Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 21200 times)

0 Members and 30 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1020 on: September 02, 2017, 02:19:11 PM »
El Haddadi u Alavesu

You are not allowed to view links. Register or Login Zvučno pojačanje doveo je i Alaves i to iz Barcelone. Radi se o krilnom fudbaleru Muniru El Haddadiju, koji je došao na jednogodišnju posudbu, a prošle sezone nastupao je za Valenciju.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1021 on: September 03, 2017, 11:28:45 AM »
Sancho će nositi dres sa brojem 7 u Borussiji

You are not allowed to view links. Register or Login Posljednjeg dana prijelaznog roka 17-godišnji juniorski engleski reprezentativac Jadon Sancho napustio je Manchester City i potpisao višegodišnji ugovor s Borussijom Dortmund.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1022 on: September 07, 2017, 09:32:12 PM »
Lista najboljih igrača engleske Premier lige ikada

You are not allowed to view links. Register or Login Engleski Telegraph je napravio listu najboljih 25 fudbalera koji su ikada igrali u Premier ligi. Pogledajte listu i sami zaključite da li su uvrstili baš one koji trebaju da budu na njoj.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1023 on: September 07, 2017, 09:33:11 PM »
FIFA zbog sudije i izmišljenog penala ponavlja utakmicu kvalifikacija

Svjetska nogometna federacija (FIFA) odlučila je da će meč grupe D afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Južnoafričke Republike i Senegala, koju je domaćin prošle godine dobio rezultatom 2:1, ponovno biti odigran. Razlog odluke je što je glavni sudija utakmice Ganac Joseph Lamptey doživotno suspendovan iz nogometa jer je utjecao na konačni ishod. Naime, igrala se 42. minuta kada je u šesanestercu gostiju lopta u koljeno pogodila njihovog stopera Kalidoua Koulibalyja, a sudija je pokazao na penal. Iako niko od igrača domaćih nije prethodno protestvovao tražeći penal, jer je bilo očito da je Koulibaly loptu odnio nogom, a ne rukom, kao što je pokazao sudija, odluka je ostala. Hlatshwayo je iz nepostojećeg jedanaesterca postigao gol za vodstvo Južne Afrike 1:0, a to se na kraju pokazalo ključnim za pobjedu domaćih 2:1.

Nije poznat novi termin utakmice, a u Africi su ostala dva kola do kraja kvalifikacija, koja će se odigrati u oktobru pa postoji mogućnost da se utakmica odigra u novembru. Nakon četiri kola u grupi D, Burkina Faso i Cepa Verde imaju po šest bodova, Senegal je s utakmicom manje na pet, a Južnoafrička Republika je posljednja s jednim.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1024 on: September 20, 2017, 02:26:02 PM »
Darijo Srna pozitivan na dopinškom testu?!

You are not allowed to view links. Register or Login Zvuči zabrinjavajuće: ukrajinski mediji objavili su tvrdnje kako je Darijo Srna pozitivan na dopinškom testu?! Iza svakog napisa ovakvog tipa stoji upitnik, nitko se ne usudi tvrditi da je sigurno tako, no prilično je indikativno to što nekoliko ukrajinskih medija piše o tome, što iz kluba odbijaju bilo što komentirati, što se ne oglašava ni sam Srna. "Postoje snažne sumnje da su rezultati Srnina testa pozitivni", tvrde Ukrajinci, ne navodeći na čemu se temelje te sumnje.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1025 on: September 20, 2017, 02:32:49 PM »
Barcelona je 'isprašila' Eibar, Lionel Messi zabio četiri gola!

