Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20187 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1980 on: November 21, 2019, 11:56:56 AM »
U subotu River Plate - Flamengo

You are not allowed to view links. Register or Login River Plate i Flamengo odlučit će u subotu o najboljoj ekipi Južne Amerike. Po prvi put bit će odigrana samo jedna finalna utakmica Copa Libertadores, a finale je na rasporedu u subotu u glavnom gradu Perua, Limi. Flamengo će pokušati da skine s trona ekipu Rivera, koja je prošle sezone podigla trofej, a igrači su od strane hiljade navijača brazilskog velikana ispraćeni na zaista veličanstven fantastičan način.

You are not allowed to view links. Register or Login

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1981 on: November 22, 2019, 10:51:14 AM »
Nova otkupna klauzula

You are not allowed to view links. Register or Login Record prenosi da je 17-godišnji Fabio Silva potpisao novi ugovor sa Portom i sada ima najveću otkupnu klauzulu u povijesti portugalskog nogometa. Ugovor mladog Silve sa Portom je prije produženja važio do 2022. godine, a za sada nema službenih informacija koliko je isti produžen. Fabio Silva slovi za jednog od najboljih nogometaša mlađih od 18 godina, a FC Porto je to više nego očito svjestan i bilo je samo pitanje vremena kada će itko od europskih velikana pokušati ga namamiti u svoje redove. Silva je igrao za sve mlade selekcije Portugala, nije igrao samo za reprezentaciju do 21. godine. Record tvrdi da je sa novim ugovorom Fabio Silva dobio i novu otkupnu klauzulu - od 125 miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1982 on: November 22, 2019, 11:10:30 AM »
Emerson u vlasništvu Barce

You are not allowed to view links. Register or Login 20-godišnji Brazilac Emerson je 50-postotni igrač Barce. Katalonci su zajedno s Real Betisom kupili desnog beka od Atletico Mineira još u siječnju. Dva kluba dijele cijenu od 12,7 miliona eura. Ugovor s Betisom je do lipnja 2021., kad ga Barcelona može potpisati za šest miliona eura, plus dodatni bonus, iako će Betis zadržati postotak od bilo kakve buduće prodaje. Brazilac igra za Betis i dobro se snalazi, upisao je 10 nastupa, postigavši ​​dva gola i osigurao tri asistencije. Emersonov san je uspjeti u Barci.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1983 on: November 22, 2019, 11:31:21 AM »
Vazquez slomio nožni prst

You are not allowed to view links. Register or Login Krilo Real Madrida Lucas Vazquez slomio je prst na nogi, objavio je klub u četvrtak. Vazquez je zadobio ozljedu nakon što mu je u teretani uteg pao na stopalo, prema izvještajima španskog tiska. "Nakon danas obavljenih testova na našem igraču Lucasu Vazquezu, medicinske službe Real Madrida dijagnosticirale su mu prijelom u dijelu lijevog stopala", piše u izjavi kluba. Za sada nema preciznih informacija koliko će 28-godišnji napadač pauzirati, međutim nagađa se kako ga sigurno neće biti nekoliko tjedana.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1984 on: November 23, 2019, 11:17:33 PM »
Barca jedva pobijedila

You are not allowed to view links. Register or Login Prvoplasirana Barcelona protiv Leganesa, posljednjega na ljestvici jedva je u 14.kolu s 2:1 izborila pobijedu tek 11 minuta prije kraja nakon što je gubila. Youssef En-Nesyri doveo je domaćine u vodstvo u 12. minuti krasnim golom u gornji desni kut. U 53. minuti je Luis Suárez izjednačio glavom nakon ubacivanja Lionela Messija iz slobodnjaka. Nakon izjednačenja Valverde je mijenjao i u igru uveo Ivana Rakitića umjesto Busquetsa i Artura Vidala umjesto Griezmanna. Vidal je donio pobjedu Kataloncima nakon jednog kornera Ousmanea Dembéléa je iz blizine zakucao loptu u mrežu nakon što se lopta odbila do njega od noge braniča domače ekipe. Sudac je provjeravao situaciju na VAR-u, ali zaleđa nije bilo. Barcelona ostaje prva, dok je drugi Real s istim brojem bodova - pobijedio je s 3:1 Real Sociedad.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1985 on: November 24, 2019, 09:24:02 AM »
Flamengo gubio do 89. minute

