Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20324 times)

0 Members and 30 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2115 on: January 05, 2020, 11:54:13 AM »
Novi napad na kip

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Početkom listopada je najbolji švedski nogometaš svih vremena sam otvorio svoj spomenik, a na svečanosti je bilo nekoliko tisuća njegovih sugrađana. Dva i pol metra visoka brončana skulptura teška je oko 500 kilograma. Kip je već nekoliko puta vandaliziran, a sada je srušen i potpuno uništen. Vandali koji su ga srušili oko vrata su mu postavili šal švedske reprezentacije. Ibrahimoviću navijači zamjeraju što je prošle godine ušao u upravljački dio Hammarbyja, velikog rivala njegovog Malmöa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2116 on: January 06, 2020, 07:42:21 PM »
Brewster napušta Anfield

You are not allowed to view links. Register or Login Prema navodima engleskih medija, danas će klub napustiti najveća napadačka nada kluba sa Anfielda, 19-godišnji Rhian Brewster. On će kako navode engleski mediji karijeru nastaviti u Swanseau, ali samo do kraja sezone. Trener Cooper i Brewster zajedno su radili i prije na nivou Engleske, a njih dvojica su zajedno osvojili Svjetski kup ispod 17 godina 2017. Brewster je završio kao najbolji strijelac turnira sa osam golova. Prevelika konkurencija u Liverpoolu je doprinjela da mladi napadač traži klub u kojem će imati minute provedene na terenu, sada u Championshipu. Brewster je do sada ove sezone upisao samo dva nastupa za prvu ekipu Liverpoola, oba u Kupu Carabao, protiv MK Donsa i Arsenala. Brewster, koji se pridružio Liverpoolu s 14 godina iz omladinskog pogona Chelseaja 2014. godine, potpisao je petogodišnji ugovor s Liverpoolom u ljeto 2018. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2117 on: January 06, 2020, 07:53:27 PM »
Minamino u Liverpoolu

You are not allowed to view links. Register or Login Reprezentativac Japana Takumi Minamino je sjajnim igrama u Red Bull Salzburgu sebi obezbijedio transfer u najjaču ekipu svijeta, engleski Liverpool. Nije tajna da Liverpool u napadu ima i više nego dovoljno opcija a čuvena trojka se sigurno neće mjenjati. Minaminu donekle ide u susret to što može igrati i na krilu. Puno zavisi i od navodnog odlaska Adama Lallane koji igra istu poziciju kao i Minamino i koji u posljednje vrijeme često dobija priliku sa klupe. U slučaju njegovog odlaska Minamino bi se mogao nadati nekim minutama ove sezone ali isključivo s klupe.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2118 on: January 06, 2020, 08:05:59 PM »
Durmisi u OGC Nica

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši reprezentativac Danske, 25-godišnji Riza Durmisi se nakon neslavne epizode kada je iz Betisa prešao u prijestolnicu Italije i sada preselio na Azurnu Obalu, tačnije u ekipu Nice gdje će otprilike imati veće šanse za igru. Vjerojatno će biti rezervna opcija na poziciji lijevog beka pošto se igrač PSG-a na pozajmici Stanley Nsoki sjajno snašao u novoj sredini ove sezone. Durmisi je solidno igrao u Betisu i možda je ipak pogriješio sa odabirom Lazia shodno tome da već godinu i po dana skoro pa i nikako nije igrao.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2119 on: January 06, 2020, 08:17:53 PM »
Valon Behrami u Genovi

