Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20203 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1890 on: October 18, 2019, 10:10:10 PM »
Nikola Katić do 2023.godine

You are not allowed to view links. Register or Login 23-godišnji hrvatski branič Nikola Katić koji je prošlog ljeta iz Slaven Belupa prešao u redove škotskog kluba Glasgow Rangers potpisao je novi ugovor i tako produžio vjernost klubu na dodatnu godinu, do 2023. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1891 on: October 18, 2019, 10:32:50 PM »
Politička odluka

You are not allowed to view links. Register or Login UEFA je zabranila utakmice između Kosova i Rusije. Ova odluka je donesena iz sigurnosnih razloga. Ženska reprezentacija Rusije je trebala gostovati u Prištini 4. oktobra u okviru kvalifikacija za Euro 2021. godine, no susret je odgođen zbog gore navedenog razloga. UEFA je odlučila da će, s obzirom da su kvalifikacije već u toku, ovo biti prvi, a ujedno i posljednji duel reprezentacija Rusije i Kosova i to na neutralnom terenu. Rusija nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu, te je UEFA stavila Rusiju na listu zemalja koje ne smiju igrati protiv kosovskih klubova ili reprezentacije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1892 on: October 19, 2019, 10:40:38 AM »
Pique i Dembele danas na treningu

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelonin branič Gerard Pique i napadač Ousmane Dembele odlučili su podržati prosvjednike u Kataloniji. Prema AS-u, Gerard Pique i Ousmane Dembele, u znak podrške prosvjednicima u Kataloniji, pridružili su se štrajku i nisu sudjelovali na treningu Barcelone u petak, održat će ga danas - u subotu u 10.sati ujutro sa kondicijskim trenerom Edu Ponsom, tri sata pre utakmice kada Barcelona igra sa Eibarom. Prosvjedni skupovi u Kataloniji započeli su nakon suđenja više lokalnim političarima koji su sudjelovali u organiziranju referenduma o neovisnosti regije od Španjolske. Podsjetimo, Pique i Dembele zbog kartona neće igrati utakmicu devetog kola španskog prvenstva između Eibara i Barcelone.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1893 on: October 19, 2019, 10:44:11 AM »
Klub Palermo je sada SSD Palermo

You are not allowed to view links. Register or Login Sud u Palermu odlučio je likvidirati nogometni klub Palermo zbog nagomilanih dugova. Palermo je osnovan 1900. godine, pod imenom Anglo Panormitan Athletic and Football Club, te je od tada često mijenjao imena, a ime Palermo nosi od 1987. godine. U 2013. godini klub je ispao u Seriju B, no odmah se vratio u elitni rang italijanskog nogometa i ponovo igrao loše u Serie A te ispao u niži rang 2017. godine. Na kraju prošle sezone Palermo je osvojio treće mjesto u Seriji B, ali je zbog lošeg finansijskog stanja izbačen u Seriju D. Kao Palermo nije mogao igrati zbog nemogućnosti garantovanja finansijske stabilnosti. Ponovo je morao mijenjati ime u SSD Palermo koji će se takmičiti u Seriji D umjesto starog kluba. Navijači Palerma napravili su novi klub SSD Palermo kao što su to ranije učinili Fiorentina i Parma koji su se ugasili iz istih razloga. Palermo je u bogatoj povijesti osvojio pet puta Seriju B i četiri puta Seriju C, dok je tri puta igrao u finalu Kupa Italije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1894 on: October 19, 2019, 10:45:22 AM »
Greenwood potpisao novi ugovor

You are not allowed to view links. Register or Login Mason Greenwood potpisao je novi dugoročni ugovor sa Manchester Unitedom, koji će trajati barem do kraja sezone 2022-23. potvrdio je klub. 18-godišnji napadač obvezao se na četverogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još godinu dana.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1895 on: October 19, 2019, 11:23:14 PM »
Barcelona ponovo No.1

