Author Topic: Španska liga novosti-Primera Division  (Read 34764 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1125 on: August 27, 2015, 02:19:23 PM »
Real prodao Illarramendija

Španjolski velikan Real Madrid prodao je veznog igrača Asiera Illarramendija u Real Sociedad za 16 milijuna eura čime se smanjila konkurencija hrvatskom reprezentativcu Mateu Kovačiću.

Tu vijest potvrdio je i Real Madrid, a kako javlja španjolska agencija Efe Real Madrid posudio je Illarramendija do kraja sezone kada će Real Sociedad imati obvezu kupiti ga za 16 milijuna eura te platiti dodatni iznos ovisno o ostvarenim ciljevima.

Illarramendi je stigao u Kraljevski klub 2013. upravo iz Real Sociedada za 39 milijuna eura pa će Real na ovom transferu izgubiti najmanje 23 milijuna eura. Nakon dolaska Kovačića iz Intera te povratka iz Porta s posudbe Brazilca Casemira, Illarramendi je ispao iz kombinacija trenera Rafaela Beniteza koji ga u nedjelju nije vodio na gostovanje protiv Sporting Gijona.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1126 on: September 13, 2015, 11:36:58 AM »
Barca preokrenula u Madridu; Messi kao adut s klupe!

U velikom derbiju 3. kola Primere Barcelona je u Madridu slavila protiv Atletica s 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Leo Messi koji je u 60. minuti ušao umjesto našega Ivana Rakitića.

U prvom dijelu nije bilo pogodaka, ali je zato postalo zanimljivo u nastavku. Prvo sudac nije svirao kazneni udarac za domaćina, jer je Mascherano rukom blokirao udarac Torresa. U 51. pao je i prvi gol. Torres je pobjegao gostujućim braničima i opalio nisku loptu koja se od lijeve vratnice odbila u mrežu.

Veselje Atleticovih navijača nije dugo trajalo, samo četiri minute kasnije s 30 metara je fenomenalno iz slobodnjaka pogodio Neymar.

U 67. dogodila se nova sporna situacija, ali je ovoga puta bila oštećena Barcelona. Godin je rukom na gol-crti zaustavio pokušaj Neymara, ali glavni djelitelj pravde je opet ostao nijem.

Ipak, Katalonci su stigli do cijeliog plijena preko Messija u 77. nakon što mu je asistirao Suarez. Argentinac je inače ušao u 60. minuti umjesto Rakitića, a na klupi je bio, jer je dobio drugog sina zbog čega je propustio treninge pa ga je trener Enrique želio poštediti. Ipak, morao je u akciju te je na kraju ispao junak svoje momčadi.
tportal.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1127 on: September 19, 2015, 12:42:47 PM »
Barca ponovno želi Gündogana

Nakon što je Rafinha ozlijedio ligamente koljena i izgubljen je za ovu sezonu, Barcelona ponovno razmišlja o dovođenju Ilkaya Gündogana iz Borussije Dortmund. Nijemac ugovor sa žuto-crnima ima do 2017.
Izvor: Sport

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1128 on: September 24, 2015, 02:42:22 PM »
Pobjeda Reala, debakl Barcelone

Nogometaši Celte deklasirali su europskog i španjolskog prvaka Barcelonu 4-1, što je iskoristio Real Madrid i gostujućom pobjedom protiv Athletio Bilbaoa 2-1 preuzeo vodstvo na ljestvici Primere.

Navijači Celte prisustvovali su spektakularnoj predstavi momčadi iz Viga koja je nokautirala prvaka Europe. Nadahnuti i motivirani igrači Celte u potpunosti su nadigrali Messija, Neymara i društvo. Prema prikazanoj igri Barca je mogla i teže stradati. Strijelci za Celtu bili su Nolito (26), Iago Aspas (30, 56) i John Guidetti (83), dok je pogodak za Barcu zabio Neymar (80). Ivan Rakitić je igrao za Barcu od 66. minute.

Kiks Barcelone iskoristio je Real Madrid koji je na neugodnom gostovanju na San Mamesu pobijedio Athletic Bilbao 2-1. Real je do bodova stigao golovima Karima Benzeme (19, 70), dok je strijelac za Baske bio Merino (67). Luka Modrić i Mateo Kovačić su zaigrali od prve minute za 'Kraljevski klub'. Luka je odradio cijeli dvoboj, a Kovačić je zamijenjen u 89. minuti.

