Španska liga novosti-Primera Division

Started by stafa, December 11, 2009, 09:06:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Steven Nzonzi u Sevilli

26-godišnji francuski vezni branič Steven Nzonzi iz Stokea seli u Sevillu koja će za njega platiti engleskom klubu oko sedam milijuna funti.

pomaranca

Javier Manquillo u Atletico Madrid

Branič Javier Manquillo vraća se u Atletico Madrid, nakon što je Liverpool odustao od druge sezone posudbe. 21-godišnjak se poslije prosinca prošle godine nije naigrao na Anfieldu i oba su se kluba složila s ovim potezom.

pomaranca

Realovci se okupili u Madridu, ali bez Modrića, Ronalda i Jamesa

Cristiano Ronaldo u ponedjeljak će se priključiti suigračima u Australiji jer trenutno odrađuje promotivne poslove u Japanu i Kini.

Real Madrid u četvrtak je započeo pripreme, a na okupljanju u kampu Valdebebas pojavila su se većina igrača.

Bila je to prilika mnogima da se upoznaju s novim trenerom Rafom Benitezom, ali ipak nisu svi došli. Cristiano Ronaldo u ponedjeljak će se priključiti suigračima u Australiji jer trenutno odrađuje promotivne poslove u Japanu i Kini.

Nije se pojavio ni Luka Modrić, koji je još na godišnjem odmoru, a poštedu su dobili James Rodriguez i Casemiro, koji su sudjelovali na nedavnoj Copa Americi.
goal

pomaranca

Danilo u Realu

Real Madrid je objavio da će danas u klupskim prostorijama potpisati Danilo. Taj 23-godišnji desni bek dolazi iz Porta uz odštetu od 31.5 milijuna eura...

"Hvala dragom bogu što me je usmjerio u nogomet. Jer ovo je veliki dan za mene", rekao je brazilski reprezentativac, a koji je u Portu osvojio dva naslova prvaka.

Tamo je 2011. godine stigao iz Santosa. Potpisat će na šest godina.

"Hvala svima koji su mi omogućili da doživim ovaj dan. Hvala navijačima koji mi šalju pozitivne poruke. Ispunio sam svoj dječački san", rekao je Danilo i zaključio:

"Ovo je sigurno jedan od ljepših dana u mojem životu. Živio Real!"

Brazilac se na predstavljanju stigao i obrukati i to u tehniciranju lopte, a na njegovu sreću tribine Santiago Bernabeua ovog puta nisu bile pune.
goal

pomaranca

Yannick Ferreira Carrasco u madridski Atletico

Yannick Ferreira Carrasco potpisao je petogodišnji ugovor s madridskim Atleticom. Carrasco dolazi iz Monaca, a Madriđani su ga platili oko 15 milijuna eura.

pomaranca

Marcelo + dvije sezone

Real Madrid produžio je ugovor brazilskom lijevom braniču Marcelu na još dvije sezone te ga ugovor sada veže sve do 2020. godine.

pomaranca

Turan:
Uzor mi je bio Maradona, ali sada je Iniesta

Turski reprezentativac Arda Turan u petak će i zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje Barcelone za narednu sezonu. Dojučerašnji nogometaš Atletico Madrida potpisao je petogodišnji ugovor sa Barcelonom, a u izjavi za španske medije istakao je da mu je posebno drago što će igrati uz svog idola Iniestu. "Messi je najbolji igrač u historiji. Čast je nositi isti dres kao on i igrati uz njega. Idol mi je uvijek bio Maradona, ali trenutno je to Iniesta", kaže Turan, kojem je transfer u Barcelonu nagrada za dosadašnji rad. "Spreman sam na sve izazove igranja u Barceloni , puno razmišljam o svojim mogućnostima i onima suigrača. Jasno je da se u Barci neke stvari rade drugačije: vrijednost igrača nije ista kao drugdje, sustav, način igre... Najvažnije mi je da se uklopim u tim i Enriqueov sustav. Jako je važno za mene i moju zemlju da sam potpisao za Barcelonu, osjećam se savršeno", riječi su turskog nogometaša. Atletico Madrid je za Ardu Turana dobio obeštećenje u iznosu od 41 milion eura, a za njegovo dovođenje još su bili zainteresovani PSG i Manchester United.

pomaranca

Barcelonin novi dres u čast evropske titule

Dizajn dresova Barcelone sa vodoravnim prugama naprosto je šokirao mnoge navijače katalonskog kluba, no mogu odahnuti jer će neobičan dizajn trajati samo jednu sezonu.