You are not allowed to view links. Register or Login U 9. kolu španjolskog prvenstva Barcelona je ostvarila gostujuću pobjedu protiv Eibara 3:0. Iako Eibar nije igrao loše u prvom dijelu, Barcelona je stigla do vodstva 1:0 u 13.minuti preko Griezmanna. Gosti su stigli u 58.minuti do 2:0 pogotkom igrača utakmice Messija, a na asistenciju Griezmanna. Već osam minuta poslije upravo je Messi asistirao Luisu Suarezu za 3:0. Barcelona je preuzela prvo mjesto na ljestvici s 19 bodova, točnije s jednim bodom više od Real Madrida koji je večeras poražen od Mallorce sa 1:0, a dva boda više od treće Granade koja je u petak svladala Osasunu sa 1:0.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1896 on: October 20, 2019, 12:15:18 PM »
VAR poništio pogodak, sudija priznao
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login Tottenham je jučer jedva uspjeo osvojiti bod na domaćem terenu protiv najlošije ekipe u Premiershipu Watforda, rezultat 1:1. Abdoulaye Doucoure je u 6.minuti doveo Watford u vodstvo, u 86.minuti Dele Alli je pogodio za 1:1, a dok su igrači Tottenhama slavili sudija Kavanagh je konsultirao kolege iz VAR sobe. Svi igrači obje ekipe i navijači s nestrpljenjem čekali su odluku VAR-a. Na semaforu je bilo objavljeno da pogodak nije regularan, 58.000 navijača Tottenhama na stadionu je ostalo razočarano. No, ne za dugo jer sudija Chris Kavanagh priznao je pogodak iako su sudije iz VAR sobe odlučili da ga ponište. Kavanagh je i pored toga što je na velikom semaforu na stadionu objavljeno kako je pogodak nevažeći odlučio ga priznati.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1897 on: October 20, 2019, 08:34:58 PM »
Joel Matip produžio ugovor

You are not allowed to view links. Register or Login Reprezentativac Kameruna, branič Joel Matip, rođen u Njemačkoj, potpisao je danas novi dugogodišnji ugovor sa Liverpoolom koji ga veže na klub do 2024. godine. Ovaj 28-godišnjak je član Redsa od 2016. godine. Matip je na Anfield stigao iz Schalkea, a za Redse je odigrao 107 utakmica i postigao je pet golova.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1898 on: October 21, 2019, 11:03:12 AM »
Luis Suarez dijeli četvrto mjesto

You are not allowed to view links. Register or Login Lionel Messi, naravno, nije dostupan, ali Luis Suarez u Barceloni počeo je prijetiti drugim klupskim legendama. Već se potpisao pod 184 gola. Golom koji je zabio protiv Eibara u gostima, Luis Suarez popeo se na četvrto mjesto na listi najboljih strijelaca Barcelone svih vremena. Izjednačen je sa Joseom Samitierom, oba su postigli 184 gola. Suarez je to uspio za pet godina. U ovom periodu odigrao je 256 utakmica postigavši najviše golova u jednoj sezoni, u sezoni 2015/2016, ostvarivši 40. golova. Suarez sada hvata legendarnog Ladislava Kubalu na trećem mjestu, koji je postigao 194 gola za Blaugranu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1899 on: October 21, 2019, 11:16:43 AM »
Povrijedio se protiv Valencije

You are not allowed to view links. Register or Login Atletico Madrid proteklog vikenda remizirao je na svom terenu protiv Valencije (1:1) na utakmici 9. kola španske La Lige. Mladi igrač Atletica Joao Felix koji je u klub stigao ovog ljeta iz Benfice za čak 126 miliona eura povrijedio je članak noge. Nije mogao završiti utakmicu koja je bila odigrana na stadionu Wanda Metropolitano, teren je morao napustiti u 80.minuti. Iako se u prvi mah činilo da povreda nije ozbiljnije prirode, detaljni pregledi su potvrdili suprotno. 19-godišnjak će propustiti Ligu prvaka protiv Bayer Leverkusena, ali i utakmice u La Ligi protiv Athletic Bilbaa, Alavesa i Seville.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1900 on: October 21, 2019, 11:28:15 AM »
Ronald Koeman u Barci nakon EP 2022 ?

