Zanimljivosti iz ostalih svijetskih liga

Started by pomaranca, February 16, 2010, 03:02:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Robinho raskinuo ugovor

Do sada na posudbi u Santosu, 31-godišnji brazilski napadač Robinho je raskinuo ugovor s AC Milan u koji je službeno prešao 31. kolovoza 2010. godine nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor.

pomaranca

Mario Gomez u MLS

Fiorentina je započele pregovore s dvije američke momčadi oko prodajte Marija Gomeza. U igri su njujorške momčad Red Bull i City FC. - Izvor: Gazzetta dello Sport

pomaranca

Laudrup želi Van Persieja u Kataru

Michael Laudrup želi dovesti Robina van Persieja u katarsku Lekhwiyu. Nizozemac razmatra opcije jer ne želi i sljedeću sezonu sjediti na klupi Manchester Uniteda. - Izvor: Mail on Sunday

pomaranca

Bilić potvrdio odlazak iz Bešiktaša, sve bliže West Hamu

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić potvrdio je odlazak iz Bešiktaša na kraju ove sezone i sve je bliže preuzimanju klupe engleskog premierligaša West Ham Uniteda.

Donio sam odluku. Sljedeće sezone neću voditi Bešiktaš. Preuzimam odgovornost što Bešiktaš u ove dvije sezone nije osvojio naslov prvaka, no ponosan sam na dane provedene u Istanbulu, poručio je Bilić nakon nedjeljnog poraza u velikom derbiju od Galatasaraya 0:2. Kolo prije kraja prvenstva Bešiktaš je na trećem mjestu bez izgleda za uspon na ljestvici, ali i korak unazad.

NagaÄ'a se da će iduća stanica u Bilićevoj trenerskoj karijeri nakon Moskve i Istanbula biti London. Engleski mediji ga spominju kao najvećeg kandidata za klupu West Ham Uniteda i nasljednika Sama Allardycea.

Vlasnici kluba David Gold i David Sullivan traže 'ambicioznog stručnjaka koji će klub podići na viši nivo i uključiti se u borbu za trofeje'. Za engleske kladionice najveći kandidat je Bilić.

U igri su i bivÅ¡i menadžer Manchester Uniteda i Evertona koji trenutačno zaraÄ'uje kruh u Real Sociedadu David Moyes, trener Seville Unai Emery, bivÅ¡i engleski izbornik Steve McClaren te Michael Laudrup koji je vodio Swansea, a u Kataru mu ističe ugovor.

Gold i Sullivan su prvo željeli Rafu Beniteza, no Å panjolac je odbio ponudu ÄŒekićara. Na njihovu radaru je bio je Marcelo Bielsa, no trener francuskog prvoligaÅ¡a Marseillea takoÄ'er nije bio zainteresiran.

Bilić je dvije sezone vodio Bešiktaš ostvarivši 47 pobjeda te po 22 poraza i neodlučena ishoda. Prije toga jednu sezonu je trenirao moskovski Lokomotiv, a od 2006. do 2012. trenirao je hrvatsku reprezentaciju. Bilić je tijekom igračke karijere jednu sezonu igrao za West Ham (1996./97.).
hrt.hr

pomaranca

Galatasarayu jubilarni 20. naslov prvaka Turske

Nogometaši Galatasaraya po jubilarni 20. su put postali prvaci Turske nakon što je njihov najbliži pratitelj Fenerbahce u susretu pretposljednjeg, 33. kola u ponedjeljak na gostovanju kod Istanbul Basaksehira odigrao 2-2 i tako kolo prije kraja ostao na nenadoknadivih pet bodova zaostatka.

Galatasaray je u nedjelju u derbiju na svom terenu svladao trećeplasirani Besiktas, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, sa 2-0 i tako stigao nadomak trećeg naslova u posljednje četiri sezone, a potvrda je stigla samo dan kasnije. Kolo prije kraja prvenstva Galatasaray ima 76 bodova, Fenerbahce je drugi sa 71, a Besiktas treći sa 66. Istanbul Basaksehir je četvrti sa 58 bodova.
Hina

pomaranca

Sportski direktor zaželio je Vukojeviću dobrodošlicu u Austriju Beč

"U Vukojeviću smo dobili iskusnog defenzivnog veznog, koji može igrati i stopera, a sudjeluje i u izgradnji igre," rekao je sportski direktor Bečana Wohlfahrt.

Nakon ružnog oproštaja od maksimirske publike, kada se tijekom posljednje Dinamove prvenstvene utakmice našao u središtu novog skandala režiranog od strane braće Mamić, Ognjen Vukojević (31) u utorak je predstavljen u Beču, gdje bi sljedeće dvije sezone defenzivni veznjak trebao provesti u tamošnjoj Austriji, klubu koji je prvenstvo ove sezone završio na razočaravajućem 7. mjestu.

Ukoliko zadovolji Vukojević bi u ljubičastom dresu mogao ostati joÅ¡ jednu sezonu, a Austria ga je iz dovela bez odÅ¡tete jer mu ističe ugovor s kijevskim Dinamom, odakle je bio posuÄ'en u onaj zagrebački.

