Author Topic: Ostale zanimljivosti u nogometu  (Read 24263 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1800 on: September 14, 2019, 10:10:23 AM »
Barca bez Messija i Umtitija

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Argentinski napadač Lionel Messi propustit će današnji derbi 4. kola La Lige između Barcelone i Valencije, ali i početak Lige prvaka u utorak kada Barcelona gostuje kod Borussije u Dortmundu. Messi još uvijek nije oporavio od povrede mišića koji je zadobio pred sam kraj priprema za ovu sezonu. Valverde je ostao i bez francuskog reprezentativnog štopera Samuela Umtitija. Zbog loma nožnog prsta desne noge Umtiti će izostati van terena oko pet ili šest tjedana, pa se Valverde našao u velikim problemima.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1801 on: September 14, 2019, 08:08:45 PM »
Eurogol Neymara za pobjedu PSG-a u 92. minuti

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login PSG je do pobjede stigao puno teže od očekivanog, porazio je Strasbourg minimalnim rezultatom 1:0 u 5. kolu francuske Ligue 1, a jedini gol postigao je Brazilac Neymar u 92. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane Dialloa, Neymar je bio na pravom mjestu i prelijepim udarcem makazicama pogodio za velika tri boda PSG-a. Domači navijači nisu imali milosti prema Brazilcu i njegovom ocu. Na početku utakmice izvili su transparent kojim su vrijeđali Neymara "Gospodine Neymar, prodajte svog sina u Vila Mimosu", pisalo je na transparentu. Vila Mimosa je dio Rio de Janeira koji je poznat po prostituciji.
« Last Edit: October 10, 2019, 06:56:50 PM by pomaranca »

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1802 on: September 15, 2019, 11:30:17 AM »
Ansu Fati, novo Barcelonino čudo

You are not allowed to view links. Register or Login Ansu Fati je zasluženo zauzeo glavnu poziciju na naslovnici katalonskih medija. "Ansu, s koje si planete došao?", objavljeno je na naslovnici katalonskog Sporta. Barcelona je na Camp Nou dočekala Valenciju u 4. kolu La Lige i upisala visoku pobjedu rezultatom 5:2. Ansu Fati je jučer bio među prvih 11 na startu Barcelone protiv Valencije i nakon sedam minuta je postigao gol i imao asistenciju za Frenkiea De Jonga. Fati je sa 16 godina i 318 dana postao najmlađi igrač u povijesti La Lige koji je postigao gol i upisao asistenciju na jednoj utakmici.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1803 on: September 16, 2019, 04:48:15 PM »
Nijemac Rudi Gutendorf vodio je 55 različitih ekipa

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Legendarni trener Rudy Gutendorf umro je u 94.godini, hvaleći se jednom od najuzbudljivijih, neobičnijih i najspektakularnijih trenerskih karijera svih vremena. Njemačka je nogometu poklonila poprilično ekscentričnih osoba, čija se karijera pretvorila u potpuno neočekivane i nikad prije viđene pravce. Legendarni golman Lutz Pfannenstiel, na primjer, postao je prvi profesionalni nogometaš koji je igrao za barem jedan klub u svih šest kontinentalnih saveza pod okriljem FIFA-e, a ovog je vikenda preminuo u dobi od 94. godini trener Rudy Gutendorf koji je vodio 55 ekipa u svojoj trenerskoj karijeri, uključujući 19 reprezentacija! "Neumorni Ore", kako su ga zvali u Njemačkoj, započeo je trenersku karijeru u Švicarskoj, a potom se ubrzo nakon toga vratio u Njemačku, vodeći neke ekipe u svojoj zemlji, a 1972. trenersku karijeru promijenio je u misionarsku. Bio je selektor čak 19 reprezentacija: prva je bila Bermuda, a potom je vodio Čile, Boliviju, Venezuelu, Trinidad i Tobago, Grenadu, Antigvu i Barbudu, Bocvanu, Australiju, Novu Kaledoniju, Nepal, Tongo, Tanzaniju, Fidži, Sao Tome i Principe, Ganu, Nepal, opet Fidži, Kinu, Mauricijus, Zimbabve, Ruandu i nedavno Samou.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1804 on: September 17, 2019, 08:33:51 AM »
Eduardo Camavinga igrač mjeseca u Ligue 1

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Savez francuskih profesionalnih nogometaša dodijelio je nagradu za najboljeg igrača mjeseca jedva 16-godišnjem debitantu Eduardu Camavingi. Angolac koji igra za Rennes iza sebe je ostavio Zinedinea Ferhata iz Nimesa i golmana Toulousea Baptistu Reyneta. Najmlađi je dobitnik ove vrste nagrada u povijesti francuskog nogometa. 14. prosinca 2018. godine Camavinga je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Rennesom, čime je postao najmlađi profesionalni igrač u klubu. U Francuskoj živi od 2.godine, a nogometaš Rennesa je od 11.godine. Ove sezone je kao najmlađi igrač na travnjacima Ligue 1 u pet ligaških nastupa upisao i asistenciju za drugi gol u pobjedi protiv PSG-a.

