Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Prema napisima iz britanskih medija, Daniel Sturridge postao je i zvanično novi član engleskog Premierligaša Liverpoola, dok bi rupu njegovim odlaskom u timu Chelseaja trebao popuniti Senegalac iz Newcastlea - Demba Ba...

"Sretan sam i zahvalan što sam konačno stigao na Anfield. Brendan Rodgers (menadžer) mi je rekao da u meni vidi igrača koji bi trebao dugo igrati za Liverpool. Redsi nisu moja usputna stanica - rekao je nakon potpisa ugovora Sturridge (23).

I dok engleski nogometaš pakira kofere i seli se iz Londona u Liverpool, iz Newcastlea bi prema Londonu, tačnije Chelseaju, trebao krenuti Senegalac Demba Ba (27). Chelsea je navodno aktivirao otkupnu klauzulu iz Senegalčeva ugovora sa "svrakama", koja nije manja od 15 miliona eura.

Ba navodno u ovim trenucima obavlja ljekarski pregled u Londonu, nakon čega bi trebao uslijediti brzi potpis i selidba u redove londonskih "bluza".

Recimo i da je Ba u 20 premierligaških utakmica ove sezone postigao 13 pogodaka u dresu Newcastlea.
(Totalsport)

pomaranca

Newcastle United angažirao je 24-godišnjeg francuskog napadača Emmanuela Rivierea, dosadašneg člana Monaca. Iz Newcastlea nisu objavili financijske detalje prelaska, kao niti koliko sezona bi se Riviere trebao zadržati na sjeveroistoku Engleske.

Riviere je već deveti francuski igrač u Newcastleu. Uz njega meÄ'u Svrakama su joÅ¡ braniči Mapou Yanga-Mbiwa, Mathieu Debuchy i Massadio Haidara, veznjaci Moussa Sissoko, Hatem Ben Arfa, Sylvain Marveaux i Gabriel Obertan te napadač Yoan Gouffran.
(hrt.hr)

pomaranca

Stefan de Vrij, 22-godišnji sad već bivši igrač Feyenoorda novi je igrač Manchester Uniteda.

Sjani centralni bek koga je pre Svetskog prvenstva tražio Lazio će pokušati da nadomesti odlazak dve legende Uniteda Vidića i Ferdinanda.

Transfer iznosi oko 11 miliona eura i ovo je treće pojačanje ekipe koju predvodi Louis van Gaal. Na Old Traford već su stigli Luke Shaw i Ander Herrera.

MeÄ'utim nije Stefan jedini HolanÄ'anin na koga je van Gaal bacio oko. Hola$$$ki trener već je poslao ponudu Milanu za de Jonga. Manchester je već poslao ponudu za vezistu hola$$$ke reprezentacije u iznosu od 12 miliona eura.

Očigledno je da van Gaal opet stvara koloniju svojih zemljaka kao što je svojevremeno radio u Barceloni. navijačima Manchestera ostaje da se nadaju da će njegova filozofija ovaj put imati više uspeha.
(balkan-sport)

pomaranca

Holand$ki stručnjak Louis van Gaal ne gubi vrijeme u Manchester Unitedu, čijih je deset igrača odmah stavio na transfer listu. Van Gaal je zvanično sjeo na klupu Uniteda pošto mu je istekao ugovor sa holand$kim savezom, te je već počeo sa remontom svoje ekipe.

Prema pisanju Mirrora, čak deset igrača su dobili odriješene ruke da idu iz kluba ovog ljeta, ako dobiju odgovarajuću ponudu.

Prvi meÄ'u njima je Patrice Evra koji je blizu prelaska u Juventus, dok Bebe ima dozvolu da pregovara sa Benficom.

Slobodni za odlazak su Ashley Young i Nani, baš kao i Tom Cleverley, Nick Powell i Anderson. Uz njih, na prodaju su i Marouane Fellaini, koji je u United došao iz Evertona prošlog ljeta, te Javier Hernandez i Wilfried Zaha.
(Klix.ba)

pomaranca

Nigerijski reprezentativac, 25-godiÅ¡nji Brown Ideye preÅ¡ao je iz kijevskog Dinama u engleskog premijerligaÅ¡a West Bromwich Albion. Službeno nije objavljen iznos, ali nagaÄ'a se o 10 milijuna £, Å¡to je klupski rekord WBA. - Izvor: bbc.com

pomaranca

Kolumbijski vratar pristao je na uvjete londonskog kluba, ovaj tjedan će obaviti liječnički, a potpisat će ugovor nakon što se klub vrati iz SAD-a. David Ospina pristao je na ponudu Arsenala i potpisat će četverogodišnji ugovor vrijedan 3,5 milijuna funti.

