Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga

Started by pomaranca, February 16, 2010, 03:02:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Prošle je sezone Umana igrao za Deportivo Saprissu u svojoj domovini, a ima iskustvo igrača u MLS-u gdje je nastupao za Los Angeles Galaxy i Chivas. Standardni stoper kostarikanske nogometne reprezentacije, koja je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu stigla do četvrtfinala, Michael Umana (32) karijeru će nastaviti u iranskom doprvaku Persepolisu s kojim je potpisao ugovor na dvije godine, objavili su iranski mediji.

Umana, koji je odigrao četiri od pet utakmica za Kostariku na SP-u, bio je jedan od ključnih igrača te reprezentacije koja je u četvrtfinalu izgubila od Nizozemske tek nakon izvoÄ'enja 11-eraca, a upravo je Umana bio jedan od dva igrača koji nisu pogodili s bijele točke.

Prošle je sezone Umana igrao za Deportivo Saprissu u svojoj domovini, a ima iskustvo igrača u MLS-u gdje je nastupao za Los Angeles Galaxy i Chivas.
(Hina)

pomaranca

Benfica je potvrdila dovoÄ'enje brazilskog vratara Julija Cesara.

pomaranca

Američki reprezentativac vratio se u MLS ligu nakon što je prošlu sezonu završio u Bešiktašu. Američki reprezentativac Jermaine Jones vratio se kući, u MLS ligu. U novoj sezoni igrat će na momčad New England Revolutiona. Nakon što je prošlu sezonu okončao u turskom Bešiktašu, nakon Svjetskog prvenstva odlučio se na povratak u domovinu, a o tome gdje će Jones igrati odlučio je draft "na slijepo".

Dva su kluba bila zainteresirana za 32-godiÅ¡njeg veznjaka, ali "revoluciorani" su dobili Jonesa voljom ždrijeba, Å¡to je specifičnost američke lige, kako bi jačina momčadi bila donekle jednako rasporeÄ'ena.

"Revolution i Chicago Fire pokazali su zanimanje za Jonesa, imali su dovoljan budžet i mjesta za igrača takvog ranga. Jones je dodijeljen momčadi New Englanda", stoji u prioćnjenju novog kluba Jermainea Jonesa.

Američki reprezentativac odrastao je u Njemačkoj i za "elf" odigrao tri utakmice. U Bundesligi je igrao za Eintracht, Bayer Leverkusen, Schalke, zatim na posudbi u Blackburn Roversima, da bi kraj prošle sezone odradio u Turskoj.

U novom klubu Jones će zaraÄ'ivati 3,4 milijuna za dio 2014. i cijelu 2015. godinu, s mogućnošću produljenja ugovora za joÅ¡ jednu sezonu. Revolution je trenutno na Å¡estom mjestu Istočne konferencije, bod iza New York Red Bullsa i mjesta koje vodi u doigravanje.
(goal)

pomaranca

Da slušam srce, do kraja karijere igrao bih u Rijeci, no imam 28 godina i moram moram gledati i na svoju egzistenciju i okušati se izvan HNL-a. Josip Brezovec odigrao je jučer posljednju utakmicu na Kantridi. Barem do nekog mogućeg povratka. Breza odlazi u talijansku Speziju, navijači su ga ispratili ovacijama...

"Sretan sam što sam to doživio, to skandiranje bio mi je najljepši trenutak u životu, navijači su mi dirnuli srce", rekao je Brezovec za Radio Rijeku.

"Uz takvo skandiranje, suze su same išle. Dvije i pol godine igrao sam sa srcem svaku utakmicu, jako sam se iznenadio. Od malih nogu kad nešto radim, idem 100 posto."

Mnogi su se navijači pitali zašto umjesto u Europskoj ligi odlazi igrati u drugu ligu.

"Imam 28 godina i igrao sam cijeli život u HNL-u. Zadni mi je vlak da se okušam u jačoj ligi, da okušam europski nogomet. Osvojio sam kup, superkup, igrao u Europskoj ligi, vrijeme je da gledam profesionalno. Da slušam srce, ovdje bih igrao cijeli život, ali moram gledati egzistenciju i sportski izazov. Zarada? Da, moram gledati i na novac..."

