Španska liga novosti-Primera Division

Started by stafa, December 11, 2009, 09:06:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Reprezentativac Španije do U-21 i lijevi bek Valencije, 19-godišnji Jose Luis Gaya stavio je svoj potpis na novi petogodišnji ugovor s klubom, u kojem je i započeo profesionalnu nogometnu karijeru.

pomaranca

Simeone otkrio:
Mandžukić na klupi, Torres napada Barcelonu

Real Madrid će se danas pouzdati u gradskog rivala Atletico Madrid, koji može vratiti kraljevskom klubu nadu u osvajanje naslova prvaka. Na Vicente Calderone stiže vodeća Barcelona, koja je protiv nedjeljnog protivnika prošle sezone u posljednjem kolu izgubila utrku za titulu.

Simeoneova momčad već prije je ispala u lovu za naslov, a trener Atletica otkrio je karte za današnji veliki okršaj (19h). Mario Mandžukić će biti na klupi, a napad će predvoditi Fernando Torres.

"Danas igra Torres i nadam se da će imati dobar nastup u velikoj utakmici", rekao je Simeone i dodao:

"I Torres i Mandžukić su nam potrebni, obojica su jako kompetitivni."

Tako bi Torres trebao startati u duetu s Antoineom Griezmannom.

"Ako napadnete prežestoko, Barcelona vas može ubiti, ako čekate, može vas ubiti. Morate ići na svaku loptu kao da vam je zadnja. Ne smijete puno razmišljati kakva su prijetnja", rekao je slikovito Simeone o Barceloni.
goal

pomaranca

Barcelona prvak Å panjolske: Atletico pao na Calderonu!

Barca je do pobjede i naslova prvaka došla u 65. minuti pogotkom Lionela Messija. Ivan Rakitić je u slavlju svoje momčadi igrao do 86. minute, a Mandžukić je priliku dobio u 72. minuti.

Barcelona je pobijedila Atletico Madrid s 1:0 i osigurala naslov španjolskog prvaka kolo prije kraja prvenstva! Katalonci su na Vicente Calderonu osvojili svoj 23. naslov prvaka i na taj su način odgovorili Atleticu koji je prošle godine upravo na Nou Campu potvrdio svoj naslov.

Iako je Barcelona odlučnije ušla u igru i prvih sedam minuta loptu držala u svojim nogama na polovici Atletica, domaći su igrači ipak prvi imali ozbiljniju priliku.

Krasno je najprije proigrao Arda Turan , no lopta je izbačena u korner. U nastavku je nakon ubačaja Gimenez sjajno pucao glavom s lijeve strane ali mu je fantastično obranio Bravo.

Uzvratila je Barcelona nakon tri minute. Katalonci su pokazali svoju čaroliju kratkim dodavanjima na malom prostoru, a onda nje tukao Messi no samo u ruke Oblaku. Messi je u prilici bio i minutu kasnije. Alves je ubacio s desne strane, Messi se izvukao i glavom u skoku pucao po golu, ali još je jednom bio spreman Oblak i uhvatio je loptu.

Gosti su u 32. minuti tražili kazneni udarac nakon što je srušen Dani Alves . Sudac je prekršaj izvukao izvan šesnaesterca i Diegu Godinu pokazao žuti karton. Bunili su se gostujući igrači jer su smatrali da se prekršaj dogodio unutar 16 metara. Slobodni je udarac izveo Lionel Messi, sjajno je tukao Argentinac pod samu gredu, ali je spremno loptu blokirao Jan Oblak.

Do kraja prvog poluvremena svoj je udarac iskazao i Alves. Portugalac je u 45. minuti pucao s tridesetak metara pod gredu, ali je Oblak bio spreman.

Nastavak nam je pružio manje atraktivnu igru, a do pogotka Barcelone i nismo vidjeli prave prilike.

Barca je do pobjede došla u 65. minuti pogotkom Lionela Messija . Pedro je poslao dodavanje Argentincu u stilu Neymara, Messi nije razmišljao nego je pucao nisko u suprotni desni kut i pogodio za velikih 1:0!

Argentinac je i u ovoj utakmici pokazao da mu Messiju Atletico savršeno leži. Niti jednom drugom prvoligašu nije dao pogodaka koliko je dao Atleticu (23), a i prekinuo je post od pet utakmica igranih u Madridu bez pogodaka. Uz to Messi je postao jedini igrač koji je ove sezone na Vicente Calderonu uspio zabiti pogodak sjajnom Atleticovom vrataru Janu Oblaku.

