Španska liga novosti-Primera Division

Started by stafa, December 11, 2009, 09:06:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Barcelona traži mogućnosti da zamijeni Danija Alvesa. Na tom mjestu u ekipi rado bi vidjela desnog braniča Tottenhama Kylea Walkera. Početna ponuda Katalonaca je 17 milijuna eura. - Izvor: Daily Star

pomaranca

Luis Enrique može biti itekako zadovoljan viÄ'enim od strane mladog napadača Munira El Haddadija na pripremama. Ovaj napadač marokanskih korijena, roÄ'en kraj Madrida i igra za Å paniju, 1. septembra će napuniti 19 godina, a proslavio se s dva pogotka u finalu juniorske Lige prvaka protiv Benfice, od kojih je jedan bio s centra.

On je zasad najveći dobitnik priprema iako mu mjesto u A timu nije osigurano. Dobio je puno veću minutažu od, primjerice, Gerarda Deulofeua, i sjajnu ju je iskoristio. Protiv Helsinkija je zabio dva pogotka, jedan nogom, jedan glavom.

Zanimljivo, Arsene Wenger je htio oteti Munira već ovog ljeta, ali je Barcelona produžila ugovor mladiću do ljeta 2017. godine. Mladiće u koje Barcelona vjeruje ne pušta olako.

Španski mediji pak pišu kako ga iz B tima Barce želi uzeti i Pep Guardiola. No, klub stoji iza njega i sprema ga za veliku karijeru. Dok je Munir igrao za mali klub iz okolice Madrida Rayo Majadahonda, u Atleticu na probi nije prošao.

Kažu da je tih i inteligentan dječak, no jakog karaktera. Ima sve predispozicije za uspjeh, no vrijeme će pokazati hoće li kroz godine uspjeti ući u zvjezdanu ekipu Barcelone.
(supersport.ba)

pomaranca

BH. reprezentativac Haris Medunjanin vraća se u špansku Primeru nakon što je raskinuo ugovor sa turskim Gaziantepsporom. Kako navodi list La Voz de Galicia, pri kraju su pregovori veznjaka Zmajeva i Deportivo la Corune.

Prema istom izvoru, pregovori kluba i igrača su u završnoj fazi i 28-godišnji bh. nogometaš uskoro će postati član povratnika u Primeru.

Medunjanin je u karijeri već nastupao za jedan španski klub, a to je Valladolid za koji je odigrao 42 utakmice, postigao šet golova i dva puta asistirao.

Upravo je u sezoni 2009/10. postigao sjajan gol Deportivu u dresu Valladolida.

U Deportivo stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa turskim Gaziantepsporom za koji je bio vezan do 2016. godine.

Dolaskom Medunjanina, navodi La Voz de Galicia, Deportivo će kompletirati vezni red i bit će osmo pojačanje tog kluba nakon što su stigli Salomao, Isaac Cuenca, Canella, Jose Rodriguez, Lucas Perez, Cavaleiro i Luis Farina.
(klix.ba)

pomaranca

DvadesettrogodiÅ¡nji napadač doÅ¡ao je u Atletico Madrid iz meksičkog velikana Club Americe. Raul Jimenez postao je treći Meksikanac koji će  zaigrati za Atletico Madrid, objavio je Å¡panjolski prvak.

Jimenez (23) je došao iz Club Americe, velikog meksičkog kluba, i nakon Huga Sancheza i Luisa Garcije, postao treći Meksikanac koji je zaigrao u Atletico Madridu.

"Raul Jimenez je igrač koji ima ogroman potencijal i konkurirat će u našoj napadačkoj liniji.," kazao je sportski direktor Jose Luis Perez Caminero nakon potpisivanja ugovora.

"Raul je željan uspjeti u europskom nogometu i nada se kako će se brzo priviknuti na uvjete u našoj ligi."

Napadač je debitirao u meksičkoj ligi 2011. godine i ubrzo je postao jedna od mladih zvijezda lige. Jimenez je bio dio meksičke olimpijske reprezentacije koja je osvojila zlato na OI u Londonu 2012. godine, a odigrao je i šest minuta protiv Brazila.