Brezovec, inače Varaždinac, je naglasio da će nakon završetka karijere ostati živjeti na Kvarneru. A možda se vrati i odigrati još koju sezonu u Rijeci...
(goal)

pomaranca

Nekadašnji vratar Dinama iz Udinesea se zaputio na jednogodišnju posudbu u redove talijanskog drugoligaša Carpija. I Ivan Kelava posljednjeg je dana prijelaznog roka promijenio sredinu. Nekadašnji član Dinama jučer se iz Udinesea otisnuo na jednogodišnju posudbu u redove Carpija, člana talijanske Serie B.

"Vrlo sam zadovoljan ponuÄ'enim uvjetima, već sutra ću se pojaviti na treningu u novome klubu. Nadam se da ću već za vikend braniti i prvu utakmicu" kazao nam je Ivan Kelava, pa nastavio:
"Znate kako je, tu imam priliku braniti cijelu sezonu u kontinuitetu što mi je bolje nego u Udineseu sjediti na klupi. Volim se dokazivati, a odlazak u Carpi za mene je odlična stvar".

Carpi je zadnjega dana prijelaznog roka vratarsku poziciju i Brazilcem Gabrielom, dosadašnjim članom Milana... "Znam, ali ne bojim se toga. Stvarno su mi ponudili dobre uvjete i, što je najvažnije, garanciju da ću braniti. Na početku ću biti prvi vratar, a kasnije je sve na meni. Ako ću braniti slabo, nema problema sam ću se maknuti s gola."

Carpi je omaleni gradić sa 67 žitelja, smješten nedaleko od Modene. Ugodno mjesto za život... "Apsolutno. Riječ je o malenom mjestašcu, vjerujem da ću se brzo snaći tamo. Iskreno, o momčadi i ne znam mnogo, ali brzo ću upoznati novu momčad. Ali, tamo ću biti i bliže velikom prijatelju Mateu Kovačiću" sa smješkom je završio Ivan Kelava, novi vratar talijanskog drugoligaša Carpija. Za tu je momčad nekada nastupao i Marco Materazzi.

Hrvatska kolonija u Udineseu tako je prilično oslabila. Frano Mlinar otisnuo se na posudbu u redove švicarskog Aaraua, Ivan Kelava se zaputio u Carpi, a pod paskom Andree Stramaccionija ostao je još samo Ivan Bubnjić.
(goal)

pomaranca

Reprezentativac Italije u mladim selekcijama, 19-godiÅ¡nji vezni igrač Bryan Cristante preÅ¡ao je iz Milana u Benficu, potpisavÅ¡i petogodiÅ¡nji ugovor. Transfer 6 miljuna â,¬.

pomaranca

Reprezentativac Japana, 21-godišnji krilni igrač Ryo Miyaichi otišao je iz Arsenala na posudbu za jednu sezonu u nizozemski Twente.

pomaranca

29-godiÅ¡nji marokanski  reprezentativni vezni igrač Karim El Ahmadi napustio je Aston  Villu i preÅ¡ao u nizozemskog doprvaka Feyenoord s kojim je potpisao  ugovor na tri godine.

pomaranca

Miodrag Božović, trener ruskog prvoligaša Rostova u čijim redovima igraju hrvatski nogometaši Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić, podnio je ostavku nakon poraza u Kupu od trećeligaša Sizrana (0:3).

Rostov je proÅ¡le sezone napravio iznenaÄ'enje osvajanjem nacionalnog Kupa, ali je sada eliminiran već na startu, pa je crnogorski stručnjak preuzeo odgovornost za poraz.

Znali smo da Sizran ima nekoliko dobrih igrača, ali nakon ovakvog poraza odlučio sam podnijeti ostavku. U klubu sam više od dvije godine i možda je momčadi potreban novi trener, izjavio je Božović.

Stipe Pletikosa u spomenutoj utakmici nije branio, dok je Milić igrao posljednjih 20 minuta. Rostov nakon osam kola ruskog prvenstva ima četiri boda i nalazi se na 14. mjestu koje vodi u kvalifikacije za ostanak u prvom razredu.
(hrt.hr)

pomaranca

Hrvatski napadač Ivan Santini bio je strijelac za Kortrijk koji je u 9. kolu belgijskog nogometnog prvenstva svladao Mouscron-Peruwelz sa 3-0 (2-0)

Santini je postigao prvi gol na utakmici u 26. minuti, a na terenu je proveo svih 90 minuta. To mu je treći ovosezonski pogodak u ligi.

Kortrijk je sada 12. sa 10 bodova, dok je Mouscron-Peruwelz deveti sa 11.