Moglo je slavlje Katalonaca biti i uvjerljivije jer je u 71. minuti veliku priliku propustio Neymar . Rakitić je uzeo loptu, prešao pola terena, proslijedio Messiju koji je poslao u for za Neymara. Brazilac je očajno tukao iako je bio u dobroj poziciji i lopta je završila u tribinama. Šest minuta kasnije tukao je i Pedro nakon nekoliko dobrih driblinga, no sijevnulo je pokraj gola.

Kraj utakmice obilježile su izmjene i žuti kartoni, a Barca je mirno utakmicu privela kraju za 23. naslov španjolskog prvaka. Ivan Rakitić je u slavlju svoje momčadi sudjelovao do 87. minute, dok je Mario Mandžukić priliku kod Atletica dobio u 72. minuti.
goal

pomaranca

Messijev gol Atleticu poništio tri Ronaldova i donio Barceloni naslov!

Lionel Messi donio je Barceloni pobjedu i naslov prvaka! Zabio je u 65. minuti za konačnih 1:0 u Madridu protiv Atletica, aktualnog prvaka koji je sad "štafetu" predao novome. Sigurno je Barci posebno drago što su ostvarili u Madridu ovaj rezultat jer upravo im je Atletico "oteo" titulu prošle sezone u posljednjem kolu.

Ivan Rakitić igrao je do 87. minute, a Mario Mandžukić ušao je umjesto Turana u 72. i zapravo se to može tumačiti kao njegov oproštaj od Madrida, odnos s Diegom Simeoneom očito nije idealan. Umjesto njega, u vrhu napada bili su Griezmann i Torres pa se činilo da Simeone postavlja napadačku taktiku.

Nije bilo niÅ¡ta od toga, MadriÄ'ani su igrali standardno čvrsto i tvrdo, ali su i grijeÅ¡ili dosta. To im je odlika ove sezone, zato nisu na vrhu kao proÅ¡le. PokuÅ¡ali su to iskoristiti igrači Barcelone, za koje je umjeto Suareza igrao cijelo vrijeme Pedro. Messi se nalazio konstantno u prilikama, ali promaÅ¡io je dvaput glavom izgledne prilike, jednom nogom, gubio je lopte i nije mu iÅ¡lo, kao ni Neymaru. Ali zato je Rakitić bio odličan, vodio je sve napade Barcelone.

ATLETICO MADRID - BARCELONA 0:1 (Messi 65')

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira, Gabi, Mario Suárez (od 68. Raul Garcia), Arda (od 72. Mandžukić), Koke, Griezmann, Torres (od 80. Saul). Trener: Diego Simeone.

Barcelona: Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (od 80. Mathieu), Rakitić (od 87. Rafinha), Sergio, Pedro, Iniesta (od 82. Xavi), Messi, Neymar. Trener: Luis Enrique.

Isplatilo se to u 65. minuti. Messi i Neymar izveli su pravu malonogometnu minijaturu i jednim duplim pasom izbacili obranu Atletica iz igre. Messi je uz to sjajno zabio i nemoćan je ostao Oblak, koji je prije toga imao nevjerojatnih deset obrana, kao da je rukometni golman!

Nakon toga nije išlo za Atletico, a Barca je mogla osjetnije slaviti da su Messi, Neymar i Pedro bili precizniji. Neće tugovati Barcelonini igrači, uprava, stožer i navijači zbog minimalne pobjede, slavlje je moglo početi!

A zanimljivo je bilo u Barceloni jer kako je ljuti gradski rival Atletico morao zaustaviti Barcu, tako je morao ljuti Barcin rival Espanyol zaustaviti Real Madrid. Nije im išlo, Ronaldo ih je uništio s tri gola i jedan je dodao Marcelo, dovoljno za 4:1! Na kraju samo Ronaldo može biti zadovoljan jer će sasvim sigurno biti najbolji strijelac lige, koju sasvim sigurno napušta ovog ljeta. Trenutno je na 45, a Messi na 41.

Osim što se ovaj dvoboj titana gledao pod povećalom, vodile su se i druge bitke. Valencia je pobjedom protiv Celte trebala osigurati Ligu prvaka, ali bilo je 1:1. Iskoristila je to pobjedom od 2:1 protiv Almerije Sevilla i sad je na bod zaostatka od "šišmiša".

Deportivo je pak slavljem protiv Levantea izvan zone ispadanja jer ima 34 boda, ali u posljednjem kolu će se mnogo toga odlučivati jer Almeria ima 32, baš kao i Eibar. U opasnosti je i Granada (34). Nemaju baš sreće, Almeria dočekuje Valenciju, Deportivo ide kod Barcelone, Granadi dolazi Atletico i tu šansu bi trebao iskoristiti Eibar kojem dolazi u goste posljednja Cordoba.

