Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 20769 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1845 on: October 03, 2019, 04:31:40 PM »
Radost RB Salzburga nije dugo trajala

You are not allowed to view links. Register or Login U skupini E aktualni europski prvak Liverpool i RB Salzburg odigrali su sjajnu utakmicu na Anfieldu, a na koncu su "Redsi" slavili sa 4-3. Domaćin je vodio sa 3-0, austrijski prvak je uspio izjednačiti, no radost RB Salzburga nije dugo trajala jer je Salah u 67. minuti vratio europskog prvaka u vodstvo i bodovi su ostali u Liverpoolu.

« Last Edit: October 10, 2019, 06:52:43 PM by pomaranca »

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1846 on: October 04, 2019, 10:51:37 AM »
Dron prekinuo utakmicu EL

You are not allowed to view links. Register or Login Utakmica drugog kola Evropske lige između Dudelangea i Qarabaga bila je na ca. 20 minuta prekinuta u 31. minuti zbog političke provokacije. Iznad terena se pojavio dron koji je nosio zastavu Republike Arcah, odnosno regiona Nagorno-Karabah, zbog kojeg Azerbejdžan, čiji je predstavnik u Evropi upravo Qarabag, ratuje s Armenijom. Vidno iznervirani nogometaši ekipe iz Azerbejdžana su dron krenuli da gađaju loptom ne bi li ga oborili sa neba. Dudelange očekuje kazna jer UEFA političke poruke ne prašta.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1847 on: October 04, 2019, 11:40:03 AM »
Skrivena poruka portugalskih navijača

You are not allowed to view links. Register or Login Portugalski navijači Vitorije Guimaraes, White Angels, skrivenom porukom na domaćoj utakmici Europa lige protiv Eintrachta žestoko su kritizirali UEFA-u i oduševili navijački svijet. Preko cijele tribine razvukli zastavu s imenom njihove skupine i porukom "Under fans skills football is better" pisanoj većinom bijelim slovima. Naizgled benigna i uobičajena koreografija i poruka pravo objašnjenje donosi tako da se pročitaju samo žuto istaknuta slova poruke, koja tako spojena daju "UEFA kills football". Navijači Vitorije ovako su odgovorili UEFA-i zato što je utakmice njihovog kluba s Arsenalom i Standardom u skupini EL-a postavila u neprimjeren i neatraktivan termin za europske mečeve, u 15:50.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1848 on: October 04, 2019, 12:12:45 PM »
Nova kazna za Dinamo

You are not allowed to view links. Register or Login Kako pišu engleski mediji, navijača Dinama istrgali su oko 150 stolica s tribine na kojoj su bili smješteni, te su objekte zatim bacali prema navijačima Manchester Cityja koji su uzvratili istom mjerom. UEFA je već pokrenula disciplinski postupak protiv oba kluba, odluka o kazni pada 17. oktobra, međutim Dinamo će po svemu sudeći proći s težom posljedicom. Dinamo je ove sezone već igrao jednu utakmicu pred praznim tribinama, susret u kvalifikacijama za LP protiv gruzijskog Saburtala. Iako se u Dinamu nadaju 'samo' novčanoj kazni, mogla bi ih zahvatiti ona puno teža, još jedna utakmica bez gledatelja.

Da je tako bilo do kraja utakmice, sve bi bilo  8) #Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1849 on: October 05, 2019, 11:29:56 AM »
Otkaz nakon tri mjeseca ?

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši golman Barcelone Victor Valdes prije nekoliko mjeseci vratio se u Barcelonu gdje je dobio šansu da trenira U-19 tim. Valdes je veoma temperamentan jer od samog dolaska kritikuje upravu kluba. No, to će ga koštati jer Diario AS citira izvještaj Catalunya Radio da će Valdes danas zvanično dobiti otkaz. Valdes se usprotivio direktoru akademije Patricku Kluivertu koji je njegov nadređeni, izgubio živce, te je psovao i vrijeđao Holanđanina, a čelnici kluba smatraju da takvog ponašanja ne smije biti u La Masiji. Valdes danas ima sastanak s čelnicima Barcelone na kojem će mu vjerovatno biti saopšteno da više nije trener juniorskog kluba.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1850 on: October 05, 2019, 11:48:00 AM »
Sevillina najgora noćna mora