Na vrhu je Anderlecht sa 21 bodom, pet više od Genta i Westerloa.
(Hina)

pomaranca

Prije Mutua, od poznatih igrača za odlazak u Indiju odlučili su se Del Piero, Materazzi, Anelka, Pires i Trezeguet. Premijerna sezona indijske lige kreće u listopadu

I Adrian Mutu pridružio se skupini slavnih nogometaša koji će karijeru nastaviti u novooformljenoj ligi u Indiji. Prije Mutua to su učinili već Talijani Alessandro Del Piero i Marco Materazzi te Francuzi Nicolas Anelka, Robert Pires i David Trezeguet.

Mutu se odlučio za Pune City. Ove sezone već je igrao za Petrolul Ploiesti kojeg je zagrebački Dinamo eliminirao u kvalifikacijama za Europsku ligu. Mutu je još igrao za Dinamo iz Bukurešta, Arges, Inter, Veronu, Parmu, Chelsea, Livorno, Juventus, Fiorentinu, Cesenu i Ajaccio.

Indijska liga (ISL) započinje u listopadu, a veliki sponzori našli su svoju računicu da svoju ligu promoviraju kroz poznata nogometna imena.
(goal)

pomaranca

Izbornik rumunjske reprezentacije Victor Piturca napustio je svoju dužnost kako bi preuzeo voÄ'enje saudijskog Al Ittihada, a iz rumunjskog Saveza objavili su kako su s Piturcom sporazumno raskinuli ugovor.

Piturca je otišao s mjesta izbornika dva dana nakon pobjede na gostovanju kod Finske od 2:0 u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Nakon pobjede u Finskoj Rumunjska je stigla na drugo mjesto skupine F sa sedam bodova iz tri susreta, dva manje od vodeće Sjeverne Irske.
(hrt.hr)

pomaranca

Trener belgijskog prvoligaša Standarda iz Liegea, protivnika Rijeke u skupini Europske lige, Guy Luzon podnio je ostavku nakon utakmice protiv Zulte Waregema koja je prekinuta u 89. minuti pri vodstvu Waregema 2:1.

Prekid utakmice su izazvali navijači Standarda pa će dvoboj biti registriran pobjedom Waregema, a Standard će biti još i kažnjen.

Luzon je podnio ostavku zbog serije loših rezultata i samo tri pobjede u prvih 11 kola.

Momčad iz Liegea se trenutačno nalazi na 11. mjestu belgijskog prvenstva s 12 bodova, tri više od zone ispadanja. U skupini G Europske lige Standard je u prva dva kola pobijedio Rijeku i izgubio od Feyenoorda.

Luzon je preuzeo Standard u srpnju prošle godine i u prvoj sezoni stigao do drugog mjesta.

Standard u četvrtak dočekuje Sevillu, a momčad će privremeno voditi pomoćni trener Ivan Vukomanović.
(hrt.hr)

pomaranca

Slavio je gol saltom, slomio vrat i preminuo

http://www.youtube.com/watch?v=_UNECJYMRvY#t=163

U 61. minuti utakmice mladi indijski nogometaš Peter Biaksangzuala zabio je za izjednačenje svog kluba, krenuo slaviti gol saltom, no 23-godišnjak je nespretno pao na glavu, slomio vrat i nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici u Khawzawlu na sjeveru Indije.

- Biaksangzuala je bio talentiran nogometaš, jedan od najboljih u našem klubu. Svi smo u šoku i još uvijek ne vjerujemo da se ovo dogodilo - rekao je Lal Hmar, dužnosnik lokalnog kluba Bethlehem Vengthlang.
(cazin.net)

pomaranca

Bivši Bilićev pomoćnik odlučio se za samostalnu karijeru i nakon podužeg čekanja dobio je priliku u Slovačkoj. Aljoša Asanović postao je sportski direktor slovačkog prvoligaša Dunajska Streda.

Nakon što je bio pomoćnik Slavenu Biliću prvo u mladoj, zatim u A selekciji te u moskovskom Lokomotivu, Asanović će se okušati u novoj funkciji.

Slovački klub koji se nalazi na sedmom mjestu Fortuna lige sa 16 bodova u odigranih 14 kola (15 manje od vodećeg Trenčina) u prošlosti su ih vodila i dvojica hrvatskih stručnjaka Milan Đuričić i Zlatko Kranjčar.

U redovima Dunajske Strede igra i jedan Hrvat, Dario Krišto.
(goal)