Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 21595 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1935 on: November 01, 2019, 03:07:49 PM »
Da li je odluka bila ispravna?

You are not allowed to view links. Register or Login U srijedu se igralo 10. kolo Serije A u kojem je Juventus teškom mukom uspio savladati Genou rezultatom 2:1. U petoj minuti sudijske nadoknade Cristiano Ronaldo pada u kaznenom prostoru nakon blagog kontakta sa gostujućim nogometašom Sanabrijom. Arbitar je odmah pokazao na bijelu tačku, VAR soba je očigledno potvrdila njegovu odluku, a Portugalac je u 96. minuti utakmice zabio za konačnih 2:1. Puno rekacija bilo je na penal za koji mnogi smatraju da nije smio biti dosuđen jer kontakt nije bio dovoljan za prekršaj. Tako i ja mislim, Ronaldo već pada prije kontakta.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1936 on: November 02, 2019, 12:53:46 PM »
Kenan Kodro tek jednu minutu

You are not allowed to view links. Register or Login Povremeni reprezentativac BiH Kenan Kodro nije se najbolje snašao u Athletic Bilbau. Kodro je na jedanaest utakmica u LaLigi sakupio tek jednu minutu, zbog čega mediji u Španiji pišu da će u januarskom prijelaznom roku napustiti Bilbao. Izvjesno je da Kodro četverogodišnji ugovor koji ima neće odraditi do kraja, a ranije se špekulisalo da ga u svojim redovima žele vidjeti Zaragoza i Celta.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1937 on: November 02, 2019, 01:11:11 PM »
Trener simulirao povredu

You are not allowed to view links. Register or Login Na prvoj utakmici 13. kola istočne grupe Druge lige RS-a na Gradskom stadionu u Foči igrali su Sutjeska i trebinjski Leotar. Razloga za slavlje imali su domaći, koji su rezultatom 1:0 savladali glavnog favorita za osvajanje šampionske titule i plasman u elitni rang Nogometnog saveza RS-a. Dejan Rašević bio je strijelac u drugom minutu, ali je šou, svakako, uspio da mu ukrade niko drugi nego – njegov trener. Naime, u finišu meča, tačnije u 89. minuti, trenera Sutjeske je lopta pogodila u stomak dok je stajao u svom prostoru, nakon čega se došetao do terena i pao na travnjak tražeći medicinsku pomoć, simulirao povredu, kako bi ukrao još koju sekundu s obzirom na pozitivan rezultat koji je njegova ekipa imala u tom trenutku, piše Mondo.ba.

You are not allowed to view links. Register or Login

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1938 on: November 02, 2019, 01:30:33 PM »
Nova brazilska zvijezda

You are not allowed to view links. Register or LoginInformacije da Atletico Madrid pregovora za transfer novog brazilskog "wunderkinda", 17-godišnjeg napadača Flamenga Jesus Reiniera Carvalha objavio je Diario AS. Mladi nogometaš navodno u ugovoru sa Flamengom ima otkupnu klauzulu od 62 miliona eura, navodno je minimum do kojeg je Flamengo spreman ići kada je Reinierova cijena u pitanju 50 miliona eura. Iako je mladi Reinier slabo poznat van rodnog Brazila, u njegovoj domovini vjeruju da će on biti sljedeća velika brazilska zvijezda.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1939 on: November 03, 2019, 11:43:45 AM »
Od Barcelone ni slova B

You are not allowed to view links. Register or Login Nogometaši Barcelone razočarali su u Valenciji protiv Levantea. Barcelona je na gostovanju kod Levantea upisala treći poraz ove sezone u La Ligi. Katalonci su golom Lionela Messija iz penala u 38. minuti vodili nakon prvog poluvremena, ali je u nastavku uslijedila situacija koja se rijetko viđa kada je riječ o Barceloni. Od 61. do 68. minute ni slova B od Barce jer su bile u mreži Barcelone tri lopte i na kraju slavio je Levante sa 3:1. Messi je petnaestak minuta prije kraja zatresao još jednom mrežu Levantea, no na kraju je VAR procijenio da je pre toga Griezman bio u nedozvoljenom položaju.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1940 on: November 03, 2019, 12:01:19 PM »
Velika pobjeda Dijona

