Italijanska liga-Seria A lega calcio

Started by stafa, December 11, 2009, 09:24:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

49-godišnji Rolando Maran, trener Catanije (Serie A) je obnovio ugovor do juna 2015.

pomaranca

Predsjednik Intera Masimo Morati izjavio je da će golman Samir Handanović i sljedeće sezone ostati u klubu, a prenosi Korijere delo Sport. Mediji su prethodnih dana spekulisali da je Barselona zainteresovana za slovenačkog golmana i da će za njega poslati ponudu.

- Ne znam za ponudu iz Barselone. Handanović je stub naÅ¡eg kluba i želimo da ga zadržimo. Veoma je važno da napravimo dobar tim i da oformimo dobru odbranu koja neće primati golove, jer smo uvjek imali mnogo viÅ¡e napadača na raspolaganju â€" rekao je Morati.

On je negirao da će se u upravu kluba vratiti bivši trener Leonardo, koji je trenutno sportski direktor Pari Sen Žermena.

- To se neće dogoditi. On je zadovoljan u Parizu, a mi nijesmo klub koji može da prati transfere Pari Sen Žermena. Ostali smo u dobrim odnosima, razgovaraćemo ako budemo bili zainteresovani za nekog njihovog fudbalera â€" dodao je prvi čovjek Intera.
pobjeda.me

pomaranca

30-godišnji Argentinac Mariano Julio Izco (ljevo), vezni igrač Calcio Catanije (Serie A) je obnovio ugovor do juna 2017.

pomaranca

La Gazzetta dello Sport piše glede budučnosti Luke Modrića u Realu iz Madrida, očekuju da se pridruži (posudba) Interu iz Milana na kraju tekuće sezone. Sportski direktor Intera i čelnici Reala razgovarali su u januaru, a nastavljaju ovaj mjesec o transferu Modrića.

pomaranca

Doskorašnji igrač Crvene zvezde Filip Janković u ponedeljak će potpisati petogodišnji ugovor sa italijanskom Parmom, preneli su mediji na Apeninima.

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera ima 18 godina, a početkom marta raskinuo je ugovor sa Crvenom zvezdom, pošto klub nije ispunjavao finansijske obaveze.

On je u avgustu 2011. godine postao drugi najmladji debitant u istoriji crveno-belih, posle Milka Đurovskog, kada je zaigrao na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv letonskog Ventspilsa.

MeÄ'utim, kasnije nije dobijao Å¡ansu u prvom timu, pa se odlučio da karijeru nastavi u Seriji A, gdje je pre Parme veliko interesovanje za njega pokazala i Roma.
B92

pomaranca

Disciplinska komisija Talijanske nogometne lige kaznila je Romu s 50.000 eura zbog rasističkih ispada njezinih navijača za vrijeme derbija protiv Milana. Navijači Rome tijekom utakmice nekoliko su puta rasistički vrijeÄ'ali tamnopute igrače "rossonera" Marija Balotellija i Kevina-Princea Boatenga, zbog čega je utakmica skoro bila prekinuta. U smirivanje navijača rimskog kluba uključio se i kapetan Francesco Totti koji je u nekoliko navrata molio navijače da se smire i ne vrijeÄ'aju suparnika.

Predsjednik MeÄ'unarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter danas je oÅ¡tro osudio ponaÅ¡anje navijača Rome kazavÅ¡i da je zgrožen uvredama koje je čuo s tribina.

Utakmica na San Siru završila je bez golova. Milan je tim rezultatom učvrstio treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je Roma sve dalje od utrke za Europsku ligu.
(Hina)

pomaranca

Nakon završene sezone u Serie A, 51-godišnji Walter Mazzarri neće biti više prvi stručnjak Napolija (Serie A) objavljeno je na web stranici kluba. U Napoliju je bio četiri sezone i odbio je obnoviti ugovor s klubom.

pomaranca

Bivši reprezentativac Italije i golman Juventusa, Torina i Atletica iz Madrida, 35-godišnji veteran Christian Abbiati, golman AC Milan je obnovio ugovor sa Rossonerima do juna 2014.

pomaranca

32-godišnji Brazilac Amauri Carvalho de Oliveira, napadač talijanskog prvoligaša Parma je obnovio ugovor do juna 2016.

pomaranca

29-godišnji Argentinac Mariano Andujar, golman Catanije (Serie A) je obnovio ugovor sa siciljanskim klubom do juna 2015.

pomaranca

Reprezentativac Kolumbije, 26-godišnji Cristian Zapata, branič Villarreala, do sada na posudbi u AC Milan, je potpisao trogodišnji ugovor sa talijanskim prvoligašem.

pomaranca

U ponedjeljak navečer je došla i službena potvrda onoga o čemu su svi mediji brujali posljednjih dana. Rafael Benitez, 53-godišnji španski stručnjak, novo je lice na trenerskoj klupi Napolija.

