Ostale zanimljivosti u nogometu

Started by pomaranca, June 30, 2011, 11:42:42 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Carles Alena ostaje u Barceloni

19-godišnji veznjak Carles Alena je potpisao novi trogodišnji ugovor s katalonskim klubom, koji uključuje buy-back klauzulu od 75 milijuna eura.

pomaranca

Tello nakon tri godine, ponovo u La Ligi

Barcelona je napokon raskinula ugovor sa krilnim napadačem Cristianom Tellom, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Betisom iz Seville. Transfer je neslužbeno 4 miliona € + milion € povezan s različitim bonusima. Barcu je napustio u 2014. i preselio u Porto, a posljednje dvije sezone bio na posudbi u Fiorentini.

pomaranca

PSG je službeno potvrdio Alvesa

Paris Saint Germain novi je klub brazilskog braniča, 34-godišnjeg Danija Alvesa. Nema više sumnje, francuski div je navodno iznimno premašio čak i Manchester City. Alves ostaje u Parizu dvije godine, i neformalno u sezoni zaradiće 12 milijuna funti!

pomaranca

Dani Ceballos u Real Madrid

Europski nogometni prvak Real Madrid doveo je iz Betisa mladog španjolskog reprezentativca U-21, 20-godišnjeg veznjaka Danija Ceballosa koji je potpisao ugovor na šest sezona. Ceballos dolazi u Real dva dana nakon što ga je napustio ofenzivni veznjak James Rodriguez.

pomaranca

Kyle Walker u Man Cityju

Kyle Walker zamijenio je dres Tottenhama onim Manchester Cityja, postaje najskuplji obrambeni igrač svijeta nakon što je preselio iz Tottenhama u Manchester City za 50 milijuna funti.

pomaranca

Leonardo Bonucci u AC Milan

30-godišnji Leonardo Bonucci, jedan od najboljih braniča svijeta, napustio je Juventus s kojim se naosvajao trofeja i preselio je u AC Milan za oko 35 miljuna funti.

pomaranca

Adnan Januzaj iz Engleske u Španiju

Belgijski nogometaš, 22-godišnji  Adnan Januzaj je novi igrač Real Sociedada, stigao je iz Manchester Uniteda. Potpisao je petogodišnji ugovor, a Manchester United će od transfera zaraditi 11 milijuna eura. 

pomaranca

Vitolo je potpisao za Atletico Madrid

27-godišnji Víctor Machín Pérez - Vitolo, je potpisao za Atletico Madrid, ali će igrati na posudbi u Las Palmasu do siječnja. Vitolo je u utorak platio oko 37 milijuna € odštete da napusti Sevillu i kao slobodan igrač je potpisao do 2022. s Atletico Madridom. A na posudbu u Las Palmas ide s obzirom na to da Atletico zbog kazne ne može registrirati igrače u ovom prijelaznom roku.

pomaranca

Jallet iz Lyona u Nicu

Iskusni francuski defanzivac, 33-godišnji Christophe Jallet prešao je iz Lyona u Nicu. Protekle tri sezone bio je standardan član prve postave ekipe Lyona, ali ovog ljeta je odlučio da je vrijeme za promjenu sredine, pa je prešao u Nicu.

pomaranca

Juventus odabrao Buffonovog nasljednika

Dosadašnji vratar Arsenala, 27-godišnji Poljak Wojciech Szczesny karijeru će nastaviti u redovima talijanskog prvaka Juventusa. Szczesny, koji je posljednje dvije sezone proveo na posudbi u Romi, potpisao je ugovor na četiri godine, dok će Arsenalu pripasti 11 milijuna € odštete.

pomaranca

PSG potvrdio dolazak Neymara iz Barcelone

Brazilski nogometaš Neymar platio je svoju klauzulu od 222 miliona € kako bi mogao napustiti Barcelonu i pridružiti se francuskom PSG-u. Neymar je stigao sa svojim advokatima direktno u Barcelonu kako bi sam otkupio svoju klauzulu nakon što je La Liga stopirala transfer. Tako je zaobišao prepreke koje su se pojavile prilikom realizacije transfera.

pomaranca

Neymar odradio prvi trening u PSG-u

Neymar se nakon teške odluke dobro snašao u PSG-u, a na treningu je bio vidno raspoložen i nasmijan. Razgovarao je sa nogometašima koje je i ranije poznavao, a među njima je i njegov sunarodnjak te nekadašnji saigrač iz Barcelone Dani Alves.

pomaranca

Santos bijesan na Barcelonu što ne želi platiti proviziju od Neymarovog transfera

Brazilska ekipa Santos zahtijeva proviziju od Neymarovog transfera iz Barcelone u PSG i to pet posto od 222 miliona, što iznosi oko 10 miliona eura. Također, traže i 4,5 miliona jer Barcelona nije ispunila klauzulu iz ugovora o Neymarovom transferu, kojom se obavezala odigrati dvije prijateljske utakmice sa Santosom.

pomaranca

Neymarov otac tvrdi: Barcelona mi je ucjenjivala sina

Neymarov otac, tvrdi da se trudio da njegov sin ostane u Barceloni dok klub nije počeo da ga ucjenjuje. "Bio sam na Barceloninoj strani i pokušavao sam da ga uvjerim da ostane. Ipak, zbog stava kluba promijenio sam mišljenje. Bila je to njegova odluka. Mislim da je pokazao veliku hrabrost, imao je pravo na ovu odluku. Čekali smo pravi trenutak, onaj za koji mislimo da je pravi. Imao je dovoljno vremena da mirno donese konačnu odluku. Kada se vratio iz Kine odlučio je" rekao je Neymarov otac.

pomaranca

Verratti:
Ostajem u PSG-u, pregovori s Barcelonom nisu nastavljeni

Talijanski nogometaš Marco Verratti je priznao da je bilo kontakta s Barcelonom, ali da će on ostati u PSG-u. "Bilo je nešto s Barcelonom, ali pregovori nisu nastavljeni. Odlučio sam ostati prije nego što sam saznao da će Neymar doći", dodao je Verratti.