Kolmbijac će tako iz Nice doći u London, obavit će ovog tjedna liječnički pregled, a ugovor će potpisati nakon povratka momčad i s mini turneje u Sjedinjenim Američkim Državama. Arsenal ovog petka u new Yorku igra utakmicu protiv MLS momčadi, New York Red Bullsima.

Ostale su samo formalnosti uoči potpisivanja ugovora po kojem će 25-godiÅ¡nji vratar zaraÄ'ivati 60.000 funti tjedno. Vratar je razgovarao s Arseneom Wengerom o svojoj ulozi u momčadi ove sezone, gdje će se nadmetati za prvu jedanaestoricu s Wojciechom Szczesnyjem.
(goal)

pomaranca

Negdašnja Barcelonina velika nada Bojan Krkić karijeru će nastaviti u Stoke Cityu s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor, objavila je uprava Stokea.

Nekadašnja velika nada Barcelone, Bojan Krkić (23) novo je pojačanje engleskog premijerligaša Stoke Cityja.

Za Barcelonu je debitirao sa 17 godina, odigrao je 104 utakmice i postigao 26 pogodaka, a zadnje dvije sezone proveo je na posudbama u Romi, Milanu i Ajaxu.

Trener Stokea Mark Hughes izjavio je kako je "Bojan vrhunski igrač koji će oplemeniti igru tog kluba". Stoke se ove sezone već pojačao s Mame Biram Dioufom, Steveom Sidwellom, Philom Bardsleyem i Dionatanom Teixeirom.
(rtl/hina)

pomaranca

Engleski premierligaš Tottenham Hotspur angažirao je nizozemskog reprezentativnog vratara Michela Vorma i velškog braniča Bena Daviesa iz Swansea Cityja, a u suprotnom pravcu otišao je isla$$$ki veznjak Gylfi Sigurdsson.

Vorm će pojačati konkurenciju na poziciji vratara na kojoj Tottenham već ima francuskog reprezentativca Huga Llorisa, koji je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor, te američkog veterana 43-godišnjeg Brada Friedela. Financijski detalji ove razmjene igrača nisu objavljeni.
(hrt.hr)

pomaranca

Muhamed BeÅ¡ić je novi igrač Evertona. Zmaj će na Goodisonu biti predstavljen nakon Å¡to se ekipa vrati sa Tajlanda naredne sedmice. Treba reći da je BeÅ¡ić otputovao sa ekipom na Tajland. Da će BeÅ¡ić biti novi igrač Karamela je potvrdio i menadžer tima iz Liverpoola, ...  Roberto Martinez za oficijelni sajt Evertona.

„Zahvalio bi Ferencvarošu zbog načina na koji smo priveli pregovore. Imali su dosta razumijevanja. U narednih nekoliko dana Muhamed će se upoznati sa saigračima, a još važnije za njega jeste da se što bolje spremi do početka sezone“, rekao je Martinez.
(vijesti.ba)

pomaranca

"Bila je to laka odluka. Nisam mogao odbiti priliku da ponovno radim s Joseom (op.a. Mourinho). Svatko zna da sam imao poseban odnos klubom i uvijek sam se ovdje osjećao kao kod kuće", rekao je Drogba nakon potpisivanja ugovora.

"Moja želja za pobjedama je uvijek ista, a ovo gledam kao priliku da pomognem ovoj momčad. UzbuÄ'en sam zbog novog poglavlja u mojoj karijeri."

Novom opcijom u napadu oduševljen je i Mourinho:

"On dolazi jer je jedan od najboljih napadača u Europi."

"Znam ga jako dobro i znam da neće živjeti od stare slave ili onog što je napravio za klub prije. On dolazi da željom da ispiše povijest."
(goal)

pomaranca

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren prošao je liječnički pregled i u ponedjeljak će potpisati za Liverpool. Liverpool i Southampton su dogovorili odštetu od 20 milijuna funti (25 milijuna eura), što Lovrena čini drugim najskupljim hrvatskim igračem nakon Luke Modrića.

Modrić je iz Tottenhama u Real prešao za oko 30 milijuna eura, Rakitić ovog ljeta iz Seville u Barcelonu za 20 milijuna eura, a Mandžukić iz Bayerna u Atletico za 18 milijuna eura.

