Francuski Canal+ pokreće tri nova kanala u visokoj razlučivosti

Started by gajtan, September 20, 2010, 03:44:02 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gajtan

Francuska premium televizija Canal+ najavila je da će idućeg mjeseca pokrenuti tri nova programa u visokoj razlučivosti (HD). To su Canal+ Cinema HD, Canal+ Family HD i Canal+ Decale HD koji će se od 12. listopada pridružiti njihovoj postojećoj premium ponudi.

Dosad su jedino kanali Canal+ i Canal+ Sport bili dostupni i u visokoj razlučivosti.

Taj, ujedno i najveći pay tv operator u Francuskoj lansirao je svoj sportski HD kanal Canal+ Sport HD u lipnju ove godine, a dostupan je pretplatnicima putem satelita i IPTV-a. Tri gore navedena Canal+ tematska HD kanala prvo će krenuti u ponudi DTH platforme CanalSat, a kasnije će postupno krenuti i u CanalSatovoj IPTV ponudi. Isti dan će u ponudu stići i kanal TV8 Mont Blanc, u standardnoj razlučivosti.

CanalSatov HD paket također sadržava HD verzije glavnih zemaljskih kanala TF1 HD, France2 HD, arte HD i M6 HD, a isto tako i mnogobrojne tematske kanale CineCinema Premiere HD, Disney Cinemagic HD, Eurosport HD, 13eme Rue HD, SyFy Universal HD, Discovery HD, Ushaia HD, National Geographic HD, MTV HD i Brava HDTV.

Iz CanalSata su izvjestili da će dva kanala iz njihove programske ponude uskoro promijeniti svoja imena pa će tako dokumentarni kanal Odyssee postati Stylia, a zabavni kanal za mlade Virgin 17 promijenit će ime u Direct Star.

Također je objavljeno da je 30-tak kanala iz CanalSata dostupno i na Appleovom iPadu. Između ostalih to su Infosport, L’Equipe TV, InfoSport, MTV, MCM Top, June, Canal J i Teletoon uključujući i Canal+ A La Demand uslugu (video na zahtjev).

(Broadband TV News)
Ne bu mene nitko u mojem trsju z mojim kolcem !!

Svi koji se misle zajebavat na moj racun, obavjestavam da je isti blokiran !!

Sagem Dbox2 • NytroBox 6000 combo+ • NB 501 • NB 601