Bit će zanimljivo posljednje kolo!

OSTALI REZULTATI:

Cordoba - Rayo Vallecano 1:2
Deportivo - Levante 2:0
Elche - Athletic Bilbao 2:3
Espanyol - Real Madrid 1:4
Getafe - Eibar 1:1
Real Sociedad - Granada 0:3
Sevilla - Almeria 2:1
Valencia - Celta 1:1
Villarreal - Malaga 2:0

pomaranca

Odlazak velikana:
'Ja sam 'barcelonista' od glave do pete, i moja mama takoÄ'er!'

Jedna od najvećih legendi Barcelone svih vremena, Xavi Hernandez, odlučio je nakon sedamnaest godina reći zbogom Nou Campu i navijačima Blaugrane. Već je i ranije bio najavljivan njegov odlazak, ali veznjak španjolske reprezentacije danas je službeno potvrdio špekulacije.

- Napuštam klub na kraju sezone. Ovu odluku donio sam teška srca, nije bilo lako, ali moja obitelj i ja ocijenili smo kako je vrijeme za promjenu. Odlazimo u Katar gdje sam potpisao za tamošnji Al Sadd na dvije godine.

Xavi će takoÄ'er sa svoja dva brata u Kataru raditi u sportskoj akademiji.

- To što ću nastaviti raditi tako blisko povezano uz nogomet je za mene privilegija. Po završetku igračke karijere namjeravam se školovati za trenera ili sportskog direktora.

Kada je Barcelona u pitanju Xavi je otkrio kako su mu Katalonci bili spremni ponuditi ugovor na još godinu dana.

- Barcelona mi je ponudila ugovor do 2018. godine, ali ponudu sam morao odbiti s obzirom da sam ovakvu odluku donio već ranije. Ipak imam 35 godina, 17 godina sam u prvoj momčadi i sada je stiglo vrijeme za rastanak. Ali, glavni cilj je vratiti se jednoga dana u Barcelonu, ostaje za vidjeti samo u kojoj funkciji, kao trener ili sportski direktor.

Osim novih životnih izazova, Xavi ima još jedan razlog koji je bitno utjecao na njegovu odluku da napusti Barcelonu.

- Ne osjećam se viÅ¡e kao 'glava' momčadi i ne mogu viÅ¡e igrati na onom nivou na kojemu bih htio, ovako je ipak najbolje. Ovo je najbolji trenutak za oproÅ¡taj. Osvojili smo naslov Å¡panjolskog prvaka i igramo dva finala kojima se jako veselim. U Barceloni sam stekao puno prijatelja i uz nju me vežu mnoge lijepe uspomene. Odluka nije bila laka, ja sam proizvod Barcelone, sve sam radio kako su me ovdje učili. Ja sam 'barcelonista' od glave do pete, i moja mama takoÄ'er - kazao je Xavi.
sn

pomaranca

Pojačanje od 20 mil. eura debitira za Barcelonu u zadnjem kolu

Po prvi put za Barcelonu će zaigrati Thomas Vermaelen, dok će se od katalonskog kluba oprostiti legendarni Xavi, trener Enrique najavio ga je u prvih 11 protiv Deportiva.

I već u posljednjem kolu Primere, Thomas Vermaelen dočekat će debi u Barceloninom dresu. Igrač koji je prošlog ljeta za 20 milijuna eura stigao iz Arsenala na Camp Nou, imao je velikih problema s ozljedama, pa dosad nije odigrao ni jednu utakmicu za Katalonce. Navijačima će se ipak stići predstaviti ove sezone, u posljednjem kolu protiv Deportiva. Vermaelen je bio na klupi na utakmici proitv Real Sociedada prije dva tjedna, ali nije ulazio u igru.

"Da, Vermaelen će zaigrati", kratko je odgovorio Barcelonin trener na novinarsku znatiželju o Belgijcu koji je imao problema s koljenom i butnim mišićem.

Suparnik u subotu (18.30) na Camp Nou bit će momčad iz La Corune. “Utakmicu ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno, kao pripremu za dva finala koja nas čekaju, u Kupu kralja i Ligi prvaka", kazao je Barcelonin trener Luis Enrique najavljujući Xavija u prvih 11, što možda ujedno znači da će hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić utakmicu započeti na klupi.

"Barcelona mu mora prirediti pravi oproštaj. Xavi je jako puno pomogao momčadi ove sezone, na terenu i izvan njega. To je uloga kapetana", dodao je Enrique.

