Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 24183 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1815 on: September 24, 2019, 01:34:35 PM »
Messi je predstavio svoju marku odjeće

You are not allowed to view links. Register or Login Lionel Messi predstavio je vlastitu marku odjeće. Prva kolekcija stigla je u prodaju odmah nakon prezentacije. Voditelji brenda projekta bili su Maria Sol, sestra Barceloninog napadača i Ginny Hilfiger. Cijene su: majica - 60 dolara, polo - 90 dolara, majica s kapuljačom - 170 dolara, duks - 130 dolara. "Izuzetno mi je drago predstaviti svoju marku odjeće. Prva kolekcija već je u prodaji i dostupna svima. Prihvaćam sve", komentirao je Lionel Messi stvaranje branda na svom Instagramu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1816 on: September 24, 2019, 01:37:05 PM »
Dodjela nagrade The Best u organizaciji FIFA-e

You are not allowed to view links. Register or Login U milanskom Teatru alla Scala održana je dodjela nagrade The Best u organizaciji FIFA-e. Za najboljeg nogometaša svijeta u tekućoj godini izabran je Lionel Messi, koji je trijumfovao ispred vječitog rivala Cristiana Ronalda i Virgila van Dijka. Najbolja nogometašica godine je Megan Rapinoe, Jurgen Klopp je dobio nagradu za trenera godine, Jill Ellis je dobila nagradu za najbolju trenericu prošle sezone, Alisson Becker je najbolji golman, Sari van Veenendaal najbolja golmanica, Leeds i Marcelo Bielsa su dobili nagradu za fair-play tim godine, a Daniel Zsori iz Ferencvaroša je autor najljepšeg gola u prošloj godini. Izabran je i najbolji tim u prošloj sezoni: Alisson (Liverpool), De Ligt (Ajax/Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Van Dijk (Liverpool), Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kylian Mbappe (PSG), Messi (Barcelona).

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1817 on: September 25, 2019, 09:57:58 AM »
Izbor Marce The Worst

You are not allowed to view links. Register or Login Nakon što je ceremonija The best završena oglasila se i ugledna Marca koja je i ovaj put uz glasove fanova izabrala one najgore, te je svoj izbor nazvala The Worst. Marca bira najgore igrače po pozicijama, ali također su izabrali i najgoru ekipu 2019. godine, one igrače koji su prošle sezone najviše zakazali. U najgoroj ekipi nalaze se: Loris Karius, Stephan Lichtsteiner, Shkodran Mustafi, Phil Jones, Layvin Kurzawa, Fred, Renato Sanches, Philippe Coutinho, Javier Pastore, Quincy Promes i Alexis Sanchez.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1818 on: September 25, 2019, 08:56:03 PM »
Andrea Barzagli ponovno u Juventusu

You are not allowed to view links. Register or Login Andrea Barzagli, koji je na kraju prošle sezone u dobi od 38 godina završio karijeru u dresu Juventusa, u klub se vraća kao dio stručnog stožera trenera Maurizija Sarrija. Barzagli je u Juventusu proveo osam godine svoje igračke karijere, stigao je 2011. godine iz redova Wolfsburga, a sada mu talijanski klub pruža priliku da skupi iskustvo u trenerskom poslu. Kako je najavio po završetku karijere, želja mu je postati trenerom, te je pribavio potrebne trenerske licence, a Juventus mu je uputio poziv da se priključi Sarrijevom stožeru.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1819 on: September 25, 2019, 09:09:37 PM »
Nije igrao zbog “tehničkog problema”

You are not allowed to view links. Register or Login Trener Barcelone, Ernesto Valverde na press konferenciji objasnio je razloge zbog kojih Ivan Rakitić nije bio u konkurenciji za susret s Villarealom: “Nije izabran zbog tehničkog problema, nije povrijeđen. On je dobro trenirao, kao što je slučaj s Ivanom i s ostalima, ništa se posebno nije dogodilo. Jednostavno imamo puno igrača na tim pozicijama i nekada igrači budu izabrani, a nekada ne.”