You are not allowed to view links. Register or Login 56-godišnji nizozemski stručnjak Ronald Koeman je u februaru 2018. godine preuzeo kormilo reprezentacije Nizozemske. Koeman ima ugovor sa Nizozemskom do 2022. godine, ali u njemu postoji posebna klauzula koja mu dozvoljava da nakon Evropskog prvenstva 2020. godine može preuzeti samo jedan klub ukoliko stigne ponuda, a to je Barcelona. Legendarni vezni igrač i defanzivac nezaboravnog Barceloninog Dream tima, Ronald Koeman, uprkos prestižnom poslu Nizozemskog selektora, sanja da će u Barceloni odigrati istu ulogu kao i njegov pokojni sunarodnjak Cruyff.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1901 on: October 21, 2019, 04:30:17 PM »
Tino Sven Sušić u Hartbergu

You are not allowed to view links. Register or Login 27-godišnji veznjak Tino Sven Sušić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor sa austrijskim Hartbergom do kraja lipnja sljedeće godine. Ovo ljeto, bio je u pregovorima s Hajdukom, no u konačnici se taj posao nije realizirao. Nakon godinu dana u nizozemskom Venlou, s kojim je suradnju raskinuo u rujnu ove godine je sada prešao u austrijski klub. Njegov novi klub nalazi se na šestoj poziciji austrijske Bundeslige sa 12 bodova iz 10 odigranih utakmica. Za Sušića je ovo peti klub u tri godine. Sušić je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a igrao je za Genk, Standard, Hajduk, Maccabi Tel Aviv, Royal Antwerp. Za reprezentaciju BiH odigrao je osam utakmica.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1902 on: October 21, 2019, 04:43:10 PM »
UEFA kaznila Srbiju

You are not allowed to view links. Register or Login Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Nogometnii savez Srbije (FSS) sa dvije utakmice bez publike zbog propusta u organizaciji meča protiv Portugala. Srbija u kvalifikacijama za EURO 2020 dočekuje Luksemburg 14. novembra, a tri dana kasnije biće domaćin Ukrajini. Iz UEFA za sada nije stiglo pojašnjenje odluke, ali je izvjesno da će protiv Luksemburga, na tribinama moći da budu djeca do 14 godina.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1903 on: October 21, 2019, 04:58:45 PM »
Out najmanje tri mjeseca

You are not allowed to view links. Register or Login Na gostujućoj utakmici protiv Sampdorije, koja je završila rezultatom 0:0, 31-godišnji hrvatski napadač Rome, Nikola Kalinić ozlijedio je koljeno te je nakon odigranog prvog poluvremena zatražio zamjenu. Prema prvim informacijama riječ je o ozljedi ligamenata koljena koji su istegnuti, ali srećom po Solinjanina nije došlo do puknuća. Nikola Kalinić, koji je ljetos stigao na jednogodišnju posudbu iz Atletico Madrida, ove godine više neće igrati, a pitanje je želi li ga nakon ovog Roma. No, ako se stanje zakomplicira te ako će ipak operacija biti nužna, za ovakve teške ozljede vrijeme oporavka je između šest i osam mjeseci.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1904 on: October 22, 2019, 01:32:20 PM »
Nevjerovatna suma

You are not allowed to view links. Register or Login Saudijski princ Mohammed bin Salman želi postati vlasnik Manchester Uniteda. Poznato je da je do sada saudijski princ već nudio određenu sumu novca za kupovinu Man Uniteda, radilo se o cifri od tri milijarde eura, no međutim ona je glatko odbijena. Obitelj Glazer kupila je klub 2005. godine, a u slučaju da dođe do prodaje kluba sa Old Trafforda, 33-godišnji Mohammed bin Salman platit će nestvarnih četiri i pol milijarde eura.