Xavi je nakon više od 500 utakmica na kraju sezone najavio odlazak iz Barcelone, a sljedeće godine igrat će za katarski Al Sadd.
goal

pomaranca

Neymar oduševljen novim kopačkama inspiriranim životinjama

"Pun sam samopouzdanja kada zaigram u Hypervenomu II. Bez problema u njima mijenjam smjer i puno lakÅ¡e pobjegnem braniču. TakoÄ'er, sviÄ'a mi se njihov izgled", rekao je Neymar.

Neymar će uskoro zaigrati u novim kopačkama koje su inspirirane životinjama.

"Pun sam samopouzdanja kada zaigram u Hypervenomu II. Bez problema u njima mijenjam smjer i puno lakÅ¡e pobjegnem braniču. TakoÄ'er, sviÄ'a mi se njihov izgled", rekao je Neymar.

Kopačke će biti predstavljene 27. svibnja.
goal

pomaranca

Navijači Reala žele Kloppa, ali uprava ih opet ne sluša

Jürgen Klopp uvjerljivo je pobijedio u anketi Marce. Od 30.030 navijača čak 44 posto glasovalo je za njega.

Carlo Ancelotti već pakira kofere i u nedjelju se očekuje da će ga uprava Reala 'razvlastiti' titule trenera madridskog giganta.

Navijači su htjeli da Talijan ostane, a uprava ne samo da je ignorirala želju navijača u tom slučaju, već bi mogla, čini se, i u slučaju Jürgena Kloppa. Jer Nijemac je uvjerljivo pobijedio u anketi Marce u kojoj je sudjelovalo 30.030 navijača. Dobio je potporu od 44 posto.

Klopp je najavio da odlazi iz Borussije ove sezone, no njegova budućnost u Realu nije baš izvjesna, jer uprava navodno favorizira Rafaela Beniteza, a koji je u anketi osvojio tek peto mjesto sa 8.9 posto glasova...
goal

pomaranca

Betis se vraća u Primeru[/SIZE]

Nogometaši Real Betisa ispunili su cilj i vratili se u elitno društvo španjolskog nogometa. Nakon samo godine dana izbivanja. Zahvaljujući pobjedi nad Alcorconom 3:0, osigurali su jedno od prva dva mjesta u Segundi, koja izravno vode u viši rang natjecanja.

Betis je iz Primere ispao prošle sezone, a od povratka Pepea Mela na klupu izgubili su samo jednu utakmicu. Do kraja su još dva kola, a drugo mjesto trenutačno drži Girona. Momčadi od trećeg do šestog mjesta idu u doigravanje, a ne promijeni li se poredak to će biti Sporting Gijon, Las Palmas, Valladolid i Zaragoza.
hrsport.net

pomaranca

Real otpustio Ancelottija

Ancelotti je na klupu Reala stigao u ljeto 2013. godine, te je u prvoj sezoni vodio momčad do jubilarnog 10. naslova europskog prvaka, a usto je osvojio i španjolski Kup. Španjolski nogometni velikan Real Madrid otpustio je u ponedjeljak trenera Carla Ancelottija, dva dana nakon posljednje službene utakmice "kraljevskog" kluba u sezoni u kojoj nije osvojio niti jedan trofej.

"Izvršni odbor odlučio je razriješiti Carla Ancelottija njegovih dužnosti", objavio je predsjednik Reala Florentino Perez.

Ancelotti je na klupu Reala stigao u ljeto 2013. godine, te je u prvoj sezoni vodio momčad do jubilarnog 10. naslova europskog prvaka, a usto je osvojio i španjolski Kup. No, ove sezone Real je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Juventusa, u domaćem je prvenstvu zauzeo drugo mjesto s četiri boda manje od najvećeg rivala Barcelone, dok je u domaćem Kupu ispao u osmini finala od gradskog suparnika Atletica.

Kao mogući Ancelottijevi nasljednici spominju se aktualni trener Napolija Rafael Benitez, dosadašnji trener Borussije iz Dortmunda Juergen Klopp, te bivši igrač Reala Michel.
Hina

pomaranca

João Cancelo u Valenciji

Reprezentativac Portugala u svim selekcijama do U-21, 21-godišnji branič João Cancelo napustio je Benficu i potpisao ugovor sa Valencijom do 30. juna 2021.

pomaranca

Jonas Ramalho do 2017

Bivši reprezentativac Španije U16-U19, 22-godišnji branič Jonas Ramalho (desno) je produžio ugovor sa španskim prvoligašem Athletic Bilbao, do juna 2017.

pomaranca

Luis Suarez ponovno na treningu, moguć nastup u finalu Kupa kralja

Luis Suarez ponovno je trenirao s prvom momčadi iako još uvijek nije dobio liječničku dozvolu za nastup. Oporavak teče dobro i postoji mogućnost nastupa već u finalu Kupa kralja...