You are not allowed to view links. Register or Login

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1805 on: September 18, 2019, 07:49:37 PM »
Lindelof produžio ugovor

You are not allowed to view links. Register or Login 25-godišnji švedski reprezentativac Victor Lindelof je stigao na Old Trafford 2017. godine iz Benfice za 35 miliona eura. Prošle sezone je upisao 40 nastupa za Man. United i postigao jedan gol. Nedavno se nakon remija protiv Southamptona (1:1) našao na udaru nekih navijača koji su u njemu pronašli krivca za loše igre. U klubu tako ne misle i središnji branič je potpisao ugovor do juna 2024. godine.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1806 on: September 18, 2019, 08:16:30 PM »
Za koga će igrati

You are not allowed to view links. Register or Login Bivši ukrajinski napadač Andrij Ševčenko rekao je za ukrajinsku stranicu Vesti da njegov 12-godišnji sin Kristian trenira u Chelseajevoj akademiji. 12-godišnji Kristian rođen je u Londonu i ide stopama oca, a zanimljivo je da ima u budučnosti pravo nastupa za reprezentacije Engleske, Ukrajine, SAD ili Poljske s majčine strane.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1807 on: September 19, 2019, 03:22:31 PM »
Lewis Holtby u Blackbournu

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Blackburn je danas objavio da je potpisao veliko pojačanje u vidu 29-godišnjeg veznjaka Lewisa Holtbyja. Ovaj bivši igrač Tottenhama u Blackburn dolazi kao slobodan igrač, te je potpisao ugovor na dvije godine. Do sada je nastupao za HSV sa kojim mu je istekao ugovor. U posljednje četiri sezone je Holtby za HSV upisao više od 100 nastupa u ligi, a postigao je 14 golova. Prošle sezone je odbio da nastupi na utakmici protiv Union Berlina jer nije bio u među prvih 11,  i bio suspendovan, a do kraja sezone se nije pretjerano naigrao, i logično da je odlučio napustiti klub.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1808 on: September 19, 2019, 03:55:20 PM »
Munje pogodile igrače

Tijekom utakmice na Jamajci munje su pogodile igralište. Nekoliko nogometaša prevezeno je u bolnicu.  Prema pisanju The Sun-a, incident se dogodio za vrijeme utakmice Walmer Boys School - Jamaica College. Igrači i navijači bili su zaslijepljeni jakim bljeskom. Nogometaši koji nisu bili daleko od mjesta udara munje nisu mogli samostalno ustati zbog ozljeda i napustili su teren na nosilima. Nakon toga, glavni sudac nije nastavio utakmicu. Kasnije su se i drugi igrači koji su bili na terenu obratili liječnicima za pomoć. Točan broj ozlijeđenih još uvijek se nezna, a podaci o stupnju ozlijeda također nisu dostupni.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1809 on: September 20, 2019, 11:46:13 AM »
David Beckham će dovesti neka zvučna imena

Prema pisanju Independenta, čini se da će iskusni španski veznjak, 33-godišnji David Silva nakon ove sezone preći u Inter Miami. Silva raskida ugovor s Manchester Cityjem na kraju sezone i već je naglasio da će ova sezona biti njegova posljednja u Premier ligi nakon 10-godišnjeg igranja na Etihadu. Iskusni španski veznjak David Silva preći će kod Davida Beckhama, koji ima za cilj dovesti neka zvučna imena i tako privući dosta gledatelja na stadion u Miamiju. Beckham, Jorge Mas i Paul McDonough sastavljaju  ekipu Miamija. Do sada su njihovi napori doveli veznjake Matiasa Pellegrinija i Christiana Makouna i napadača Juliana Carranzu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1810 on: September 22, 2019, 12:54:26 PM »
Navijači Real Madrida za Mourinha

Zidaneov povratak na Bernabeu nije najbolje prošao. Navijači Real Madrida izglasali su 56-godišnjeg Josea Mourinha kao najidealniju zamjenu za Zinedinea Zidanea na klupi Kraljevskog kluba. Marca je objavila anketu s kandidatima ukoliko Francuz dobije otkaz, a Mourinho je nadmašio konkurenciju s 44 % glasova. Nekadašnji Juventusov trener Massimiliano Alegri je drugi s 23 %. Treća je klupska legenda Raul s 21 %, a samo 12 % je glasalo za nekog van pomenute trojice.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1811 on: September 22, 2019, 01:06:29 PM »
Kako dugo na klupi Barce?