Sporting Gijon, u čijim redovima je hrvatski nogometaš Alen Halilović odigrao cijeli susret, je poražen na gostovanju kod Rayo Vallecana 1-2. Sporting je od 39. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Bernardo.

Na ljestvici vodi Real sa 13 bodova koliko ima i Celta. Atletico Madrid i Bara imaju po 12 bodova.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1129 on: October 16, 2015, 05:16:19 PM »
Laporte pristao na dolazak u Barcelonu

Branič Athletic Bilbaa Aymeric Laporte pristao je na ljeto doći u Barcelonu u transferu vrijednom 35 milijuna eura. Želio ga je i Manchester United. - Izvor: Daily Mirror

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1130 on: October 20, 2015, 03:29:53 PM »

Lavezzi se dogovorio s Barcelonom

Talijanski mediji tvrde da će se napadač PSG-a Ezequiel Lavezzi pridružiti Barceloni kada mu istekne ugovor s PSG-om. - Izvor: Gazzetta dello Sport

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1131 on: December 04, 2015, 12:49:26 PM »
Kup kralja:
Real Madrid upisao lagan trijumf protiv Cadiza

U prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja Real Madrid je ubjedljivo slavio protiv Cadiza u gostima sa 3:1. Madriđani su igrali u izmijenjenom sastavu bez Ronalda, Benzeme, Modrića, Kroosa, Ramosa, Balea...

Real je poveo već u trećoj minuti golom Cherysheva koji je u napadu igrao zajedno sa Jeseom Rodriguezom i Lucasom Vasquezom. Asistent kod pogotka bio je James Rodriguez.

Na drugi gol gosti su čekali sve do 66. minute kada je pogodio Isco. Isti igrač je još jednom savladao golmana Ballestea u 74. minuti. Utješni gol za Cadiz postigao je Marquez u 88. minuti susreta.

Uzvratni meč na stadionu Santiago Bernabeu odigrat će se 16. decembra.
klix.ba

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1132 on: December 04, 2015, 12:50:16 PM »
Veliki propust?
Real Madrid bi mogao biti diskvalifikovan iz Kupa kralja


Real Madrid je slavio u prvoj utakmici Kupa kralja protiv Cadiza u gostima sa 3:1. Međutim, prijeti im diskvalifikacija zbog toga što su koristili Cherysheva koji je suspendovan za ovaj meč.

Cheryshev je imao suspenziju pošto je igrajući za Villareal prošle sezone skupio tri žuta kartona i nije "ispoštovao" tu kaznu ranije.

Da sve bude još gore Madriđani su na klupi imali mladog Borju Mayorala koji je također suspendovan.

A na kraju - šlag. Rafi Benitezu se isti slučaj desio i 2001. godine sa Valencijom kada je izbačen iz takmičenja.
klix.ba

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1133 on: December 04, 2015, 12:50:49 PM »
Perez:
"Kazna se ne smije izvršiti, nismo znali da Čerišev ne smije igrati"


Nitko nije obavijestio napadača Denisa Čeriševa da zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa na kup utakmici protiv Cadiza igranoj u srijedu, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji predsjednik Real Madrida Florentino Perez ponovivši tako argument s kojim se nada izbjeći izbacivanju iz tog natjecanja.

U petak do 14 sati bi trebalo biti poznato hoće li Real Madrid biti diskvalificiran nakon što je u četvrtak trećeligaš Cádiz poslao i formalnu žalbu Španjolskom nogometnom savezu.

Ruski 24-godšinji napadač Čerišev, koji je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u kupu, zabio je u 3. minuti prvi gol za pobjedu Real Madrida od 3-1 u Cádizu u 1/16 finala kupa. Tu utakmicu morao je pauzirati zbog skupljena tri kartona u natjecanju, a zbog nepoštivanja pravila momčad bi trebala biti izbačena nakon što se Cádiz žalio.

„Nitko mu osobno nije rekao da ne smije igrati. I zbog toga se kazna ne može izvršiti“, izjavio je Pérez nakon što je popodne sazvao hitnu konferenciju za novinare u 19.30 sati na Santiago Bernabéu. Ondje je Hini uručen pismeni odgovor Real Madrida s kojim očekuje izbjegavanje kazne.

