Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Nizozemski nogometaš Erik Pieters (24) prvo je pojačanje Stoke Cityja za novu sezonu. S ''pottersima'' je potpisao četverogodišnji ugovor…

Pieters igra na poziciji lijevog ili srediÅ¡njeg braniča, a posljednjih je pet godina bio član PSV-a. ProÅ¡la mu je sezona, meÄ'utim, bila obilježena ozljedom gležnja zbog koje je odigrao samo dvije utakmice u nizozemskom prvenstvu, a iz istog je razloga propustio i lanjski Euro u Poljskoj i Ukrajini.

Novog menadžera Stokea Marka Hughesa to ipak nije spriječilo da ga dovede na Britanniju, a PSV će pritom inkasirati odštetu od 3.6 milijuna eura.

Pieters je, inače, za nizozemsku reprezentaciju dosad odigrao 17 utakmica.
Totalsport

pomaranca

Brazilski nogometni prvoligaš Corinthians potvrdio je transfer 24-godišnjeg veznjaka Paulinha u redove Tottenhama uz odštetu od 17 milijuna funti...

- Želim se puno zahvaliti Paulinhu na svemu Å¡to je napravio za Corinthians. Nikad ga nećemo zaboraviti. On je sjajna osoba i Corinthians je jako ponosan Å¡to je imao igrača poput njega u rosteru â€" rekao je izmeÄ'u ostaloga Corinthiansov direktor Roberto de Andrade.

Paulinho je na nedavno završenom Kupu konfederacija, na kojem je osvojio naslov s brazilskom reprezentacijom, ponio epitet trećeg najboljeg igrača turnira. Dosad je za "seleçao" upisao 17 nastupa, te je pritom zabio pet golova.

Novim suigračima na White Hart Laneu Paulinho priključit će se nakon kratkog odmora.
Totalsport

pomaranca

Marc Muniesa, 21-godiÅ¡nji nadareni obrambeni nogometaÅ¡ Barcelone i član Å¡panjolske reprezentacije do 21 godine, napustio je Kataloniju, te je postao  novo pojačanje premierligaÅ¡a Stoke Cityja.

Muniesa je u utorak potpisao četverogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem kao slobodan igrač, te je postao drugo ovoljetno pojačanje kluba kojeg je u trenerskom smislu uoči nove sezone preuzeo Mark Hughes.

- Ovo je bila velika i teška odluka za mene. Nije bilo lako otići u Englesku, ali kada sam vidio okruženje koje vlada u ovom klubu i kompletnu sliku, mislim da sam dobro odlučio. Nadam se dobrim igrama i da ću klubu pomoći u svakom smislu - rekao je Muniesa koji je nedavno proslavio naslov prvaka Europe s mladom reprezentacijom Španjolske.

U kratkoj karijeri je Muniesa upisao tek dva seniorska nastupa za Barcelonu.
Totalsport

pomaranca

Engleski 21-godišnji vezni nogometaš Jonjo Shelvey novo je pojačanje Swanseaja. Transfer iz Liverpoola službeno je kompletiran, a velški je klub platio odštetu od 5 milijuna funti.

Shelvey je za Liverpool igrao posljednje tri godine, a u tom je periodu skupio i jedan nastup za englesku seniorsku reprezentaciju, ušavši u igru kao zamjena u visokoj 5-0 pobjedi protiv San Marina u listopadu prošle godine.

Za "redse" je u tom periodu postigao 7 golova u 69 nastupa, a sada je parafirao četverogodišnju vjernost Swanseaju.

"Samo želim reći hvala svakom Liverpoolovom navijaču na podršci, bili su prvoklasni i iskreno će mi nedostajati. Nedostajat će mi i grad i klub. Dugujem puno svima, hvala. Vrijeme je za početak novog poglavlja života u Walesu", poručio je Shelvey putem Twittera.
Totalsport

pomaranca

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda, 39-godišnji Ryan Giggs, obavio je sve potrebne testove, te je položio tečaj za dobivanje UEFA-ine trenerske Pro licence.

Prije početka Svjetskog prvenstva nogometaÅ¡a do 20 godina u Turskoj, VelÅ¡anin je otputovao u tu zemlju gdje je uspjeÅ¡no obavio sva testiranja i bez problema proÅ¡ao tečaj koji mu omogućava voÄ'enje momčadi u najjačim kontinentalnim ligama, ako i u europskim kupovima.

Dosad je Giggs već stekao UEFA-ine A i B licence.

Otočki su mediji ranije pisali kako je Giggs joÅ¡ proÅ¡le sezone obavljao odreÄ'ene trenerske zadatke kao pomoćnik Alexu Fergusonu, a sada definitivno nije isključeno da će mu sličnu ulogu namijeniti i novi menadžer David Moyes, te bi se Giggs mogao premetnuti u igrača-trenera Manchester Uniteda.