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1820 on: September 25, 2019, 09:29:27 PM »
Malo igra za prvu ekipu

You are not allowed to view links. Register or Login Alen Halilović, krajem prijelaznog roka, novu sredinu pronašao je u nizozemskom Heerenveenu gdje je stigao na posudbu iz Milana. Upisao je do sada u prvenstvu Eredivisie samo dva nastupa za prvu ekipu Heerenveena. Debitantski nastup imao je prije desetak dana protiv Ajaxa kada je njegova ekipa poražena rezultatom 4:1, a na drugoj utakmici protiv Utrechta, igrao je točno četiri minute, u igru ušao je tek u drugoj minuti sudačke nadoknade. Danas je igrao u rezervnoj ekipi protiv Feyenoorda i postigao pogodak u 47. minuti, rezultat utakmice 3:3.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1821 on: September 25, 2019, 09:53:08 PM »
PSG nudi novi ugovor Neymaru

You are not allowed to view links. Register or Login Francuski PSG spremio je novi ugovor Neymaru Jr. i tako napravio zaokret u celoj priči jer je Brazilac letos trebalo da napusti klub. Kako prenosi "Le10Sport", čelnici PSG-a na čelu sa predsednikom Naserom Al Kalifijem uspostavili su kontakt sa Neymarovim zastupnicima i već obavili prvi sastanak oko nove saradnje. Sastanak je došao samo nekoliko nedelja nakon što su obe strane javno pričale da bi najbolje bilo da Neymar napusti Pariz, u trenutku kada se spekulisalo o povratku u Španiju, Barcelonu ili Real Madrid. Ipak, PSG je odbio sve ponude španskih velikana zahtevajući 250 miliona eura samo u novcu, bez razmene igrača što je nudila Barcelona.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1822 on: September 26, 2019, 12:40:18 PM »
El Clasico na Nou Campu u neobičnom terminu

You are not allowed to view links. Register or Login Kako prenosi AS pozivajući se na Movistar + utakmica između Barcelone i Real Madrida igrat će se u subotu 26. oktobra s početkom u 13 sati. Mnogi navijači su počeli negodovati na društvenim mrežama, a to neće biti prvi put da se Katalonci i Madriđani susreću u podnevnom terminu. Prije malo manje od dvije godine, 23. prosinca, Real i Barcelona su na Santiago Bernabeuu također igrali u 13 sati. Rano ustajanje nije odgovaralo igračima Reala koji su na stadionu Santiago Bernabeu poraženi s 0:3.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1823 on: September 27, 2019, 12:04:38 PM »
Na novoj posudbi

You are not allowed to view links. Register or Login Španac Jese Rodriguez završio je na novoj posudbi. U kolovozu 2016.godine otišao je iz Real Madrida u PSG, ali kako za vrijeme provedeno u Francuskoj nije uspio da ostavi pozitivan trag, uslijedile su posudbe. Najprije je 26-godišnji krilni napadač otišao u Las Palmas, potom Stoke City i Betis, a sljedeće odredište u njegovoj karijeri bit će Sporting iz Lisabona.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1824 on: September 27, 2019, 03:42:37 PM »
Po loptu s pasošem

You are not allowed to view links. Register or LoginU Kostajnici, na stadionu na kojem treniraju igrači FK Partizan, doslovno se igra na teritoriju dvaju država. Jedan dio stadiona pripada Hrvatskoj, dok se ostatak stadiona nalazi u Bosni i Hercegovini. Čitava trećina stadiona se nalazi u Hrvatskoj, a među komponentama stadiona koje su u drugoj državi nalaze se pojedine aut-linije i klupe za rezervne igrače. Lopta koja napusti teren, praktično prelazi u susjednu zemlju, pa oni koji žele da je vrate, obično imaju sa sobom pasoš kako bi se izbjegla neugodnost i rasprava sa službenim licima. Fotografija stadiona iz Kostajnice dospjela je i na svjetski poznati Reddit, stranci će biti baš u čudu kada pročitaju u kakvim se situacijama nalaze sportisti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1825 on: September 27, 2019, 08:50:36 PM »
Nije prijevara u korist Messija

