Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Mourinhu se u karijeri dogodilo tek četvrti put u karijeri da mu momčad primi četiri gola na susretu (Barcelona 2010. - 0:5, Borussia Dortmund 2013. - 1:4 i Tottenham 2015. - 3:5). Niti dva dana nakon šokantnog 4:2 domaćeg poraza Chelseaja od Bradforda u 4. kolu FA kupa, ne smiruje se situacija na Stamford Bridgeu. Jose Mourinho nakon utakmice igračima nije 'pametovao', nije čak bio ni bijesan.

"Nisam im rekao niti riječ u svlačionici. Ništa. Nije bio trenutak da razgovaram s njima", rekao je Portugalac.

Neobična metoda nakon što ispadneš od trećeligaša i k tome primiš četiri gola, što se Mourinhu u karijeri dogodilo tek četvrti put u karijeri (Barcelona 2010. - 0:5, Borussia Dortmund 2013. - 1:4 i Tottenham 2015. - 3:5).

"Na poluvremenu smo vodili 2:1 i rekao sam im da je to opasna situacija. Ponovio sam sve ono na što sam upozorio uoči susreta, a priprema je bila kao da igramo protiv momčadi iz Premiershipa, vjerovali mi ili ne".

Mourinhovu momčad već u utorak čeka polufinale Liga kupa protiv Liverpoola.

"Sada možda bolje razumijete zašto ne volim rotirati momčad i zašto stalno igram s istim nogometašima, želim stabilnost. Usprkos ovom porazu nećemo biti aktivni u zimskom prijelaznom roku, sretan sam s momcima koje imam".
goal

pomaranca

Kazna Cristianu Ronaldu zbog isključenja protiv Cordobe znat će se u srijedu, no u klubu su više zabrinuti njegovim postupkom pri izlasku s terena. Top tema u španjolskim medijima i dalje je isključenje Cristiana Ronalda protiv Cordobe u teškoj pobjedi 2:1 u subotu.

I dok se dalje nagaÄ'a kolika će kazna biti za Portugalca, a po najnovijem spominje se izmeÄ'u dvije i četiri utakmice (znat će se u srijedu), čelnici kraljevskog kluba nisu zadovoljni njegovim ponaÅ¡anjem.

Po povratku u Madrid, piše Marca, Ronaldo se kratko sastao i porazgovarao s predsjednikom Florentinom Perezom, no klupske šefove ne brine Portugalčeva reakcija kod napada na Edimara, već po izlasku s terena.

Tad je Realov napadač gestikulirao prema navijačima 'počistivši prašinu' s grba Svjetskog klupskog prvenstva na dresu. To je kap koja je prelila čašu čelnicima, koji su svjesni da Cristiano prolazi teško razdoblje, što zbog golgeterske suše, što zbog prekida ljubavne veze s Irinom.

Stoga će najbolji nogometaš svijeta na razgovor s Carlom Ancelottijem, koji će ga upozoriti na greške koje je napravio.
goal

pomaranca

Fifa je, čini se, pronaÅ¡la nepravilnosti u Realovu poslovanju. Kraljevski klub navodno je prekrÅ¡io stroga pravila kod kupnje maloljetnika. Pravila zabranjuju kupnju igrača mlaÄ'ih od 18 godina, osim u posebnim situacijama, a Å¡panjolski list AS tvrdi kako je Fifa i službeno počela istragu.

Krovna svjetska nogometna organizacija zatražila je od španjolskog saveza svu dokumentaciju vezanu za mlade igrače s kojima je Real potpisao ugovor o suradnji.

U tim ugovorima je klauzula prema kojoj svi klubovi hranitelji u bilo kojem trenutku moraju staviti svoje igrače na raspolaganje Realu. Prema toj klauzuli klubovi moraju Realu odmah dostaviti papire za registraciju i pobrinuti se da budu registrirani za kraljevski klub.

Kimberly Morris iz Fife zatražio je podatke o svim igračima s kojima je Real potpisao ugovore o suradnji. Oni su navodno na njegovu stolu već desetak dana.

Realovi odvjetnici "pročešljali" su ugovore prije nego što su ih poslali u Fifu i uvjereni su kako je sve u redu.

No, čini se, kako su pronaÅ¡li nepravilnosti u slučajevima dovoÄ'enja obećavajućih mladih igrača, Minka Peetersa, Marca Asensija i Martina Odegaarda.