Sa svojim je klubom Giggs, inače, produljio ugovor na još jednu godinu, tako da ćemo ga i iduće sezone gledati u dresu "crvenih vragova".
Totalsport

pomaranca

Američki vratar Brad Guzan (28) potpisao je četverogodišnje produljenje ugovora s engleskim nogometnim prvoligašem Aston Villom, do 2017. godine...

Guzan je igrao za Aston Villu izmeÄ'u 2008. i 2012., da bi mu se potom u klubu zahvalili na uslugama. Nakratko je otiÅ¡ao u Hull City, ali je povratkom Paula Lamberta na menadžersku klupu ponovo dobio priliku, te se proÅ¡le sezone prometnuo u prvog golmana momčadi.

- Za mene je čast i privilegija igrati za Aston Villu i obvezati se klubu dugoročno. Veselim se nadolazećim godina i očekujem dobra vremena â€" rekao je izmeÄ'u ostaloga Guzan, koji je proÅ¡le sezone izabran za najboljeg klupskog igrača u izboru kolega i navijača.

Za američku reprezentaciju Guzan je dosad skupio 23 nastupa.
Totalsport

pomaranca

Reprezentativac Slovenije U-17, 17-godišnji Gregor Zabret, golman NK Domžale novi je igrač elitne engleske premier league. U zadnje dvije sezone slovenske prve nogometne lige u dresu Domžala odigrao je 14 utakmica, potpisao je dvogodišnji ugovor sa valižanskim klubom Swansea City.

pomaranca

Leroy Fer, 23-godišnji nizozemski nogometaš i dosadašnji vezni igrač Twentea, i službeno je napustio nizozemsku Eredivisiju, te je postao pojačanje engleskog premierligaša Norwicha. Potpisao je Fer četverogodišnji ugovor, a financijska pozadina transfera nije poznata javnosti.

- Fer je nogometaš s mnogo kvaliteta i vjerujem kako će itekako unaprijediti našu igru. Mlad je, sigurno je da mora još mnogo učiti, no izuzetno smo sretni što ga imamo u momčadi - rekao je trener Norwicha, Irac Chris Hughton.

U karijeri je Fer igrao za Feyenoord (2007.-2011.), te u Twenteu. Prošao je sve reprezentativne selekcije Nizozemske, a odigrao je dosad i dva ogleda u seniorskoj nacionalnoj momčadi. Za Twente je u svim natjecanjima odigrao 77 utakmica, te je postigao 21 pogodak.
Totalsport

pomaranca

Kapetan Liverpoolovih nogometaÅ¡a Steven Gerrard (33) potpisao je dvogodiÅ¡nje produljenje ugovora s omiljenim mu klubom čije boje brani od početka profesionalne karijere 1998. godine...

Gerrard je bio ušao u posljednju godinu prethodnog ugovora s "redsima", a sada je dogovorena nova suradnja na obostrano zadovoljstvo.

- Mislim da svi znaju koliko mi ovo znači. Ovdje sam tako dugo i dan kada sam potpisao produljenje za mene je velik. Zaista sam sretan zbog sebe i obitelji i to su sjajne vijesti. To mi daje do znanja kako klub puno misli na mene i želi me ovdje. Ostala mi je bila godina dana u ugovoru, Å¡to je bilo neobično i nikada prije ugovor mi nije otiÅ¡ao tako daleko. Sretan sam Å¡to se sve dogodilo u pravo vrijeme, prije sezone, pa se sada mogu koncentrirati na čim bolju igru â€" rekao je Gerrad za službenu web-stranicu Liverpoola.

U dosadašnjih 630 nastupa za Liverpool Gerrard je postigao 159 golova, a najveći uspjeh s klubom zasigurno mu je osvajanje Lige prvaka 2005. godine.
Totalsport

pomaranca

Španjolski nogometni reprezentativac Alvaro Negredo (27) nastavit će karijeru u Manchester Cityju, službeno je u srijedu navečer potvrdio njegov dosadašnji klub Sevilla…

Bivši napadač Rayo Vallecana, Real Madrida i Almerije potpisat će ugovor s engleskim doprvakom nakon što obavi liječnička testiranja. City se još nije službeno oglasio o ovom transferu tako da nije poznato na koliko dugo razdoblje je dogovorena suradnja, a nije objavljena ni visina odštete iako španjolski i engleski mediji barataju iznosom od 25 milijuna eura.

Sevilla je u srijedu navečer na stadionu Sanchez Pizjuan organizirala Negredu oproÅ¡taj od suigrača koji odlaze na pripreme u Južnu Ameriku. Negredo će se u Manchester Cityju pridružiti Jesusu Navasu koji je proÅ¡li mjesec iz andaluzijskog kluba preÅ¡ao na Etihad. ''GraÄ'ani'' će u sljedećoj sezoni tako imati joÅ¡ jači Å¡panjolski ''Å¡tih'' budući da su od ranije u klubu i Javi Garcia i David Silva.

