Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20714 times)

0 Members and 31 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2160 on: January 19, 2020, 12:27:52 PM »
Robert Berić u Chicago Fire FC

You are not allowed to view links. Register or Login Napadač Saint-Étienne-a Robert Berić prešao je iz francuske Ligue 1 u Chicago Fire FC objavio je amerićki klub iz MLS-a. Berić je potpisao ugovor za naredne dvije sezone. 28-godišnji Berić dolazi u novi klub s više od 330 nastupa u top divizijama u Sloveniji, Austriji i Francuskoj. Berićeva najproduktivnija klupska sezona bila je 2014-2015 s Rapidom iz Beča, kada je u 33 ligaška nastupa postigao 27 golova, i osvojio drugo mjesto u trci za zlatnu kopačku austrijske Bundeslige. U karijeri je postigao 122 gola, uključujući 12 u UEFA Ligi Europe i četiri u UEFA Ligi šampiona. Berić je za reprezentaciju Slovenije upisao 25 nastupa i dva gola.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2161 on: January 19, 2020, 12:43:55 PM »
Svraka u novom klubu

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Muamer Svraka pronašao je novi angažman. Nakon igranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Indoneziji, Estoniji i Malti naredna stanica u karijeri veznjaka Muamera Svrake će biti Kosovo. Nakon šest mjeseci bez kluba 31-godišnji Svraka je potpisao za ekipu SC Gjilani, a svojim novim saigračima pridrućit će se na pripremama u Turskoj. SC Gjilani je trenutno drugoplasirana ekipa kosovskog prvenstva.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2162 on: January 19, 2020, 06:30:41 PM »
Duvan Zapata je sada Atalantin

You are not allowed to view links. Register or Login Atalanta je zaključila kupovinu kolumbijskog napadača Duvana Zapate na kraju dvogodišnjeg ugovora o posudbi Sampdorije, potvrdio je klub iz Serije A. Klub je potrošio ukupno 26 miliona eura (29 miliona dolara) kako bi 28-godišnjaka doveo u Bergamo. Zapata je 15 puta igrao za Kolumbiju i postigao tri gola, takođe ranije je igrao za Napoli i Udinese. Pridružio se Atalanti na posudbi 2018. godine, a prošle sezone bio je drugi najbolji strijelac u Seriji A sa 23 postignuta gola. Ove sezone postigao je sedam golova u svim takmičenjima, uprkos tome što je bio out gotovo tri mjeseca zbog ozljede.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2163 on: January 20, 2020, 04:34:57 PM »
Probio bankinu i slupao Lamborgini

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Sergio Romero, golman Manchester Uniteda doživio je saobraćajnu nesreću na putu ka trening kampu Manchester Uniteda. Romero je izgubio kontrolu nad svojim Lamborghinijem koji se procjenjuje na 170.000 funti te je udario u ogradu pored puta. U ovoj nesreći prošao je bez povreda te je na kraju stigao u trening kamp Carrington.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2164 on: January 20, 2020, 06:53:03 PM »
Iz Flamenga u Real Madrid

You are not allowed to view links. Register or Login Real Madrid najavio je prijelaz 18-godišnjeg brazilskog veznjaka Reiniera Jesus Carvalha. Prema službenoj web stranici Real Madrida potpisan je ugovor s Reinierom. Potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine. Nogometaš će se pridružiti drugoj ekipi kraljevskog kluba Castilja nakon povratka s pred-olimpijskog turnira U-23. Visina naknade za Flamengo, koji je posjedovao prava na igrača, iznosit će trideset miliona eura. Podsjetimo da je za Flamengo Reinier odigrao 15 utakmica u kojima je postigao šest golova i upisao dvije asistencije. Za njega su pokazali interes još Barcelona, Atletico, Manchester City i PSG.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2165 on: January 21, 2020, 11:16:07 AM »
Lijepa gesta za Sergija Roberta