Barcelona je prošle godine dobila zabranu kupnje igrača od Fife zbog sličnih nepravilnosti u poslovanju s mladim igračima u razdoblju od 2009. do 2013. Ne može kupovati igrače do siječnja 2016. godine.
goal

pomaranca

Manchester United je doveo prvog igrača u ovom prijelaznom roku, a njegovo ime je apsolutno nepoznato svim ljubiteljima nogometa. Naime, na Old Trafford je stigao 20-godiÅ¡nji desni bek Sadiq El Fitouri.

El Fitouri je karijeru počeo u Manchester Cityju te u tom klubu prošao sve mlade kategorije. No, nije se zadržao na Etihadu te je početkom ove sezone ostao bez kluba. Nakon nekoliko mjeseci bez igranja, El Fitouri se našao u Salford Cityju, amaterskom klubu koji se natječe u Northern Premier league Division One North, osmom rangu engleskog nogometa.

Tamo je El Fitouri oduševio svojim igrama, a zadivio je i vlasnike klube što mu je kupilo pozivnicu za probu na Old Traffordu iako je u Salford City došao tek u prosincu. Naime, vlasnici Salforda su Phil Neville i Paul Scholes, a njih dvojica su odmah čelnicima svojeg bivšeg kluba preporučili El Fitourija.

Ovaj desni bočni je prije 10-ak dana došao na Old Trafford na probu i potpuno oduševio na oglednoj utakmici mladih igrača i onih koji se bore za ugovor te zasjenio Adnana Januzaja, Darrena Fletchera i Victora Valdesa te ostale poznate igrače koji su nastupili na toj utakmici. Od svih igrača koji su bili na probi, jedino je on dobio pozivnicu da ostane još nekoliko dana na treninzima, a danas je i službeno dobio ugovor s Manchester Unitedom u trajanju od godinu i pol dana.

„Ne mogu vjerovati da se ovo dogaÄ'a. Ovo je potpuno ispunjenje sna i veselim se onome Å¡to me čeka. Jako sam zahvalan svima u Salfordu koji su mi dali Å¡ansu i preporučili me Unitedu“, izjavio je El Fitouri koji se ipak neće odmah naći u kadru Louisa van Gaala nego će se dokazivati u U21 momčadi Manchester Uniteda.
germanijak

pomaranca

Reprezentativac SAD, 21-godiÅ¡nji branič DeAndre Yedlin je preÅ¡ao u Tottenham (Premier League) za â,¬3m iz Seattle Soundersa (MLS).

pomaranca

Kolumbijski reprezentativac Juan Cuadrado (26) napustio je Fiorentinu i karijeru će nastaviti u redovima Chelsea.

Cuardado je za Chelsea potpisao ugovor na četiri i pol godine, a nagaÄ'a se kako će "viole" dobiti oko 25 milijuna eura odÅ¡tete. Cuadrado je dres Fiorentine nosio posljednje tri sezone, a prije toga je tri godine bio član Udinesea uz jednu sezonu na posudbi u Lecceu. Karijeru je započeo u Independiente Medellinu. Za Cuardadove usluge bili su zainteresirani i Manchester United, te Liverpool, no 'Bluesi' su bili najkonkretniji.
(Hina)

pomaranca

http://www.youtube.com/watch?v=bYbBvW1gvsU

U londonskom derbiju 24. kola Engleske lige Tottenham je na svom stadionu pobijedio Arsenal s 2-1 i probio se na četvrto mjesto ljestvice.

Domaćini su u drugom dijelu uspjeli preokrenuti vodstvo Arsenala iz 11. minute kada je strijelac bio Mesut Ozil, a junak pobjede bio je dvostruki strijelac Harry Kane. On je 56. minuti natrčao na odbijenu loptu i izjednačio, a u 86. minuti je udacem glavom donio pobjedu Tottenhamu. Trener Arsenala Arsen Wenger neće po dobrome pamtiti svoju jubilarnu, 700-tu utakmicu u Premijer ligi.

Na ljestvici vodi Chelsea s 53 boda, City je drugi s 48, United treći s 43, koliko ima i četvrtoplasirani Tottenham, dok je Arsenal ostao šesti s 42 boda.
Hina

pomaranca

Elitni razred engleskog  nogometa Premiership prodao je TV prava za 5,3 milijardi funta čime je  postao druga najplaćenija liga na svijetu iza NFL-a u američkom  nogometu.