Liverpool je, s ovim transferom, ukupno zasad ovog ljeta potroÅ¡io 80 milijuna funti, a Lovren jer prva obrambena prinova.  Dosad je Liverpool doveo Rickieja Lamberta i Adama Lallanu iz Southamptona, Emrea Cana iz Bayer Leverkusena te Benficinog Lazara Markoviča, a planira dovesti i Loica Remyja te Divocka Origija.

Dvadesetpetogodišnji Lovren je 2010. prešao iz Dinama u Lyon za odštetu od 10 milijuna eura. Potom je 2013. za oko 12 milijuna došao u Southampton potpisavši četverogodišnji ugovor.
(hrt.hr)

pomaranca

DevetnaestogodiÅ¡njak koji igra na mjesto desnog bočnog, otiÅ¡ao je za 16 milijuna funti. Arsenal je dovrÅ¡io posao sa Southamptonom oko dovoÄ'enja 19-godiÅ¡njeg Caluma Chambersa.

Devetnaestogodišnji desni bočni od kojeg se očekuje velika karijera, obavio je liječnički pregled u petak navečer, te će početkom tjedna biti predstavljen medijima i navijačima.

Početna cijena u pregovorima za ovog igrača bila je 10, a na kraju je prodan za 16 milijuna funti. Prošle sezone je Chambers odigrao 22 utakmice u Premier League za Southampton.

Za ovog igrača bio je zainteresiran i Liverpool, ali izgleda da je prevagnulo što su u Arsenal ranije već otišla dvojica koja su ponikla u Southamptonu, Theo Walcott (otišao 2006.) i Alex Oxlade-Chamberlin (2011.).

Nakon završetka prošle sezone, Southampton su napustili trener Mauricio Pochettino (Tottenham), te igrači Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana i Rickie Lambert (obojica u Liverpool), hrvatski reprezentativac Dejan Lovren a još bi mogao otići Francuz Morgan Scneiderlin.
(goal)

pomaranca

Nakon dužih pregovora jedan od najperspektivnijih napadača Evrope, Belgijanac Divoc Origi novi je član Liverpoola.

Mladi 19-godiÅ¡nji član Lilla će odmah biti poslat na pozajmicu nazad u ovaj francuski klub za koji će igrati u nastupajućoj sezoni.  " Veoma sam srećan i počastvovan Å¡to je klub kakav je Liverpool pokazao interesovanje za mene.

Znam da je to klub sa velikom istorijom, igračima i navijačima i jako sam uzbuÄ'en Å¡to postajem deo te priče" rekao je Origi. On je u Lille doÅ¡ao iz podmlatka Genka a već je imao debi na velikim takmičenjima.

Budući napadač Liverpoola je bio član belgijske reprezentacije na mundijalu u Brazilu gde je bio strelac gola na utakmici sa Rusijom i tako postao poznat širem fudbalskom auditorijumu.
(balkan-sport)

pomaranca

Ekvadorski napadač Enner Valencia, koji je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu zabio tri pogotka, potpisao je ugovor s engleskim premijerligašem West Ham Unitedom.

Dvadesetpetogodišnji Valencia prije SP-a igrao je za meksičku Pachucu, a odlične igre u Brazilu donijele su mu petogodišnji ugovor s londonskim West Hamom.

Financijski uvjeti prijelaza nisu priopćeni, a transfer je u jednom trenutku bio upitan jer je Valencia imao problema s radnom dozvolom.

Znam da dolazim u veliki klub s najboljim navijačima na svijetu. Toliko sam se naslušao o njima da jedva čekam prvu utakmicu, izjavio je Ekvadorac.

West Ham u prvoj utakmici novoga prvenstva dočekuje Tottenham 16. kolovoza.
(hrt.hr)

pomaranca

Belgijski napadač Romelu Lukaku napustio je londonski Chelsea i potpisao petogodišnji ugovor s Evertonom, a transfer je vrijedan 28 milijuna funti, čime je postao najskuplji igrač u povijesti kluba s Goodison Parka.

Dvadesetjednogodišnji Lukaku prošlu je sezonu bio na posudbi u Evertonu i postigao je 16 pogodaka u 33 utakmice, a klub je završio na petom mjestu.

Oduševljen sam što se vraćam u Everton. Imam izvrsne odnose s trenerom, igračima i navijačima. Jedva čekam da krenemo i nadam se uspješnoj sezoni, izjavio je Lukaku.
(hrt.hr)