Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20259 times)

0 Members and 33 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2130 on: January 09, 2020, 03:41:05 PM »
Davor Lovren stigao na posudbu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Mlađi brat hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, koji igra na poziciji lijevog krila, došao je u Slaven Belupo na posudbu do kraja sezone. Davor ima 21 godinu, a karijeru je započeo u omladinskim kategorijama Dinama iz kojeg je u ljeto 2018. godine prodan Nijemcima za 750.000 eura. Lovren za Fortunu iz Düsseldorfa nije upisao nijedan nastup, a ove sezone je odigrao četiri utakmice za drugu ekipu, koja se natječe u 4. njemačkoj ligi.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2131 on: January 10, 2020, 04:26:14 PM »
U ponedjeljak o Valverdeu

You are not allowed to view links. Register or Login Glavni trener Barcelone Ernesto Valverde blizu je gubitka posla u skoroj budućnosti. Barcelona je u polufinalu španjolskog Superkupa izgubila od Atletico Madrida 2-3 i to je stvorilo novi val glasina o ostavci Ernesta Valverdea. Prema novinarki Joan Maria Pou, sljedeći ponedjeljak trebao bi se održati sastanak upravnog odbora Katalonaca na kojem se može donijeti odluka o razrješenju Valverdea. Poraz Barcelone od Atletico Madrida u Superkupu znači da je Barca pobijedila samo jednu od svojih posljednjih pet utakmica. Šampioni su prije Božića pobijedili Alaves sa 4:1, a remizirali protiv Espanyola, Real Madrida i Real Sociedada, a sada su izgubili od Atletica.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2132 on: January 10, 2020, 08:21:46 PM »
Paradoks španskog Superkupa

You are not allowed to view links. Register or Login Španski nogometni savez je prije nekoliko mjeseci odlučio da se za trofej takmiče četiri ekipe i to finalisti Kupa te dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva. U Saudijskoj Arabiji nastupaju Barcelona kao prvak, Valencija kao osvajač Kupa te Atletico Madrid i Real Madrid koji su popunili upražnjena mjesta. U prvom polufinalu su se sastali Real i Valencija, pobjeda Reala sa 3:1. U drugom polufinalu Barcelona i Atletico, pobjeda Atletica koji je slavio sa 3:2. U finalnom susretu u nedelju će tako igrati madridski klubovi Atletico i Real. Ekipe koje praktično trebaju odlučivati o osvajaču trofeja - prvak i pobjednik Kupa to neće biti u prilici što je i najveći paradoks ovog takmičenja.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2133 on: January 11, 2020, 05:32:36 PM »
Cutrone u Fiorentini

You are not allowed to view links. Register or Login Fiorentina je službeno zaključila svoju prvu akviziciju 2020. godine transferom Patricka Cutronea iz Wolverhampton Wanderersa nakon što je igrač jutros prošao medicinsku pomoć. 22-godišnji napadač ide u Fiorentinu na 18-mjesečnu posudbu s obaveznom kupovinom u junu 2021. Početna naknada iznosi 3 miliona eura, a iduće godine još 15 miliona eura; ; to će se tačno podudarati sa 18 miliona eura koje su Wolvesi platili za njega ovog ljeta.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2134 on: January 11, 2020, 06:00:21 PM »
Direktori Barçe razgovarali s Xavijem

You are not allowed to view links. Register or Login Katalonska radio stanica RAC1 i sportski AS objavili su u petak vijest da su bivši španski veznjak Xavi aktualni trener Al Sadda, i povjereni zamjenici Josepa Maria Bartomeua, sportski direktor Barcelone Eric Abidal i izvršni direktor Óscar Grau, razgovarali kako bi shvatili njegova razmišljanja i, možda, raspoloživost kako bi došao u Barcelonu. Barca trenutno sjedi na vrhu LaLige dok ulazi u drugi dio sezone, ali situacija je daleko od uvjerljive pod Valverdeom. I AS razumije da je klub ponudio Xavi-u ugovor na dvije i pol godine, da zamijeni Valverdea.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2135 on: January 11, 2020, 11:09:34 PM »
Suarez na operaciju koljena

You are not allowed to view links. Register or Login Zvanični mediji Barcelone ranije su u subotu potvrdili da će Luis Suarez u nedjelju biti podvrgnut operaciji, operirat će ga Dr.Ramon Cugat zbog povrede vanjskog meniskusa desnog koljena. Očekuje se da će Urugvajac pauzirati do sredine februara zbog operacije. Suarezova operacija mogla bi biti veliki udarac za Barcelonu s obzirom na njegovu trenutnu formu. Urugvajski napadač je ove sezone upisao 23 nastupa za Barçu, postigavši ​​14 golova, 11 u LaLigi i tri u Ligi prvaka. Da stvar bude još gora, očekuje se da drugi napadač Barce, Ousmane Dembele, neće doći do sredine februara. Francuz se još uvijek oporavlja od ozljede koljena u Kataru.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2136 on: January 11, 2020, 11:28:00 PM »
Jasmin Kurtić u Parmi