Tijekom ljeta se povezivao s dolaskom u Porto ili Wolfsburg, ali je na kraju ponuda Atletico Madrida bila najbolja.
(goal)

pomaranca

Navijači su očekivali da će mladi napadač izboriti poziciju kod Luisa Enriquea, ali on je odlučio suprotno očekivanjima. Barcelona je objavila kako će mladi Španjolac Gerard Deulofeu sezonu provesti na posudbi u Sevilli.

Mnogi navijači Barcelone očekivali su, prema prikazanim igrama u pripremnim utakmicama, kako će 20-godišnjak i mladi reprezentativac izboriti mjesto u Barceloni, ali Luis Enrique je odlučio suprotno očekivanjima.

Nakon što je prošle sezone proveo na posudbi u Evertonu, sada će ipak ostati u Španjolskoj.

Iz Barcelone su objavili kako ovom posudbom žele Deulofeu da igra što više i da "optimizira svoje tjelesne sposobnosti."
(goal)

pomaranca

Javier Mascherano i Barcelona dogovorili su produljenje suradnje do ljeta 2018. godine, potvrdili su u katalonskom klubu. Argentinski reprezentativac još je prije Svjetskog prvenstva potvrdio kako ostaje u Barceloni, no u prijelaznom roku spominjao se njegov povratak u Liverpool ili prijelaz u Napoli.

Mascherano se nedavno priključio treninzima momčadi nakon produljenog odmora. Konkurirat će za momčad koja u ponedjeljak igra protiv meksičkog Leona za trofej Joan Gamper u Barceloni.

Mascherano je dosad za "blaugranu" odigrao 184 utakmice otkako je 2010. godine došao iz Liverpoola.
(goal)

pomaranca

Barcelona ga je platila 81 milijun, potvrdio je dopredsjednik Jordi Mestre. Uz predstavljanje Luisa Suareza u Barceloni, dopredsjednik kluba Jordi Mestre potvrdio je da je Liverpoolu plaćena odšteta od 81 milijun eura.

ÄŒak je Barca, podsjeća Mestre, dobro proÅ¡la, jer ispregovarala je s Englezima da spuste svoj zahtjev sa 95 milijuna eura na 81 milijun. TakoÄ'er, pregovori su s Liverpoolom počeli i prije SP-a i slavnog ugriza Chiellinija.

Marca doznaje da je Barcelona u ugovor sa Suarezom ugradila odštetnu klauzulu od čak 200 milijuna eura!
(goal)

pomaranca

U prvoj utakmici španjolskog Superkupa nogometaši Real Madrida na svom stadionu Santiago Bernabeu odigrali su 1:1 protiv gradskog suparnika Atletica.

Kraljevski klub u vodstvo je u 81. minuti doveo James Rodriguez. Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu, koji je ovoga ljeta stigao u Real iz Monaca, u igru je ušao u 46. minuti umjesto neraspoloženog Cristiana Ronalda.

Miran uzvrat Atleticu je osigurao Raul Garcia pogotkom u 88. minuti.

Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mario Mandžukić počeli su utakmicu u sastavima Reala odnosno Atletica, a obojica su zamijenjena u 78. minuti. Modrića je zamijenio Angel Di Maria, a Mandžukića Raul Jimenez.

Pobjednik španjolskog Superkupa bit će poznat 22. kolovoza nakon uzvratnog susreta na Vicente Calderonu.
(hrt.hr)

pomaranca

Gerard Deulofeu danas je predstavljen u Sevilli, gdje će nastupati tokom predstojeće sezone. U obraćanju okupljenim novinarima istakao je da nije očekivao ovakav rasplet situacije.

Podsjećamo, mladi Å¡panski napadač proÅ¡lu je sezonu proveo na posudbi u Evertonu, a pred kraj sezone potvrÄ'eno je da će, zajedno s Rafinhom, postati dio ekipe Luisa Enriquea. MeÄ'utim, Lucho je promijenio svoje miÅ¡ljenje, pa će Deulofeu joÅ¡ jednu sezonu provesti na kaljenju.

