Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

ÄŒak 85 igrača iz engleskih nogometnih premierligaÅ¡ ostalo je bez ugovora na koncu ove sezone i ovoga prijelaznog roka mogu bez odÅ¡tete potražiti novi klub, a meÄ'u njima su Mladen Petrić, Rus Andrej ArÅ¡avin, Francuzi William Gallas i Florent Malouda, Izraelac Yossi Benayoun, Poljak Lukasz Fabianski.

Petriću je istekao jednogodišnji ugovor s Fulhamom i sve je izglednije kako će napustiti Craven Cottage. Petrić je ove sezone bio druga napadačka opcija iza Dimitra Berbatova i sakupio je 23 nastupa i pritom upisao pet golova i dvije asistencije. Petrić je nedavno za švicarski Blick izjavio kako ima nekoliko ponuda iz Švicarske, dodavši kako želi pronaći klub u kojem će igrati redovito.

U redovima 'Cottagersa' bez ugovora su ostala joÅ¡ osmorica igrača - Damien Duff, Mark Schwarzer, Chris Baird, Philippe Senderos, Mahamadou Diarra, Giorgos Karagounis, Brede Hangeland i Neil Etheridge. Bez ugovora je ostao i Rus Andrej ArÅ¡avin u Arsenalu. Ruski veznjak je posljednje četiri godine bio član 'Topnika', pri čemu je jednu godinu proveo na posudbi u Zenitu. NagaÄ'a se kako bi ArÅ¡avin mogao zavrÅ¡iti u turskom BeÅ¡iktaÅ¡u, a želi ga i nekoliko ruskih klubova.

Stadion Emirates mogli bi napustiti i Emmanuel Frimpong koji je ove sezone bio na posudbi u Fulhamu, kao i poljski golman Lukasz Fabianski. U redovima Chelsea ugovor je završio Florentu Maloudi, Paulu Ferreiri, Hilariu i Rossu Turnbullu. Gotovo sigurno Manchester City napušta Kolo Toure, te Richard Wright. Francuzu Williamu Gallasu je završio ugovor s Tottenhamom, Titusu Brambleu i Louisu Sahi sa Sunderlendom, dok u Evertonu završava ugovor Sylvainu Distinu i Janu Muchi. Poljaku Artur Borucu je završio ugovor sa Southamptonom, dok je Richard Dunne ostao bez ugovora u Aston Villi.

POZNATIJI IGRAČI KOJIMA JE UGOVOR ZAVRŠIO: Andrej Aršavin (Arsenal), Lukasz Fabianski (Arsenal), William Gallas (Tottenham), Jan Mucha (Everton), Mark Schwarzer (Fulham), Mladen Petrić (Fulham), Artur Boruc (Southampton), Carlton Cole (West Ham), Yossi Benayoun (Chelsea), Thomas Hitzlsperger (Everton), Jermaine Pennant (Stoke), Zoltan Gera (West Brom), Sebastien Squillaci (Arsenal), Henrique Hilario (Chelsea), Ross Turnbull (Chelsea), Georgios Karagounis (Fulham), Simon Davies (Fulham), Richard Wright (Manchester City), Tal Ben Haim (QPR), Simon Church (Reading), Marc-Antoine Fortune (West Bromwich Albion), Titus Bramble (Wigan)...
(fena)

pomaranca

Španjolski nogometni stručnjak Roberto Martinez novi je menadžer engleskog Premierligaša Evertona, otkriva Mirror, a vijest je potvrdio i sam klub iz Liverpoola...

"Nogometni klub Everton s velikom radošću može potvrditi da je Roberto Martinez novi trener momčadi. Španjolski menadžer dolazi iz Wigan Athletica i potpisao je četverogodišnji ugovor. Gospodin Martinez bit će službeno predstavljen medijima kao 14. stalni menadžer kluba u srijedu poslijepodne", stoji na službenoj internetskoj stranici Evertona.

Konferencija za novinare zakazana je za 17 sati po hrvatskom vremenu, a vjeruje se da je Everton isplatio Wiganu 1.5 milijuna funti odštete za Martineza.

Podsjetimo, Martinez na Evertonovoj klupi naslijeÄ'uje Davida Moyesa, koji je već započeo rad na svom novom poslu - u Manchester Unitedu.
Totalsport

pomaranca

Engleski nogometni Premierligaš Fulham kompletirao je transfer nizozemskog vratara Maartena Stekelenburga iz talijanske Rome za 4.5 milijuna eura...

