May 30, 2020, 04:30:58 PM

Author Topic: Presedan na pomolu: Irci ipak u Južnoj Africi?  (Read 424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline antox

  • Ferengi
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16798
Presedan na pomolu: Irci ipak u Južnoj Africi?
« on: December 01, 2009, 01:54:33 PM »
 FIFA je na stol dobila zahtjev da Irska ipak sudjeluje na Svjetskom prvenstvu 2010. Eventualni odlazak Iraca u JAR ipak ne znači izbacivanje Francuske, nego povećavanje broja reprezentacija sudionika natjecanja. Nemoguća misija? Vjerojatno!
Podsjetnik na prevaru desetljeća
Irska je službeno od Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zatražila da ju se kao 33. reprezentaciju uvrsti na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici, potvrdio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter po dolasku u JAR gdje će se ovoga tjedna održati izvanredna sjednica Izvršnog odbora FIFA-e i ždrijeb skupina SP-a.

Irci su zatražili da im se dozvoli nastup na SP-u 2010. jer su u dodatnim kvalifikacijama ispali od Francuske nakon što je francuski napadač Thierry Henry igrao rukom prije no što je dodao Gallasu za pogodak koji je njihovu reprezentaciju odveo u Južnu Afriku. O zahtjevu Iraca raspravljat će IO FIFA-e na sjednici koja će se održati u srijedu u Cape Townu.

Ranije su Irci tražili ponavljanje utakmice, što je FIFA odbila.

Također, Blatter je najavio da će se na sastanku IO-a razmatrati mogućnost uvođenja dodatnih sudaca za utakmice na SP-u upravo zato da bi se izbjegle pogreške poput one koju je napravila švedska trojka na čelu s Martinom Hanssonom u utakmici između Francuske i Irske.

You are not allowed to view links. Register or Login