Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Odbrambeni igrač Manchester Uniteda Patrice Evra produžio je ugovor za jednu godinu te će i naredne sezone igrati na "Old Traffordu".

Ostanak lijevog beka u Unitedu bio je pod znakom pitanja, ali je novi menadžer Louis van Gaal bio odlučan u namjeri da ga zadrži. Tridesettrogodišnji Evra bio je na meti Juventusa, ali je ipak odlučio da ostane na "Old Traffordu".

pomaranca

Sjajan posao napravio je Brendan Rodgers sa momčadi Liverpoola ove sezone.

Rodgers je klub sa Anfielda iz prosječnosti doveo do ekipe koja se bori za naslov prvaka. Rodgers je brzo dogovorio sve oko nove suradnje i nastavit će voditi projekt na kojem radi dvije godine.

"Sretan sam što sam dobio mogućnost da ostanem u Liverpoolu. Drago mi je što imam priliku nastaviti s projektom koji smo gradili dvije sezone. Hvala igračima, čelnicima i navijačima koji su srce ovog kluba.", rekao je Rodgers nakon potpisivanja ugovora.
balkan-sport

pomaranca

Tottenham jučer je potvrdio da je novi trener kluba sa White Heart Lanea Pochettino koji je uspjeÅ¡no vodio Southampton, no zbog promjena na čelu kluba, nagaÄ'alo se o njegovom odlasku.

"Počašćen sam što sam dobio priliku voditi klub koji ima fantastičnu povijest.", rekao je Pochettino koji je sa Tottenhamom potpisao petogodišnji ugovor.

pomaranca

Ono što je već neko vrijeme bilo poprilično izvjesno, danas je dobilo svoju službenu potvrdu.

Naime, Arsene Wenger ostaje za kormilom Arsenala i naredne 3 sezone za koje vrijeme će mu biti isplaćeno čak 24 milijuna funta (29,5 milijuna eura). Francuz je na klupi Topnika još od davne 1996., a ove sezone je napokon prekinuo post kad je u pitanju osvajanje trofeja. Njegov Arsenal je u finalu FA Cupa uspio nadoknaditi početni zaostatak od 0:2 i slaviti sa 3:2 nakon produžetaka.

pomaranca

Ono što su engleski mediji najavili i ostvarilo se. Liverpool je potpisao napadača Southamptona i engleskog reprezentativca Rickia Lamberta.

Lambertu bi se tako ostvario san budući da je do 15 godine igrao u mlaÄ'im kategorijama Liverpoola.

"Volim Liverpool cijeli život. Otišao sam iz kluba prije 17 godina i ne mogu vjerovati da sam tu. Uvijek sam sanjao da zaigram za Liverpool. Znam što se očekuje od mene i kako se trebam boriti.", rekao je Lambert.

Vrijednost transfera je 4 milijuna funti budući da Lambert ima 32 godine, a mogao bi biti odličan džoker s klupe treneru Rodgersu koji je i želio visokog napadača.
balkan-sport

pomaranca

Reprezentativac Škotske, 28-godišnji branič Phil Bardsley prešao je iz Sunderlanda u Stoke City.

pomaranca

Liverpool i Bayer su tek nakon dugih pregovora dogovorili transfer reprezentativca Njemačke U-21, 20-godišnjeg veznog igrača Emre Cana, za kojeg će Englezi platiti nešto više od 12 miliona eura. Can je prije odlaska u Leverkusen četiri godine proveo u Bayernu. Za Leverkusen je odigrao 29 utakmica i postigao četiri gola. Mnogi su mišljenja da će baš Nijemac turskih korijena biti nasljednik Stevena Gerrarda.

pomaranca

Iskusni engleski vezni igrač Joe Cole potpisao je dvogodiÅ¡nji ugovor sa engleskim premijerligaÅ¡em Aston Villom, javlja Anadolu Agency (AA). Iz Aston Ville je potvrÄ'eno da je tridesetdvogodiÅ¡nji Cole proÅ¡ao sve zdravstvene kontrole i da će u narednoj sezoni nositi dres Aston Ville.

On je u Villu stigao kao slobodan igrač.

Iskusni Cole ponikao je u londonskom West Hamu, a potom je nosio i dres Chelseaja, Liverpoola i francuskog Lilla, gdje je bio na pozajmici. Igrao je i za sve selekcije engleske reprezentacije.

Prošlu sezonu je solidno odigrao u svom matičnom klubu West Hamu, ali uprava "Čekičara" nije produžila njegov ugovor i on će svoje pozne igračke dane provesti u Aston Villi.

Aston Villa je ranije dovela i Å¡vicarskog internacionalca Philippa Senderosa, koji je takoÄ'er doÅ¡ao kao slobodan igrač. Senderos ima 29 godina i igra na poziciji stopera. U dosadaÅ¡njoj karijeri je nastupao za Servete, Arsenal, Milan, Everton, Fulham i Valenciju.
(Vijesti.ba/AA)

pomaranca

Engleski nogometni prvoligaš Southampton potvrdio je kako je za novoga menadžera doveo bivšeg nizozemskog reprezentativca Ronalda Koemana (51). Pomoćnik će mu biti brat Erwin.

