Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 23758 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1965 on: November 16, 2019, 01:09:08 PM »
Uli Hoeness u suzama

You are not allowed to view links. Register or Login Sinoć je Uli Hoeness u suzama održao oproštajni govor, a za njegovog nasljednika imenovan je nekadašnji izvršni direktor Adidasa Herbert Hainer. Hoeness će ostati u Nadzornom odboru Bayerna do isteka ugovora 2022. godine. U Bayernu je kao igrač i funkcioner proveo čak 49 godina. Igračku karijeru u klubu je počeo 1970. godine i postigao je 108 pogodaka u 329 utakmica, a nakon prestanka igranja postao je najmlađi generalni menadžer u Bundesligi 1979. godine. Na mjesto predsjednika došao je 2009. godine naslijedivši Franza Beckenbauera, a nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu povukao se 2014. godine. No, nakon izlaska iz zatvora 2016. je sa 98,5 posto glasova ponovo izabran za predsjednika. Pod njegovim vodstvom u posljednjih 40 godina Bayern je postao najveći klub u Njemačkoj sa osvojenih 20 naslova, 11 kupova i dvije Lige prvaka.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1966 on: November 17, 2019, 03:50:51 PM »
Gdje će Dani Olmo?

You are not allowed to view links. Register or Login Zimski prijelazni rok je već pred vratima. Najskuplji igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo gotovo sigurno će napustiti Maksimir ove zime. Uprava kluba jedva ga je zadržala prošlog ljeta, a nakon što je nastavio s čudesnim igrama te stigao do seniorske reprezentacije Španije, jasno je kako će se Dinamo teško oduprijeti ponudama bogataša. Italijanski "Calciomercato" javlja da Manchester City već ove zime želi dovesti Danija Olma iz Dinama te da su vlasnici engleskog prvaka spremni platiti ono što Dinamo traži, a to je 40 miliona eura. Sve vrijeme prate ga još Milan i Roma, ali u igru se sada odlučio uključiti i Guardiola.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1967 on: November 17, 2019, 03:53:06 PM »
Skauti Barce prate Stengsa

You are not allowed to view links. Register or Login Mundo Deportivo piše da je Barcelona poslala skaute kako bi pratili mladog igrača AZ-a na utakmicama reprezentacije Nizozemske. 20-godišnji Calvin Stengs dobio je poziv Ronalda Koemana za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske i Estonije. Može igrati na poziciji lijevog i desnog krila. Do sada je odigrao 23 utakmice u dresu AZ-a ove sezone te je postigao 9 golova i upisao 10 asistencija.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1968 on: November 17, 2019, 03:55:11 PM »
Novi stadion Air Albania

You are not allowed to view links. Register or Login Večeras u 20.45 sati (SK3) Albanija će u sklopu kvalifikacija dočekati Francusku. Utakmica će biti odigrana na potpuno novom stadionu. Stadion je lijep, komercijalno ime mu je Air Albania, generičko Arena Kombëtare. Najveći je u državi, izgrađen na mjestu bivšeg Qemal Stafa stadiona, izgradnja je koštala 60 miliona eura i trajala 3 godine. Kapacitet mu iznosi 22.500 sjedećih mjesta.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1969 on: November 18, 2019, 01:47:32 PM »
Ivan Rakitić će napustiti Barcelonu

You are not allowed to view links. Register or Login Već se neko vrijeme govori o tome da će 31-godišnji Ivan Rakitić ove zime napustiti Barcelonu. To je činjenica koja svakim danom postaje sve izvjesnija. Rakitić se želi vratiti igranju nogometa. Da bi to učinio, vjerojatno će se morati oprostiti od Barcelone. Frenkie de Jong ga je izgurao iz prve ekipe i trener Ernesto Valverde zapravo ga koristi samo kada baš mora. Rakitić odlazi, a na njegovo mjesto dolazi novi igrač koji bi trebao uskakati kada De Jong ne može i polako ulaziti u ekipu, te tako pojačati vezni red. Na listi želja Barce je Napolijev veznjak Fabian Ruiz, najbolji igrač U-21 Europskog prvenstva. Ne uspiju li dovesti Ruiza, okrenuti će se Juventusovom Bentancuru kojeg bi mogli dobiti za otprilike 35 miliona eura ili Atleticovom Saulu koji je skuplji i košta oko 100 miliona eura, pitanje je hoće li ga madridski sastav prodati direktnim konkurentima.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1970 on: November 18, 2019, 10:23:48 PM »
Barcelona želi Brunu Petkovića