Dodajmo ovome da je Negredo u prošloj sezoni Primere postigao 25 pogodaka i na ljestvici strijelaca je završio samo iza Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Radamela Falcaa. Za španjolsku je reprezentaciju dosad skupio 14 nastupa i zabio šest golova.
Totalsport

pomaranca

Crnogorski reprezentativac i dosadašnji član Fiorentine Stevan Jovetić (23) karijeru će nastaviti u redovima engleskog doprvaka Manchester Cityja.

Klubovi su postigli dogovor i Jovetić seli na Otok za 30 milijuna eura. 'Jo-Jo', kako su navijači Fiorentine zvali Jovetića, bio je jedan od najtraženijih igrača ovoga ljeta. Osim Cityja, u svojim redovima željeli su ga i Juventus, Paris Saint Germain te Liverpool. MeÄ'utim, novi menadžer Cityja Manuel Pellegrini inzistirao je na njegovom dovoÄ'enju.

Jovetić je četvrto pojačanje Cityja uoči početka nove sezone. Prije njega meÄ'u GraÄ'ane su stigli Jesus Navas i Alvaro Negredo iz Seville, te Fernandinho iz Å ahtara. City je na ovaj kvartet potroÅ¡io 115 milijuna eura.
hrt.hr

pomaranca

Iz londonskog Premierligaša Tottenhama priopćili su da su ojačali momčad krilnim nogometašem nizozemskog Twentea i belgijske reprezentacije, 23-godišnjim Nacerom Chadlijem...

Dogovorio je Belgijac, porijeklom inače Marokanac, petogodišnji ugovor za klub s White Hart Lanea. Njegovu dosadašnjem klubu pripast će odšteta od sedam milijuna funti.

Suigračima iz reprezentacije Mousi Dembeleu i Janu Vertonghenu Chadli će se priključiti na dalekoistočnoj turneji u Hong Kongu odmah pošto obavi formalnost liječničkog pregleda i potpisivanja ugovora.
Totalsport

pomaranca

Engleski nogometaš Gary Hooper (25), najbolji strijelac škotskog prvaka Celtica u prošloj sezoni, potpisao je trogodišnji ugovor za Norwich…

Hooper je u svim natjecanjima prošle sezone postigao ukupno 31 pogodak, a za klub iz Glasgowa je igrao posljednje tri godine. Kad prvi put zaigra za Norwich, Hooper će iza sebe imati nastupe u prvih šest razreda engleskog nogometa. Iako je izdanak Tottenhamove škole, nikad nije igrao u Premierligi, a prije Celtica je bio član Grays Athletica, Southend Uniteda, Leyton Orienta, Hereford Uniteda i Scunthorpe Uniteda.

- Bilo je puno nagaÄ'anja joÅ¡ od siječnja i sretan sam Å¡to sam napokon potpisao ugovor za Norwich. Zabijao sam golove u svim ligama u kojima sam igrao, a izazov igranja u Premierligi je doista uzbudljiv - naglasio je Hooper.
Totalsport/Mirror.co.uk

pomaranca

Francuski nogometni reprezentativac Bafetimbi Gomis prvo je veliko ovoljetno pojačanje engleskog nogometnog Premierligaša Newcastlea...

Vijest o transfer potvrdio je i sam predsjednik Lyona, dosadašnjeg kluba francuskog napadača:

- Pristali smo na ponudu od osam milijuna eura, plus joÅ¡ dodatna dva u vidu raznih bonusa. Transfer će službeno biti realiziran nakon liječničkog pregleda u narednih 48 sati â€" rekao je Jean-Michel Aulas.

Osim za Gomisa, Newcastle je posljednjih tjedana izrazio veliki interes i za Loicom Remyjem (QPR), te Darrenom Bentom (Aston Villa).

Gomis je u prošloj sezoni nastupio u 37 utakmica francuskog Le Championnata, te je u 16 navrata tresao suparničke mreže. Za reprezentaciju je upisao 12 nastupa i postigao tri pogotka.
Totalsport

pomaranca

U ponedjeljak je 28-godišnji španjolski reprezentativni nogometaš Javier Soldado prošao liječnički pregled te službeno potpisao četverogodišnji ugovor s londonskim Tottenhamom.

Stigao je dosadašnji napadač Valencije na White Hart Lane za odštetu od 30 milijuna eura.

Nakon odraÄ'enih formalnosti fotografirao se s dresom svog novog kluba. Očekuje se da će debitirati predstojećeg vikenda u prijateljskom srazu protiv Espanyola na White Hart Laneu.

U proteklim je trima sezonama za Valenciju skupio 82 gola iz 141 nastupa. Stigao je na Mestallu 2010. godine iz Getafea.
Vijesti.ba