Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 21838 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2205 on: January 31, 2020, 01:07:46 PM »
Francisco Trincao na ljeto u Barci

You are not allowed to view links. Register or Login 20-godišnji krilni igrač Francisco Trincao u katalonski klub stiže iz Brage, a u medijima se spominje cifra od 30 miliona eura. Trincao je bio tek treća ili četvrta opcija za Barcu u ovom transfer roku, ali su ga na kraju angažovali jer nisu uspijeli za Rodriga iz Valencije, Tošića iz Ajaxa te Richarlisona iz Evertona. U aktuelnoj sezoni je upisao 22 utakmice, postigao tri pogotka i dodao šest asistencija. Njegov dolazak u Barcu je malo iznenađenje januarskog prelaznog roka. On inače neće odmah postati član Barce već će ostati na posudbi u Bragi do kraja aktuelne sezone i na ljeto će se pridružiti novom klubu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2206 on: January 31, 2020, 04:13:44 PM »
Ajdin Hasić u Bešiktašu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login 18-godišnji bosanskohercegovački nogometaš Ajdin Hasić koji je prije više od godinu dana pobjegao iz Dinama potpisavši raskid, ali ne i novi profesionalni ugovor, danas je predstavljen kao novi igrač Bešiktaša. Odlukom Arbitraže HNS-a bio je igrač Dinama do 17. siječnja ove godine, sporazumom svih strana postao je članom Bešiktaša s kojim od jeseni trenira, a sada je i predstavljen kao igrač. U listopadu pretprošle godine, prema informacijama s Maksimira, klub je igraču ponudio produljenje ugovora. Budući da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora - prvi o raskidu aktualnog ugovora i drugi, novi ugovor. Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a mladi nogometaš napustio je Dinamo i od jeseni trenirao sa slavnim turskim klubom, koji je za Hasića navodno spremio 1,2 miliona eura bonusa za potpis, a mladi nogometaš će ostati na istoj plaći koju je ranije dogovorio. Tako će samo ove sezone inkasirati 200.000 eura. Iz sezone u sezonu će se ovaj iznos povećavati, sve do 2024. godine, do kada mu je ponuđen ugovor, piše turski Fanatik.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2207 on: January 31, 2020, 04:16:15 PM »
Ben Arfa u Valladolidu

You are not allowed to view links. Register or Login Iskusni krilni nogometaš Hatem Ben Arfa priključio se Real Valladolidu u španskoj La Ligi. Ben Arfa je bez kluba otkako je napustio francuski Rennes tokom ljeta, a potpisao je šestomjesečni ugovor s Valladolidom koji je u vlasništvu legendarnog brazilskog nogometaša Ronalda Nazarija. 32-godišnji Ben Arfa je ranije nastupao za Lyon, Marseille, Hull City, Nicu i PSG, a ima i 15 nastupa za reprezentaciju Francuske.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2208 on: January 31, 2020, 04:19:29 PM »
Carrasco napustio Kinu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Belgijski internacionalac našao se u poznatoj okolini nakon što se vratio u špansku prijestolnicu nakon što je napustio Dalian Yifang u Kini. Carrasco nije igrao od 1. prosinca tj. od završetka kineskog prvenstva, a u Atletico iz Madrida se vraća na šestomjesečnu posudbu. Već su ga prijavili za sva natjecanja, uključujući Ligu prvaka. 26-godišnji napadač prethodno je proveo tri sezone s Rojiblancosom između 2015. i 2018. godine. Upisaoo je 23 gola u 124 utakmice prije nego što je otišao u Kinu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2209 on: February 01, 2020, 02:44:14 PM »
Izvučeni parovi 1/4-finala španskog Kupa Kralja

You are not allowed to view links. Register or Login Plasman među osam najboljih izborili su Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villarreal, Athletic Bilbao, Granada, Real Sociedad, a jedini niželigaš u ovoj fazi takmičenja je Miranedes (druga liga). Mirandes je priredio senzaciju i sa 3:1 savladao Sevillu u 1/8-finala. I u četvrtfinalu se igra jedna utakmica, a utakmice  su na rasporedu 4., 5. i 6. februara. Žrijeb parova polufinala održat će se u petak, 7. februara.

