Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga

Started by pomaranca, February 16, 2010, 03:02:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Legendarni francuski napadač David Trezeguet sljedećih će godinu dana igrati za Newell's Old Boyse kao posuÄ'eni igrač River Platea.

U prošloj sezoni, koju su mu uvelike obilježile povrede, bivši francuski reprezentativac postigao je tri pogotka za River u 16 nastupa u argentinskoj ligi. Trezeguet se priključio River Plateu u decembru 2011. godine kada se slavni klub nalazio u drugoj ligi. Pomogao mu je da se vrati u prvoligaško društvo u kojem je u prošlosezonskoj Clausuri osvojio drugo mjesto, upravo iza Newell's Old Boysa.

Nakon što je trener Rivera Ramon Diaz poručio da više ne računa na njega, 35-godišnji je nogometaš pristao otići na posudbu u klub iz Rosarija.

"Ovo je poseban dan za mene, potpis za Newell's Old Boyse mi je donio veliku sreću. Zahvaljujem svim klubovima koji su bili zainteresirani za mene, ali odlučio sam se za Newell's jer je to ekipa kojoj dobro ide i koja je cijenjena u svijetu", rekao je osvajač evropske i svjetske krune s reprezentacijom Francuske.
Totalsport

pomaranca

Austrijski nogometni reprezentativac Aleksandar Dragović (21) prešao je iz Basela u kijevski Dinamo s kojim je potpisao petogodišnji ugovor…

Prema izvještajima švicarskih medija, Dinamo je platio devet milijuna eura odštete za braniča srpskih korijena. Dragović je u Basel došao u siječnju 2011. godine iz bečke Austrije u kojoj je i započeo karijeru.

- Prošao sam pripreme s Baselom i odigrao prvu utakmicu u švicarskom prvenstvu tako da sam u dobroj formi - poručio je Dragović po dolasku u Ukrajinu.

S Baselom je Dragović osvojio tri naslova švicarskog prvaka, a prošle je sezone igrao i u polufinalu Europa lige.
Totalsport

pomaranca

Portugalski reprezentativac Jose Bosingwa dogovorio je prelazak u turskog prvoligaša Trabzonspor.

Trabzonspor, koji je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim veznjakom Florentom Maloudom, nije otkrio pojedinosti ugovora s 30-godišnjim Bosingwom.

Bosingwa je profesionalnu karijeru počeo u Portu za kojeg je igrao do 2003. do 2008., a zatim je prešao u Chelsea u kojem je proveo četiri sezone te 2012. sudjelovao u osvajanju Lige prvaka. Prošlu sezonu proveo je u Queens Park Rangersima.

Trabzonspor, Å¡esterostruki turski prvak izmeÄ'u 1975. i 1984., zavrÅ¡io je proÅ¡lu sezonu na devetom mjestu, ali kako je igrao finale turskog Kupa plasirao se u Europsku ligu.
hrt.hr

pomaranca

Nomad u nogometnom svijetu, urugvajski napadač Sebastian Abreu (36), potpisao je za 19. različiti klub u karijeri, argentinski Rosario Central.

Detalji ugovora nisu poznati, a Abreu ondje odlazi nakon kratkog mandata u Nacionalu iz Montevidea.

Karijeru je Abreu započeo u Defensor Sportingu davne 1994. godine, nakon čega je branio boje San Lorenza (u dva navrata), Deportivo La Corune, Gremija, Tecosa, Nacionala (u tri navrata), Cruz Azula, Americe, Dorados de Sinaloe, Monterreya, San Luisa, Tigres de la UANL-a, River Platea (u dva navrata), Beitara, Real Sociedada, Arisa, Botafoga i Figueirensea prije potpisa za Rosario.

Za urugvajsku je reprezentaciju ovaj igrač popularnog nadimka "El Loco" (luÄ'ak) zabio 26 golova u 70 nastupa.
Totalsport

pomaranca

Brazilska nogometna legenda Zico (60) pristao je preuzeti funkciju trenera u katarskoj Al Gharafi.

Potvrdio je to sam putem Facebooka, dodavši kako će tijekom subote doputovati u Dohu i potpisati ugovor.