You are not allowed to view links. Register or Login Messi je bio prvo ime utakmice u Barcinoj 6-1 pobjedi protiv Eibara, zabio 4 gola. Bila je to peta pobjeda momčadi koju vodi Ernesto Valverde u prvih pet kola uz sjajnu razliku golova 17-2.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1026 on: September 20, 2017, 03:08:53 PM »
Kazneni udarac

You are not allowed to view links. <a href="https://www.cardsharing-x.com/register/?PHPSESSID=4cdf6ce8ba2adf090f19ea3ed52e02d1">Register</a>&nbsp;or&nbsp;<a href="https://www.cardsharing-x.com/login/?PHPSESSID=4cdf6ce8ba2adf090f19ea3ed52e02d1">Login</a> Europa danima priča o velikoj svađi između dviju velikih zvijezda PSG-a, Edinsona Cavanija i Neymara. Naime, Cavani i Neymar upustili su se u svađu oko toga tko bi trebao izvesti jedanaesterac. Brazilac je na kraju morao popustiti, Urugvajac je uzeo loptu, pucao, ali je na njegovu žalost zapucao kazneni udarac.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1027 on: September 21, 2017, 07:08:46 PM »
U Atleticu su odlučili, za novog napadača iskrcat će bogatstvo

Engleski prvak Chelsea prihvatio je ponudu Atletico Madrida od čak 55 milijuna eura za španjolskog Brazilca Diega Costu, tvrdi BBC. Španjolci su ponudili 55 milijuna eura i još deset milijuna bonusa, a prijelaz bi trebao biti okončan tek u siječnju. Razlog je zabrana kupovanja igrača koju je Atleticu nametnula FIFA.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1028 on: September 23, 2017, 11:18:54 AM »
Srna o dopingu:
Našli su mi nedozvoljenu supstancu, ali je nisam uzeo namjerno


Podsjetimo, UEFA je potvrdila da Srna nije bio dopingovan nakon meča protiv Napolija, ali jeste u Ukrajini 22. marta.

"Obaviješten sam 18. septembra od Nacionalnog antidoping centra Ukrajine da je kod mene 22. marta nađena nedozvoljena stvar van vremena takmičenja. Kao prvo i najvažnije, želim odmah da istaknem da nisam nikada svjesno i sa namjerom uzeo nedozvoljeno sredstvo, niti sam nepošteno pokušao da povećam svoje sposobnosti. S ciljem da se posvetim odbrani i spriječim uznemiravanje tima i saigrača, povlačim se iz svih takmičenja dok se proces ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao čast i poštenje", naveo je Srna u otvorenom pismu, a tu se nije zaustavio.

"Tokom cijele svoje karijere uvijek sam imao utisak kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovo u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom, a iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu", rekao je Srna uz poruku zahvalnosti porodici.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1029 on: September 25, 2017, 01:19:12 PM »
Cavani odbio milion eura bonusa da prepusti izvođenje penala Neymaru

Urugvajski nogometaš Edinson Cavani odbio je bonus od milion eura u zamjenu da prepusti izvođenje penala u PSG-u, Neymaru, tvrdi El Pais.

Cavani će u ugovoru taj bonus dobiti ukoliko završi sezonu kao prvi strijelac Ligue 1, ali PSG-ov predsjednik Nasser Al-Khelaifi navodno mu je ponudio isti iznos u svakom slučaju, bio prvi strijelac lige ili ne, samo da pusti brazilskom saigraču da izvodi udarce s bijele tačke.

Al-Khelaifi je također, navodno, u misiji mirenja dvije zvijezde, poslao svoje ljude da uvjere Neymara da se prestane svađati te da pusti Cavanija da ostane prvi izvođač penala, među ostalim i kako bi zadržao samopouzdanje.

Ni Cavani niti Neymar nisu prihvatili predsjednikovu ponudu, prenosi Goal.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1030 on: September 26, 2017, 11:41:01 AM »
Cavani nakon sukoba s Neymarom karijeru nastavlja u Evertonu ?

Kako navodi italijanski TuttoMercatoWeb, a prenose engleski mediji, Edinson Cavani bi već u januaru mogao napustiti PSG i svoju karijeru nastaviti u Engleskoj.

Iako se ranije spominjalo da Cavanija u svoje redove želi dovesti Chelsea, Antonio Conte je nedavno odbacio te navode i istakao kako je prezadovoljan učinkom Alvara Morate u dosadašnjih šest kola.

