Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20522 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2025 on: December 09, 2019, 01:19:19 PM »
Pregovori Intera i Barce

You are not allowed to view links. Register or Login Diario Sport piše da su čelnici Barcelone, sportski direktor Blaugrane Eric Abidal i njegov suradnik Ramon Planes razgovarali o budućnosti Ivana Rakitića i Artura Vidala sa svojim kolegama iz Intera u nizu sastanaka. Čini se da Inter više zanima Čileanac. Njihov trener Antonio Conte želi Vidala. Antonio Conte i Arturo Vidal zajedno su radili u Juventusu od 2011. do 2014. prije nego što je Conte imenovan glavnim trenerom italijanske reprezentacije. Iskusni veznjak bi se Nerazzurrima mogao pridružiti već u siječnju. Navodno je igrač spreman napustiti Barcelonu da bi igrao više. Diario Sport vjeruje da bi Katalonci mogli zatražiti 20 miliona eura za Vidala. Što se tiče Ivana Rakitića, on više nije prioritet Interu, kako se čini. U listopadu su se pak strane prvi put sastale i većinom su pregovarale o Rakitiću. Barca je tražila 30 miliona eura, ali Nerazzurri se nisu složili s procjenom. Na kraju se iskusni vezni igrač ponovno pronašao u Barceloni. Sport vjeruje da bi Nerazzurri mogli Barci ponuditi opciju veznjaka Stefana Sensija ili napadača Lautara Martineza. To ne znači da bi se bilo koji od igrača odmah pridružio Kataloncima, ali Barca bi bila postavljena ispred ostalih kandidata. Lautaro Martinez dugo je povezan s FC Barcelonom. Prema izvješćima, Katalonci ga vide kao potencijalnog nasljednika Luis Suareza.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2026 on: December 09, 2019, 01:44:34 PM »
Cruzeiro je ispao iz brazilske lige

You are not allowed to view links. Register or Login Tradicija duga 99 godina sinoć je doživjela ozbiljan udarac. Cruzeiro je ispao iz brazilske lige, prvi put u klupskoj povijesti! Do sinoć su bili jedan od četiri brazilska kluba koja nikad nisu ispadali u niži rang (Flamengo, Sao Paulo i Santos), a onda su porazom 0:2 od Palmeirasa otišli nizbrdo. Koliko je Cruzeiro velik u brazilskim okvirima dovoljno govori nekoliko činjenica; klub su s više od sedam miliona navijača, po ukupnom broju bodova u povijesti brazilskog prvenstva nalaze se na drugom mjestu iza Sao Paula, imaju najviše trofeja osvajača Kupa. To je klub u kojem je igrao 'pravi' Ronaldo, zatim Dida, Elber, Belletti, Alex, Luisao, Sorin, Rivaldo, Ramires...

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2027 on: December 09, 2019, 02:15:40 PM »
Veliki neredi

Cruzeiro je porazom od Palmeirasa (0:2) završio katastrofalnu sezonu i po prvi put je ovaj klub ispao u niži rang takmičenja. Nakon završetka utakmice nastao je pravi haos na tribinama. Domaći navijači se nisu mogli pomiriti sa činjenicom da je njegov tim ispao i izazvali su nerede na tribinama. Čule su se eksplozije, navijači su jurili sa jedne na drugu stranu, a scene su bile zaista užasne. Cruzeiro je četiri puta bio prvak Brazila, ali nažalost, iza njih je katastrofalna sezona i po prvi put moraju u niži rang, u Serie B.

#Invalid YouTube Link#

od 1:22 min. do 4:42 min.
#Invalid YouTube Link#
« Last Edit: December 09, 2019, 02:26:18 PM by pomaranca »

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2028 on: December 09, 2019, 09:04:15 PM »
Arthur Melo ima ... ?

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je u subotu navečer rutinski na Camp Nouu pobijedila Mallorcu rezultatom 5:2. Lionel Messi ponovno je odigrao briljantnu utakmicu postigavši hat-trick, a također je i Luis Suarez postigao čudesan pogodak petom. Međutim, novinare je zanimala jedna druga stvar. Mnogi su se zapitali zašto u zapisniku nije bilo standardnog veznog igrača Barcelone, Arthura Mela. S obzirom na to da nijedan od relevantnijih španskih medija ne piše o tome, kao i da je novinar ne-poznatog radija La Sotana Andreu Ginola iznio u javnost bolest Arthura, takve bi glasine trebalo uzeti u obzir s rezervom, ali špekuliranje o tome u Španiji je ipak podiglo puno prašine. Iznad svega je to razljutilo navijače Barcelone, koji nisu previše zadovoljni Arthurovim igrama, i sada krive Brazilca da razmišlja kako će se zabavljati izvan nogometnog terena više od nogometnog igrališta. Službena informacija ukazivala je na probleme s preponama, ali uporni novinari došli su do informacije da je 23-godišnjak zaradio gonoreju! Gonoreja ili triper je veoma rasprostranjena u populaciji adolescenata, promiskuitetnih, kao i homoseksualnih osoba, a prenosi se isključivo spolnim putem. Ako se informacije tamošnjih medija ispostave točnima i dokaže se da Arthur doista ima spomenutu spolnu bolest, morat će izbivati nekoliko tjedana sa zelenih terena jer je lijek protiv gonoreje pod zabranjenim supstancama prema Svjetskoj anti-dopinškoj agenciji.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2029 on: December 10, 2019, 05:08:01 PM »
Naknada za Lautara ?