You are not allowed to view links. Register or Login Lionel Messi je protiv Seville postigao više golova nego protiv bilo kojeg drugog tima u LaLigi. Sevilla je njegova omiljena žrtva jer je na 37 utakmica postigao 36 golova. Nakon Seville njemu najdraži su Atletico Madrid (29), Valencia (27), Real Madrid (26), Espanyol (25). U Sevilli su još svježa sjećanja na Messijev prošlosezonski hat-trick na Ramon Sanchez Pizjuanu, ali pribojavaće se i njegovih asistencija. Trener Julen Lopetegui mora skovati plan kako zaustaviti Lionela Messija želi li da njegova Sevilla ima ikakvih šansi na Nou Campu - bez obzira na slabo otvaranje sezone katalonskog tima.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1851 on: October 05, 2019, 01:01:28 PM »
Elsnerov najveći skalp

You are not allowed to view links. Register or Login U petak navečer u Ligue 1 na utakmici Amiens : Marseille je mladi slovenački trener, 37-godišnji Luka Elsner osvojio najveći skalp njegove trenerske karijere. Kod kuće je pobijedio bivšeg europskog prvaka Marseille s 3:1, predvođenog Portugalcem Andre Villasom Boasom, koji je s Portom osvojio Europa ligu prije nekoliko godina, a također je bio trener Chelsea, zbog čega ga mnogi vide kao nasljednika svog puno slavnijeg sunarodnjaka Jose Mourinha. Nazvali su ga i "mini" Mourinhom. Amiens je stigao do treće pobjede i ima 11 bodova nakon devet prvenstvenih utakmica.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1852 on: October 06, 2019, 09:51:04 AM »
Salzburg iz godine u godinu jači

You are not allowed to view links. Register or Login Salzburg je u Ligi prvaka pokazao izuzetnu kvalitetu, a u domaćem prvenstvu serijski austrijski prvak dugo već nema ozbiljnog izazivača. Salzburg se iz godine u godinu jača, dostigavši apsurdno visoku razinu ove sezone, kada je sastav američkog trenera Jessea Marscha postigao nevjerojatnih 46 golova u prvih deset utakmica austrijskog prvenstva. Salzburg vodi s 28 bodova od 30, a u svim je natjecanjima upisao je 14 nastupa u novoj sezoni i postigao nevjerojatnih 64 gola. Posljednja žrtva salzburškog stroja bio je Altach, koji se iz Salzburga vratio sa šest pogodaka. Salzburg je utakmicu odigrao bez svoje najveće zvijezde, Erlinga Braut Haalanda, a njegov izostanak dobro je iskoristio 20-godišnji Zambijac Patson Dhaka, koji je postigao prvi hat-trick u karijeri.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1853 on: October 06, 2019, 06:20:03 PM »
Adam Traore dvostruki strijelac

You are not allowed to view links. Register or Login Manchester City je u domaćoj utakmici osmog kola prvenstva Engleske poražen od Wolverhamptona u kojem je bio dvostruki strijelac Adam Traore. Ekipa Josepa Guardiole i dalje je na drugom mjestu na ligaškoj tablici prvenstva Engleske, ali iza vodećeg Liverpoola zaostaje za osam bodova.

« Last Edit: October 07, 2019, 02:03:47 PM by pomaranca »

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1854 on: October 07, 2019, 02:03:30 PM »
Stiglo zeleno svjetlo iz FIFA-e

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon što je NFSBiH pokrenuo proceduru da Dino Hotić dobije pravo nastupa za Zmajeve stiglo je i zeleno svjetlo iz FIFA-e da 24-godišnji veznjak Dino Hotić može nastupati za bh. nacionalni tim. Već godinama igra za Maribor i jedan je od najboljih igrača slovenskog prvenstva, u ovoj sezoni je već odigrao 20 utakmica na kojim je postigao pet golova i upisao pet asistencija. Do sada je Hotić unatoč kvalitetnim igrama u dresu Maribora uzalud čekao pozivnicu u reprezentaciju Slovenije. Trener Matjaž Kek nije u njemu video ono što vidi Robert Prosinečki. Prošao je sve mlađe selekcije Slovenije. Hotić je rođen u Ljubljani, a odlučio je igrati za zemlju svojih roditelja koji su rođeni u Bosni i Hercegovini.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1855 on: October 07, 2019, 02:22:07 PM »
Stravičan pad Elseida Hysaja