Tridesetogodišnji nizozemski reprezentativac potpisao je četverogodišnji ugovor, koji će ga za klub s Craven Cottagea vezati do ljeta 2017. godine.

- Jako sam sretan Å¡to sam stigao u Fulham i da se sve tako brzo realiziralo. Veselim se prvoj sezoni u engleskoj Premierligi, kao i ponovnom radu s menadžerom Martinom Jolom (2009/2010 Ajax) â€" rekao je Stekelenburg nakon dovrÅ¡avanja transfera.

Stekelenburg je karijeru započeo u nizozemskom Ajaxu, u kojem je proveo čak 11 sezona, tijekom kojih je osvojio dva naslova prvaka, tri kupa i četiri superkupa. U Romu je stigao 2011. godine. Za reprezentaciju je upisao 54 nastupa.
Totalsport

pomaranca

Prema pisanju britanskog tabloida The Mirrora, novi menadžer Chelseaja Jose Mourinho zatražio je od vlasnik kluba Romana Abramoviča da mu predstojećeg ljeta "pribavi" Brazilca Hulka...

Ruski milijarder se odmah bacio na posao i poslao ruskom Zenitu iz St. Peterburga ponudu tešku 35 miliijuna funti! Hulk je bio Chelseajeva želja i prošloga ljeta, ali se tada nije uspio dogovoriti s njegovim bivšim klubom Portom oko cijene. Mourinho se okrenuo Hulku nakon što mu je ispred nosa Monaco preoteo Radamela Falcaa.

Hulk je imao tešku sezonu u Rusiji gdje je na "piku" ruskih navijača, ali i vlastitih suigrača, koji mu zamjeraju visoka primanja, a slabe izvedbe. Brazilac je prošle sezone nastupio u 18 utakmica ruske Premierlige, a zabio tek sedam pogodaka.

Spomenimo i da je druga velika Mourinhova želja Napolijev napadač Edinson Cavani, kojem slijeću ponude sa svih strana, pa i onih najbogatijih poput Manchester Cityja, Monaca, PSG-a...
Totalsport

pomaranca

Urugvajski U20 nogometni reprezentativac Guillermo Varela potvrdio je kako će tijekom dana obaviti liječnički pregled pri Manchester Unitedu...

Stoper Penarola krajem prošle sezone proveo je na probi na Old Traffordu, a novi menadžer "crvenih vragova" David Moyes dao je odobrenje da se transfer realizira.

- U petak ću obaviti liječnički pregled u Manchesteru, a u subotu se priključiti urugvajskoj U20 reprezentaciji â€" rekao je Varela za Penarol radio prije nego li je otputovao za Englesku.

OdÅ¡teta u transferu procijenjuje se izmeÄ'u 1.7 i 2.7 milijuna eura, ovisno o raznim bonusima.
Totalsport

pomaranca

25-godišnji José Cañas, vezni branič Real Betisa prešao je u welški Swansea City A.F.C. (Premiership).

pomaranca

Bivši reprezentativac Engleske od U-19 do U-21, 22-godišnji Nathan Baker, branič Aston Ville je obnovio ugovor do juna 2016.

pomaranca

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-T6f5Ytp8fA

Krilni napadač Seville Jesus Navas (27 godina) potpisao je petogodiÅ¡nji ugovor za engleskog doprvaka Manchester Cityja. OdÅ¡teta za transfer iznosi 25 milijuna eura…

Sevilla je ovaj transfer objavila još prošloga tjedna, a u utorak ga je potvrdio i Manchester City koji je, tako, nakon 27-godišnjeg Brazilca Fernandinha, koji je stigao iz Šahtara, doveo i drugo pojačanje ovoga ljeta.

- Premierliga je natjecanje u kojem se igra vrlo brzi nogomet i to će odgovarati mom stilu igre. Jako se radujem tom izazovu. Odlazim u veliki engleski klub i želim u njemu joÅ¡ razviti svoju igru. Ovaj klub je pokazao puno povjerenja u moje mogućnosti i želim mu se odužiti za to svojim igrama na terenu. Ovo je bio pravi trenutak za taj novi korak u mojoj karijeri i vrlo sam sretan zbog prilike koju sam dobio â€" izjavio je Navas, koji je za prvu momčad Seville u Å¡panjolskom prvenstvu prvi put zaigrao joÅ¡ krajem 2003. godine.