''Oduševljen sam zbog novog izazova, a više ću o tome pričati kad potpišem ugovor'', poručio je nekadašnji veliki ofenzivni veznjak Flamenga i Udinesea.

Zico nije radio od studenog kada je napustio klupu reprezentacije Iraka zbog problema s kašnjenjem plaće. Prije toga je trenirao Kashimu Antlers, reprezentaciju Japana, Fenerbahçe, Bunyodkor, moskovski CSKA i Olympiacos.

U Al Gharafi, izmeÄ'u ostalih, u ovom trenutku igraju australski reprezentativac Mark Bresciano i bivÅ¡i krilni napadač Monaca i PSG-a, Brazilac Nene.
Totalsport

pomaranca

Američki nogometni reprezentativac Clint Dempsey (30) i službeno je kompletirao svoj transfer iz Tottenhama u redove MLS momčadi Seattle Soundersa...

Detalji ugovora zasad nisu poznati, a Dempsey je navijačima predstavljen kao novi igrač Seattlea u subotu navečer uoči utakmice protiv Dallasa kada je spremno pozirao u dresu Soundersa i sa klupskim šalom.

"Ovo je povijesan dan za Seattle Sounderse i naše navijače. Clint je igrač svjetske klase koji će odvesti klub na višu razinu. Moramo biti konstantni u poruci koju šaljemo našim navijačima, da nećemo štedjeti kako bismo osvojili trofeje", poručio je većinski vlasnik Soundersa Joe Roth.

Očekuje se kako će Dempsey razloge svog odlaska iz Tottenhama objasniti u ponedjeljak na zakazanoj press-konferenciji.

Seattle će mu biti četvrti različiti klub u karijeri, nakon New England Revolutiona, Fulhama i Tottenhama za kojeg je prošle sezone zabio 12 golova u 43 susreta, ali nije imao standarno mjesto u udarnoj postavi.
Totalsport

pomaranca

Mladi reprezentativac BiH i donedavni član Arsenala, Sead Hajrović, od naredne sezone će nositi dres švicarskog Grasshoppersa.

Iako potvrde na zvaničnom sajtu Grasshoppersa nema, portal transfermarkt.de prenosi da je Sead potpisao ugovor do ...

... 2015. godine i tako se pridužio bratu Izetu, budućem bh. reprezentativacu, koji od ranije nosi dres švicarskog kluba.

Grasshoppers će danas odigrati revanÅ¡ susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Lyona, a  u prvom meču u Francuskoj su poraženi sa 1:0.
(Vijesti.ba)

pomaranca

Gadži Gadžijev (67) vratio se u Anži Mahačkalu i preuzeo i četvrti trenerski mandat u klubu iz Dagestana.

Tijekom prvog mandata u klubu, izmeÄ'u 1999. i 2001. godine, Gadžijev je odveo Anži do finala Ruskog kupa 2001., a druga je dva mandata imao 2003. i 2010/11. Detalji najnovije dogovorene suradnje zasad nisu poznati.

Anži je prošle sezone u ruskom nogometnom prvenstvu završio treći i tako izborio nastup u Europa ligi, ali je u novu sezonu startao razočaravajuće, te je ostavku podnio Nizozemac Guus Hiddink. Njega je privremeno naslijedio Rene Meulensteen, ali nakon samo 16 dana je završen njegov mandat u klubu.

Nakon trećeg mandata u Anžiju Gadžijev je prije povratka u klub trenirao Volgu Nižnij Novgorod i Krilju Sovjetov.
Totalsport

pomaranca

Engleski defenzivni vezni nogometaš Jay Spearing (24) potpisao je četverogodišnji ugovor s drugoligašem Boltonom u čije redove dolazi iz Liverpoola uz 1.4 milijuna funti odštete.

Spearing je prošlu sezonu proveo na posudbi u Boltonu i ondje se nametnuo i skupio 37 nastupa u Championshipu.

Prethodno je Spearing tijekom cijele profesionalne karijere od 2008. godine branio boje Liverpoola izuzev kratke posudbe u Leicesteru.