You are not allowed to view links. Register or Login Jedan od najpoznatijih reprezentativaca u povijesti Švicarske više nije slobodan igrač nakon što je našao novi klub, odnosno novi-stari klub s obzirom da se vratio u redove Genove koja je bila njegov prvi od mnogih klubova u Seriji A. 34-godišnji švicarski internacionalac bio je slobodan igrač nakon što je početkom oktobra sporazumno raskinut ugovor s FC Sionom. Genova se grčevito bori za opstanak a Behrami se nalazi u poznim godinama i broji svoje posljednje dane tako da neće dobivati mnogo prilika za igru pogotovo ako se zna da je prošle sezone bio u identičnoj poziciji kada se također, braneći boje Udinesea, borio za opstanak i nije puno igrao. Genova u veznom redu ima Schonea, Sturara, Leragera i Radovanovića tako da će bivši igrač Napolija, teško puno biti na terenu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2120 on: January 06, 2020, 08:27:12 PM »
Gregoritsch prešao u Schalke 04

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Nakon prodaje Marka Utha Schalke 04 je brzo doveo njegovu zamjenu, igrača koji je za vrijeme Lige Nacija nastupao za Austriju. Gregoritsch je ove sezone grijao klupu u dosta slabijem Augsburgu a konkurencija u novom klubu bit će mu velika. Za svoje mjesto u napadu borit će se protiv čak četvorice. Ljetno pojačanje Benito Raman djeluje kao prvi izbor u vršku napada ali ako se trener David Wagner odluči za dvojicu u napadu reprezentativac Austrije bi mogao često biti starter ove sezone. Realno Gregoritsch je bolji od svojih kolega i da nije ovako malo igrao u dosadašnjem toku sezone bio bi sigurno starter.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2121 on: January 06, 2020, 08:43:01 PM »
Julian Weigl u Benfici

You are not allowed to view links. Register or Login Jedan od najperspektivnijih mladih igrača Njemačke, bivši igrač Munchena 1860 sam je tražio da napusti klub na zimu uprkos tome što mu je ovo dosad bila najstandardnija polusezona u posljednje tri. Snalažljivi veznjak Borussie Dortmund je znao pokriti i poziciju štopera ove sezone pored toga što je dobro mjenjao povrijeđenog Thomasa Delaneya igrajući u veznom redu. Pored mnogo jačih klubova koji su zasigurno bili zainteresovani za njega, odlučio se za Benficu koja nije uspijela proći dalje od grupe u Ligi Prvaka i koja ne igra u najjačih pet liga svijeta. Za Benficu ovaj transfer itekako ima smisla jer je za njihovog veznjaka Gedson Fernandesa zainteresovano pola Evrope i da će izvjesno napustiti lisabonski klub ovog mjeseca. U 26-godišnjem Weiglu su našli i više nego dobru zamjenu. To je jedan od najskupljih transfera kluba - 20 miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2122 on: January 07, 2020, 12:25:03 PM »
Dino Hotić karijeru nastavlja u Belgiji

You are not allowed to view links. Register or Login Bosanskohercegovački reprezentativac Dino Hotić zvanično je potpisao za belgijski Cercle Brugge, posljednjeplasiranom ekipom Jupiler lige. Kako navode slovenski mediji, Maribor bi na ime obeštećenja trebao dobiti 1,2 miliona eura, a Hotić je parafirao ugovor na tri i pol godine. U slovenačkoj ligi je debitovao u dobi od sedamnaest godina, a u NK Mariboru je ovaj 24-godišnjak upisao 159 utakmica i postigao 22 gola. Pored Maribora je igrao još za NK Bravo, te NK Veržej i NK Krško. S novim klubom će imati samo jedan cilj - opstanak u ligi.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2123 on: January 07, 2020, 07:52:16 PM »
Grezda se vratio u Osijek

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Nogometni klub Osijek predstavio je svoje prvo ovosezonsko pojačanje, povratnika Erosa Grezdu, koji se iz Glasgow Rangersa vratio u Gradski vrt nakon godinu i pol dana provedenih u Škotskoj. Krilnog napadača zvali su Hajduk i Rijeka, te neki strani klubovi, a on se zahvaljujući ocu Gencu odlučio vratiti u Osijek. Potpisan je s njim ugovor na tri godine. Za koliki iznos, nije poznato. Sigurno je puno manji nego onaj za koji je otišao u Glasgow Rangers. Tada je Osijek zaradio 2.750.000 eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2124 on: January 08, 2020, 10:37:39 AM »
Najbolji nogometaš Afrike