You are not allowed to view links. Register or Login Sergi Roberto prošlog mjeseca izgubio je majku Mariju Rosu. Umrla je 28. decembra. Barcelona je, sa svoje strane, još jednom dokazala da su više od kluba kako kaže njihov moto. I Barcelona i Granada održali su minutu šutnje kako bi odali počast Mariji Rosa pred početak utakmice u nedjelju. To je lijepa gesta za Sergija Roberta i njegovu porodicu. Maria Rosa je dugo vremena imala ALS (amiotrofičnu lateralnu sklerozu). Bolest uzrokuje smrt neurona koji upravljaju skeletnim mišićima odgovornim za kretanje. Sergi Roberto odradio je sjajan posao protiv Granade, jer je pomogao ekipi da pobjedi 1:0. Igrao je kao defanzivac u formaciji 3-4-3 i zabeležio je ogromnih 96 % tačnosti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2166 on: January 21, 2020, 07:36:10 PM »
Leonardo Campana u Wolverhamptonu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Wolverhampton je najavio potpisivanje 19-godišnjeg napadača ekvadorske Barcelone SC Leonardo Campana. Ranije u siječnju, "vukovi" su se oprostili od Patricka Cutronea, koji je otišao na posudbu u Fiorentinu, nakon čega je uslijedila otkupnina. U početku je klubu s "Molyneuxa" bio namijenjen Hwang Hee Chkhan, ali Salzburg si nije mogao priuštiti prodaju drugog napadača nakon raskida s Erlingom Hollandom i Takumijem Mininom. Tražeći drugog napadača na transfer tržištu, Wolverhampton je odabrao obećavajućeg Campana, koji je do svoje 19 godine odigrao četiri utakmice za reprezentaciju Ekvadora. Leonardo Campana, najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva Južne Amerike među U-20 ekipama, potpisao je ugovor sa "vukovima" na tri i pol godine. Iznos transfera nije objavljen.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2167 on: January 21, 2020, 08:22:13 PM »
Lovre Kalinić u Toulouseu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login 29-godišnji Lovre Kalinić ima novi klub. Kalinić je u Aston Villu došao prije godinu dana, a ove je sezone branio tek jedan jedini put, i to za drugu ekipu Aston Ville. Kalinić i Toulouse dogovorili su posao i službeno je objavljena posudba u francuski klub. Francuskog prvoligaša očekuje teška borba za opstanak u Ligue 1. Englezi su sve rekli dovođenjem Pepea Reine na gol. Time su pokazali da na Kalinića zapravo ne računaju i rastanak je bio u obostranom interesu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2168 on: January 22, 2020, 05:58:19 PM »
Bayern neće otkupiti ugovor Coutinha

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Kako piše Bild, Bayern nije impresioniran igrom Philippea Coutinha iznajmljenog od Barcelone i neće iskoristiti priliku otkupiti ugovor, poslati će Philippea Coutinha natrag u Barcelonu. Napominje se da münchenska ekipa radije štedi novac kako bi se natjecala za transfer veznjaka Leroy Zane-a (Manchester City) ili Kai Haverts-a (Bayer Leverkusen). U takvim okolnostima, uprava kluba smatra neprimjerenim potrošiti 120 miliona eura na kupovinu Coutinha koji je u 16 utakmica njemačkog prvenstva ove sezone postigao šest golova i upisao pet asistencija.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2169 on: January 22, 2020, 06:02:48 PM »
Chicharito prešao u LA Galaxy

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Klub koji je bio dom Davidu Beckhamu, Zlatanu Ibrahimoviću i braći Dos Santos sada će dočekati Javiera "El Chicharito" Hernandeza nakon što je zvanično objavljen transfer iz LaLige u MLS. Javier Hernandez Chicharito je ove sezone u dresu Seville odigrao tek devet utakmica postigavši jedan gol. 31-godišnji Meksikanac nije bio zadovoljan svojim statusom u španskom klubu, a ponuda LA Galaxyja stigla je u savršenom trenutku. Američki mediji izvještavaju da će Sevilla zaraditi oko 10 miliona eura, dok bi Chicharito trebao postati najplačeniji igrač lige MLS s godišnjom platom 8,5 miliona eura.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2170 on: January 23, 2020, 10:45:04 AM »
Na ljeto u RB Leipzigu