Sky Sports je za prava utakmica engleskog prvenstva od 2016. do  2019. platio 4.2 milijarde funta, British Telecommunications 960  milijuna funta, a BBC 204 milijuna funta. To je 71 posto viÅ¡e od  aktualnog ugovora koji dijele takoÄ'er Sky Sports i BT. U ove brojke nije  uključena zarada od prodaje TV prava u inozemstvu, a nagaÄ'a se kako će  prodaja prava izvan Velike Britanije donijeti joÅ¡ tri milijarde funta.

Po novom ugovoru Sky Ruperta Murdocha će emitirati uživo 126  utakmica svake sezone, Å¡to je deset viÅ¡e od sadaÅ¡njeg ugovora, dok će BT  prenositi 42 utakmice. Procjenjuje se kako će svaki klub Premiershipa  dobiti najmanje 99 milijuna funti, a prvak od tv prava može zaraditi čak  156 milijuna funta.

Ove sezone prosječna tjedna plaća nogometaša u Premiershipu je 40.000 funta ili 2.08 milijuna funta godišnje.
Hina

pomaranca

Srpskog braniča na temelju video snimke FA može kazniti s tri utakmice zabrane igranje, što znači da će propustiti finale Liga kupa protiv Tottenhama. Engleski nogometni savez (FA) otvorio je istragu protiv braniča Chelseaja Branislava Ivanovića nakon što su pregledali video snimku na kojoj se vidi kako davi igrača Evertona Jamesa McCarthyja.

MeÄ'utim, čini se da srpski branič neće odgovarati samo zbog davljenja McCarthyja, već postoje sumnje da je protivnika pokuÅ¡ao i ugristi.

FA će pričekati izvještaj glavnog suca utakmice Jona Mossa koji bi trebao stići u toku dana, a zbog gužve koja je nastala prilikom te situacije odgovarati bi mogla i oba kluba.

Za očekivati je da sudac u svom izvjeÅ¡taju neće spomenuti Ivanovićevo 'davljenje' McCarthyja, meÄ'utim srpskog braniča na temelju video snimke FA može kazniti s tri utakmice zabrane igranje, Å¡to znači da će propustiti finale Liga kupa protiv Tottenhama.

Zanimljivo, Mourinho nije želio komentirati cijelu situaciju.  
goal

pomaranca

Belgijski nogometni reprezentativac Eden Hazard (24) potpisao je novi ugovor za Chelsea na pet i pol godina s tjednom plaćom od 230.00 eura.

- Sretan sam što smo postigli dogovor i što ostajem u klubu - poručio je Hazard koji je ove sezone u 36 nastupa zabio 13 golova za "Bluese".

Hazard je stigao na Stamford Bridge 2012. iz Lillea za 35 milijuna eura, a trener "Bluesa" Jose Mourinho vjeruje kako je Belgijanac postati najbolji nogometaš svijeta.

- Hazard je već sada vrhunski nogometaš, a siguran sam kako će jednog dana biti najbolji na svijetu. Zadovoljan sam što je produžio ugovor - poručio je portugalski stručnjak.

Hazard je u 147 nastupa za Chelsea zabio 43 gola i dodao 46 asistencija. Za reprezentaciju Belgije upisao je 53 nastupa i zabio osam golova.
Hina

pomaranca

Engleski nogometni prvoligaš Queens Park Rangers imenovao je Chrisa Ramseya (52) menadžerom do kraja ove sezone.

Ramsey je preuzeo voÄ'enje QPR-a nakon ostavke Harryja Redknappa proÅ¡loga tjedna, te je u srijedu s londonskim sastavom ostvario 2-0 pbojedu na gostovanju kod Sunderlanda i tako osvojio prve bodove izvan Loftus Roada ove sezone.

Nakon pobjede u Sunderlandu QPR je izašao iz zone ispadanja, sada je 17. sa 22 boda, koliko ima i 18. Aston Villa. Bod više ima 16. Hully City, a bod manje 19. Burnley.
Hina

pomaranca

West Ham je pronašao zamjenu za Andyja Carrolla koji će zbog ozljede koljena propustiti ostatak sezone. Čekićari su doveli 33-godišnjeg brazilskog napadača Nenea.