You are not allowed to view links. Register or Login 31-godišnji veznjak Jasmin Kurtić prešao je u Parmu iz SPAL-a za 3.5 miliona eura. S klubom je potpisao ugovor do 30. juna 2023. U Italiji igra od 2011.godine, igrao je za Palermo, Varese, Sassuolo, Torino, Fiorentinu, Atalantu i SPAL. Za reprezentaciju Slovenije upisao je 58 nastupa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2137 on: January 12, 2020, 09:47:29 PM »
Asmir Begović u AC Milan

You are not allowed to view links. Register or Login Asmir Begović, bivši vratar reprezentacije BiH, stigao je u AC Milan. Vratar Bournemoutha u Milanu je na liječničkom pregledu te će do kraja sezone čuvati mrežu italijanskog kluba. Begović stiže na šestomjesečnu posudbu umjesto Pepea Reine koji odlazi u Aston Villu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2138 on: January 12, 2020, 09:53:03 PM »
Mattia Caldara u Atalanti

You are not allowed to view links. Register or Login Italijanski branič Mattia Caldara se nakon neuspješne epizode u Milanu vratio u redove italijanskog nogometnog prvoligaša Atalante. Caldara je u ljeto 2018. godine prešao iz Juventusa u Milan, s kojim je potpisao ugovor na pet godina, za 35 miliona eura, ali u sezoni i pol provedenoj u Milanu nije upisao niti jedan nastup u Serie A zbog dvije teške ozljede.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2139 on: January 12, 2020, 10:07:09 PM »
Najstariji nogometni profesionalac

You are not allowed to view links. Register or Login Japanski veteran Kazuyoshi Miura najstariji je nogometni profesionalac na svijetu, a kačenje kopački o klin ne pada mu na pamet. Japanski prvoligaš Yokohama je objavila da je produžio ugovor na još godinu dana, iako će nekadašnja Dinamova legenda u veljači proslaviti 52. rođendan. U Dinamo je došao krajem devedesetih u 31. godini života. Igrao je za brojne svjetske klubove, počevši od brazilskih Santosa i Palmeirasa, preko australskog Sydneyja, pa do japanskih Vissel Kobea, Kyoto Sange, Verdy Kawasakija. U Europi je nastupao za Genou i Dinamo. Kazuyoshi Miura je za 34 godine profesionalnog nogometa odigrao 754 utakmice i postigao 221 pogodak. Za reprezentaciju Japana upisao je 89 nastupa.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2140 on: January 13, 2020, 03:04:04 PM »
Najskuplji nogometaši iz CIES-a

You are not allowed to view links. Register or Login Istraživački centar Nogometni opservatorij CIES predstavio je ažuriranu ocjenu najskupljih nogometaša na svijetu. Na prva tri mjesta na tabeli su Kylian Mbappé (Francuska i Paris St-Germain), Raheem Sterling (Engleska i Manchester City), kao i Mohammed Salah (Egipat i Liverpool). Napadači Lionel Messi (Argentina i Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Portugal i Juventus) i dalje gube mjesto na ljestvici. Argentinac (125,5 miliona VRO) pao je na osmo mjesto, Portugalac (80,3 miliona eura) - na 49. mjesto.

Najskuplji nogometaši:

1. Kilian Mbappe (PSG, Francuska) - 265,2 miliona eura
2. Rahim Sterling (Manchester City, Engleska) - 223,7 miliona eura
3. Mohamed Salah (Liverpool, Egipat) - 175,1 miliona eura
4. Jadon Sancho (Borussia Dortmund, Engleska) - 168,9 miliona eura
5. Sadio Mane (Liverpool, Senegal) - 155,6 miliona eura
6. Harry Kane (Tottenham, Engleska) - 150,5 miliona eura
7. Marcus Rushford (Manchester United, Engleska) - 134,3 miliona eura
8. Lionel Messi (Barcelona, ​​Argentina) - 125,5 miliona eura
9. Antoine Griezmann (Barcelona, ​​Francuska) - 123,6 miliona eura
10. Lautaro Martinez (Inter, Argentina) - 115 eura 7 miliona

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2141 on: January 13, 2020, 03:19:52 PM »
Xavi odbio Barcelonu