Nogometaši Barcelone ne blistaju ove sezone, a poraz od Granade u petom kolu La Lige svakako je najteže pao ekipi trenera Ernesta Valverdea. Barcelona je osvojila svega sedam bodova u prvih pet utakmica sezone i tako izjednačila najgori start u posljednjih 25 godina. Kako dugo će Valverde još biti na klupi Barce? Frank Rijkaard, primjerice, 2008. dobio je otkaz nakon pet uzastopnih utakmica bez pobjede.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1812 on: September 22, 2019, 02:05:13 PM »
Gennaro Gattuso kandidat za Lazio

Lazio je u prva tri kola Serie A sakupio samo četiri boda, te je to najgori start rimskog kluba od kada ga je preuzeo Inzaghi 2016. godine. Talijanski mediji tvrde kako bi Gennaro Gattuso koji je bez trenerskog angažmana od kada je napustio Milan na kraju prošle sezone, trebao stići na klupu Lazija kao zamjena sadašnjem treneru Simone Inzaghiju nakon lošijeg starta u sezonu.

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1813 on: September 23, 2019, 07:54:26 AM »
Sudija napravio grešku

You are not allowed to view links. Register or Login Videotehnologija (VAR) izazvala je pravu revoluciju u nogometnom svijetu. U nekim državama, VAR još nije u upotrebi pa iz Indonezije stiže jedna nesvakidašnja scena. Na utakmici između Bornea i Madura Uniteda gostujući nogometaši koristili su mobitel kako bi uvjerili sudiju da ispravi grešku. Na kraju utakmice kod rezultata 1:1 dosuđen je penal za Borneo. Nogometaši Madura Uniteda nisu željeli prihvatiti odluku glavnog sudije pa je uslijedio prekid od osam minuta. Igrači Madura Uniteda su uzeli mobitel od navijača kako bi pokušali uvjeriti sudiju Fadilaha da je napravio grešku kad je pokazao na bijelu tačku, ali sudija nije promijenio svoju odluku. Penal je bio izveden u 104. minuti, pobijedila je ekipa Bornea.

#Invalid YouTube Link#

pomaranca

  • Guest
Re: Ostale zanimljivosti u nogometu
« Reply #1814 on: September 23, 2019, 08:28:24 AM »
Novi selektor U-21

You are not allowed to view links. Register or Login Rijeka je večeras savladala Istru 1961 3:0, ali i ostala bez šefa struke. Igor Bišćan je odlučio da napusti klub. "Hvala svima koji su vjerovali u nas. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću na povjerenju. Hvala suradnicima i igračima, želim klubu svu sreću i da dovedu nekog kome je stalo do kluba koliko je i meni bilo stalo", kazao je Bišćan koji se navodno spominje kao novi selektor U-21 reprezentacije Hrvatske. U Hrvatskom nogometnom savezu još uvijek traže nasljednika Gračana, spominjali su se Goran Sablić, Ivica Olić, Ognjen Vukojević, Sergej Jakirović i drugi, no njihov izbor je pao na Igora Bišćana. "HNK Rijeka Igoru Bišćanu želi puno uspjeha u nastavku karijere", istakli su iz Rijeke. Rijeka se nakon devet kola nalazi na trećem mjestu sa 15 osvojenih bodova i bodom zaostatka za Dinamom, te četiri za Hajdukom. Kao potencijalni nasljednik Bišćana na riječkoj klupi spominje se Simon Rožman, 36-godišnji slovenski trener koji je vodio Celje i Domžale. Iz Domžala je otišao prije nešto više od dva tjedna. S Rožmanom se navodno već razgovaralo, prvi puta nakon odlaska Matjaža Keka. Također, postoji i verzija u kojoj na klupu Rijeke sjeda Nenad Gračan, dok Bišćan sjeda na klupu U-21 hrvatske reprezentacije.