Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20340 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2235 on: February 18, 2020, 10:47:02 AM »
Laureus 2020. godine

You are not allowed to view links. Register or Login Nagrada Laureus, koja se dodjeljuje od 1999. godine, ima novog "vlasnika". Zapravo, čast i slavu podijelili su trkač Formule 1 i svjetski prvak Lewis Hamilton i nogometaš Barcelone Lionel Messi. Lionel Messi postao je tek prvi nogometaš koji je osvojio takvo priznanje - Laureus 2020. godine. Nažalost, nije mogao prisustvovati događaju u Berlinu. Gimnastičarka Sjedinjenih Država Simone Biles proglašena je svjetskom sportašicom godine drugu godinu zaredom, dok je muška ekipa ragbija Južne Afrike proglašena Svjetskom ekipom godine koja je trijumfovala na Svjetskom prvenstvu u ragbiju 2019. u Japanu pobjedom nad Engleskom u finalu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2236 on: February 19, 2020, 10:41:32 AM »
Diego onaj stari ?

Maradona je sada trener Gimnasije u La Plati, a na klupi argentinskog tima zabilježena je neobična situacija, koja je snimljena kamerom. Panika na klupi nakon što su shvatili da kamera snima Maradonu u najgorem mogućem trenutku. Dok legendarni Diego sjedi, jedan od članova njegovog stručnog štaba mu nešto daje u ruku, a ostali članovi s klupe panično ustaju i pokušavaju da zaštite taj prizor od kamera. Nogometni fanovi na društvenim mrežama tvrde kako je "Diego onaj stari" i kako "ne može bez toga". Pretpostavlja se da je Diego dobio dozu u vidu K....., ali niko od njegovih pomoćnika ne želi da se o tome govori. Naravno iz kluba tvrde da je riječ o tableti za smirenje, no šta je prava istina?

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2237 on: February 20, 2020, 11:35:34 AM »
Martin Braithwaite novi igrač Barce

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je potvrdila dolazak napadača Leganesa Martina Braithwaitea. Katalonci su aktivirali klauzulu o puštanju igrača u iznosu od 18 miliona eura. Igrač bi mogao nositi boje Blaugrane već u sljedećem domaćem meču protiv Eibara. 28-godišnjak je potpisao ugovor do 2024. godine. Sada će imati klauzulu o oslobađanju od 300 miliona eura, potvrdio je klub. Službeno predstavljanje novog napadača održat će se ovog četvrtka u 19:15 po srednjoevropskom vremenu. Braithwaite se pridružio Leganesu iz Middlesbrouga za 9,8 miliona eura prošlog ljeta. Do sada je ove sezone postigao 8 pogodaka na 27 utakmica u La Ligi i Copa del Rey.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2238 on: February 21, 2020, 04:08:23 PM »
Braithwaite u ekipi protiv Eibara

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je objavila sastav za predstojeći domaći okršaj protiv Eibara u La Ligi ove subote.
Vratari:  Marc-Andre ter Stegen, Neto.
Branioci:  Gerard Pique, Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Junior Firpo, Sergi Akieme.
Vezni igrači:  Frenkie de Jong, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Arthur, Arturo Vidal, Sergi Roberto.
Napadači:  Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ansu Fati, Martin Braithwaite.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2239 on: February 22, 2020, 12:03:18 PM »
Barcelona je ponudila ugovor

You are not allowed to view links. Register or Login Barcelona je ponudila ugovor napadaču Intera Milanu Lautaru Martinezu, prenosi Nicolo Schira. El Toro je ljetos prvi izbor Barçe. Ponudili su mu ugovor do 2025. godine s plaćom od 7 miliona eura + bonusima godišnje. Inter ne bi želio prodati svog napadača, ali postoji klauzula o puštanju na tržište (111 miliona eura). Čini se da je Barca odlučna osigurati ugovor na ljeto. Prema više izvora, 26-godišnjak je prioritet u transferu Katalonaca, iako i dalje vode računa o Neymaru. Čak je i Leo Messi nedavno pohvalio svog suigrača u reprezentaciji Argentine: "Lautaro i [Luis] Suarez dijele iste kvalitete. Volio bih da bi mogao doći, kao i  Neymar, da se bore za sve trofeje", rekao je za Mundo Deportivo. Lautaro se zaista smatra budućim nasljednikom Luisa  Suareza. Mladi napadač postigao je zapanjujući broj od 16 golova u 30 nastupa za Inter ove sezone.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2240 on: February 23, 2020, 12:17:33 AM »
Messi je postigao 4 gola