You are not allowed to view links. Register or Login U 12. kolu francuske Ligue 1. je utakmicu na stadionu Gaston Gerard domaći Dijon dočekao na posljednjem mjestu tabele, ali je uspio slaviti protiv lidera prvenstva, PSG-a. Dijon se pobjedom 2:1 nad PSG-om, barem nakratko, sklonio sa posljednje pozicije, a nakon utakmice se, očekivano, u svlačionici domaćih itekako slavilo.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1941 on: November 04, 2019, 04:23:01 PM »
Tko će na klupu Barcelone?

You are not allowed to view links. Register or Login Špekulira se, da će umjesto Ernesta Valverdea na klupu Barcelone Nizozemac Ronald Koeman ili Argentinac Marcelo Gallardo, jer Valverde ove sezone ne vodi Barcelonu na pravi način. Gallardo, trofejni trener River Platea ima ugovor sa klubom do 2021. godine. U svom mandatu je osvojio dva Copa Libertadoresa sa River Plateom i protiv Flamenga za nekoliko dana igra za treći. Bio je i na FIFA listi za najboljeg trenera godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1942 on: November 04, 2019, 04:36:34 PM »
Valverde gubi Suareza

You are not allowed to view links. Register or Login Pretjeran i upečatljiv poraz Barcelone od Levantea nije bila jedina negativna vijest za Barcu. Pored poraza, dodatne glavobolje Ernestu Valverdeu je zadao Luis Suarez koji je u 41. minuti zbog povrede lista noge morao napustiti teren. Španski mediji prenose kako će biti van terena tri sedmice. Suarez će tako propustiti utakmicu u Ligi prvaka protiv Slavije koji Barcelona igra ove sedmice, kao i utakmice protiv Celte i Leganesa u La Ligi, a pitanje je da li će biti spreman i protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1943 on: November 04, 2019, 04:58:03 PM »
Niko Kovač dobio otkaz

You are not allowed to view links. Register or Login Hrvatski stručnjak Niko Kovač je u Bayern stigao na ljeto 2018. godine iz Eintrachta, a prošle sezone uspio je osvojiti duplu krunu, odnosno titulu prvaka Njemačke i Kup. Kovač se već mjesecima nalazi pod velikim pritiskom njemačke javnosti i navijača Bayerna zbog nedovoljno dobrih rezultata. Poslednji debakl protiv njegovog bivšeg kluba Eintrachta od 5:1 bio je kraj za Kovača u Bayernu. Informaciju da je hrvatski trener Niko Kovač dobio otkaz na klupi Bayerna, prvi je objavio njemački Bild, a ubrzo nakon toga potvrdio je to i njemački klub na svojim službenim stranicama u 20:52.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1944 on: November 04, 2019, 08:16:57 PM »
Bentancur nije prvi izbor Sarrija

You are not allowed to view links. Register or Login Nekoliko italijanskih medija piše da je Manchester City pokazao interes za Urugvajca Rodriga Bentancura koji je ovog ljeta napunio tek 22 godine i stigao u Juventus iz Boce Juniors 2017. godine za 12.5 miliona eura, a ove sezone je upisao devet nastupa u crnobijelom dresu. U Man Cityju znaju da je u veznom redu "crne dame" velika gužva, tu su Aaron Ramsey, Blaise Matuidi, Emre Can, Adrien Rabiot, Sami Khedira, Miralem Pjanić i Bentancur koji ove sezone nije prvi izbor Maurizija Sarrija za vezni red, pa u tome vide priliku.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1945 on: November 05, 2019, 11:33:42 AM »
Gutti Hernandez u Almeriji