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login ESPN daje pesimistično ažuriranje o interesu Barcelone za napadača Intera Milana Lautara Martineza . Vjeruju da bi Katalonci mogli prekinuti potragu za transferom zbog napadačeve cijene. ESPN vjeruje da se Lautaro procjenjuje na 100 miliona eura. Štoviše, postoje čvrste glasine da Argentinac ima klauzulu u iznosu od 111 miliona eura. Izvještaj potvrđuje da Barcelona smatra da je 22-godišnjak najbolja opcija za zamjenu starijeg Luisa Suareza. Ipak, Katalonci se boje da ne bi mogli platiti Lautarovu transfernu naknadu jer im nedostaju sredstva nakon prošlogodišnjeg transfera Antoinea Griezmanna u iznosu od 120 miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2030 on: December 10, 2019, 05:08:30 PM »
Didier Deschamps do 2022.

You are not allowed to view links. Register or Login Francuski selektor Didier Deschamps produžio je ugovor s Francuskim nogometnim savezom do 2022. godine i Svjetskog prvenstva u Kataru. Deschamps je na kormilu Francuske još od 2012. godine kada je potpisao ugovor do EURO-a 2020. godine. U međuvremenu je Francusku odveo do naslova svjetskog prvaka na Mundijalu u Rusiji prošle godine, a zatim je stigla i nagrada u vidu novog ugovora.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2031 on: December 10, 2019, 05:09:29 PM »
Karijeru nastavlja u Monacu

You are not allowed to view links. Register or Login Pominjalo se ranije, a sada je posao konačno završen. 18-godišnji stoper Partizana Strahinja Pavlović početkom januara potpisat će petogodišnji ugovor s Monacom u transferu vrijednom 10 miliona eura. Važno je napomenuti da će Pavlović ostati u Humskoj do kraja tekuće sezone i pomoći mu u borbama za domaće trofeje. Pavlović će donijeti Partizanu najmanje deset miliona eura. U ugovoru postoje klauzule po kojima je Monaco dužan isplatiti 2 miliona eura ako Pavlović u sljedećih godinu dana odigra 25 utakmica za njih. Monaco će morati isplatiti i milion eura ako se u sljedećih pet sezona plasira u jedan od europskih kupova. Partizanu pripada i deset posto od sljedećeg transfera.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2032 on: December 11, 2019, 10:54:47 AM »
Fati za pobjedu

You are not allowed to view links. Register or Login Ansu Fati ne samo da je Barci donio pobjedu od 2:1 u posljednjem okršaju u Ligi prvaka F, već je i postavio nevjerojatan rekord. Fati je svojim golom protiv Intera postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka: 17 godina i 40 dana! Samo dvije minute nakon što je zamijenio Carlesa Pereza, Ansu je brzo odigrao duplu loptu s Luisom Suarezom i postigao je nevjerojatan pogodak u malu mrežicu gola. Zahvaljujući mladiću, Barca završava skupinu neporažena s četiri pobjede i dva remija.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2033 on: December 11, 2019, 11:17:11 AM »
Sampaoli dobio otkaz

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Jorge Sampaoli je na kormilo Santosa došao sredinom decembra 2018. godine, a pored toga što je imao odličnu sezonu Sampaoli je postao bivši nakon što se sukobio s predsjednikom kluba Joseom Carlosom Peresom. Pod Sampaolijevim vodstvom Santos je godinu završio na drugom mjestu sa najviše osvojenih bodova još od 2006. godine. Otkaz je dobio jer je tražio veća ulaganja da bi se napali trofeji, no na istoj talasnoj dužini gazda nije bio. Santosov rival Palmeiras pokazao je interes za Sampaolija, dok trenutno još nije poznato ko bi mogao na klupu Santosa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2034 on: December 11, 2019, 11:32:06 AM »
David Moyes i Everton

