u razdoblju do 2. svjetskog rata.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1328 on: April 28, 2019, 11:18:11 PM »
Navijači Reala proživljavaju šok za šokom

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Rayo Vallecano upisao je minimalnu pobjedu protiv Real Madrida u susretu 35. kola španske La Lige u predgrađu Madrida na svom Campo de Futbol de Vallecas stadionu rezultatom 1:0. U 22. minuti sudija Pablo Gonzalez Fuertes pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Adri Embarba. Rayo Vallecano još uvijek ima teoretske šanse da opstane u La Ligi jer ima Girona tri kola prije kraja šest bodova više.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1329 on: April 30, 2019, 09:19:57 AM »
Jan Oblak na meti Man Uniteda

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login ESPN piše da bi David de Gea, koji ima ugovor s Man Unitedom do sljedećeg ljeta, mogao napustiti Old Trafford već na ljeto. Manchester razmišlja da plati otkupnu klauzulu 120 milijuna eura za golmana reprezentacije Slovenije Jana Oblaka iz Atletico Madrida koji je jedan od najboljih na svijetu, a u travnju je produžio ugovor s Atleticom do 2023.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1330 on: May 04, 2019, 09:09:06 AM »
Bivši vratar Reala pretrpio srčani udar

You are not allowed to view links. Register or Login Legendarni Iker Casillas je u Portu tijekom treninga pretrpio srčani udar i sada se uspješno oporavlja u bolnici. Bivši vratar Reala jučer je putem društvenih mreža poručio svima koji su bili zabrinuti da će sve biti u redu. Juan Antonio Corbalán, ugledni španjolski kardiolog je Casillasov slučaj prokomentirao u emisiji Espejo Publico (Antena 3): Iker se više ne može baviti profesionalnim sportom, doživio je infarkt miokarda. Može voditi normalan život, ali ovo je kraj njegove karijere, ne vjerujem da će se vratiti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1331 on: May 05, 2019, 11:55:53 AM »
U novoj sezoni pojačanje u odbrani Intera

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Urugvajac Diego Godin će biti prvo pojačanje Intera za narednu sezonu. Španski mediji su objavili detalje transfera. 33-godišnji Godin će potpisati ugovor na tri godine, imati će platu od 6.75 miliona eura, odnosno 35 % više nego što je zarađivao igrajući za Atletico Madrid. Atletico mu nudi platu od šest miliona eura, koju nije prihvatio i odlazi kao slobodan igrač iz Madrida. Godin navodno već traži kuću u Milanu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1332 on: May 05, 2019, 12:31:55 PM »
Barcelona odmarala glavne igrače

You are not allowed to view links. Register or Login U 36. kolu La Lige u borbi za opstanak važnu pobjedu upisala je Celta Vigo koja je s 2:0 svladala Barcelonu - Maxi Gomez i Iago Aspas su bili strijelci. Barca je doputovala u Vigo bez glavnih zvijezda. Zbog Lige prvaka poštedu su dobili Lionel Messi, Luis Suarez, Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Sergi Roberto i Gerard Pique, Ivan Rakitić i Sergio Busquets su preskočili ovu utakmicu zbog akumuliranih žutih kartona, dok su Coutinho i Lenglet prosjedili na klupi svih 90 minuta.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1333 on: May 06, 2019, 09:09:21 PM »
Iker Casillas izašao iz bolnice

You are not allowed to view links. Register or Login Španski golman Iker Casillas izašao je danas iz bolnice pet dana nakon srčanog udara u društvu svoje djevojke Sare Carbonero nakon što su ga pregledali liječnici te će daljnji oporavak nastaviti u svom domu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1334 on: May 06, 2019, 09:23:22 PM »
Hirving Lozano u Napoliju

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Corriere dello Sport piše, da je uprava kluba Napoli dogovorila dolazak napadačkog pojačanja iz nizozemskog PSV-a. To je 23-godišnji Hirving Lozano, koji je u dresu kluba iz Eindhovena prikazao odlične partije, kako u prvenstvu Eredivisie (17 golova), tako i u Ligi prvaka gdje je u grupnoj fazi s Tottenhamom, Interom i BATE-om upisao 4 gola, a uz sve to zabilježio je sjajnih 12 asistencija. Transfer ca. 40 milijuna eura. Meksički reprezentativac potpisat će petogodišnji ugovor.