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je i dalje u potrazi za zamjenom za Luisa Suareza, a katalonski Sport, Marca, Diario AS pišu da je sada igrač Dinama, Bruno Petković jedan od glavnih kandidata da popuni to mjesto u budućnosti.  Navodi se kako je sportski direktor kluba sa Camp Nou-a, Eric Abidal bio na utakmici koju je Hrvatska u subotu igrala protiv Slovačke kako bi pratio upravo Petkovića. Napadač Dinama je postigao drugi gol za Hrvatsku u tom meču, a bio je to ukupno peti gol za ovu reprezentaciju u osam odigranih utakmica. Katalonci možda već ove zime, a sigurno narednog ljeta žele riješiti pitanje zamjene za Suareza, a Petković je jedan od glavnih kandidata za to.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1971 on: November 19, 2019, 11:46:09 AM »
Uspješni driblingi nogometaša

You are not allowed to view links. Register or Login Analitička kuća Opta bavi se mjerenjem statističkih učinaka nogometaša, a podatke napredne statistike prikuplja od 2006. godine. Jedan od parametara koji mjere broj uspješnih driblinga nogometaša je  ukupni zbroj uspješnih driblinga nogometaša u zadnjih 13 godina, dakle od početka mjerenja do danas, Messi je prvi s 1880 uspješnih driblinga, čak 660 više od drugoplasiranog Edena Hazarda. Nakon njih dvojice s 939 dolazi Franck Ribery, a top pet zatvaraju Aguero s 832 driblinga i Cristiano Ronaldo s 816. Ipak, Messi nije prvi po postotku koji se dobije kad se pogleda broj pokušanih i uspjelih driblinga. Tu prvo mjesto drži Andres Iniesta sa 60,9% uspješnosti (742 uspješna), a prate ga Messi s 57,2% i Hazard s 57,1%.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1972 on: November 19, 2019, 11:47:08 AM »
Markus Gisdol na klupi Kölna

You are not allowed to view links. Register or Login Markus Gisdol novi je trener njemačkog nogometnog prvoligaša Kölna. Uprava kluba potvrdila je trenersku promjenu danas nakon što se prije nekoliko dana razišla s bivšim strategom Achimom Beierlorzerom. Ovaj je postao trener Mainza. U isto vrijeme, izabran je novi sportski direktor, umjesto Armina Vehila sada će u ovoj ulozi biti Horst Heldt. Gisdol i Heldt potpisali su ugovore do kraja sezone 2020/21. Köln ima samo dvije pobjede u Bundesligi. Prvi izazov za novu upravu bit će subotnji nastavak prvenstva nakon pauze reprezentacije, kada će Köln igrati protiv druge ekipe Bundeslige, Leipzigom.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1973 on: November 19, 2019, 04:44:04 PM »
Kašmanjan napušta klupu

You are not allowed to view links. Register or Login Selektor nogometne reprezentacije Armenije, Abraham Kašmanjan podneo je otkaz posle debakla od Italije (9:1) na kraju kvalifikacija za EURO 2020. Kašmanjan je pre samo nekoliko nedelja debitovao kao selektor Armenije, u porazu od Grčke (1:0) na domaćem terenu. Želi da ode posle samo dve utakmice i to kao treći selektor u ovim kvalifikacijama.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1974 on: November 19, 2019, 04:46:37 PM »
Pochettino napušta Spurse ?

You are not allowed to view links. Register or Login Prošlog tjedna Telegraph Sport otkrio je da Pochettino ide prema točki nema povratka kod Spursa, održao je niz sastanaka s predsjedavajućim Danielom Levyjem o smjeru i situaciji u Tottenham Hotspuru, a mnogi u klubu sada subotnju utakmicu u West Ham Unitedu vide kao utakmicu menadžerove budućnosti. Iako nitko neće izravno reći da će poraz donijeti odlazak Argentinca, rezultat bi mogao imati ogroman utjecaj na svaku odluku donesenu u narednih nekoliko tjedana. Spursi su bez pobjede u ligi od kraja rujna, a uz to samo nastavak izuzetno lošeg domaćeg takmičenja tijekom cijele 2019. godine, na svim su stranama stvorili osjećaj da je trenutni režim u stvarnoj opasnosti da pokrene svoj tok. Prema ugovoru, Levy bi trebao platiti oko 12,5 miliona funti kako bi otpustio Pochettina. Ostaje pitanje samo kada će Argentinac da ode iz redova vicešampiona Evrope pošto se već poverio prijateljima o svojim namjerama.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1975 on: November 19, 2019, 05:10:11 PM »
Vraća se za kormilo "Furije"