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon što je prethodne dvije godine dominirao Mohamed Salah, nagradu za najboljeg afričkog nogometaša u 2019. godini dobio je njegov suigrač iz Liverpoola. Senegalski reprezentativac Sadio Mane osvojio je svoju prvu nagradu, a u protekloj godini osvojio je Ligu prvaka te sa Senegalom stigao do finala Afričkog kupa nacija. Drugi je Senegalac s tom nagradom, prvi je bio El Hadji Diouf.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2125 on: January 08, 2020, 05:15:10 PM »
Mourinho dobio žuti karton

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Glavni trener Tottenhama Jose Mourinho vrijeđao je člana trenerskog štaba Southamptona nakon što je izgubio u utakmici 21. kola prvenstva Engleske. Portugalski stručnjak dobio je žuti karton za vrijeme igre jer je zavirio u bilježnicu suparničkog trenera. "Mislim da je žuti karton fer jer sam bio nepristojan, ali bio sam nepristojan prema idiotu", rekao je Mourinho. „Iz nekog razloga sam bio nepristojan. Ali bio sam, i zato što sam bio nepristojan, zaslužio sam žuti karton."

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2126 on: January 08, 2020, 05:25:03 PM »
Schalke 04 želi napadača Rostova

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Napadač Rostova Eldor Šomurodov mogao bi nastaviti karijeru u klubu njemačke Bundeslige "Schalke 04", prenosi Gosport.uz. Prema "GoSport.uz", njemački klub namjerava kupiti nogometaša u zimskom prijelaznom roku i spreman je platiti 10 miliona eura. Još 5 miliona eura nude se kao bonusi. Ruski klub do sada nije odgovorio na ponudu o transferu igrača. Ove je sezone 24-godišnji nogometaš sudjelovao na 19 utakmica ruske Premier lige u kojima je postigao 10 golova, i dao je četiri asistencije. Portal Transfermarkt napadača procjenjuje na 6,5 ​​miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2127 on: January 09, 2020, 03:12:51 PM »
Edmond u Nantesu

You are not allowed to view links. Register or Login Nantes je doveo 28-godišnjeg belgijskog napadača Renauda Emonda iz Standard Liegea za 4 miliona eura, kluba u kojem je od 2015. godine. Emond je ove sezone postigao 7 golova na 14 utakmica u ligi. Potpisao je ugovor do 2022. godine i nosit će dres s brojem 28.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2128 on: January 09, 2020, 03:20:14 PM »
Ajax i Sharjah FC potpisali sporazum o saradnji

You are not allowed to view links. Register or Login Ajax i Sharjah FC potpisali su trogodišnji sporazum o saradnji, sa opcijom da se produži za još tri godine. Ajax će pomoći klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u razvoju omladinske akademije. Za Ajax je to sljedeći korak u širenju njegove svjetske mreže partnerskih klubova. Ajax ima već partnerstva sa Guangzhou R&F FC (Kina), Sagan Tosu (Japan) i Sydney FC (Australija).

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2129 on: January 09, 2020, 03:30:50 PM »
Marko Marin u Al-Ahliju

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši njemački reprezentativac Marko Marin došao je u Beograd iz Olympiakosa u Grčkoj, a prije toga igrao je za Borussiju Mönchengladbach, Werder, Sevillu, Chelsea, Anderlecht i Trabzonspor. Marin, koji ima srpske korijene, također je odigrao 16 utakmica za njemačku reprezentaciju između 2008. i 2010. godine. 30-godišnjak više nije nogometaš Crvene zvezde. Beograđani su svog najboljeg nogometaša prodali Al-Ahliju iz Saudijske Arabije za dva i po miliona dolara. Zvezdi će odmah pripasti 700 hiljada eura, a na ljeto dodatnih 1.800.000 dolara od čega 30 % ide Olympiacosu.