Ostale zanimljivosti u nogometu

Started by pomaranca, June 30, 2011, 11:42:42 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Luciano Vietto u Sevilli

Atleticov napadač Luciano Vietto prešao je u Sevillu na jednogodišnju posudbu s tim da pobjednici Europske lige imaju opciju sklapanja trajnog ugovora s nogometašem iduće godine.
Hina

pomaranca

Gameiro četiri godine u Atletico Madridu

Francuski napadač Kevin Gameiro (29) je potpisao četverogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Atleticom Madridom, objavio je u subotu madridski klub. Francuz je u tri godine koliko je branio boje Seville zabio 67 golova i iako nisu objavljene pojedinosti ovog ugovora, španjolski mediji nagađaju da se radi o iznosu od 32 milijuna eura.
Hina

pomaranca

Schildenfeld nakon utorka odlazi iz Dinama

Gordon Schildenfeld nakon Eura nije uspio pronaći dobru formu i Dinamo ga je pristao prodati.

Već tjednima emisari Panathinaikosa pokušavaju uvjeriti Dinamo da im 'vrati' Gordona Schildenfelda, a goal.com piše kako su konačno i uspjeli u svojoj namjeri.

Tranfer je dogovoren i odvit će se nakon povratka iz Tbilisija, gdje će Dinamo u utorak braniti maksimirsku prednost od 2:0. Kranjčar vjeruje mladom Filipu Benkoviću, a osim Sigalija i Taravela došao mu je i Marko lešković iz Rijeke pa su se stvorili svi preduvjeti za povratak 31-godišnjeg Šibenčanina u Atenu.

Odštetni iznos još nije objavljen.

pomaranca

K.P.Boateng do juna 2017

Las Palmas je objavio da je Kevin Prince Boateng potpisao ugovor na jednu godinu.

pomaranca

Jeremy Menez u Bordeauxu

Milan je potvrdio transfer Jeremyja Meneza u Bordeaux.

pomaranca

Barcelona i Song raskinuli ugovor

Barcelona je raskinula ugovor s Alexom Songom, koji je već ranije ovog ljeta otišao u Rubin Kazan na posudbu.

pomaranca

Ben Yedder u Sevilli

Ben Yedder iz Toulousea je otišao u Sevillu s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

pomaranca

Montoya u Valenciji

Valencia je dovela Martina Montoyu iz Barcelone. Igrač je potpisao do 2020.

pomaranca

Jakub Blaszczykowski u Wolfsburgu

Wolfsburg je objavio da je potpisao ugovor do 2019. godine s Jakubom Blaszczykowskim. Nije otkriveno koliko je platio Borussiji (D), njemački mediji nagađaju četiri do pet milijuna eura.

pomaranca

Arkadiusz Milik novi je napadač Napolija

Predsjednik kluba Napoli, Aurelio De Laurentiis, je potvrdio da je Milik novi igrač. Nije poznato koliko će Napolitanci platiti Ajaxu. Poljak će nositi broj 99, a potpisao je na pet godina.

pomaranca

Manchester City dobio bitku s velikanima i doveo Gabriela Jesusa

Mladi brazilski napadač Gabriel Jesus (19) novo je pojačanje engleskog premierligaša Manchester Cityja. Jesus je označen jednim od najvećih talenata brazilskog nogometa, a među 'Građane' dolazi iz Palmeirasa čiji je dres nosio od 2013. godine i to za 30 milijuna eura odštete.

"Manchester City je jedan od najvećih klubova na svijetu, a još me više raduje što će me trenirati Pep Guardiola," kazao je mladi Brazilac koji će se priključiti Cityju nakon OI u Rio de Janeiru gdje će nastupiti.

Jesus je prošle sezone u 30 nastupa zabio 19 golova, dok je u mlađim uzrastima u 48 susreta postigao 54 gola. Mladi napadač je Neymarov prijatelj i Barcelonina zvijezda pokušala ga je nagovoriti da preseli na Camp Nou. Međutim, City je bio brži.

