Author Topic: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga  (Read 48902 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1920 on: January 14, 2016, 07:43:45 PM »
Martin Linnes u Galatasarayu

25-godišnji reprezentativac Norveške Martin Linnes prešao je iz norveškog kluba Molde (Tippeligaen) u turski Galatasaray (Süper Lig). Potpisao je ugovor na tri i pol godine, transfer 2 miljuna €.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1921 on: January 19, 2016, 03:24:25 PM »
Lucas Elías Ontivero u Montrealu

21-godišnji Argentinac Lucas Elías Ontivero, vezni igrač turskog Galatasaraya ponovo je posuđen. U 2015. je odigrao 11 utakmica u Olimpiji iz Ljubljane (Slovenian PrvaLiga), u 2016. novi je igrač Montreal Impacta iz Major League Soccer.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1922 on: January 24, 2016, 06:45:19 PM »
Osvojio čuda s Barcom i Španjolskom, a sada je na posudbi u Belgiji

Nekadašnji vratar Barcelone i španjolske reprezentacije Victor Valdes karijeru nastavlja u Standardu iz Liegea, nakon što je Manchester United pristao na šestomjesečnu posudbu.

Valdes (34) se u Manchester Unitedu nije uspio izboriti niti za status pričuvnog vratara pokraj David De Gee i Argentinca Sergia Romera, pa je Španjolac za klub s Old Trafforda skupio samo dva nastupa.

Nakon što je u Barceloni osvojio čak 21 naslov, Valdes je odlučio otići, a jako ga je unazadila ozljeda i potom operacija koljena. Za Španjolsku ima 20 nastupa i naslov svjetskog prvaka.

U Liegeu će mu suigrač biti Zadranin Ivan Santini.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1923 on: January 29, 2016, 08:25:35 PM »
Ruben Lima u Uniao Madeira

26-godišnji Portugalac Ruben Lima koji je igrao u Hajduku, Dinamu i Rijeci, s modrima iz Zagreba nije želio raskinuti ugovor i do kraja je vukao novac iz kluba, napokon je prešao u portugalskog prvoligaša Uniao Madeira s kojim je potpisao 2,5-godišnji ugovor.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1924 on: January 29, 2016, 08:46:40 PM »
Ashley Cole u MLS-u

Bivši engleski reprezentativac i igrač Arsenala, Chelsea i Rome, 35-godišnji Ashley Cole, karijeru će nastaviti u SAD-u, u LA Galaxyu.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1925 on: January 29, 2016, 08:52:18 PM »
Gervinho u Kini

Nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti, 28-godišnji Gervais Yao Kouassi - Gervinho napustio je Serie A i Romu, karijeru će nastaviti u novom kineskom prvoligašu Hebei China Fortune.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1926 on: February 04, 2016, 02:00:35 PM »
Kinezi dolaze:
Martinez iz Atletica u Guangzhou za 42 milijuna eura


Kolumbijski napadač Jackson Martinez prešao je iz Atletico Madrida u kineski  Guangzhou Evergrande za 42 milijuna eura, što je novi kineski nogometni rekord.

Atletico je Martineza prošle godine doveo iz portugalskog Porta gdje je u tri sezone u 133 utakmice zabio  92 golova. U Španjolskoj je Martinez u 15 utakmica zabio dva gola. Trener aktualnog azijskog prvaka Guangzhou Evergrande je bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari.

Dosadašnji remord u tranfserima u Kini držao je brazilski veznjak Ramires, koji je u Jiangsu Suning došao iz Chelsea za 28 milijuna eura.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1927 on: February 06, 2016, 08:57:32 PM »
Ezequiel Lavezzi napustio PSG i za desetak milijuna eura otišao u Kinu

Put Kine otišao je još jedan kvalitetan i razvikan nogometaš - Ezequiel Lavezzi! Tu informaciju potvrdio je njegov dojučerašnji klub PSG je potvrdio, a nagađa se da je Shangai Shenhua za njega platio deset milijuna eura odštete.

Nije to razina prijašnjih velikih transfera, ali treba znati da 30-godišnjem Argentincu ovog ljeta ističe ugovor pa bi samim time bio slobodan nogometaš i PSG je profitirao. Treba, naravno, pridodati ovome i činjenicu da Lavezzi zarađuje oko osam milijuna eura po sezoni i PSG će osjetiti rasterećenje.

Neće zato Lavezzi, u Kini će zarađivati deset milijuna eura po sezoni i u klubu ga čekaju rener Francis Gillot, ali i Demba Ba, Fredy Guarin, Lamine Sissoko, Tim Cahill...

Sve u svemu, isteka prijelaznog roka u Kini 26. veljače, vidjet ćemo još podosta toga.
vecernji.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1928 on: February 11, 2016, 11:27:50 AM »
Milović u Chongqing Lifanu

Bivši kapetan Hajduka, 27-godišnji Goran Milović službeno je predstavljen kao novo pojačanje kineskog prvoligaša Chongqing Lifana. S novim klubom potpisao je trogodišnji ugovor.