Brazilac je raskinuo ugovor s katarskom Al Gharafom te je kao slobodan igrač potpisao za West Ham do kraja sezone, s opcijom da se ugovor produži i za sljedeću sezonu.

Nene je u karijeri igrao za Santos, Palmeiras, Mallorcu, Alaves, Celtu, Monaco, Espanyol, a najveći je trag ostavio u PSG-u gdje je igrao od 2010. do 2013. godine.

"Razmišljao sam posljednjih nekoliko mjeseci o povratku u Europu jer je ovdje nogomet i ambijent bolji. Ovo je veliki izazov za mene. Ovo je jedna od najboljih liga svijeta i veliki motiv za mene", rekao je Nene nakon predstavljanja.
goal

pomaranca

Jedan od lošijih sudaca na Otoku, kako mu "tepaju", ipak će nastaviti s radom u Premier ligi. Atkinson od 2005. godine sudi u Premier ligi.

Sudac Martin Atkinson i dalje će suditi utakmice u Premier ligi unatoč oštrim kritikama na izvedbu u utakmici Chelseaja protiv Burnleyja.

Jose Mourinho, menadžer Chelseaja, bio je najglasniji kritičar i direktno je optužio Atkinsona da je s četiri nevjerojatne pogreške oštetio njegovu momčad. Jedna od većih bila je kada je propustio kazniti teški prekršaj na Nemanji Matiću, a ovaj je poslije isključen zbog naguravanja.

Keith Hackett, bivši sudac, pridružio se kritikama te je izjavio da je "Atkinson nesposoban i da je jedan od najlošijih sudaca koje je vidio".

No Atkinson je preživio uvrede i već je delegiran za predstojeći vikend na Otoku. Pa će tako biti četvrti sudac na Old Traffordu u utakmici protiv Sunderlanda, a potom će tri dana kasnije suditi utakmici Southamptona i Crystal Palacea.
goal

pomaranca

Bafetimbi Gomis pati od Vasovagalove sinkope, iznenadnog i kratkotrajnog gubitka svijesti koji nastupa zbog emocionalnog stresa. U klubu su znali za njegove probleme.

"Upoznati smo s njegovom bolešću kad je dolazio u klub. Znamo da je s nesvjesticom imao problema i u prošlosti", kazao je Swanseajev menadžer Garry Monk i dodao:

"Gomis je prošao sve liječničke preglede i testove, a ovo je nešto s čime jednostavno mora živjeti."

Gomis se srušio u šestoj minuti utakmice Tottenhama i Swanseaja (3-2). S terena su ga iznijeli na nosilima i s maskom za kisik na licu, a noć je proveo u bolnici na pretragama.

Vasovagalova sinkopa je poremećaj iznenadnog i kratkotrajnog gubitka svijesti, najčešće je povezan s emocionalnim ili fizičkim stresom. Usporava rad srca zbog čega pada krvni tlak, smanjuje se dotok krvi i kisika u mozak i nastupa nesvjestica.

"Hvala svima na brizi, sada sam dobro. Znam da je sve izgledalo strašno, no fizički i psihički sam u redu", napisao je na Twitteru Gomis tijekom noći i pojasnio:

"Posljednjih sam dana bio pod velikim stresom i pritiskom. Otac mi je bolestan i samo sam razmišljao o njemu i povratku u Francusku. Emocionalno sam se iscrpio..."

Bafetimbi Gomis (29) je sličnih problema imao i dok je igrao u Francuskoj za St. Etienne i Lyon, a u ljeto 2014. je baš dres lavova zamijenio labudovima. Ove je sezone odigrao 24 utakmice za Swansea i zabio dva gola u Premier League te tri u FA kupu u Liga kupu.
goal

pomaranca

Posljednji derbi u dresu Liverpoola protiv Manchester Uniteda Steven Gerrard neće pamtiti po dobrom.

Samo što je ušao u igru početkom drugog poluvremena Gerrard je isključen. Gerrard je na terenu proveo svega 40 sekundi...

Sudija Martin Atkinson mu je pokazao direktan crveni karton nakon što je nagazio Andera Herreru, te je legenda Redsa morala pod tuš ranije od očekivanog.
sportsport.ba