You are not allowed to view links. Register or Login Postali su poznati detalji neuspjelih pregovora Barcelone sa glavnim trenerom Al-Sadda Xaviem. U Barceloni su idućih dana trebali otpustiti Ernesta Valverdea i na njegovo mjesto imenovati Xavija Hernandeza, koji radi s Al-Saddom i igrao je za Katalonce tijekom igračke karijere. Sadašnji trener Al Sadd neće zamijeniti Ernesta Valverdea sredinom sezone onako kako je Barcelona željela. Prema Mundo Deportivu, odbio je svoj bivši klub zbog činjenice da više voli započeti sezonu ispočetka, nego raditi s onim što je ostalo od njegovog prethodnika koji je otpušten tijekom sezone. Xavi bi želio provesti uobičajenu predsezonsku pripremu, ali to je u trenutnim uvjetima nemoguće. Xavi je također bio nezadovoljan činjenicom da su Katalonci u kratkom vremenu tražili odgovor od njega, iako je želio razmotriti takav korak.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2142 on: January 13, 2020, 08:41:43 PM »
Novi trener Barcelone

You are not allowed to view links. Register or Login Brojni španski mediji među kojima je i Marca, pišu da je 61-godišnji Quiqe Setien novi trener Katalonaca. Na klupi će zamijeniti Ernestea Valverdea, koji je dobio otkaz i pod čijom komandom je Barcelona igrala daleko od željenog. U trenerskoj karijeri je većinom vodio niželigaše (npr. Poli Ejido, Logornes, Lugo), a 2006. godine bio je selektor Ekvatorijalne Gvineje. Proslavio se posljednje tri sezone, na klupi Betisa, a prije Betisa vodio je Las Palmas. Bio je trener i u omladinskim kategorijama Racing Santandera.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2143 on: January 14, 2020, 02:06:25 PM »
Prvi trening, potpis ugovora i konferencija

You are not allowed to view links. Register or Login Kako tvrde i RAC1 i Diario Sport, Setien je prvobitno potpisao šestomjesečni ugovor. Postoji mogućnost da se produži za još dvije godine - u ljeto 2020. i u ljeto 2021. godine. Ugovor se može raskinuti bez ikakve kazne nakon svakog perioda. Setien je imenovan u Barceloni u ponedjeljak kasno navečer. 61-godišnjak je zamijenio Ernesta Valverdea koji je otpušten nakon dvije i po godine. Njegova debitantska konferencija za medije zakazana je za danas, utorak u 14:30 po srednjeevropskom vremenu.

Klub otkriva službeni raspored njegovog predstavljanja u utorak.
11:00 CET: Prvi trening Sitiena sa njegovim novim timom.
13:30 CET: Barcin novi šef službeno će potpisati dvoipogodišnji ugovor.
14:00 CET: Foto session na stadionu Camp Nou.
14:30 CET: Debitantska prezentacija i konferencija za novinare Setiena kao novog trenera.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2144 on: January 14, 2020, 02:22:58 PM »
Oproštajno pismo Valverdea

You are not allowed to view links. Register or Login Ernesto Valverde obratio se navijačima FC Barcelone u oproštajnom pismu kao trener kluba, izrazivši zahvalnost na podršci koju je za vrijeme mandata dobio od klupskog odbora, osoblja i navijača. Takođe se zahvalio igračima na trudu i poželio svima sreću u Barci. "Dragi navijači Barce", napisao je bivši trener Blaugrane. "Moje vrijeme kao trenera FC Barcelone se bližilo kraju. Od samog početka bile su to intenzivne dvije i pol godine. U to vrijeme sam uživao u nekim radosnim trenucima slaveći pobjede i trofeje, ali i druge, koji su bili i teški. Ipak, prije svega, želim istaknuti svoje iskustvo s navijačima i naklonost pokazanu prema meni u vrijeme mog mandata. Želio bih zahvaliti predsjedniku Josepu Mariji Bartomeu i Upravnom odboru koji su mi pružili priliku da treniram prvu ekipu i njihovo samopouzdanje tokom cijelog ovog vremena. Želio bih se zahvaliti i svim ljudima s kojima sam radio u Klubu na podršci i kako su se ophodili prema meni tokom dvije i pol sezone, posebno onima koji rade oko prve ekipe i sa kojim sam podijelio tako mnogo trenutaka u Ciutat Esportivi i za vrijeme izvanrednih putovanja. Naravno, želio bih zahvaliti igračima za sav trud da zajedno osvojimo četiri trofeja. Od danas im želim svu sreću na svijetu, a i novom treneru Quique Setiénu.

Sve najbolje svima. Visca Barca i Visca Catalonia.
Ernesto Valverde."