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1929 on: February 17, 2016, 10:40:54 AM »
Obećana zemlja:
Nikica Jelavić otišao u Drugu kinesku ligu


Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić dovršio je prijelaz iz londonskog West Ham Uniteda u redove kineskog drugoligaša Beijing Renhea.

Prema podacima internetskog portala Transfermarkt, kineski drugoligaš je za Jelavićev dolazak platio odštetu od 8,7 milijuna funta, dok je West Ham za njegov prijelaz iz Hull Cityja u rujnu prošle godine izdvojio oko tri milijuna.

U momčadi pod vodstvom bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Slavena Bilića, 30-godišnji Jelavić je ove sezone nastupio u 13 utakmica u Premier ligi i ostvario dva nastupa u FA kupu. U tih 15 nastupa, samo je dvaput bio u početnoj postavi, a postigao je dva pogotka: 16. siječnja 2016. bio je jedini strijelac West Hama u gostujućem prvenstvenom porazu od Newcastlea (1:2), a tjedan dana prije svojim je golom donio pobjedu (1:0) u 3. kolu FA kupa nad Wolverhamptonom.

Beijing Renhe prošle se sezone natjecao u kineskoj Super ligi u kojoj je zauzeo pretposljednje mjesto i preselio među drugoligaše. Angažman Nikice Jelavića, kao i dovođenje bivših bosansko-hercegovačkih reprezentativaca 33-godišnjeg Zvjezdana Misimovića i 30-godišnjeg Sejada Salihovića, pokazuju ambiciju za brzim povratkom među u elitni razred kineskog nogometa.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1930 on: February 19, 2016, 08:58:22 PM »
U Moskvi sa brojem 45 na leđima

Dugo vremena čekalo se na zvaničnu potvrdu da je Henty postao novi član Lokomotive Moskva. Unatoč činjenici da je 22-godišnjeg Nigerijca ljubljanska Olimpija željela zadržati do ljeta, nije uspjela. Milan Mandarić je pokušao sve što je bilo u njegovoj moći, na kraju, ipak prihvatio ponudu trenutno treće ekipe ruskog prvenstva, jer je ponuda bila odlična - 5 miljuna eura. Henty je danas u Moskvi već završio sve formalnosti i nositi će dres sa brojem 45.
nova24tv.si

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1931 on: May 01, 2016, 10:43:44 AM »
Basel prvak sedmi put zaredom

Nogometaši Basela po sedmi su put zaredom, a ukupno 19. put u povijesti osvojili naslov prvaka Švicarske, do tog su uspjeha stigli pet kola prije kraja zahvaljujući subotnjoj 2-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Siona u 31. kolu.

Tom pobjedom Basel je stigao do 76 bodova, nedostižnih 16 više od drugog Young Boysa koji je kao gost u subotu svladao treći Grasshoppers sa 2-1.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1932 on: May 09, 2016, 02:59:18 PM »
PSV obranio naslov u Nizozemskoj

Nogometaši PSV Eindhovena obranili su naslov prvaka Nizozemske nakon što su u posljednjem kolu pobijedili Zwolle s 3-1, dok Ajax nije uspio slaviti kod Graafschapa (1-1). 

PSV i Ajax su u zadnju rundu ušli poravnati, s tim što je Ajax bio u velikoj prednosti jer je imao čak za šest golova bolju gol razliku. I dok je PSV odradio posao kod sedmoplasiranoga Zwollea i pobijedio 3-1 pogocima Juergena Locadie (34) i Luuka de Jonga (43,67), klub iz Amsterdama je kiksao kod predzadnjega  Graafschap Doetinchema. "Kopljanici" su poveli golom Amina Younesa u 16. minuti, ali ih je u 55. šokirao domaći igrač Bryan Smeets, a dokraja Ajax nije uspio dati gol koji bi im donio naslov. PSV je proslavio svoj 23. naslov u povijesti.

PSV će tako u Ligu prvaka, Ajax će biti u kvalifikacijama istog natjecanja, Feyenoord i AZ će u Europsku ligu, ispao je Cambuur, dok će Graafschap i Willem II u razigravanje za ostanak. 
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga
« Reply #1933 on: May 15, 2016, 07:10:17 PM »
Club Brugge nakon 11 godina prvak Belgije

Nogometaši Club Bruggea osvojili su naslov prvaka Belgije, prvi nakon 11 godina, a ukupno 14. u povijesti kluba. Club Brugge je u presudnoj utakmici kod kuće pobijedio Anderlecht 4:0 i dva kola prije kraja ima nedostižnih šest bodova prednosti i bolji međusobni skor od kluba iz Bruxellesa.

Pogotke vrijedne naslova postigli su Abdoulay Diaby (24, 29), Hans Vanaken (62) i Timmy Simons (70-11m), a dvoboj u belgijskoj "Veneciji sjevera" dvaput je prekidan zbog divljanja navijača.

Naslov i izravni plasman u Ligu prvaka veliki je uspjeh i trenera Michela Preud'hommea (57), koji se sada može pohvaliti da je osvajao naslove prvaka sa svim klubovima koje je trenirao - Standardom, Gentom, Twenteom i saudijskim Shabab Riyadom.
hrt.hr