U njemu se poziva na članak 41 disciplinskog pravilnika u kojem je navedena rečenica „...rezolucije o kažnjavanju neće proizvoditi efekte za zainteresiranu stranu ako ona nije bila osobno obaviještena“. To isto je ranije ponovio i Emilio Butragueno, direktor Real Madrida zadužen za odnose s drugim institucijama.

„Igrača Čeriševa, kao što je to i sam izjavio, nitko nije bio obavijestio o sankciji i zbog toga se ona ne može izvršiti. Real Madrid nije znao za postojanje kazne, nitko mu to nije priopćio, niti igrači, niti Villarreal niti Španjolski nogometni savez“, rekao je Pérez.

Ukoliko u petak organizator natjecanja donese odluku o diskvalifikaciji, hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić završili su igranje u kupu već nakon prve utakmice.

„Ovakvo što nam se nikada nije dogodilo. Uvijek smo bivali obaviješteni u sličnim situacijama kada neki igrač ne bi imao pravo nastupa“, naglasio je Pérez.
hrsport.net

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1134 on: December 04, 2015, 12:51:27 PM »
Barcelona pregazila Villanovense u Kupu kralja

Barcelona je u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja na stadionu Camp Nou sa visokih 6:1 ispratila Villanovense i prošla dalje pošto je prvi meč okončan rezultatom 0:0.

Drugačiji ishod i nije bio očekivan.Villanovense je tim koji se takmiči u trećem razredu španskog fudbala i već u četvroj minuti je gubio sa 1:0 kada je pogodio Dani Alves.

Interesantno, Alvesov gol bio je prvi gol nekog igrača Barcelone koji je postignut izvan šesnaesterca u ovoj sezoni na utakmicama igranim na stadionu Camp Nou.

Na 2:0 povisio je Sandro Ramirezu 21. minuti. Potom su gosti smanjili na 2:1 u 29. minuti, a onda je Ramirez svojim drugim golom postavio rezultat prvog poluvremena (3:1).

Nakon šest minuta igre u drugom dijelu Munir El-Haddadi je pogodio za 4:1. Novi gol za Barcelonu u 69. minuti ponovo je postigao Ramirez koji je ujedno upisao i prvi hattrick u dresu Blaugrane.

Konačnih 6:1 postavio je El-Haddadi koji se drugi put na utakmici upisao u strijelce.
klix.ba

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1135 on: December 04, 2015, 08:03:06 PM »
Real Madrid izbačen iz Kupa Kralja

Real Madirid izbačen je iz kupa kralja. Kraljevski klub kažnjen je zbog administrativne pogreške. Naime, Kraljevski klub izbačen je iz Kupa jer je u srijedu u utakmici u Cadizu nastupio napadač Denis Čerišev koji zbog skupljenih žutih kartona nije smio igrati, odlučeno je u petak na sastanku Odbora za natjecanje Španjolskoga nogometnog saveza.

Sudac Francisco Rubio, nadležan za slučaj, odbacio je argument Real Madrida prema kojem Čerišev nije bio osobno obaviješten o nemogućnosti igranja u prvoj utakmici 1/16 finala kupa. Odluka je donesena u madridskom predgrađu Las Rosas, gdje se nalazi i sportski kamp španjolske reprezentacije. Iako je bila najavljena za 14 sati presuda je postala službena tek u 16.15.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u četvrtak je rekao da će u slučaju diskvalifikacije klub uložiti žalbu. Trećeligaš Cadiz plasirao se u osminu finala premda je u prvoj utakmici poražen s 1:3.

Čerišev je lani bio posuđen Villarrealu te mu je sudac u osmini finala kupa, a zatim i u četvrtfinalu pokazao žuti karton. U uzvratnoj utakmici polufinala kupa protiv Barcelone napravio je prekršaj na napadaču Luisu Suárezu što mu je bio ukupno treći žuti karton u natjecanju te je morao propustiti iduću utakmicu. Kako je Villarreal tada ispao kazna mu je prenesena u ovu sezonu u kojoj ga je madridska momčad vratila u svoje redove a u srijedu poslala na teren u prvoj ovogodišnjoj utakmici kupa. Zabio je vodeći gol za Real Madridu u 3. minuti, a trener Rafael Benítez ga je izvadio iz igre na početku drugog poluvremena kada se proširila vijest da nije smio nastupiti. Benitez, ali i direktor kluba Emilio Butragueo, tvrdili su da nisu dobili informaciju o zabrani.