You are not allowed to view links. Register or Login Prema listu "AS", njemački Bundesligaš RB Leipzig uplatit će dva i pol miliona eura da zaključi ugovor s reprezentativnim golmanom Španije U-21, Josepom Martinezom. Martinez je potpisao do 2024. godine, a klubu će se priključiti na ljeto, nastavit će u Las Palmasu na posudbi do kraja sezone. Za Las Palmas je ove sezone odigrao 16 utakmica, primio 21 gol i četiri puta mrežu očuvao netaknutom.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2171 on: January 23, 2020, 10:47:38 AM »
Valencia odbila Barcinu ponudu

You are not allowed to view links. Register or Login S obzirom na to da Barcelona traži napadača koji može odmah nastupiti, Rodrigo Moreno se smatra dobrom opcijom, jer postoji vjerovanje da bi se on dobro prilagodio stilu igre Quique Setiena . "Sport" piše da Barcelona i Valencia pregovaraju za igrača koji je bio blizu transfera u Atletico Madrid prošlog ljeta, pregovaraju o budućnosti Rodriga, ali Valencia je odbila Barcinu ponudu da potpiše ugovor od 40 miliona eura, dok Valencia traži najmanje 50 miliona. Rodrigo je igrač kojeg je Barcelona odabrala kao igrača koji će zamijeniti povrijeđenog Luisa Suareza. Urugvajac neće moći igrati četiri mjeseca, a potreban im je broj "9". To je potvrdio i sam Quique Setien na konferenciji za novinare, ukazujući da klub razmišlja o potpisivanju napadača. Rodrigo je rekao "da", ali pregovori neće biti lagani. Prema "Jugonesu" za "La Sexta", Valencia je odbila ponudu koju je Barca stavila na stol. Trenutno se pregovori nastavljaju jer je Barcelona očito želi dobiti Rodriga prije zatvaranja transfera. Kao potencijalne mete spomenuti su još Osasunin Chimy Avila, Pierre-Emerick Aubameyang iz Arsenala i zvijezda RB Leipziga Timo Werner.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2172 on: January 23, 2020, 11:13:17 AM »
Na radaru Barcelone

You are not allowed to view links. Register or Login Argentinski stoper Santiago Ramos Mingo našao se na radaru Barcelone, javlja dobro upućena španjolska Marca. Mingo je u novembru napunio 18 godina i zato mu je dozvoljeno prelazak u bilo koji evropski klub. Iako nije debitovao u prvoj ekipi, bio je na klupi za zamjenu u prošloj utakmici Copa Libertadores, Boca protiv Athletico Paranaensea. Barcelona je prvotno kontaktirala Mingovu obitelj, ali posao tek treba biti završen jer šef omladinskog razvoja Barcelone Jose Maria Bakero želi pregovarati o povoljnom ugovoru. Barcelona bi slavnom argentinskom klubu platila samo naknadu za razvoj igrača.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2173 on: January 23, 2020, 01:11:42 PM »
Daniel Olmo u Leipzigu ?

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Prema španskom izdanju AS-a, posao se bliži kraju i za nekoliko sati bit će i službeno objavljen. Daniel Olmo postat će igrač njemačkog 1.Bundesligaša Leipziga. Ugovor će biti na 5,5 godina. Iznos transfera bit će 30 miliona eura i, uzimajući u obzir bonuse, može narasti do 45 miliona.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2174 on: January 24, 2020, 01:17:19 PM »
Cultural Leonesa izbacio Atletico Madrid iz Copa del Rey

You are not allowed to view links. Register or Login Atletico Madrid izbačen je iz Copa del Rey-a u četvrtak, poražen je s 2-1 u produžetku od trećeligaša Cultural Leonesa. Atletico, koji je treći u La Ligi i očekuje utakmicu Lige prvaka sljedećeg mjeseca protiv Liverpoola, bio je jedna od četiri ekipe LaLige koje su u četvrtak izbačene iz turnira u posljednje 32 faze. Porazom završava nesretni januar za Atletico Diega Simeonea koji je prošlog vikenda u španskom Superkupu poražen od Real Madrida. Takođe su poraženi u Copa del Rey bili Eibar, Real Betis i Celta Vigo.