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši igrač Real Madrida, 43-godišnji Gutti Hernandez predvodit će španjolsku drugoligašku Almeriju u svojoj prvoj seniorskoj trenerskoj ulozi. Ranije je radio kao asistent u Bešiktašu te kao trener u omladinskim selekcijama Reala iz Madrida, jučer je zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Almerije, zamjenio je Pedra Emanuela. Almerija se takmiči u drugoj španskoj ligi, a u ovom trenutku zauzima 2. poziciju i ima 10 bodova manje od Cadiza nakon 14 rundi i svakako ima ambiciju vratiti se u društvo najboljih. Gutti je u igračkoj karijeri čak 15 godina nosio dres Reala, a kasnije je igrao još za Bešiktaš. Za reprezentaciju Španije je upisao 13 utakmica uz tri pogotka. Na klupi novog kluba bit će već za vikend protiv Reala iz Zaragoze.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1946 on: November 05, 2019, 10:45:42 PM »
Italijani spremaju nešto novo

You are not allowed to view links. Register or Login Nogometna pravila se mijenjaju iz sezone u sezonu, a Italijani spremaju nešto novo. Italijanski nogometni savez podnio je službeno zahtjev da klubovi Serie A dobiju pravo na pet izmjena na utakmicama. Klubovi u Serie C i D već imaju pravo da koriste pet izmjena u svojim utakmicama. Prema ANSA-i, predsjednica FIGC-a Gabriele Gravina poslala je zahtjev Odboru Međunarodne nogometne asocijacije (IFAB), tražeći povećanje. IFAB, a ne FIFA, je upravljačko tijelo koje kontrolira zakone igre u sportu nogometnog udruženja. Ako zahtjev bude udovoljen, Serie A biti će prva liga s pet izmjena u najjačim ligama Europe.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1947 on: November 05, 2019, 10:49:32 PM »
Fabio Grosso novi trener Brescije

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon novog poraza od Verone ovog vikenda, klub je odlučio da uruči otkaz treneru Eugeniju Coriniju. Odmah je pronađena i njegova zamjena, a radi se o nekadašnjem igraču Intera i Juventusa, 41-godišnjem Fabiju Grossu, koji je tokom svoje trenerske karijere vodio mladu ekipu Juventusa, Bari i nakon toga Veronu prošle sezone.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1948 on: November 06, 2019, 02:58:39 PM »
Bayern traži trenera

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon razlaza s Nikom Kovačem, Bayern Munchen odredio je rok od tri tjedna da pronađu dugoročno trenersko rješenje. Klupu je trenutno preuzeo Hansi Flick koji je bio do odlaska Nike Kovača njegov pomoćnik. Bayern se bacio u potragu za trenerskim rješenjem, a vođenje klupe ponudili su Ajaxovom treneru Nizozemcu Ericu ten Hagu. Za sada ih je odbio uz objašnjenje da nema namjeru napuštati Ajax prije isteka sezone. Njemački Sky prenosi kako je Bayern ostvario kontakt i s trenerom PSG-a Thomasom Tuchelom koji im se također zahvalio uz istu ispriku kao Eric ten Hag.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1949 on: November 06, 2019, 03:10:49 PM »
Celta ima novog trenera

You are not allowed to view links. Register or Login Španski nogometni prvoligaš Celta iz Viga za novog je trenera imenovala 46-godišnjeg Oscara Garciju nakon što je ranije u ponedjeljak otkaz dobio Fran Escriba. Tijekom igračke karijere nosio je i dres Barcelone, dosada je radio u nekoliko klubova izvan Španije poput Brighton and Hove Albiona, Watforda, Red Bull Salzburga i Olympiacosa. Celta je u nedjelju pretrpjela četvrti uzastopni poraz u prvenstvu izgubivši od Getafea te je pala u zonu ispadanja.