You are not allowed to view links. Register or Login David Moyes je 2013. godine napustio Everton i preuzeo je vođenje Manchester Uniteda. Nije se proslavio kao nasljednik Sir Alexa Ferguson i na Old Traffordu bio je manje od godinu dana. Nastavio je u Real Sociedadu, Sunderlandu i West Hamu, ali nigdje nije ostao duže od godinu dana. Šest godina nakon odlaska sa Goodison Parka ponovo će imati novu šansu u Evertonu, a ako potpiše ugovor, njegova prva utakmica biti će upravo na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2035 on: December 12, 2019, 11:28:32 AM »
Gattuso u Napoliju

You are not allowed to view links. Register or Login Rukovodstvo Napolija je poslije uvjerljive pobjede nad Genkom (4:0) u Ligi šampiona objavilo da je trener Ancelotti bivši, a klupu je, kako se prethodnih dana i najavljivalo, preuzeo legendarni igrač Milana, 6-mjesečnim ugovorom s opcijom daljnjih 12 mjeseci, 41-godišnji Gennaro Gattuso.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2036 on: December 12, 2019, 11:38:17 AM »
Pique i FC Andorra

You are not allowed to view links. Register or Login Javier Alonso je direktor Kosmos holdinga, tvrtke koju je osnovao Gerard Pique još u 2017. Nedavno je Alonso razgovarao s Covering Footballom o Piqueovim ambicijama u vezi s FC Andorrom, klubom koji je Gerard kupio u prosincu 2018. godine. "Gerard je čovjek velikih ambicija - i želi čuti himnu Lige prvaka u Andori. Dakle, učinit ćemo sve da to postignemo. To je dugoročan projekt, imamo igrače koji su započeli karijeru igrajući s Gerardom u Barceloni." Alonso se dotaknuo i razloga zbog kojih je Pique odlučio kupiti FC Andoru. "Razlog zbog kojeg smo odlučili otići u Andoru je taj što je to zemlja. Mala zemlja, ali još uvijek zemlja. To je bilo vrlo važno za nas, vidjeli smo ogromnu priliku. Ponudili su nam mnogo drugih ekipa u donjim slojevima španskog nogometa, ali nijedna nije imala zemlju iza sebe. Andora igra u istoj ligi kao i Barca B, a dvije su se strane u studenom suočile jedna s drugom. Utakmica je završila neriješenim rezultatom 0-0. Trenutno Andora sjedi na petoj poziciji u Segunda diviziji B, samo četiri boda iza vodećeg u lige Sabadell.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2037 on: December 12, 2019, 09:19:14 PM »
Out zbog desnog gležnja

You are not allowed to view links. Register or Login Francuski veznjak Franck Ribery bit će podvrgnut operaciji nakon što je pretrpio ozbiljno oštećenje ligamenta desnog gležnja, potvrdio je u četvrtak njegov klub Fiorentina. 36-godišnjem Riberyu trebalo je pomoći s terena nakon sukoba s veznjakom Leccea Panagiotisom Tachtsidisom 30. studenog. Kako bi se riješio problem, predložena je operacija zgloba. Neki italijanski mediji navode da će bivša zvijezda Bayerna iz Münchena biti van terena cca. dva mjeseca. Otkako je u kolovozu napustio FC Bayern München i prešao u Fiorentinu, Ribery je odigrao ukupno jedanaest utakmica u Serie A, postigavši ​​dva gola i dvije asistencije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2038 on: December 13, 2019, 03:00:54 PM »
Kloop produžio ugovor

You are not allowed to view links. Register or Login Jurgen Kloop i njegovi pomoćnici Peter Krawietz i Pepijn Lijnders produžili su saradnju sa Liverpoolom. Sjajni stručnjak će na klupi lidera engleskog prvenstva biti do 2024. godine, što je danas i zvanično potvrđeno. Nijemac je sedam godina proveo na klupi Mainza, onda preuzeo Dortmund, a zatim došao u Liverpool. Sadašnji ugovor mu je važio do 2022. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2039 on: December 13, 2019, 03:17:36 PM »
Steven Gerrard do 2024.

You are not allowed to view links. Register or Login Engleski trener, 39-godišnji Steven Gerrard na ljeto 2018. godine potpisao je ugovor sa škotskim klubom Rangers. Od tada su vlasnici očigledno zadovoljni njegovim radom pa su ga odlučili nagraditi. Novi ugovor je potpisan u petak na pet godina što znači da će Gerrard na Ibroxu ostati barem do 2024. godine. Trenutno su Glasgow Rangersi na drugoj poziciji u škotskom Premiershipu. Prije škotskog kluba je radio kao trener u omladinskim kategorijama Liverpoola.