"Sretan sam što sam ovdje. Luis mi je rekao da neću igrati mnogo, i od tada sam razmišljao samo o dolasku u Sevillu. Došao sam u veliki klub. Imam velika očekivanja i nadam se da će ovo biti dobra sezona, kako za mene, tako i za moj novi klub", kazao je Gerard tokom današnje konferencije za medije.

Potom je nastavio: "Iznenadila me Luisova odluka, ali želim uživati u ovoj epizodi. Sada sam fokusiran samo na Sevillu."

Jedna od stvari koje je Lucho zamjerao Deulofeuu bilo je i nezalaganje u defanzivi. Potencijalni španski reprezentativac svjestan je tog problema, te kaže: "Moram pojačati igru u odbrani. Radit ću na tome i nadam se ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu, kada nisam napravio ozbiljniji iskorak po tom pitanju. Svjestan sam da je ovo ključna sezona za moju karijeru, pa želim napredovati što je više moguće."

Kao što smo pisali, osim Deulofeua, na posudbi u Sevilli nastupa i veznjak Denis Suarez, koji je bio dio dogovora za transfer Ivana Rakitića. On će u andaluzijskom klubu ostati naredne dvije sezone.
Arnel Mahmutović

pomaranca

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Modrić produljio je vjernost s Kraljevskim klubom i u Real Madridu će ostati do 2018., objavio je europski prvak.

Dosadašnji ugovor Modriću je istjecao 2017., a s čelnicima kluba dogovorio se da će u redovima Los Blancosa ostati još jednu godinu, odnosno do 2018.

Hrvatski reprezentativac u Real je stigao 2012. iz Tottenhama za 35 milijuna eura i u protekle dvije sezone stekao je status jednog od ključnih igrača kluba.

U dresu Real Madrida Modrić je odigrao 106 utakmica osvojivši Ligu prvaka, Kup kralja, Europski superkup i španjolski Superkup. Za Real je debitirao 29. kolovoza 2012. u uzvratu španjolskog Superkupa protiv Barcelone u kojemu je stigao do prvog trofeja s madridskim klubom.
(hrt.hr)

pomaranca

Rukovodstvo Barcelone angažovalo je i sedmo pojačanje u ovom prijelaznom roku. Novi igrač Barcelone je Douglas Pereira dos Santos, koji je ranije nastupao za Sao Paulo.

Barcelona još uvijek nije potvrdila transfer, ali jeste predsjednik Sao Pauloa Carlos Miguel Aydar.

-Transfer je zaključen. Ostao je još samo potpis, a to će se dogoditi u narednih nekoliko dana, izjavio je predsjednik ovog brazilskog kluba.

Pereira je po vokaciji desni bek, a njegov dolazak u Barcelonu prvobitno je planiran za 2015. godinu. No, kako je Barcelona kažnjena od FIFA-e zabranom dovoÄ'enja igrača u narednoj godini, transfer se morao ubrzati.

Na ime obeštećenja Sao Paulou će pripasti šest miliona eura.
(supersport.ba)

pomaranca

Douglas bi potpisao za Barcelonu, a ostao na posudbi u Sao Paulu, no prijelazni rok je Brazilu je završen, a Barcelona sljedećeg ljeta ne može kupovati igrače.

Prelazak Brazilca Douglasa iz Sao Paula u Barcelonu naišao je na neočekivane prepreke. Još u srijedu brazilski klub je potvrdio kako njihov desni branič prelazi u Barcelonine redove. Klubovi su se sve dogovorili, igrač bi potpisao za Barcelonu, a ostao još godinu dana u Brazilu, no čini se da od takve kombinacije neće biti ništa.