Barcelonini prvotimci pripremaju se za finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, a na današnjem treningu ponovno je s momčadi radio i Luis Suarez.

Urugvajac je propustio posljednje dvije utakmice u prvenstvu protiv Atletico Madrida i Deportiva zbog ozljede koju je zaradio u uzvratnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna.

"Svi raspoloživi igrači odradili su trening. Luis Suarez trenirao je s prvom momčadi iako još uvijek nije dobio dozvolu liječnika za potpuni povratak nastupima", poručili su iz Barcelone.

Finale Kupa kralja igra se 30. svibnja i u Barceloni se nadaju da će Suarez biti spreman za nastup, ali neće forsirati jer ih očekuje i finale Lige prvaka protiv Juventusa gdje se računa na njegov doprinos.
hrsport.net

pomaranca

Barceloni 27. Kup kralja

Nogometaši Barcelone pobijedili su u subotu na svom Camp Nou Athletic Bilbao s 3-1 u finalu španjolskog Kupa kralja, te po 27. put u povijesti osvojili ovaj trofej.

Katalonci su do vodstva stigli u 20. minuti kad je Leo Messi u slalomu po desnoj strani nanizao četvoricu igrača Athletica, koji su ga pokušali zaustaviti, a potom prizemnim udarcem s desetak metara svladao nemoćnog vratara Herrerina.

U 36. minuti hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić sjajno je uposlio Luisa Suareza u gostujućem kaznenom prostoru. Urugvajac je samo proslijedio loptu do usamljenog Neymara na suprtnoj strani pa Brazilcu nije bilo teško samo postaviti nogu i poslati loptu u mrežu za 2-0 Barcelone.

Na treći pogodak čekali smo do 74. minute, kad je obrana Athletica loÅ¡e reagirala na prizemni ubačaj Danija Alvesa. Trojica igrača su gledala loptu i Lea Messija kako ulazi izmeÄ'u njih te postiže svoj 58. pogodak u ovoj sezoni. U 80. minuti Inaki Williams je postigao pogodak za momčad iz Bilbaa, nakon kojeg je Athletic ambicioznije krenuo napadati vrata Barcelone, no do promjene rezultata viÅ¡e nije doÅ¡lo.

Barcelona je pobjedom 3-1 stigla do 27. trijumfa u španjolskom kupu te potvrdila status najuspješnijeg kluba u ovom natjecanju. Athletic je na toj ljestvici ostao drugi s 23 trofeja, ali posljednji su osvojili još daleke 1984. godine.

Za tjedan dana, u subotu 6. lipnja, momčad pod vodstvom Luisa Enriquea će na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, pokušati doći do trostruke krune, nakon što su odnijeli oba domaća trofeja.
Hina

pomaranca

Benitez: Ovo je početak sna

Rafael Benitez stigao je u Madrid te se očekuje službena potvrda oko njegovog preuzimanja Real Madrida. Službeno predstavljanje trebalo bi biti održano u srijedu.

Nakon što je u nedjelju potpredsjednik Kraljevskog kluba Eduardo Fernandez de Blas neoprezno izjavio, prije službene objave, kako će Benitez biti novi trener Real Madrida, španjolski stručnjak sletio je jutros u Madrid te naglasio kako jedva čeka da počne raditi.

Po dolasku Benitez je novinarima izjavio kako je uzbuÄ'en i sretan te da je spreman za početak rada i da ne može dočekati da započne posao. Benitez nije krio zadovoljstvo te je naglasio kako je za njega ovo početak sna.

Benitez, koji bi trebao postati tek četvrti MadriÄ'anin na klupi Real Madrida, trenersku karijeru počeo je upravo u Kraljevskom klubu 1993., ali vodeći drugu momčad. Nakon toga vodio je Valladolid, Osasunu, Extremaduru, Tenerife, a zatim je 2001. preuzeo Valenciju s kojom je osvojio dva naslova Å¡panjolskog prvaka. Izvrsno voÄ'enje Valencije donijelo mu je 2004. klupu Liverpoola s kojim je osvojio Ligu prvaka. Nakon toga vodio je milanski Inter, Chelsea i Napoli.

S Napolijem je ove sezone osvojio tek peto mjesto u talijanskom prvenstvu, a u Europskoj ligi zaustavljen je u polufinalu od ukrajinskog Dnjipra.
hrt.hr