Navodno, Cavanija bi u svoje redove želio dovesti Everton koji već sada sprema novac za napadača, a trener Karamela Ronald Koeman od početka ove sezone ima velike probleme upravo s tom pozicijom nakon što ljetos nije uspio dovesti Oliviera Girouda iz Arsenala.

Prema ranijim navodima, cijena za koju bi PSG prodao Cavanija je između 40 i 50 miliona eura, a podsjećamo, Urugvajac je nedavno ušao u sukob s najskupljim igračem svih vremena Brazilcem Neymarom, s kojim se svađao prilikom odabira igrača koji će šutirati s bijele tačke.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1031 on: September 30, 2017, 09:41:41 AM »
Leonardo Araujo na klupi Antalyaspora

Bivši trener talijanskih prvoligaša Milana i Intera Brazilac Leonardo Araujo novi je trener turskog prvoligaša Antalyaspora, potpisao je dvogodišnji ugovor. Bivši brazilski reprezentativac je na klupi turskog kluba zamijenio Rizu Calimbyja koji je odstupio zbog loših rezultata u prvenstvu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1032 on: October 01, 2017, 03:38:13 PM »
Las Palmas žestoko provocira Barcu! Katalonci traže odgodu

You are not allowed to view links. Register or Login U Barceloni je danas opsadno stanje zbog referenduma o neovisnosti Katalonije. Zna se stav kluba i određenih igrača oko toga, oni traže odcjepljenje. Barca će od 16:15 odigrati susret protiv Las Palmasa koji im je uputio žestoku provokaciju.

Na svojim službenim stranicama objavili su kako će na teren izaći sa španjolskom zastavom na dresu kao znak podrške jedinstvenosti zemlje. Jasno su izrazili stav kojim ne podupiru referendum i odcjepljenje Katalonije.

Vidjet ćemo kako će to prihvatiti igrači Barcelone koje bi to moglo dodatno motivirati, pa bi Las Palmas mogao kući s mrežom punom do vrha.

Barcelona je zatražila odgodu susreta zbog kaosa u gradu, no tek se treba odlučiti hoće li do toga doći.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1033 on: October 01, 2017, 08:12:53 PM »
Pobjeda Barce na povijesni dan za Kataloniju

You are not allowed to view links. Register or Login Nogometaši Barcelone zadržali su stopostotni učinak u Primeri i nakon sedmog kola zahvaljujući 3:0 (0:0) domaćoj pobjedi protiv Las Palmasa u utakmici odigranoj u vrlo neobičnim okolnostima. Ispred Camp Noua se okupilo desetak tisuća navijača koji su se do posljednjeg trenutka nadali kako će ih ipak pustiti na stadion, ali od toga nije bilo ništa.

Barcelona je Las Palmas uspjela slomiti tek u drugom poluvremenu, u 48. minuti prvi je pogodak na susretu postigao Sergio Busquets glavom nakon ubačaja Messija iz kornera. Pobjedu s dva gola u završnici potvrdio je Lionel Messi u 70. i 77. minuti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1034 on: October 03, 2017, 12:35:55 PM »
"Pique, đubre, odlazi iz reprezentacije!"

  Defanzivac Barcelone Gerard Pique prošao je kroz pravi mali pakao na jučerašnjem treningu reprezentacije Španije u Madridu. Na treningu Crvene furije bilo je prisutno nekoliko hiljada navijača Španije mahom iz Madrida, koji su Piqueu jasno poručili šta misle o njemu. Osim gromoglasnih zvižduka, čuli su se i povici: "Đubre, odlazi iz reprezentacije", "Odlazi, odlazi", kao i brojne druge uvrede...

Gerard Pique je zaokružio odgovor "DA" na glasačkom listiću, a navijači Crvene furije od rukovodstva Saveza traže da zbog toga izbaci fudbalera Barcelone iz nacionalnog tima.