You are not allowed to view links. Register or Login Napoli je potvrdio kako je albanski reprezentativac Elseid Hysaj pretprio prelom grudne kosti tokom jučerašnje utakmice Napolitanaca protiv Torina (0:0). Defanzivac se povrijedio na Olimpico stadionu nakon vrlo nezgodnog pada, naglavačke na vrat, poslije duela s Cristianom Ansaldijem. Hysaj je potom obavio snimanja u bolnici nakon čega je ustanovljen parcelarni prijelom grudne kosti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1856 on: October 07, 2019, 06:33:44 PM »
Tedesco će sutra voditi Spartak

You are not allowed to view links. Register or Login Postalo je poznato da će moskovski Spartak imenovati novog glavnog trenera, koji će zamijeniti Olega Kononova, koji je otpušten prije tjedan dana. Imenovanje glavnog trenera Spartaka bit će objavljeno 8. listopada. Danas je posjetio ured "crveno-bijelih" 34-godišnji Italijan Domenico Tedesco, dogovorivši najnovije uvjete za potpisivanje ugovora. Domenico Tedesco je surađivao sa Schalkeom od 2017. do 2019. godine. U prvoj sezoni vodio je klub do drugog mjesta Bundeslige, a u drugoj sezoni otpušten je u ožujku ove godine nakon suvišnog poraza od Manchester Cityja rezultatom 0:7 u drugom kolu 1/8 finala Lige prvaka.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1857 on: October 07, 2019, 07:05:22 PM »
Neće moći posjetiti Veliku Britaniju

You are not allowed to view links. Register or Login The Sun piše da je odvjetnik za migracije Andrew Osborne izjavio da su brojni poznati nogometaši osuđeni za utaju poreza i dosad se nisu morali brinuti za ulazak u Veliku Britaniju, jer imaju putovnice EU. Međutim, nakon Brexita oni možda neće moći ući u zemlju, jer će se prema njima postupati kao prema državljanima zemalja koje nisu članice EU. Klubovi moraju poduzeti mjere, jer ova situacija može dovesti do problema s utakmicama Lige prvaka. Primjer: Lionel Messi dobio je uvjetnu kaznu zbog utaje poreza. Trenutno, kao državljanin Španjolske, ima pravo posjetiti Veliku Britaniju iz razloga što je počinio nenasilni zločin i državljanin je EU, iz koje Britanci još nisu otišli. Nakon Brexita, tada će Argentincu možda biti uskraćen ulazak u Veliku Britaniju.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1858 on: October 07, 2019, 07:21:55 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Otkaz nakon tri mjeseca ?

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši golman Barcelone Victor Valdes prije nekoliko mjeseci vratio se u Barcelonu gdje je dobio šansu da trenira U-19 tim. Valdes je veoma temperamentan jer od samog dolaska kritikuje upravu kluba. No, to će ga koštati jer Diario AS citira izvještaj Catalunya Radio da će Valdes danas zvanično dobiti otkaz. Valdes se usprotivio direktoru akademije Patricku Kluivertu koji je njegov nadređeni, izgubio živce, te je psovao i vrijeđao Holanđanina, a čelnici kluba smatraju da takvog ponašanja ne smije biti u La Masiji. Valdes danas ima sastanak s čelnicima Barcelone na kojem će mu vjerovatno biti saopšteno da više nije trener juniorskog kluba.

Victor Valdes nije više trener u Barci, već mu je pronađena zamjena u Francu Artigi, također treneru iz Barcelonine škole.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1859 on: October 08, 2019, 01:40:13 PM »
Machin novi trener Espanyola

You are not allowed to view links. Register or Login Vodstvo španjolskoga prvoligaša Espanyola u utorak je otpustilo trenera Davida Gallega i na njegovo mjesto postavilo 44-godišnjeg Pabla Machina. Gallego je bio glavni trener od lipnja, a ostao je bez posla zbog slabih rezultata jer je klub iz Barcelone u osam utakmica izgubio čak pet puta. Machin je između 2014. i 2018. vodio Gironu, a potom je kratko vrijeme bio trener Seville.