You are not allowed to view links. Register or Login Flamengo je u finalu Copa Libertadores koje se igralo u Limi u uzbudljivoj završnici slavio protiv River Platea sa 2:1, osvojivši tako drugi naslov Copa Libertadoresa nakon punih 38 godina. Poveo je River Plate, no da nije bilo Gabriela Barbose, teško da bi Brazilci slavili jer je bivši Interov napadač u 89. pogodio za 1:1, a potom i za pobjedu u sudijskom vremenu. Dva gola postigao je u razmaku od tri minute. Portugalski trener Flamenga Jorge Jesus je tek drugi trener koji je iz Evrope ili izvan Južne Amerike osvojio Copa Libertadores, prvi je bio Mirko Jozić s Colo Colom 1991. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1986 on: November 25, 2019, 12:12:09 PM »
Flamengu i domaći naslov

You are not allowed to view links. Register or Login Najprije su u Limi proslavili naslov pobjednika Cope Libertadores, a ovog su vikenda osigurali i prvi domaći naslov nakon deset godina, brazilskim prvacima postali su po šesti put. Doduše, taj trofej nije došao kao iznenađenje obzirom da je Flamengo naslov osigurao četiri kola prije kraja natjecanja. Flamengo je jedan od najstarijih svjetskih klubova osnovan 1895. godine, a ovogodišnje naslove osvojili su sa samo četiri stranca u ekipi. To su Španac Pablo Mari, Urugvajac Giorgian De Arrascaeta, Paragvajac Robert Piris Da Motta i Kolumbijac Orlando Berrio.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1987 on: November 25, 2019, 12:46:18 PM »
Problemi Barcelone u srijedu

You are not allowed to view links. Register or Login Jordi Alba i Nelson Semedo ozlijeđeni su i propusti će utakmicu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, dok Gerard Pique nije u ekipi zbog suspenzije. To znači da će Ernesto Valverde morati deveti put u samo 18 utakmica ove sezone mijenjati u pozadini. Sergi Roberto će se nakon suspenzije najvjerojatnije vratiti na položaj desnog beka, a još uvijek nije jasno hoće li se Clement Lenglet oporaviti na vrijeme. Trener će morati pozvati igrače iz Barce B. Dakle, moguće opcije pozadinske linije su Roberto / Wague s desne strane; Umtiti ; Lenglet / Todibo / Araujo na sredini; Firpo na lijevoj strani.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1988 on: November 25, 2019, 12:57:51 PM »
Julien Laurens o Barceloni

You are not allowed to view links. Register or Login U razgovoru s ESPN FC-om, francuski stoper Julien Laurens otkrio je kako je prestao gledati utakmice Barcelone zbog lošeg kolektivnog prikaza. Prema njegovom mišljenju, Ernesto Valverde je kriv za stravični nogomet koji Katalonci igraju u posljednje vrijeme. "Znate što, prestao sam ih gledati", rekao je on za ESPN FC. "Ne želim ih više gledati. Ovo nije Barcelona za mene, ovo je ekipa koja ima previše dobrih igrača da bi mogli igrati tako loše. Za mene je razlog Valverde, on nije pravi trener za ovaj klub, nema u sebi ni jedan Barcelonin DNK. Kolektivno, ova ekipa je loša ove sezone i za mene je uglavnom kriv Valverde."