"Odradili smo veliki posao jer je Jesusa lovilo još nekoliko klubova. Siguran sam kako smo doveli vrhunskog napadača," kazao je sportski direktor Cityja Txiki Begiristain.

Jesus je peti igrač kojeg je Guardiola doveo ovoga ljeta na Etihad. Redove 'Građana' pojačali su i Leroy Sane iz Schalkea, Ilkay Gundogan iz Borussije Dortmund, Nolito iz Celte, te Oleksander Zinčenko iz Ufe, a City je na njih potrošio 130 milijuna eura.
Hina

pomaranca

Najstariji sudionik Europskog prvenstva ide u reprezentativnu mirovinu

Mađarski reprezentativni vratar 40-godišnji Gabor Kiraly objavio je u srijedu da više neće braniti za reprezentaciju. Kiraly, koji je na nedavno završenom Europskom prevnstvu u Francuskoj srušio rekord kojeg je do sada držao Lothar Matthäus kao najstariji sudionik, ostao je zapamćen i po sivoj trenirci koju je nosio na cijelom turniru.

Mađarska je ove godine, prvi put nakon 1972., konačno nastupila na Euru i nastup je završila u osmini finala porazom od Belgije.

U 18 godina dugoj karijeri Kiraly je u dresu mađarske reprezentacije nastupio 107 puta. "Dao sam sve od sebe. A sada mi tijelo poručuje da sam stigao do granice", izjavio je Kiraly koji će nastaviti braniti, ali za svoj klub Szombathely Haladas.

U karijeri je branio protiv 46 različitih reprezentacija, 104 puta je utakmicu počeo kao prvi vratar, prvi je put stao na vrata Mađarske 1998. na utakmici protiv Austrije.

I baš je na ovom Euru na utakmici protiv Austrije 14. srpnja srušio rekord kao najstariji sudionik europskih prvenstava, u dobi od 40 godina i 74 dana.
Hina

pomaranca

Stones iz Evertona u Manchester City za više od 50 milijuna eura

Engleski branič John Stones (22) potpisao je ugovor na šest godina vrijedan 55 milijuna eura s Manchester Cityjem, objavila je najprije UEFA, a onda potvrdio na svojim stranicama i engleski prvoligaš.

Stonesa, igrač Evertona i član engleske reprezentacije na Euru u Francuskoj, mediji su prošle godine povezivali sa Chelsejem. Iako financijske pojedinosti ugvoora nisu otkrivene mediji nagađaju da odšteta iznosi oko 55 milijuna eura (47.5 milijuna funti).

"John je odličan engleski branič i jako smo sretni što nam se pridružio", kazao je sportski direktor Cityja Txiki Begiristain.

Stones, koji je došao u Everton iz Barnsleyja 2013. za tri milijuna funti, postao je tako drugi najskuplji obrambeni igrač na svijetu nakon Brazilca Davida Luiza, koji je prešao iz Chelsea u PSG za 50 milijuna funti 2014.

"Sada kada je ugovor sklopljen radujem se sljedećoj fazi svoje karijere. Vidio sam što se događa na Etihadu, to je ambiciozan klub sa sjajnim trenerom i jedva čekam da se uklopim i da pomognem u zabijanju golova", kazao je Stones koji je za englesku reprezentaciju odigrao 10 utakmica.

City na čelu sa Španjolcem Pepom Guardiolom počinje novu sezonu kod kuće protiv Sunderlanda 13. kolovoza.
Hina

pomaranca

Pogba postao najskuplji nogometaš u povijesti: Tjedno će primati 320.000 eura

Napokon je sve gotovo. Francuski nogometni reprezentativac Paul Pogba i službeno je postao novi član Manchester Uniteda, te vlasnik najskupljeg transfera u povijesti nogometa. Sada već bivši veznjak Juventusa preselio je u ManU za 105 milijuna odštete. Pogba je potpisao ugovor na pet godine uz tjednu plaću od 320.000 eura. ManU je vijest o transferu potvrdio na svojoj klupskoj stranici u noći s ponedjeljka na utorak.