"Sretan sam zbog dolaska ovdje te se zahvaljujem sportskom direktoru Franku Wohlfahrtu na odličnoj komunikaciji. Znam da sam došao u veliki austrijski klub bogate tradicije. U kijevskom Dinamu sam igrao s Aleksandrom Dragovićem, a on mi je mnogo pričao o ovom klubu koji mu je prirastao srcu," bile su Vukojevićeve riječi nakon potpisa ugovora.

"U Vukojeviću smo dobili iskusnog defenzivnog veznjaka, koji takoÄ'er može igrati i stopera, ako bi to bilo potrebno. Igrao je čak 54 puta za hrvatsku reprezentaciju, a bio je i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu. NaÅ¡oj će momčadi dati potrebnu rutinu i sigurnost, a pomoći će i u graÄ'enju igre prema naprijed. Njegov nam dolazak daje brojne nove opcije u igri," rekao je o Vukojevićevom dolasku sportski direktor Bečana Franku Wohlfahrt.
goal

pomaranca

Duško Tošić u Besiktas

Reprezentativac Srbije, 30-godišnji Duško Tošić je prešao iz turskog prvoligaša Genclerbirligi u Besiktas, potpisao je ugovor do 2017.

pomaranca

Ahmed Musa do 2019

Reprezentativac Nigerije, 22-godišnji napadač Ahmed Musa je produžio ugovor sa CSKA Moscow do juna 2019.

pomaranca

Kijevski Dinamo nakon penala osvojio Kup,
navijači uletjeli na teren

http://www.youtube.com/watch?v=b0lXs0xTB20

Nogometaši Dinama iz Kijeva po 11. su put osvojili Ukrajinski kup, oni su u finalu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Šahtar iz Donecka sa 5-4. U 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Junak pobjede bio je veteran na vratima Šovkovski koji je u sedmoj seriji raspucavanja obranio 11-erac Gladkiju.

Šahtar je nakon prve tri serije imao prednost od 3-1 i za pobjedu mu je trebao još samo jedan gol u posljednje dvije serije, ali niti jedan od njegovih izvđača nije bio dovoljno priseban da donese 10. naslov pobjednika Kupa momčadi iz Donecka.

Hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Domagoj Vida odigrali su po svih 120 minuta za Šahtar, odnosno Dinamo, a Srna je bio i precizan izvođač prvoga 11-erca za Šahtar u raspucavanju.
Hina

pomaranca

Scolari nasljedio Cannavara

Bivši brazilski nogometni izbornik Luiz Felipe Scolari novi je trener kineskog prvaka Guangzhou Evergrandea na čijoj će klupi zamijeniti Talijana Fabija Cannavara.

Scolari je sezonu započeo kao trener brazilskog prvoligaša Gremia, ali je nakon niza loših rezultata odlučio podnijeti ostavku. Iako je imao ponude iz Rusije i Turske, Scolari je odlučio potpisati ugovor s četverostrukim prvacima Kine koji se natječu i u azijskoj Ligi prvaka. Brazilski stručnjak bi prema tom ugovoru trebao ostati na čelu Guangzhou Evergrandea dvije i pol godine. Financijski detalji ugovora nisu javno obznanjeni.

Scolariju je to peti angažman u nekoj azijskoj državi. Prethodno je trenirao klubove u Japanu, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Uzbekistanu.
index

pomaranca

Michael Essien u Panathinaikosu

Proslavljeni ganski veznjak Michael Essien novi je igrač Panathinaikosa. Bivši nogometaš Chelseaja i Real madrida, nakon završetka ugovora s Milanom, potpisao je za grčkog velikana na dvije godine.

U Panathinaikosu, koji je izborio Ligu prvaka, mogao bi igrati s dvojicom hrvatskih nogometaša, Danijelom Pranjićem i Mladenom Petrićem, ukoliko ostanu u Ateni.

"Sretan sam što sam ovdje, radujem se novom početku. Ja sam pobjednik, došao sam u Grčku osvojiti još trofeja", rekao je Essien.
index

pomaranca

Helton da Silva Arruda do 2017

37-godišnji golman Helton da Silva Arruda koji je na golu FC Porto od 2005. godine je produžio ugovor s klubom do juna 2017.

pomaranca

Ricardo Sa Pinto u Belenensesu

Bivši trener grčkog kluba  Atromitosa, 42-godišnji Ricardo Sa Pinto potpisao je dvogodišnji ugovor sa portugalskim klubom Belenenses.

pomaranca

Miralem Sulejmani u Young Boys Bern

Reprezentativac Srbije, 26-godišnji Miralem Sulejmani je nakon dvije sezone u Benfici prešao u BSC Young Boys Bern (Swiss Super League), potpisao je ugovor do juna 2018.

pomaranca

Stuart Baxter u Gençlerbirligi

61-godišnji Englez  Stuart Baxter koji je bio trener južnoafričkog Kaizer Chiefs F.C. je novi trener turskog Gençlerbirligija.