You are not allowed to view links. Register or Login Barca je kod kuće savladala Eibar sa 5:0 u utakmici koja je omogućila navijačima Blaugrane da uživaju u nogometu koji Quique Setien pokušava vratiti na Camp Nou. Messi je postigao 4 gola, Arthur jedan na utakmici protiv Eibara. Lijepo je bilo vidjeti kako Arturo Vidal igra kao lijevi krilni igrač, ali rizik Quique Setiena je u potpunosti vrijedan toga; Čileanac je čak pomogao i jednom od golova Lea Messija. Martin Braithwaite debitovao je u Barceloni protiv Eibara nakon samo dva dana od potpisivanja s Barcom. Martin Braithwaite ušao je na teren u 72. minuti utakmice i Danac je doprineo četvrtom i petom golu Blaugrane. Međutim, doprinos se formalno ne može računati kao asistencija jer je golman dodirnuo loptu prije nego što su Leo Messi i Arthur postigli gol.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2241 on: February 23, 2020, 08:30:05 PM »
Eden Hazard obnovio povredu

You are not allowed to view links. Register or Login Real Madrid objavio je kako je Eden Hazard obnovio povredu desnog zgloba na utakmici protiv Levantea. „Po testovima obavljenim na Edenu Hazardu, doktorska služba dijagnosticirala mu je pukotinu fibule,“ objavili su iz kluba. Iako još nije zvanično utvrđeno razdoblje oporavka, taj tip povrede liječi se više od dva mjeseca. Sa velikom sigurnošću propustit će prve obje utakmice sa Cityjem te El Clasico.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2242 on: February 23, 2020, 08:44:42 PM »
Uhapšen jedan od najmoćnijih menadžera

You are not allowed to view links. Register or Login Prema navodima španskih medija, jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera na svijetu Makedonac Fali Ramadani (desno) koji je vlasnik Lian Sports i zastupa veliki broj igrača sa Balkana je prema izvještaju španskih medija optužen za pranje novca na Mallorci. U utorak je policija obavila raciju u njegovoj rezidenciji u Calviji te je oduzeta dokumentacija potrebna za nastavak istrage. Poznati menadžer koji se rijetko eksponira u javnosti se tereti za pranje novca zbog čega će se u narednih nekoliko dana morati pojaviti na Nacionalnom sudu u Madridu. Ultima Hora izvještava kako bi Ramadaniju mogla biti blokirana sva imovina.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2243 on: February 24, 2020, 02:05:06 PM »
Sergi Roberto out 3-4 sedmice

You are not allowed to view links. Register or Login Kako je klub obavijestio, Sergi Roberto je povrijedio mišić aduktora na desnom bedru. Očekuje se da će se potpuno oporaviti za tri ili četiri sedmice. Dakle, proizvod La Masie mogao bi propustiti čak četiri utakmice pri čemu su dvije ključne za ishod sezone. Međutim, možda će se vratiti upravo na vrijeme za drugu utakmicu protiv Napolija. U najboljem scenariju igrač bi propustio samo četiri utakmice i to Napoli vs Barca - Liga šampiona; Real Madrid vs Barca - La liga; Barca vs Real Sociedad - La liga i Majorca vs Barca - La liga. Svestrani vezni igrač igrao je na nekoliko pozicija kod Quique Setiena - na desnom beku, u sredini i na desnom krilu. Sergi je jedan od igrača koji se najčešće koristi u ovoj sezoni. Ostvario je 29 nastupa, doprinijevši jednom golu i dvije asistencije.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2244 on: February 28, 2020, 03:18:46 PM »
Očito je želio pregaziti sudiju

Za vrijeme nižerazredne nogometne utakmice u Indiji jedan je navijač, ljutit zbog suđenja, automobilom uletio na travnjak i pokušao pregaziti glavnog djelitelja pravde. Prošlog vikenda igrala se utakmica između Luka Ball Controllersa i Polokwane City Roversa. Riječ je navodno o četvrtoligaškoj utakmici u kojoj su gosti vodili 2:1 otprilike 15-ak minuta prije kraja. Jedan od navijača bio je ljutit zbog suđenja suca, pa je odlučio sjesti u automobil i potražiti pravdu. S tzv. BMW SUV-jem je uletio na travnjak i nagazio punim gasom prema glavnom sucu utakmice. Nakon što ga je u prvom naletu promašio, okrenuo se i ponovno krenuo na njega, no i prema klupi na kojoj su sjedili igrači jedne od dviju momčadi. U drugom pokušaju je zamalo uspio u svom naumu, no sudac je za dlaku izbjegao nalet automobila i uspio pobjeći. Šokantne scene obilaze svijet i nikome nije jasno kako mu je to uopće palo na pamet. Domaća momčad dobila je prijavu jer nije adekvatno osigurala utakmicu i sve sudionike na istoj.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2245 on: March 02, 2020, 08:20:03 PM »
Jedna od najgorih sezona Barce