U četvrtak navečer je predsjednik Reala sazvao je izvanrednu konferenciju na kojoj je poručio kako se prema pravilniku kazna ne može izvršiti ako prethodno igrač nije osobno bio obaviješten o zabrani nastupa.

Taj isti dan je na internetskoj stranici Real Madrida osvanula izjava Čeriševa u kojoj kaže da ga Villarreal nije obavijestio da nema pravo nastupa. Perez je uz to dodao i da Real Madrid nije bio obaviješten ni od strane Čeriševa, ni Villarreala, ni Španjolskoga nogometnog saveza.

Predsjednik Villarreala Fernando Roig izjavio kako oni nemaju nikakvu odgovornost ni obvezu u ovom slučaju.

Mi smo fokusirani na našu momčad, a ne na tužbe ekipe i igrače. Primili smo obavijest saveza da je jedan naš igrač kažnjen, to je bio Tomas Pina, i on nije bio u momčadi za utakmicu u kupu. No dalje od toga mi nemamo više nikakvu obvezu.

Bivši sudac Emilio Rosanes tvrdio je da je upozorio Real Madrid da Čerišev nema pravo nastupa u utakmici.

Ovakvo što nam se nikada nije dogodilo. Uvijek smo bivali obaviješteni u sličnim situacijama kada neki igrač ne bi imao pravo nastupa, naglasio je Perez.

Sličnu situaciju Real Madrid je imao u listopadu 1994. godine u utakmici s Compostelom. Tadašnji argentinski trener Jorge Valdano uveo je u igru Slovaka Petera Dubovskya umjesto Luisa Enriquea premda je već na terenu imao trojicu stranaca - Argentinca Fernanda Redonda, Danca Michaela Laudrupa i Čileanca Ivana Zamorana. Ta nepravilnost zbog nedopuštenog broja stranaca trajala je jedva minutu. Valdano je bio kažnjen zbog nemara, a klub je dobio novčanu kaznu. Utakmica se tada mogla poništiti, no Compostela je to odbila budući da je odigrala neriješeno što joj je odgovaralo.

Početkom 1996. Valdano je smijenjen. No već iduće godine, ovaj put na klupi Valencije, ponovio je istu grešku na gostovanju kod Racing Santandera gdje je u jednom trenutku imao na terenu petoricu nogometaša koji su imali državljanstvo zemalja izvan tadašnje europske zajednice, uključujući hrvatskog napadača Gorana Vlaovića. Utakmica je tada mogla biti registrirana 3:0 za Racing, no kako je pobijedio s 2:1 nije se žalio te je ostao rezultat ostvaren na travnjaku. Valdano je ubrzo smijenjen.

Rafaelu Benítezu, koji se našao na udaru žestokih kritika nakon 0:4 poraza od Barcelone, ovo nije bila prva greška s uvođenjem igrača bez prava nastupa. Naime, poput Valdana i on je 2001. kao trener Valencije poslao na teren dodatnog stranca i to u 91. minuti. Kada je u igri već imao Srbina Miroslava Đukića te Argentince Pabla Aimara i Roberta Ayalu on je u posljednje dvije minute uveo i Rumunja Denisa Serbana. Valencija je zbog toga bila izbačena iz kupa premda je na gostovanju pobijedila niželigaša Noveldu s 1:0. Klub je tada dao otkaz svom delegatu Juan Cruz Solu. Perez je u posljednjih deset dana i drugi put stao u obranu Beníteza.

Imamo fantastičnog trenera i trebamo ga pustiti da radi, poručio je.
hrt.hr

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1136 on: December 07, 2015, 01:25:48 PM »
Pobjeda Reala uz dobre partije Modrića i Kovačića

U 14. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Real Madrid je u subotu na domaćem terenu pobijedio Getafe sa 4-1, a Modrić i Kovačić pružili su dobre partije.