U dresu španjolske reprezentacije Navas je debitirao 2009. godine, te je dosad prikupio 23 nastupa i dva pogotka.
Totalsport

pomaranca

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren karijeru će nastaviti u Southamptonu. Premierligaški klub potvrdio je u petak navečer da je 23-godišnji branič potpisao četverogodišnji ugovor…

Lovren je u siječnju 2010. prešao iz zagrebačkog Dinama u Lyon. Posljednjih mjeseci, kako je sam priznao, nije bio posebno sretan u francuskom klubu koji ga je na koncu odlučio prodati. Lovren je izabrao odlazak u Southampton, a odšteta koju će inkasirati Lyon nije objavljena.

Naš je nogometaš potpisao ugovor u petak navečer u društvu izvršnog direktora ''svetaca'' Nicole Cortesea i trenera prve momčadi Mauricija Pochettina. Novim će se suigračima priključiti na početku priprema u srpnju.

- Razgovarao sam s direktorom i menadžerom i mogu reći da je ovo sjajan projekt. ÄŒuo sam puno pozitivnih stvari, a upoznat sam i s klupskom poviješću. Radi se o velikom klubu i sretan sam Å¡to sam postao njegov dio. Nakon tri i pol godine u Francuskoj bio mi je san zaigrati u Premierligi. Sada se taj san i ostvario. Želim postići neÅ¡to veliko, a vidim da isti cilj ima i klub. Imamo mladu momčad, a i ja sam takoÄ'er mlad, tako da se nadam da ću dugo ostati ovdje - istaknuo je Lovren za internetsku stranicu Southamptona.
O novom je pojačanju biranim riječima pričao menadžer Pochettino.

- Sretni smo jer smo u Dejanu dobili vrlo dobrog igrača s velikim potencijalom. Važno mi je da od početka priprema imam sve igrače na okupu, tako da je Lovrenov potpis dobar posao.

Podsjetimo, Southampton je prošlu sezonu Premierlige okončao na 14. mjestu.
Totalsport

pomaranca

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini (59) novi je menadžer Manchester Cityja, potvrdio je u petak engleski nogometni doprvak putem svoje internetske stranice…

Iako se tijekom dana pojavila informacija da je doÅ¡lo do odreÄ'enih komplikacija oko plaćanja odÅ¡tete Malagi za iskusnog trenera, svega nekoliko sati kasnije je ÄŒileanac i službeno postao menadžer ''graÄ'ana''. Potpisao je trogodiÅ¡nji ugovor, a novu će funkciju preuzeti 24. lipnja.

- OduÅ¡evljen sam Å¡to sam prihvatio ovakvu iznimno uzbudljivu priliku. Klub ima jasnu viziju uspjeha na terenu i izvan njega, a ja sam odlučan u davanju značajnog doprinosa tome. Sve je u klubu posloženo za nastavak uspjeÅ¡nog puta, a ja sam uzbuÄ'en Å¡to ću raditi s tako talentiranom momčadi - istaknuo je Pellegrini.

U više od 25 godina trenerske karijere Pellegrini je radio u rodnom Čileu, Ekvadoru i Argentini, a u ovoj potonjoj zemlji je osvajao naslove prvaka sa San Lorenzom i River Plateom. U Europi je vodio Villarreal, Real Madrid i Malagu s kojom je u netom završenoj sezoni dogurao do četvrtfinala Lige prvaka.
Totalsport

pomaranca

Engleski napadač Andy Carroll potpisao je šestogodišnji ugovor s engleskim premierligašem West Hamom u kojem je prošle sezone bio na posudbi iz Liverpoola.

Vrijednost transfera je 15,5 milijuna funti, što znači da su Redsi na njemu izgubili 19,5 milijuna funti jer je u siječnju 2011. za Carrolla platili Newcastle Unitedu 35 milijuna funti.

Dvadesetčetverogodišnji Carroll prošle je sezone postigao sedam pogodaka u 23 prvenstvene utakmice.
hrt.hr

pomaranca

Španjolac Luis Alberto novo je pojačanje engleskog nogometnog velikana Liverpoola, nakon što je napadač potpisao dugogodišnji ugovor s momčadi s Anfielda.