Real Madrid - Real Sociedad
Athletic Bilbao - Barcelona
Granada - Valencia
Mirandes - Villarreal

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2210 on: February 01, 2020, 02:51:38 PM »
Još jedan rekord Messija

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Messi je nakon kup utakmice protiv Leganesa ušao u povijest španskog nogometa. Naime, on je postao prvi nogometaš ikad koji je uspio ostvariti 500 pobjeda u dresu jednog kluba. Najbolji nogometaš svijeta je za Barcelonu ukupno odigrao 710 utakmica i ostvario nevjerovatnih 500 pobjeda. Pored toga Messi je u dresu katalonskog kluba postigao 622 gola.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2211 on: February 01, 2020, 03:03:06 PM »
Željko Buvac u Dinamu iz Moskve

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši pomoćnik menadžera Liverpoola Željko Buvac imenovan je za sportskog direktora moskovskog Dinama. Buvac je napustio Liverpool u aprilu 2018. godine, nakon 17 godina radeći kao pomočnik Jurgena Kloppa. 58-godišnjak, rođen u Bosni i Hercegovini, osvojio je dva naslova Bundeslige sa Kloppom u Borussiji Dortmund, prije nego što je s njim prešao na Anfield 2015. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2212 on: February 02, 2020, 03:49:56 PM »
Nigerijac Ighalo u Man Unitedu

You are not allowed to view links. Register or Login Kako javlja Sky Sports, Man United je sa kineskim kubom Shanghai Shenhua dogovorio šestomjesečnu posudbu i 30-godišnji nigerijski napadač Odion Ighalo stiže na Old Trafford. Tako je za Man United završila potraga za napadačem koji će zamijeniti povrijeđenog Marcusa Rashforda i to u samom finišu transfer roka. Ighalo je poznat navijačima Premijer lige jer je igrao u Watfordu, a postigao je 15 golova u sezoni 2015-16, prije nego što je prešao u Changchun Yatai i onda o Shanghai. Njegova porodica ostala je u Engleskoj kada se preselio u Kinu, a njegova djeca idu u školu u Londonu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2213 on: February 02, 2020, 03:58:24 PM »
Iz engleske League One u Premijer ligu

You are not allowed to view links. Register or Login Manchester United doveo je 20-godišnjeg golmana Nathana Bishopa, koji je kompletnu karijeru proveo u niželigašu Southendu. Bishop je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Očekivano, mladi čuvar mreže neće biti dio prve ekipe. Branit će za ekipu U-23, ali sasvim sigurno da bismo ga u budućnosti mogli očekivati i među stativama prve ekipe u nekim utakmicama.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2214 on: February 02, 2020, 04:06:51 PM »
Richairo Živković u Sheffield Unitedu

You are not allowed to view links. Register or Login Sheffield United je danas potvrdio dolazak novog pojačanja. Riječ je o 23-godišnjem napadaču Richairu Živkoviću iz Changchun Yatai-a. U Sheffield United stigao je na posudbu do kraja sezone, a engleski klub će imati opciju otkupa njegovog ugovora. Ajax ga je 2017. godine prodao Oostendeu za 1.2 miliona eura, da bi u februaru prošle godine otišao u kineski Changchun Yatai. U prošlosti je nastupao za mlađe selekcije rodne Nizozemske.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2215 on: February 02, 2020, 04:15:34 PM »
Iz Genka u Sheffield United