You are not allowed to view links. Register or Login 49-godišnji Luis Enrique vraća se za kormilo "Furije", rekao je u utorak na izvranrednoj konferenciji za medije predsjednik Španskog nogometnog saveza Luis Rubiales. Enrique je napustio mjesto selektora u ožujku nakon što mu se teško razboljela kćer koja je naknadno preminula. Njegovo mjesto preuzeo je dotadašnji pomoćnik, 42-godišnji Roberto Moreno koji je tri mjeseca kasnije bio potvrđen za novog izbornika i koji se nadao kako će voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu iduće ljeto. Moreno je pobijedio u sedam od devet utakmica, u ponedjeljak navečer u Madridu Rumunjsku sa 5:0, a tri dana ranije i Maltu sa 7:0. Time je Španija potvrdila prvo mjesto u skupini u kojoj su bile i Švedska te Norveška. Moreno je po preuzimanju dužnosti bio rekao da je u svakom trenutku "spreman maknuti se u stranu" odluči li se Enrique vratiti. Nakon utakmice s Rumunjskom nije izašao na konferenciju za novinare, a glasnogovornik je rekao "da nije u stanju pričati".

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1976 on: November 20, 2019, 06:59:10 PM »
Mourinho zamijenio Pochettina

You are not allowed to view links. Register or Login Dugo se o tome pisalo, a sada je i zvanično - Mauricio Pochettino nije više menadžer engleskog Tottenhama. Mauricio Pochettino je proveo pet i pol godina u Tottenhamu a sinoć dobio otkaz i nije više trener Spursa, zamijeniti će ga Jose Mourinho. 56-godišnji portugalski stručnjak je u decembru prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu, a imati će veoma brzo šansu da se osveti svom nekadašnjem klubu. 4. decembra Spursi će gostovati na Old Traffordu protiv Uniteda i sigurno da će ova utakmica privući veliku pažnju. Bivši šef Chelseaja i Manchester Uniteda Mourinho potpisao je ugovor do kraja sezone 2022-23.
You are not allowed to view links. Register or Login

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1977 on: November 21, 2019, 11:20:48 AM »
Treneri koji najviše zarađuju

You are not allowed to view links. Register or Login Jose Mourinho postao je novi menadžer Tottenhama, a Portugalac je dogovorio saradnju s Tottenhamom vrijednu 15 miliona funti godišnje. Plaćeniji od Portugalca je samo Pep Guardiola u Manchester Cityju sa 20 miliona funti godišnje. Zanimljivo je da je treći menedžer Atletico Madrida Diego Simeone. Argentinca plaćaju 13 miliona funti godišnje. Bivši menadžer Newcastle Uniteda Rafa Benitez trenutno je trener Dalian Yifanga i godišnje zarađuje 11,5 miliona funti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1978 on: November 21, 2019, 11:30:11 AM »
Gazzetta dello Sport saznaje...

You are not allowed to view links. Register or Login Potencijalna destinacija 38-godišnjeg Ibrahimovića je San Siro, gdje je već igrao od 2010. do 2012. godine. Gazzetta dello Sport saznaje kako je Milan ponudio Ibrahimoviću ugovor da u klubu bude do kraja aktuelne sezone, ali da u istom postoji i klauzula po kojoj bi se saradnja mogla produžiti na sljedeću sezonu. Za tih 18 mjeseci je predviđeno da Milan isplati Ibrahimoviću ukupno šest miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1979 on: November 21, 2019, 11:45:22 AM »
Cristiano oženio Georginu ?

You are not allowed to view links. Register or Login Cristiano Ronaldo oženio je djevojku Georginu Rodriguez na intimnom marokanskom vjenčanju. Italijanski magazin Novella 2000 saznaje da se par vjenčao u maju ove godine i to u Maroku i da je veliku ulogu u svemu imao poznati kickboxer Badr Hari, veliki Ronaldov prijatelj, koji je organizovao vjenčanje. 29. augusta je Cristiano na Madeiri sastavio ugovor sa advokatima kako bi zaštitio Georginu u budućnosti, saopštio je za Novellu izvor blizak poznatom paru. Prije toga imovinom je upravljala njegova mama Dolores. Ipak, za sada potvrde ovih informacija nema.