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Barcelona prolazi kroz jednu od svojih najgorih sezona u posljednjih 10 godina. Blaugrana će igrati 3 ligaške utakmice plus uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv Napolija u Ožujku i to će biti težak mjesec za katalonsku ekipu zbog ozljeda Luis Suareza, Ousmane Dembelea i Sergi Roberta u LaLigi i suspenzija Arturo Vidala i Sergio Busquetsa protiv Napolija, a Martin Braithwaite ne može igrati Ligu prvaka jer nije bio prijavljen. Barca je pretrpjela poraz od 2:0 na Bernabeuu u El Clasicu i sada se moraju nositi sa posljedicama. Izgledala je u prvom poluvremenu dobro a iscrpljeno i umorno u drugom poluvremenu protiv Real Madrida, jer loše planiranje ekipe i dalje utječe na trenera i njegovu ekipu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2246 on: March 04, 2020, 12:27:45 PM »
U polufinalu njemačkog kupa klub iz 4.njemačke lige

You are not allowed to view links. Register or Login Odigrane su četvrtfinalne utakmice njemačkog Kupa, a sastali su se Schalke i Bayern, te Saarbrucken i Fortuna Dusseldorf. Bayern je u gostima savladao Schalke rezultatom 0:1 s golom Joshua Kimmicha u 40. minuti. U drugoj utakmici su se sastali Saarbrucken, klub koji nastupa u četvrtoj njemačkoj ligi i bundesligaš Fortuna Dusseldorf. Domaćini su se senzacionalnom pobjedom plasirali u polufinale Kupa. Do pobjede su došli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i to tek poslije desete serije. Utakmica je u regularnom dijelu završena rezultatom 1:1. Golove su postigli Janicke i Jorgensen.
#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2247 on: March 05, 2020, 09:00:56 PM »
Coronavirusom zaražen bivši reprezentativac

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Legendarni igrač Auxerrea i 47 puta reprezentativac Danske, 36-godišnji Thomas Kahlenberg koji radi u omladinskom pogonu danskog Hellerupa je zaražen coronavirusom, što je do sada najveće nogometno ime čiji je test na virus koji sije strah širom svijeta bio pozitivan. Kahlenberg je karijeru završio 2017.godine u Brondbyju. Špekuliše se da je Kahlenberg dobio virus tokom puta u Amsterdam, odmah je poslan u 14-dnevni karantin, baš kao i 13 članova osoblja i igrača danskog Brondbyja sa kojima je išao na put. Mediji u Danskoj pišu da su među njima i defanzivac Joel Kobongo, pomoćni trener Martin Retov i direktor Ole Palma.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2248 on: March 20, 2020, 08:31:35 PM »
Barca navodno potpisuje mladog brazilskog napadača Gustava Maia

You are not allowed to view links. Register or Login Prema pisanju "Diario Sport", Barcelona je osigurala potpisivanje napadača Sao Paula Gustava Maia. Za njegove usluge platili su samo milion eura. Međutim, Katalonci bi trebali dodati dodatnih 3,5 miliona eura prije 15. jula, ako žele kompletan posao. U tom slučaju Barca bi dobila 70 posto prava za 19-godišnjaka. Mladić je već dogovorio petogodišnji ugovor s Barcelonom, zaključuje izvor. Sport opisuje Maia kao svestranog napadača s desne strane. Može zauzeti svaku poziciju, ali najbolje igra na krilu. Zapravo, Maia je na radarima Barce već dvije godine. Tada je impresionirao tokom omladinskog Copa Sao Paula, postigavši tri gola u sedam utakmica.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #2249 on: March 24, 2020, 02:48:48 PM »
24. mart je za nogomet tužan dan

You are not allowed to view links. Register or Login 24. mart je za nogomet tužan dan. Johan Cruyff, čovjek koji stoji iza slavne povijesti Barcelone, nažalost preminuo je tačno na taj dan. Legendarni Holanđanin izgubio je bitku sa rakom 24. marta 2016. Johan Cruyff igrao je ogromnu ulogu u povijesti Blaugrane. Proveo je pet godina u Barceloni kao igrač - između 1973. i 1978. Za to vrijeme, upisao je 139 ligaških nastupa za Katalonce i postigao 47 golova. Kada se Johan Cruyff vratio u Barcelonu kao trener 1988. godine, odlučno je promijenio klub u cijelosti. Prvo, uveo je novu formaciju, 3-4-3. Međutim, Holanđaninu su bili potrebni dobri vezisti koji bi dobro zadržali loptu. Kako bi učinio da to proradi, okrenuo se La Masiji i promijenio način na koji je akademija djelovala. Bez njega, Leo Messi se nikada ne bi pridružio katalonskim divovima. Otkrio je Pepa Guardiolu, Carlesa Puyola, Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu. Cruyffova sportska filozofija i dalje uspijeva i u Barceloni i u Ajaxu.