You are not allowed to view links. Register or Login Klub sa Bramall Lanea, Sheffield United želi i u budućnosti igrati bitnu ulogu u Premiershipu, pa ne štedi na pojačanjima. Sheffield United je saopštio da je ozvaničen transfer mladog norveškog veznjaka Sandera Bergea iz Genka, potpisao je ugovor na četiri i pol godine. Engleski klub je za njegov potpis platio 26 miliona eura i tako oborio sopstveni transfer rekord.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2216 on: February 02, 2020, 04:28:51 PM »
Danny Rose na posudbi u Newcastleu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Engleski nogometaš, 29-godišnji lijevi bek Danny Rose napustio je Tottenham i karijeru će nastaviti na posudbi do kraja sezone u Newcastleu. Klub sa St. James Parka će imati priliku da otkupi Roseov ugovor na ljeto. Tottenham Roseu nije ponudio novi ugovor (trenutni važi do ljeta 2021. godine). U Tottenham je stigao još 2007.godine kao omladinac Leedsa, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Watford, Peterborough, Bristol City i Sunderland sve kao posuđen igrač Tottenham Spursa. Rose je ove sezone imao 16 nastupa u Tottenhamu, ali samo pet otkako je Jose Mourinho od 20. novembra postao menadžer.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2217 on: February 02, 2020, 04:37:27 PM »
Marcos Rojo se vraća u Argentinu

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon pet i pol godina je Marcos Rojo napustio Manchester United i karijeru će nastaviti u argentinskom Estudiantesu. Argentinski velikan je potvrdio dolazak 29-godišnjeg nogometaša koji se tako vraća u klub nakon devet godina. U Estudiantesu će igrat zajedno s nekadašnjim veznjakom West Hama i Liverpoola Havierom Mascheranom, dok je bivši igrač Uniteda Juan Sebastian Veron predsjednik kluba. Rojo je za Man United odigrao 122 utakmice i postigao dva pogotka.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2218 on: February 03, 2020, 01:35:48 PM »
Transferi, transferi...

You are not allowed to view links. Register or Login Jerrod Bowen je u smiraj prijelaznog roka potpisao za West Ham u transferu iz Hull Cityja vrijednom 21,5 miliona eura.
You are not allowed to view links. Register or Login Nicolas Gaitan je kao slobodan igrač potpisao za Lille. Ugovor traje do kraja sezone, a bivša zvijezda Benfice i Atletica dolazi nakon što je posljednje dvije sezone proveo u Dalianu i Chicagu.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Emre Mor do kraja sezone bit će član Olympiacosa, stigao je na posudbu iz Celte.
You are not allowed to view links. Register or Login Filip Benković novi je član Bristola, stigao je na posudbu iz Leicestera do kraja sezone. 
You are not allowed to view links. Register or Login West Bromwich doveo je na posudbu stopera Leeja Peltiera iz Cardiffa.
You are not allowed to view links. Register or Login Ervin Zukanović novi je igrač SPAL-a.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Milan je iz Anderlechta na posudbu s opcijom otkupa doveo Alexisa Saelemaekersa, mladog reprezentativca Belgije.
You are not allowed to view links. Register or Login Michal Krmenčik, dobro poznat navijačima Dinama jer je igrao za Viktoriju Plzen, sada je novi igrač Club Bruggea.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2219 on: February 05, 2020, 11:21:20 PM »
Drugoligaš Mirandes u polufinalu Kupa Kralja

You are not allowed to view links. Register or Login Španski drugoligaš Mirandes je najprijatnije iznenađenje ove sezone u Kupu Kralja, nakon eliminacije Seville, večeras je napravio novu senzaciju. Na svom terenu Mirandes je pobijedio Villarreal i tako se plasirao u polufinale ovog takmičenja. Mirandes je uspio da dođe do pobjede od 4:2, a potom je nastalo veliko slavlje na terenu i tribinama jer je drugoligaš uspio da dođe do polufinala Kupa Kralja po drugi put u svojoj povijesti. Treba dodati da Mirandes nikada nije bio član španske Primere.