Sevilla i Liverpool dogovorili su se da će odšteta za Alberta iznositi oko 6.8 milijuna funti, nakon čega je dvadesetogodišnji napadač podvrgnut liječničkom pregledu, te potpisu četverogodišnjeg ugovora.

- Jako sam uzbuÄ'en. U ovome sam trenutku najsretniji čovjek na svijetu. Nadam se da ću pomoći klubu da joÅ¡ jednom postane najbolji na svijetu. Veselim se radu s menadžerom i svim suigračima - rekao je Alberto nakon potpisivanja ugovora.

Španjolac je postao treće ovoljetno pojačanje Liverpoola, koji se očito priprema na život bez Luisa Suareza, koji pak silno želi pojačati redove Real Madrida. Prije Alberta ugovor su s "redsima" potpisali Kolo Toure i Iago Aspas.

Prošlu je sezonu Alberto odradio na posudbi u Barceloninoj B momčadi, za koju je u 38 nastupa postigao 11 pogodaka. Za prvu momčad Seville upisao je sedam nastupa, ali nije postigao pogodak.
Totalsport

pomaranca

Ako je za vjerovati napuljskoj radio postaji "Radio Marte", službenoj postaji tamošnjeg nogometnog kluba Napolija, urugvajski napadač Edinson Cavani novi je igrač londonskog Chelseaja...

"Primili smo vijesti iz pouzdanog izvora bliskom klubu da je sve dogovoreno s Chelseajem i da je novi trener Rafa Benitez odobio transfer Cavanija. Chelsea će Napoliju platiti 58 milijuna eura, Å¡to je pet manje od tražene cijene, a Cavani će u Londonu zaraÄ'ivati 8.5 milijuna eura po sezoni plus novac od marketinÅ¡kih kampanja", rekao je u ponedjeljak navečer spiker "Radio Martea".

Podsjetimo, De Laurentiis je nedavno za medije rekao kako će "razbiti Cavanijevu glavu", ukoliko ne donese odluku o budućnosti kada se vrati na klupske pripreme 20. srpnja.

- Predsjednikove riječi su bile jako teÅ¡ke i snažne. Ne sviÄ'a mi se to. Želim s njim razgovarati licem u lice â€" rekao je Cavani nakon 8-0 pobjede urugvajske reprezentacije nad Tahitijem na Kupu konfederacija.

Cavanijev ugovor s Napolijem vrijedi do ljeta 2017., no čini se da je zbog grubih riječi svog predsjednika Cavani odlučio donijeti svoju odluku i prije razgovora sa "šefom".
Totalsport

pomaranca

Andre Schürrle, 22-godišnji napadač Bayera iz Leverkusena i nogometni njemački reprezentativac, i službeno je postao prvo ovoljetno pojačanje londonskog Chelseaja...

Potpisao je Schürrle petogodišnji ugovor s klubom u koji se, na trenersko mjesto, uoči nove sezone vratio Jose Mourinho. I ranije je postignut dogovor ova dva kluba oko Schürrlea, ali je tek ovog utorka stavljen i potpis na ugovor.

- Sretan sam što ću igrati u ovom velikom klubu i za sjajne navijače koje Chelsea ima. Upoznat sam vrlo dobro s Premierligom i znam što me čeka. Nadam se najboljem, a to je prvenstveno osvajanje Premierlige i Lige prvaka - rekao je njemački nogometaš.

Do sezone 2011/12 Schürrle je nosio dres Mainza nakon čega je pojačao redove Bayera. U njemu je prošle sezone, tijekom 34 prvenstvene utakmice, postigao jedanaest pogodaka.
Totalsport

pomaranca

Engleski nogometni prvoligaš Swansea kompletirao je transfer centralnog španjolskog braniča Jordija Amata (21) iz Espanyola uz odštetu od 2.5 milijuna funti...

Amat je bio na radaru Swanseajevog trenera Michaela Laudrupa već neko vrijeme, a sada je transfer realiziran i igrač je potpisao četverogodišnji ugovor.

Espanyolu se Amat priključio kao sedmogodišnjak, za prvu je momčad debitirao kao 17-godišnjak, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Rayo Vallecanu. Riječ je o igraču koji je nastupao za sve uzraste španjolske reprezentacije od U16 do U21, te je bio dio momčadi koja je završila treća na SP-u U17 2009. godine.

Amat je drugo Swanseajevo ovoljetno pojačanje nakon dolaska veznjaka Josea Canasa iz Betisa.
Totalsport