You are not allowed to view links. Register or Login FIFA je na službenoj web stranici objavila izjavu u vezi s nagradom za najboljeg igrača godine, koju je primio napadač Barcelone Lionel Messi. Podsjetimo, ranije su objavljena izvješća da je nekoliko glasova podređeno argentinskom napadaču. "FIFA je bila razočarana medijskim izvješćima koja dovode u pitanje poštenost postupka glasovanja za najboljeg. Oni su nepošteni i pogrešni. Glasanje nadzire neovisni promatrač, naime švicarska tvrtka PricewaterhouseCoopers (PwC). FIFA i PwC u skladu su sa svim pravilima distribucije i u skladu su s relevantnim standardnim postupcima kontrole. Na temelju toga FIFA je zatražila od svih nacionalnih udruga da dostave svoje obrasce za glasanje, u elektroničkom i pismenom obliku. Papirnate dokumente moraju potpisati odgovorne osobe iz udruge, kao i birači. Stoga, da bi glasanje bilo valjano, mora imati potpise i pečat saveza. FIFA i neovisni promatrač mogu pokazati da su brojeni svi glasovi prema pravilima. Nema autentičnosti rezultata. U slučaju da se zabilježi kršenje ovog postupka, čak i ako to ne utječe na rezultate glasanja, FIFA će istražiti i primijeniti sankcije", navodi se u priopćenju.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1826 on: September 28, 2019, 12:06:12 PM »
Preminuo Suad Beširević

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši nogometaš Borca iz Banje Luke Suad Beširević, rođen u Ljubljani, preminuo je u 57. godini. Beširević je dugo vodio bitku s teškom bolešću, a vijest o njegovoj smrti objavila je ljubljanska Olimpija koju je u sezoni 2003/2004 vodio kao glavni trener, uključujući i utakmicu s Liverpoolom u tadašnjem Kupu UEFA. "Sa žalosti moramo obavijestiti javnost da nas je u 57. godini napustio naš nekadašnji trener Suad Beširević. Suade, počivaj u miru", napisali su na zvaničnoj stranici. Beširević je u razdoblju od 1984. do 1989. godine igrao za Borac iz Banje Luke s kojim je osvojio Kup SFR Jugoslavije, a ostao je upamćen kao jedan od najboljih napadača u povijesti ovog kluba. Pored Borca, Beširević je igrao za Svobodu, Slovan, Rijeku, Celje, Pitsiliau, Aris Limassol i Omonia Aradippou. Od 2002. kao trener trenirao je Ljubljanu, Olimpiju, Belu Krajinu, Šenčur, Svobodu i na kraju Bled gdje je preuzeo upravljanje selekcijama mladih.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1827 on: September 28, 2019, 11:10:57 PM »
Atletico i Real razočarali

You are not allowed to view links. Register or Login Madridski derbi završen je podjelom bodova rezultatom o:o. Oprezna igra obje ekipe su učinili da gradski okršaj na stadionu Wanda Metropolitano bude jedan od dosadnijih. Nijedna ekipa nije htjela da previše rizikuje što je značilo mali broj prilika i poneko uzbuđenje. U 76.minuti Oblak je na čudesan način odbranio pokušaj Karima Benezeme pokazavši tako da je među najboljim golmanima svijeta. Bila je to najbolja šansa na utakmici, a Jan Oblak je baš zbog ove odbrane proglašen igračem utakmice.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1828 on: September 29, 2019, 12:47:41 PM »
Neymar ponovno izvukao PSG

You are not allowed to view links. Register or Login Aktualni francuski prvak PSG se vratio na vrh prvenstvene ljestvice nakon teško izborene pobjede kod Bordeauxa. Parižani su ponovo pružili skromnu predstavu ipak su upisali pobjedu rezultatom 0:1, a pogodak odluke zabio je Neymar u 70. minuti na asistenciju Kyliana Mbappe koji se vratio u ekipu nakon oporavka od ozljede. Mbappe je ušao u igru u 60. minuti.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1829 on: September 30, 2019, 01:03:47 PM »
Ševčenko glavni kandidat

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši trener Sampdorije Marco Giampaolo nije se najbolje snašao na klupi posrnulog velikana, a Milan se trenutno nalazi na 16. mjestu na tabeli, što italijanski mediji navode kao osnovni razlog zbog kojeg će rukovodstvo potražiti novog trenera. Nekoliko poznatih trenerskih imena spominjano je kao mogući izbor za trenera Milana, među kandidatima su Luciano Spalletti, Massimiliano Allegri, Claudio Ranieri i Rudi Garcia, a Tuttomercato navodi da je trenutno glavni favorit Andrij Ševčenko. Ševčenko je 2016. godine postao asistent na klupi nogometne reprezentacije Ukrajine, a ubrzo je imenovan na selektorsku poziciju. Kao igrač je za Ukrajinu odigrao 111 utakmica i postigao je 48 pogodaka, dok je u dresu Milana odigrao 208 utakmica u periodu od 1999. do 2006. godine.