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1989 on: November 26, 2019, 08:43:14 PM »
Van Basten se izvinio

You are not allowed to view links. Register or Login Nizozemska legenda Milana, nekadašnji nogometaš 55-godišnji Marco van Basten našao se u problemu u svojoj zemlji zbog nacističkog pozdrava tokom prijenosa uživo. Van Basten je radio kao stručni konsultant za Fox Sport pre nedeljne utakmice između Heracles Almela i Ajaxa kada je izgovorio "sieg heil", nacističku frazu povezanu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom. To je izgovorio na dan kada nizozemski nogomet promoviše kampanju protiv rasne diskriminacije. Fox Sports ga je suspendovao na sedam dana, a njegov povratak se očekuje 7. decembra.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1990 on: November 26, 2019, 08:45:13 PM »
Željko Sopić u Azerbajdžanu

You are not allowed to view links. Register or Login Željko Sopić, ima novi trenerski angažman. Bivši zadnji vezni NK Zagreba i Borussije Mönchengladbach, te povremeni hrvatski reprezentativac, od danas je novi trener azerbajdžanskog Sabaha, 45-godišnjak je potpisao ugovor na godinu i pol, javlja tamošnji portal Azerbaycan24. Sopić je do sada trenirao Rudeš, Dinamo 2, te Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1991 on: November 27, 2019, 04:48:30 PM »
Prosinečki više nije selektor

You are not allowed to view links. Register or Login Nogometni savez BiH u ovom trenutku potvrdio je da Robert Prosinečki više nije selektor našeg nacionalnog tima. Dvije godine proveo je na klupi Zmajeva, vodeći reprezentaciju u 22 utakmice - doživio devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. Igra u kvalifikacijama za Euro bila je skromna, što ga je u konačnici koštalo posla - reprezentacija BIH završila je na četvrtoj poziciji. Novi selektor će imati sasvim dovoljno vremena da spremi reprezentaciju za ono što slijedi, a to je play off Lige B Lige nacija za plasman na Euro. Reprezentacija BIH prvu utakmicu igra protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu, a potencijalnu drugu igrat će s boljim iz utakmice Slovačka - Republika Irska. Na programu su krajem marta iduće godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1992 on: November 27, 2019, 05:11:07 PM »
Najbolji mladi igrači

You are not allowed to view links. Register or Login Uredništvo Tuttosporta te novinari ostalih eminentnih evropskih medija su za najboljeg mladog igrača u 2019. godini proglasili Joaoa Felixa. Veznjak Atletico Madrida prepoznat je zbog svog meteorskog uspona tokom prošle godine. Felix je dobio 332. glasa te je ubjedljivo slavio ispred Jadona Sancha - Borussija Dortmund (175) te Kaia Harvetza - Bayer 04 Leverkusen (75). Za najbolju mladu igračicu izabrana je Giada Gregi iz Rome, dok je najbolji mladi italijanski igrač Gianluigi Donnarumma iz Milana.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1993 on: November 27, 2019, 05:22:14 PM »
El Clasico - Hazard ?

You are not allowed to view links. Register or Login Eden Hazard utakmicu 5. kola Lige prvaka Real Madrid - PSG nije odigrao do kraja i to zbog povrede. Povreda dolazi zaista u pogrešnom trenutku kako za veznjaka tako i za Los Blancose. U Kraljevskom klubu su posebice zabrinuti jer se radi o zglobu u koji je Hazardu 2017. godine ugrađena metalna pločica nakon povrede zadobijene u reprezentaciji Belgije. El Clasico je na programu 18. decembra, a Hazardov nastup je pod velikim znakom pitanja.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1994 on: November 27, 2019, 05:32:26 PM »
Dresovi Rakitića nestaju

You are not allowed to view links. Register or Login Šuška se da Ivan Rakitić napušta Barcelonu zimi. Barcelona je nedavno ažurirala svoje kolekcije kompleta u službenoj gradskoj trgovini. Njegovi dresovi više nisu na lutkama u službenoj trgovini Barce. Brazilski novinar Esporte Interativa Marcelo Bechler posjetio je trgovinu u srijedu kako bi utvrdio da na njima nema dresova s ​​nazivom 'Rakitić'.