Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20153 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1920 on: October 26, 2019, 07:25:05 PM »
Transfer u siječnju

You are not allowed to view links. Register or Login Ove sezone Rakitić je izgubio mjesto u momčadi. Dolaskom De Jonga iz Ajaxa hrvatski reprezentativac bačen je na klupu te je ove sezone u svim natjecanjima odigrao samo 203 minute. El Mundo Deportivo je danas objavio da je Rakitić prije nekoliko dana zatražio hitan sastanak s upravom Barce i transfer u siječnju. Isti list dodaje da su Katalonci na to pristali i izgledno je da će od ove zime Rakitić nastupati u nekom drugom klubu. Kao najozbiljniji kandidati spominju se Inter i Manchester United.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1921 on: October 26, 2019, 07:49:45 PM »
Gdje će Kylian Mbappe ?

You are not allowed to view links. Register or Login Prema El Chiringuitou, Los Blancos i PSG sklapaju pakt o budućem sporazumu o dovođenju Mbappea na Bernabeu iz Parc des Princessa. Tvrde da je Real već dogovorio djelomičnu uplatu u iznosu od 35 miliona funti prema potencijalnom transferu s ciljem da ga potpiše za eventualnih 244 miliona funti, a Madridski AS je objavio da su u Realu odlučili učiniti sve da Kylian Mbappe postane nova zvijezda kluba sa Santiago Bernabeua, gdje ga neizmjerno cijeni predsjednik Florentino Perez. Kylian Mbappe još uvijek ima samo 20 godina, a već je prema mnogima ponajbolji nogometaš na svijetu. Kylian je prije dvije godine iz Monaca prešao u PSG, a taj transfer iznosio je čak 180 miliona eura. Bogati vlasnici ovog francuskog kluba nemaju baš neku konkurenciju kad je u pitanju domaće prvenstvo, ali zato plan da se pokori Europa ne ide najbolje. PSG redovito padne na prvoj ili drugoj stepenici u nokaut fazi Lige prvaka. Vjeruje se kako je toga svjestan i sam Mbappe, koji bi vrlo lako mogao završiti u nekom europskom velikanu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1922 on: October 26, 2019, 08:00:29 PM »
Po isteku sezone

You are not allowed to view links. Register or Login PSG namjerava iskoristiti opciju otkupa ugovora Maura Icardija po isteku sezonu, prenosi francuski L’Equipe. Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, PSG je uzeo 26-godišnjeg Argentinca na posudbu iz redova Intera, te su zadržali mogućnost da ga potpišu po isteku posudbe i to po cijeni od 70 miliona eura. U šest utakmica postigao je već pet pogodaka za PSG.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1923 on: October 27, 2019, 11:11:13 AM »
Perfektna statistika Slovenca

You are not allowed to view links. Register or Login 26-godišnji slovenski reprezentativac Jan Oblak ponovno je među glavnim favoritima da u decembru dobije nagradu Lev Yashin koja se od ove godine dodjeljuje najboljem golmanu svijeta. U posljednje četiri sezone osvojio je isto toliko Zamora trofeja, priznanja koje dobije golman iz La Lige s najvećim brojem utakmica u kojim je spasio svoju mrežu, odbranio je ono što mnogi ne bi i što su mnogi već vidjeli u mreži. Sedam je puta sačuvao svoju mrežu netaknutu u 10 utakmica La lige na golu Atletico Madrida, što ga je, naravno, učinilo najboljim golmanom u španskom prvenstvu. Osobito je hvalevrijedno njegovo sljedeće postignuće - od posljednjih 19 hitaca u gol zaustavio ih je čak 18. Primio je jedan pogodak.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1924 on: October 28, 2019, 12:19:06 PM »
Franck Ribery izgubio živce

You are not allowed to view links. Register or Login Nogometaši Fiorentine sinoć su na svom terenu poraženi od Lazija u utakmici 9. kola Serije A sa 2:1. Velika drama zbivala se i nakon utakmice jer su igrači Fiorentine bili bijesni na suce. To se posebno odnosi na Riberyja koji je imao što reći jednom od pomoćnika. Ribery bi mogao dobiti žestoku suspenziju jer je u dva navrata odgurnuo pomoćnog suca. Potvrđeno je da je Ribery u tunelu dobio crveni karton i sigurno će propustiti nekoliko sljedećih utakmice.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1925 on: October 28, 2019, 08:14:55 PM »
Ronaldo Jr. u Juventusu U-9