Do sada je rekordni transfer u povijesti nogometa bio prelazak Gareth Bale 2013. iz Tottenhama u Real Madrid za 100 milijuna eura. Cristiano Ronaldo je 2009. iz Manchester Uniteda otišao u Real za 94 milijuna, a ovog ljeta je Gonzalo Higuain iz Napolija prešao u Juventus za 90 milijuna eura.

"Oduševljen sam što se vraćam u United. Ovo je uvijek bio klub koji je imao posebno mjesto u mojem srcu, a sada se posebno radujem što ću raditi s Joseom Mourinho. U Juventusu mi je bilo sjajno, ali osjetio sam da je vrijeme za povratak na Old Trafford," kazao je Pogba koji je od 2009. do 2012. bio član Unitedove akademije. Kada je trebao potpisati ugovor 'pobjegao' je u Juventus. Zbog toga Alex Ferguson godinama nije razgovarao s njegovim agentom Minom Raiolom.

Pogba je karijeru započeo u US Roissy-en-Brieu, potom je igrao za US Torcy, te Le Havre. U listopadu 2009. je preselio u Unitedovu akademiju, a tri godine kasnije je otišao u Juventus. U dresu 'Stare dame' je odigrao 124 utakmice i postigao je 28 golova. Za Francusku je nastupao 38 puta i postigao je šest golova. Bio je član tima koji je ovog ljeta stigao do finala Europskog prvenstva.

Oduševljenje nije skrivao niti Mourinho: "Pogba je jedan od najboljih nogometaša na svijetu i bit će jedan od ključnih igrača naše momčadi. Brz je, jak, postiže golove i čita igru bolje nego mnogi stariji i iskusniji igrači," kazao je portugalski stručnjak.
Hina

pomaranca

Vrtoglava 23 milijuna eura: Ayew potpisao za West Ham

Dosadašnji napadač Swansea Cityja Andrew Ayew (26) i službeno je novi član West Hama za čijim kormilom sjedi Slaven Bilić. Hrvatski stručnjak je tako riješio pitanje napadača kojeg je tražio cijelog ljeta. Pred vratima West Hama bio je Kolumbijac Carlos Bacca. Spominjao se i dolazak našeg Marija Mandžukića, Argentinca Jonathana Callerija, te Francuza Alexandrea Lacazettea. Međutim, ništa od toga se nije ostvarilo.

Stoga niti ne čudi što je West Ham za reprezentativca Gane platio 23 milijuna eura čime je Ayew postavo najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Do sada su 'čekičari' najviše platili za Andyja Carrolla koji je 2013. stigao iz Liverpoola za 17,5 milijuna eura.

"Sretan sam što ću karijeru nastaviti u velikom i uglednom klubu. Dolazak u West Ham predstavlja novi izazov. Klub ima velike ambicije i nadam se kako ću opravdati povjerenje koje su mi pokazali," kazao je Ayew koji je potpisao ugovor na tri godine.

Zanimljivo, reprezentativac Gane je u Swansea stigao prošle godine iz Marseillea i to bez odštete. Prodavši ga u West Ham, Velšani su na njemu zaradili 23 milijuna eura i to samo u jednoj sezoni.

Ayew je prošle sezone postigao 12 golova u 35 nastupa, a prije dolaska na 'otok' igrao je za Marseille, Arles i Lorient.

Njegov otac je jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena Abedi Pele Ayew, a braća Jordan i Ibrahim također su profesionalni nogometaši. Jordan je napadač Aston Ville, a Ibrahim je veznjak Asante Kotoka.

Ayew je peto Bilićevo pojačanje ovoga ljeta. Prije njega u West Ham su stigli i veznjak Havard Nordtveit iz Borussije Moenchengladbach, veznjak Sofiane Feghouli iz Valencije, napadač Gokhan Tore iz Bešiktaša, te branič Arthur Masuaku iz Olympiakosa.

West Ham otvara sezonu u ponedjeljak, 15. kolovoza gostovanjem kod Chelsea.
Hina