Dvostruki strijelac za Real bio je Karim Benzema (4, 16), a po jednog su dodali Gareth Bale (35) i Cristiano Ronaldo (38). Luka Modrić igrao do 62. minute za Real, kada ga je zamijenio Mateo Kovačić. Modrić je pružio vrlo dobru partiju, a u istom ritmnu nastavio je i Kovačić.
Hina

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1137 on: December 07, 2015, 01:36:14 PM »
Barcelona bez izmjene prvi put poslije 16 godina

Ekipa Barcelone nije uspjela nastaviti pobjednični niz u Primeri, a zaustavila je Valencija remijem 1:1 na Mestalli. Možda je to bilo zbog toga što Luis Enrique nije želio napraviti ni jednu izmjenu, što je bilo prvi put za Barcelonu u Primeri u posljednjih 16 godina. Marc-Andre Ter Stegen, Marc Bartra, Munir, Sandro, Adriano, Thomas Vemalen i Sergi Samper bili su igrači za koje Luis Enrique, očito, nije vjerovao da mogu napraviti promjene, pa ih je na kluoi držao svih 90 minuta. Posljednji put kada se ovo desilo Barceloni, bilo je pod vodstvom van Gaala u sezoni 1998/99.
sportsport.ba

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1138 on: December 14, 2015, 03:46:41 PM »
Atletico Madrid s tri boda protiv Athletic Bilbaa uhvatio Barcelonu

Madridski Atletico nastavio je seriju pobjeda svladavši na svom travnjaku Athletic Bilbao s 2:1. Uz ova tri boda Madriđani su se bodovno izjednačili s Barcelonom na vrhu ljestvice... Mala kriza rezultata Barcelone i dva uzastopna remija u Primeri, omogućili su Atleticu da uhvati priključak s liderom. Dok Barcelona ima dva remija u nizu, Atletico je upisao pet ligaških pobjeda zaredom i uhvatio je Barcelonu.

Peta pobjeda upisana je na Vicente Calderonu protiv Athletic Bilbaa, domaćin je brzo ušao u zaostatak, ali je uspio napraviti preokret i na kraju zasluženo slaviti 2:1.

Sredinom prvog poluvremena Aymeric Laporte iz blizine je ugurao loptu u mrežu Oblaka te je doveo Baske u vodstvo.

Domaćin je krenuo po poravnanje i do njega je stigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Koke je izveo korner, a glavom je loptu u mrežu poslao Saul Niguez.

Poravnanje je došlo u pravo vrijeme i Atletico se vratio u utakmicu dovoljno rano da bi se pregrupirao i krenuo do pobjede u nastavku.

U 66. minuti domaćinu se isplatio požrtvovan nastup, Antoine Griezmann lijepim udarcem donio je preokret Atleticu i pobjedu 2:1.

Athletic je ovim porazom propustio priliku da se priključi onima koji trenutno drže pozicije koje vode u europske kupove sljedeće sezone.
hrsport.net

pomaranca

  • Guest
Re: Španska liga novosti-Primera Division
« Reply #1139 on: December 14, 2015, 04:00:39 PM »
Real Madrid poražen kod Villarreala uz ključnu pogrešku Luke Modrića

Real Madrid propustio je priliku za približiti se Barceloni koja je u posljednja dva kola upisala remije. Madriđani su se nadali pobjedu kod Villarreala i dolasku na dva boda zaostatka, ali upisali su poraz 1:0...

Madriđani su na teškom gostovanju kod Villarreala ubilježili poraz 1:0 u susretu iz kojeg su mogli izaći i teže poraženi, ali isto tako mogli su i slaviti. Osim tog jednog pogotka, bilo je još prilika na obje strane, no mreže se nisu tresle.

Kao u svim svojim domaćim susretima, Villarreal je odigrao dopadljivo i kombinatorno, stvorio Madriđanima puno problema i nije im dopustio tijekom susreta da se osjećaju ugodno radeći pritisak jer su znali da bi svaki trenutak mogla sijevnuti brza kontra domaćina s teško uhvatljivim Bakambuom.

Već u početnim minutama domaćin je došao blizu vodstva kada je Bakambu napravio nered u Realovoj obrani, pronašao Jonathana dos Santosa, međutim Keylora Navasa spasila je vratnica.

U devetoj minuti spasa nije bilo. Luka Modrić neoprezno je izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, oduzeo ju je Bruno, ona je u konačnici došla do Soldada, a bivši član madridskog Reala bez problema vara Navasa.

Do kraja poluvremena Karim Benzema propustio je veliku priliku za poravnanje, ali možda još veću na drugoj strani Bakambu koji je pobjegao Pepeu i nije uspio matirati Navasa.

U drugom dijelu Madriđani su činili sve da bi došli do poravnanja, prilike su propuštali Benzema, Ronaldo, Bale, James Rodriguez, lopta nije htjela u gol i susret je završen pobjedom domaćina. Modrića je 78. minuti zamijenio Isco, a tada je u igru ušao i Mateo Kovačić.
hrsport.net