You are not allowed to view links. Register or Login Ronaldo Jr. pridružio se ekipi Juventusa Under-9 i pokazao da bi mogao do kraja oponašati svog slavnog oca. Sin Ronalda postigao je 4 gola za Juventus u svom debiju, a ove sezone odigrao je 23 utakmice i postigao je čak 58 pogodaka uz 18 asistencija.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1926 on: October 29, 2019, 04:51:28 PM »
Matip pauzira mjesec i pol

You are not allowed to view links. Register or Login Prema novinaru Timesa Paulu Joyceu bivši kamerunski internacionalac, 28-godišnji Joel Matip, neće igrati šest tjedana zbog ozljede koljena, što znači da bi mogao propustiti čak 10 utakmica, uključujući derbi protiv Manchester Cityja i gradski derbi s Evertonom i sva tri preostala kola skupine Lige prvaka. Bit će ovo veliki udarac za Jurgena Kloppa jer je Matip bio jedna od važnijih karika. Nije se spreman vratiti treningu jer je koljeno još uvijek upaljeno i potrebno mu je liječenje u obliku rehabilitacije i fizioterapije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1927 on: October 30, 2019, 09:28:44 AM »
Zanimljiv za europske klubove

You are not allowed to view links. Register or Login Juventus se priprema na potpisivanje Matias Souléa u siječnju. Talijanski je klub podnio zahtjev FIFA-i za dovođenjem 16-godišnjeg Argentinca koji trenutno igra u redovima mlade momčadi Velez Sarsfielda i  visoko je ocijenjen u Južnoj Americi. Argentinskog napadača već uspoređuju s Messijem, a italijanski mediji prenose kako su njegov razvoj do sada pratili neki od najvećih europskih klubova (Atletico, Real, Juventus) koji su ostali oduševljeni mladim talentom, te kako je Juventus u konačnici napravio konkretne poteze po pitanju njegova dovođenja. Navodno je Souléova majka već podnijela zahtjev za italijanskom putovnicom, te se očekuje kako bi se igrač mogao pridružiti Juventusu na zimu. Ali ako je povezan s Atleticom, Realom i Juveom, mora postojati nešto posebno u ovom relativno nepoznatom talentu. Tko zna? On bi mogao biti sljedeće najbolje što će izaći iz Latinske Amerike.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1928 on: October 30, 2019, 03:58:26 PM »
Ponašanja trenera Halita Kurta

You are not allowed to view links. Register or Login U turskom nogometu izbio je skandal zbog ponašanja trenera omladinske reprezentacije Halita Kurta. Halit Kurt tukao je svoje igrače i vikao na njih zbog loše igre. TV kanal „Star” objavio je video ekipe u svlačionici, gdje je Kurt igrače prilično jako udarao. Međutim, mladići uopće nisu reagirali na njegove postupke, već su samo gledali u pod, trljajući mjesto udarca. Prema Kurtu, video je snimljen prije tri godine, a na webu se pojavio tek sada. Njegov bijes izazvala je loša igra igrača koji su nakon prvog poluvremena gubili od rivala 1:3. Nakon "edukativnog rada", koji je trener vodio s njima, igrači su ipak izvukli pobjedu (5:3), postigavši ​​još četiri pogotka.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1929 on: October 30, 2019, 04:08:49 PM »
Real je spreman prodati Isca

You are not allowed to view links. Register or Login Real Madrid spreman je da prekine ugovor s veznjakom Iscom kroz zimski transfer. Prema Mundo Deportivu, Kraljevski klub spreman je prodati u siječnju igrača za 70 miliona eura. Ranije su pokazali interes za njega Manchester City, Arsenal i Juventus, no trenutno niti jedan klub nije dao prijedlog za transfer igrača. Ove sezone 27-godišnji vezni igrač sudjelovao je u četiri utakmice španskog prvenstva u kojima nije blistao.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1930 on: October 30, 2019, 04:29:34 PM »
Aleksandar Grigoryan prvi kandidat

You are not allowed to view links. Register or Login Mjesto glavnog trenera armenske reprezentacije nakon ostavke Armena Gyulbudagyantsa ponuđeno je pomoćniku Aleksandera Tarkhanova, Surenu Chakhalyanu. No, trener "Pyunika" odbio je klupu Armenije. Sada je prvi kandidat koji će preuzeti armensku ekipu Aleksandar Grigoryan. Grigoryan je jedan od najtemperamentnijih i najimpresivnijih stručnjaka u ruskom nogometu. Grigorijan je cijeli život radio u Rusiji, ali uvijek je sanjao o Armeniji. Ni jedan armenski klub ni u jednom trenutku nije mu mogao ponuditi ponudu da vodi klub. Ne tako davno, voljno je pristao raditi u moskovskom Araratu i u Luch-Energiya Vladivostok gdje je ubrzo otpušten zbog napetih odnosa s navijačima, koji su izrazili nezadovoljstvo imenovanjem Grigoryana na mjesto glavnog trenera. Stoga će mjesto glavnog trenera armenske reprezentacije za Grigorijana biti cool nastavak njegove karijere.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1931 on: October 31, 2019, 08:58:44 AM »
Jap Stam napustio Feyenoord