- Jay je želio doći ovdje i igrati za Bolton Wandererse. On donosi kvalitetu na travnjaku i izvan njega â€" komentirao je Boltonov menadžer Dougie Freedman.
Totalsport

pomaranca

27-godišnji Senijad Ibričić, vezni napadač Lokomotive iz Moskve, koji je posljednje dvije sezone odradio na posudbama u Gaziantepsporu i Kasimpasi, prešao je u turskog prvoligaša Kayseri Erciyesspo​r s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

pomaranca

Reprezentativac Slovenije U-21, 20-godišnji Jan Oblak, golman portugalskog prvoligaša Benfica je obnovio ugovor do juna 2018.

pomaranca

Veznjak Obale Slonovače i Manchester Cityja Abdul Razak igrat će do kraja sezone u Anžiju kao posuÄ'en igrač.

Razak je u City došao 2010. godine iz Crystal Palacea, ali nije uspio da se izbori za prvu momčad, iako je debitovoa u februaru 2011. godine u pobjedi Cityja nad WBA-om, kada je ušao umjesto Davida Silve.

Uspio je u tri godine na Etihadu odigrati sedam utakmica. Nakon Å¡to je bivao posuÄ'en Portsmouthu, Brightonu, Hove Albionu i Charltonu, ovo je njegovo četvrto privremeno napuÅ¡tanje GraÄ'ana.

Njegova posudba u Anži traje do 30. juna 2014. godine. S Anžijem će igrati Evropsku ligu, a klub iz Mahačkale igra u grupi sa Tottenhamom, Sheriffom, Tromsom.
Sportsport.ba

pomaranca

Standardni napadač mlade reprezentacije BiH i igrač Stuttgarta 19-godišnji Marko Maletić narednih godinu dana provest će na posudbi u hola$$$kom Fc Oss-u.

Ovaj klub se takmiči u drugom rangu takmičenja u Holandiji, a Maletić će sigurno igrati više nego što je to bio slučaj u Stuttgartu.

Ovu informaciju za SportSport.ba nam je potvrdio i sam igrač.

"Istina je posuÄ'en sam u klub u kojem ću imati mnogo viÅ¡e prilike za igru i nadam se da ću se igrama i golovima za godinu dana vratiti u Stuttgart. Holandija je zemlja u kojoj sam već igrao i to za Utrecht, tako da mi je večinom poznat kvalitet klubova i način igre. Uvjeren sam da je ovo pravi potez za moju karijeru", kazao je Maletić za naÅ¡ portal.

Marko Maletić nastupao je za kadetsku i juniorsku selekciju naše zemlje, a standardni je član mlade reprezentacije koju predvodi selektor Vlado Jagodić. U četiri odigrane utakmice za našu U-21 reprezentaciju postigao je dva gola i to u prijateljskim susretima protiv Srbije i Crne Gore.
SportSport.ba

pomaranca

Talentirani 18-godišnji nogometaš Sportinga iz Lisabona, Armindo Bruma, potpisao je za Galatasaray.

Turski klub objavio je transfer mladog igrača, koji je prošle sezone nastupao u drugoj momčadi Sportinga, te je postigao sedam golova u 24 utakmice.

Portugalci će na ime obeštećenja inkasirati 10 miliona eura. Bruma dolazi u Galatu kao zamjena za Buruka Yilmaza, koji je blizu odlaska iz kluba.
Sportsport.ba

pomaranca

Turski nogometni klub BeÅ¡iktaÅ¡ kažnjen je s čak četiri domaće utakmice bez gledatelja zbog izgreda navijača na derbiju s Galatasarayem, a njegov trener i bivÅ¡i hrvatski izbornik Slaven Bilić dobio je tri utakmice zabrane voÄ'enja momčadi zbog neprimjerenog vladanja prema sucima susreta.

Bešiktaš je gubio kod kuće s 1:2 od Galatasaraya, a u sudačkoj nadoknadi je na teren provalilo tisuće pristalica domaće momčadi, pa je prvi istanbulski derbi ove sezone prekinut.

Ekstremna skupina navijača Bešiktaša Carsi poznata je po izrazito anti-vladinom stavu i sukobima s policijom tijekom prosvjeda na trgu Taksim, a i tijekom derbija su napali policijske snage.
hrt.hr