U čemu je problem? U propisima, dakako. S obzirom da je Fifa Barceloni zabranila transfere sljedećeg ljeta, Douglas bi već sad morao biti registriran za katalonski klub. U suprotnom, transfer ne bi mogao biti obavljen prije 2016. godine, što nikome ne odgovara. S druge strane, prijelazni rok u Brazilu je već gotov, pa Sao Paulo više ne može dovoditi igrače, čak ni ako je to njihov igrač koji stiže na posudbu iz Barcelone.

Klubovi sad pregovaraju s brazilskim Savezom (CBF) o produljenju roka, no teško je očekivati da će im se izaći u susret.

"Naši odvjetnici proučavaju situaciju i procijenit će što se može napraviti. Ugovor još nije potpisan, ali sve je dogovoreno na relaciji kluba i igrača. Douglas će biti Barcelonin igrač", kazao je potpredsjednik Sao Paula Gil Guerreiro.

Transfer vrijedi šest milijuna eura. Douglas bi, tvrde u Sao Paulu, sljedećeg tjedna trebao otputovati u Barcelonu.
(goal)

pomaranca

Tokom jutrošnjeg treninga Neymar je zadobio povredu članka, pa postoji realna mogućnost da Brazilac propusti utakmicu protiv Elchea, koja će biti igrana u nedjelju u 21:00 sat.

U tekstu na zvaničnoj klupskoj web stranici stoji da će brzina oporavka od spomenute povrede odrediti (ne)mogućnost nastupanja u prvom kolu La Lige. MeÄ'utim, gotovo svi katalonski mediji piÅ¡u da je gotovo sigurno da Neymar neće nastupati ovog vikenda. Podsjećamo, ovaj napadač debi za Barçu zabilježio je u pobjedi nad Club Leonom (6:0), nakon Å¡to je istog dana dobio dozvolu doktora za povratak na teren.

Ovo je novi veliki problem za Luisa Enriquea, s obzirom da Pedro ima problema sa stomakom, pa posljednjih dana ne trenira sa saigračima. Naravno, nedostupan je i suspendovani Luis Suarez, pa postoji mogućnost da nedjeljnu utakmicu započnu Rafinha, Messi i Munir.
Arnel Mahmutović

pomaranca

"Pomoglo mi je iskustvo iz Manchester Cityja gdje sam takoÄ'er trenirao sa zvijezdama pa mi je bilo puno lakÅ¡e", rekao je Jelavić. Mario Jelavić, bivÅ¡i igrač Hajduka, u srijedu je na 21. roÄ'endan potpisao za Atletico Madrid! Dan za pamćenje.

"U klubu su me sjajno dočekali. Nevjerojatno je iskustvo doći u takvu instituciju", rekao je Jelavić za Večernji list.

Atleticu ga je preporučio bivši hrvatski reprezentativac Janko Janković. U Madridu je od 20. srpnja, a na probi je u dvije utakmice zabio četiri gola. Dovoljno za ugovor i ulazak u drugu momčad.

"Sastavljena od najboljih mladih igrača u Španjolskoj, neki su došli iz Reala. Konkurencija je poprilično jaka, a na treninzima se inzistira na pas-igri".

Jelavić je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi.

"Nisam posebno razgovarao s Diegom Simeoneom. Pomoglo mi je iskustvo iz Manchester Cityja gdje sam takoÄ'er trenirao sa zvijezdama pa mi je bilo puno lakÅ¡e. Kratko sam razgovarao s Mandžukićem, malo smo se Å¡alili. Nije mogao vjerovati da sam tu. Mandžo je sjajan dečko. Kasnije smo na treningu radili zavrÅ¡nicu, a on mi je u jednom trenutku viknuo: 'Pusti!'. Ja sam to učinio, a onda je njegov suigrač Godin kasnije stalno vikao: 'Pusti, pusti'.
(goal)

pomaranca

http://www.youtube.com/watch?v=OGmld6ZlLyw

Snimka pokazuje kako se prilikom ubačaja sa strane najbolji svjetski nogometaš grubo otarasio svog braniča u drugoj utakmici španjolskog super kupa.