Kako prenose španski mediji, Josep Maria Bartomeu je otkrio da Barcelona sprema poseban dres za narednu sezonu, koji će biti nalik onome iz sezone 1991./92. kad je Barca osvojila svoju prvu Ligu prvaka na Wembleyju. "Vratit ćemo klasični dizajn nalik onome s Wembleyja 1992. Neće biti jarko crvene boje, to su bile prejake boje", rekao je Bartomeu.

Također je napomenuto da novi predsjednik Barcelone neće moći mijenjati izgled dresa, jer je unaprijed sve dogovoreno sa proizvođačem Nikeom. Barcelona je te 1992. godine u finalu pobijedila Sampdoriju s minimalnih 1:0.

pomaranca

Guidetti iz Manchester Cityja u Celtu

Švedski napadač John Guidetti napustio je redove Manchester Cityja. Naime, 23-godišnji napadač koji se nije uspio nametnuti u Manchester Cityju potpisao je petogodišnji ugovor sa Celtom. Finansijski detalju ugovora još uvijek nisu poznati, a John Guidetti je za švedske medije istakao da je uradio pravi potez i da se raduje igranju u Primeri.

Podsjetimo, švedski napadač je u Manchester City stigao 2008. godine, no nije se uspio izboriti za mjesto u timu, pa je dosta vremena proveo na posudbama. U 2010. godini Građani su ga posudili švedskoj Brommapojkarni u kojoj je počeo omladinsku karijeru. Nakon toga otišao je u Burnley, pa zatim u Feyenoord, te Stoke City.

U prošloj sezoni je nastupao za Celtic kao posuđen igrač Građana i u 28 odigranih utakmica postigao je osam golova.

pomaranca

Rubén Baraja u Elche-u

40-godišnji Ruben Baraja novi je trener španskog kluba Elche. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

pomaranca

Diego Reyes u Realu Sociedadu

Real Sociedad doveo je 22-godišnjeg meksičkog braniča Diega Reyesa iz Porta na jednogodišnju posudbu.

pomaranca

Gotovo je, Casilla je i službeno novi vratar Reala!

"Vrijeme Ikera Casillasa u Realu je završilo i sada je došlo moje vrijeme. Nadam se da ću ga iskoristiti", rekao je Casilla. Kiko Casilla novi je igrač Real Madrida, objavio je Espanyol na svojim službenim stranicama.

"U posljednjih nekoliko sati dogovorili smo posljednje detalje i Casilla je novi igrač Reala", piše na službenoj stranici Espanyola.

"Casilla je odigrao 126 utakmice za nas i mu zahvaljujemo na četiri sjajne sezone.", zaključili su na stranici.

Transfer bi trebao biti težak oko šest milijuna eura, iako još nije stigla službena potvrda.

"Vrijeme Ikera Casillasa u Realu je završilo i sada je došlo moje vrijeme. Nadam se da ću ga iskoristiti", rekao je Casilla.
goal

pomaranca

Stefan Savić u Atleticu Madrid

Reprezentativac Crne Gore, 24-godišnji središnji branič Stefan Savić i službeno je novi igrač Atletica. Savić je stavio potpis na petogodišnji ugovor.

pomaranca

Filipe Luis u Atleticu Madrid

Filipe Luis kratko se zadržao u Chelseaju i nakon samo jedne sezone vraća se u Atletico. Londonski klub prodao ga je Atleticu za 15 milijuna eura.

pomaranca

Matthew Ryan u Valenciji

Valencia je dogovorila šestogodišnju suradnju s australskim reprezentativnim vratarem Matthewom Ryanom, koji je prošle dvije sezone u dresu Club Bruggea bio izabran za najboljeg čuvara mreže belgijskog prvenstva.