Ronald Koeman je posljednje tri sezone vodio nizozemskog velikana Feyenoord u kojemu je afirmirao veliki broj mladih igrača. Na klupi Southamptona naslijedit će Argentinca Mauricija Pochettina koji je trenersku karijeru odlučio nastaviti u Tottenham Hotspuru. Southampton je prošlu sezonu završio na osmom mjestu Premier lige.

ProÅ¡le sezone pod Koemanovim vodstvom Feyenoord je zauzeo drugo mjesto u nizozemskom prvenstvu, iza Ajaxa, te je bio najefikasniji sastav lige. Prije Feyenoorda Ronald Koeman vodio je Ajax, Benficu, PSV Eindhoven, Valenciju i AZ Alkmaar. Stariji brat Erwin bio je trener Feyenoorda, Utrechta, RKC Waalwijka i maÄ'arske reprezentacije.

Kao igrač Ronald Koeman bio je poznat kao branič razornog udarca, bio je kapetan nizozemske reprezentacije koja je 1988. postala europski prvak, dok je 1992. bio strijelac jedinog pogotka u finalu Kupa prvaka kojim je Barcelona svladala Sampdoriju sa 1:0 za svoj prvi naslov europskog prvaka.
hrt.hr

pomaranca

Posle De Heia i Mate Manchester United dobija još jednog Španca. Reč je o 24-godišnjem vezisti Athletico Bilbaa Anderu Hererri.

Å panac je dogovorio uslove sa „ Đavolima „ i zaraÄ'ivaće oko 3 miliona eura po sezoni a Tim iz Manchestera je već ranije pristao da plati 36 miliona eura za obeÅ¡etećenje. NekadaÅ¡nji član Saragose je za Bakijce odigrao 94 meča i postigao 7 golova.

Iako nije preterano efikasan krasi ga odlična tehnika, dribling i pregled igre pa će biti veliko osveženje za sterilni vezni red Uniteda.
(balkan-sport)

pomaranca

Prvog dana prijelaznog roka i službeno je objavljeno kako je Chelsea kupio napadača Diega Costu. Chelsea ga je platio 44 milijuna eura iako značajan dio za transfer uključuje naknade koje se plaćaju agentima. Costa je drugo pojačanje Chelseaja ovog ljeta nakon Å¡to je prije nekoliko dana potvrÄ'en i Cesc Fabregas. 25-godiÅ¡nji Å¡panski reprezentativac roÄ'en u Brazilu je potpisao ugovor na pet godina, plata 194.000 â,¬ tjedno.
24sata/goal.com

pomaranca

Adam Lallana je za rekordnih 29 miliona eura prešao iz Southamptona u Liverpool, a od tog transfera će dosta profitirati još jedan engleski klub.

Naime, kada je Lallana imao 12 godina on je iz Bournemoutha prešao u Southampton, a klubovi su dogovorili da će od idućeg transfera popularne Višnje dobiti 25%. Liverpool je platio Lallanea 29 miliona a zanimljivo je da će nešto više od 7 miliona leći u blagajnu Bournemoutha.

Lijepa zarada za igrača koji je prije 14 godina otišao iz kluba kao dječak.
balkan-sport

pomaranca

Krajem prošle godine postao je pomoćnik izborniku irske reprezentacije Martinu O'Neillu, a na toj će funkciji ostati paralelno uz ulogu koju će imati u Aston Villi. Dugogodišnji kapetan Manchester Uniteda Roy Keane (42) imenovan je u utorak pomoćnim trenerom Aston Ville...

Keane je od 2006. do 2008. bio menadžer Sunderlanda, a potom je od 2009. do 2011. obavljao isti posao u Ipswichu. Krajem prošle godine postao je pomoćnik izborniku irske reprezentacije Martinu O'Neillu, a na toj će funkciji ostati paralelno uz ulogu koju će imati u Aston Villi.

- OduÅ¡evljen sam Å¡to sam se pridružio Aston Villi i radujem se uzbudljivom izazovu. Zahvalan sam i klubu i Irskom nogometnom savezu Å¡to ću moći raditi oba posla. Raduje me Å¡to ću suraÄ'ivati s Villinim menadžerom Paulom Lambertom u nadolazećoj sezoni - izjavio je Keane.

Nekadašnji je veznjak igrao u Manchester Unitedu od 1993. do 2005. godine, a od 1997. do odlaska iz kluba je bio i kapetan velikana s Old Trafforda.
Totalsport

pomaranca

41-godišnji australski golman Mark Schwarzer je obnovio ugovor sa londonskim klubom Chelsea za još jednu godinu.

pomaranca

Nizozemski prvak Ajax je ostao bez svog kapetana, 25-godiÅ¡njeg veznog igrača Siema de Jonga, koji je potpisao ugovor sa engleskim Newcastle-om na Å¡est godina. Vrijednost transfera nije poznata, lokalni mediji piÅ¡u da je engleski klub platio oko 7,5 miliona â,¬.