You are not allowed to view links. Register or Login Feyenoord iz Rotterdama je vijest da je Jap Stam podneo ostavku na mijesto trenera nakon nedeljnog poraza u derbiju od Ajaksa potvrdio u ponedeljak uveče uz objašnjenje da je ostavka na snagu stupila odmah. Na klupi ekipe iz Roterdama bio je od ljetos i vodio je samo na 11 utakmica. Stam je posle poraza od Ajaksa (0:4) odlučio da se povuče, a možda je inicijalna ‘kapisla’ bila činjenica da su ga posle utakmice sačekali navijači i vređali ga. Tražili su njegovu ostavku i dan posle utakmice je i dobili.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1932 on: October 31, 2019, 09:10:36 AM »
Utakmice u Berlinu otkazane

You are not allowed to view links. Register or Login Sve osim obećavajućeg stanja uma u nižim kvalitetnim razredima natjecanja u vrlo cijenjenoj nogometnoj zemlji. Njemački amaterski nogomet uzdrman je brojnim incidentima. U nedjelju je 28-godišnji nogometaš FSV Münster udario suca nakon što je dobio drugi žuti karton. Sudac je bio potom helikopterom odvezen u bolnicu. Incident, koji je također snimljen, istražuje policija, a odgovorni su najavili oštru kaznu protiv nogometaša. U Njemačkoj su, međutim, sve utakmice u Berlinu otkazane, jer suci štrajkuju zbog sve više nasilja na amaterskim utakmicama u njemačkoj prijestolnici. Nogometni savez Berlina objasnio je kako je u ovoj sezoni bilo 53 slučaja nasilja nad sucima.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1933 on: November 01, 2019, 01:59:44 PM »
Rakitića želi i Atletico Madrid

You are not allowed to view links. Register or Login Atletico Madrid najnoviji je klub koji je pobudio zanimanje za potpis veznjaka Barcelone Ivana Rakitića, prema izvještaju španjolske Marce. Los Colchonerosi su se pridružili Interu, AC Milanu i Paris Saint Germainu koji su zainteresirani za hrvatskog playmakera. Ovo nije prvi pokušaj dovođenja Rakitića u njihovu ekipu. Atletico je pokušao dovesti Rakitića 2011. godine kada je prelazio iz redova Schalkea u Sevillu, te ponovno 2014. kada je odabrao prelazak u Barcelonu. Jasno je kako je Ivan Rakitić na odlasku iz redova Barcelone, te se očekuje kako bi u novu sredinu trebao otići već u siječnju. 31-godišnjak je ustanovio da je vrijeme igranja ove sezone znatno smanjeno u odnosu na prošlu sezonu, samo 233 minute u svim natjecanjima ove sezone. Kako sada stvari stoje, prema izvještaju, Inter je trenutno u prednosti za bivšeg igrača Seville i Schalkea. Kontakt uprave Intera i predstavnika igrača gotovo je svakodnevan i Inter sprema gotovinu da napravi svoj potez za Rakitića, koji želi napustiti katalonskog diva.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1934 on: November 01, 2019, 02:22:43 PM »
Igor Tudor nije više trener Udinesea

You are not allowed to view links. Register or Login Italijanski mediji prenose poput Skyja, Gazzette dello Sport i TuttoMercatoWeb kako je Igor Tudor već bivši na klupi Udinesea. Gazde kluba već su krenule u potragu za novim trenerom i favorit im je baš bivši legendarni veznjak i trener Milana i svjetski prvak s Italijom 2006., Gennaro Gattuso. Nakon deset odigranih kola, Udinese je trenutno na 14. mjestu tablice s deset bodova, koje su skupili kroz tri pobjede i jedan remi. Uoči gostovanja kod Genoe Udinese je ostao bez prvog trenera i u nedjelju će na Marassiju ekipu voditi Luca Gotti. Tudoru je ovo bio drugi mandat u ovom klubu, a nakon deset kola Serie A riječ je o najneefikasnijoj ekipi koja je zabila samo pet golova.