Drugoplasirana ekipa u Serie A tako je nakon odlaska dosadaÅ¡njeg trenera Waltera Mazzarija dobila novog čovjeka koji će klub povesti, izmeÄ'u ostalog, i u Ligu prvaka iduće sezone.

Benitezu će ovo biti drugi mandat u talijanskoj Seriji A. Tokom prvog boravka u Italiji, i to na klupi Intera u prvom dijelu sezone 2010/11, nije bio uspješan. Tada je na klupi kluba iz Milana naslijedio Josea Mourinha, nakon što je ovaj s Interom osvojio trostruku krunu. Nakon samo šest mjeseci rada u Interu, Benitez je dobio otkaz.

No, prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis uopće ne sumnja da je napravio sjajan posao, a i sam dosadašnji trener Chelseaja je oduševljen dolaskom na jug Italije.

"Izuzetno sam sretan, ponosan i uzbuÄ'en Å¡to sam dobio priliku raditi u Napoliju. Vrlo dobro znam karakteristike ovog kluba. Znam njegovu historiju i pogotovo Å¡to navijači znače ovom klubu. Radujem se novom, stvarno, velikom izazovu u karijeri", napisao je Benitez na svojoj službenoj internet-stranici i dodao:

"Ja ovaj posao radim s mnogo žara i ljubavi prema nogometu. Baš su takvi navijači Napolija, vatreni, i čini mi se da bi mogli napraviti vrlo čvrstu i jaku vezu. Imam dobar osjećaj u pogledu svog novog posla i obećavam ono najbolje svakom od navijača ovog kluba".
(Totalsport)

pomaranca

27-godišnji golman Daniele Padelli, napustiće 1. jula Udinese, potpisao je ugovor sa Torinom.

pomaranca

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti u nedjelju navečer je napokon odlučeno da Massimiliano Allegri ostaje trener nogometaša Milana i sljedeće sezone…

Iako mu ugovor s ''rossonerima'' vrijedi još godinu dana, Allegrijeva je budućnost na San Siru došla pod upitnik nakon završetka sezone. Spominjalo se da klupski čelnici nisu posve zadovoljni tek trećim mjestom u Seriji A, ali i da bi Allegri mogao preuzeti treniranje Rome.

No, poslije nedjeljnog sastanka s predsjednikom kluba Silvijem Berlusconijem postalo je jasno da nikakvih promjena neće biti.

- S dopredsjednikom Adrianom Gallianijem i trenerom Allegrijem sam održao iskren i srdačan razgovor u kojem smo analizirali prošlu sezonu i razjasnili neke stvari. Postigli smo dogovor o pravima i obvezama kluba prema treneru i obrnuto. Razgovarali smo i o nogometnom stilu kojim Milan mora igrati, o momčadi za sljedeću sezonu, te utvrdili smjernice za prijelazni rok. Odnos s trenerom nikada nije bio prekinut, nastavlja se s vjerom i uzajamnim poštovanjem - istaknuo je Berlusconi nakon sastanka.

Allegri je tri godine trener Milana, a najveći je uspjeh postigao u prvoj sezoni kada je odveo ''rossonere'' do naslova u Seriji A.
(Totalsport)

pomaranca

Talijanski nogometni klub Livorno posljednji je novi sudionik Serie A, nakon što su svoje "ulaznice" tijekom regularnog dijela sezone osigurali Sassuolo i Verona...

Livorno je s ukupnim rezultatom 2-1 slavio protiv Empolija, te se po prvi put nakon 2010. godine vratio u najviši razred talijanskog nogometa. Prvi susret kod Empolija završio je bez pobjednika (1-1), a u drugom je pitanje pobjednika, te ujedno putnika u Seriju A riješio Paulinho pogotkom u 32. minuti prvog dijela.

Livorno je imao još nekoliko vrlo dobrih prilika da zaključi priču dana, no Empoli je svaki puta, nakon primljenog pogotka, znao sačuvati svoj mrežu.

Livorno je čak mogao biti i kažnjen u posljednjim minutama dvoboja, no Maccaroneov slobodni udarac zaustavio je vratar Mazzoni.

Talijanska Serija B, doigravanje za Seriju A, uzvrat:

Livorno â€" Empoli 1-0 (Paulinho 32), prva utakmica: 1-1
(Totalsport)