Engleska liga novosti-Premiership News

Started by stafa, December 11, 2009, 09:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pomaranca

Manchester United spreman je za stopera Borussije Dortmund Matsa Hummelsa ponuditi 36,5 milijuna funti. Hummels je dobio kapetansku vrpcu u momčadi, ali možda ga Unitedova ponuda izvuče iz Bundeslige. - Izvor: Bild

pomaranca

Silva je u City stigao prije četiri godine iz Valencije, te je pomogao "graÄ'anima" osvojiti dva naslova engleskog prvaka u posljednje tri sezone. Å panjolski nogometni reprezentativac David Silva (28 ) produžio je ugovor s engleskim prvakom Manchester Cityjem do ljeta 2019. godine.

Iz Cityja nisu objavili financijske detalje ugovora.

Silva je u City stigao prije četiri godine iz Valencije, te je pomogao "graÄ'anima" osvojiti dva naslova engleskog prvaka u posljednje tri sezone.
(Hina)

pomaranca

Službeni radio Seville objavio je da obrambeni igrač ne igra u Uefinom Superkupu jer odlazi u Englesku. Alberto Moreno (22) napokon je dovršio prelazak iz Seville u Liverpool, objavio je službeni radio kluba, objašnjavajući zašto ovaj branič nije u sastavu protu Real Madrida u utakmici Uefa Superkupa u Cardiffu.

Priča o njegovu prelasku krenula je još prvih dana ljetnog prijelaznog roka, a završena je nekoliko dana prije početka nove sezone Premier League.

Moreno je španjolski reprezentativac koji je debitirao 15. 10. 2013. godine protiv Gruzije u Albaceteu.
(goal)

pomaranca

DosadaÅ¡nji branič Porta karijeru nastavlja u Engleskoj. Francuski branič, te dosadaÅ¡nji član Porta Eliaquim Mangala konačno je pristupio Manchester Cityju. Zahvalni defenzivac, koji može popunjavati sve pozicije u zadnjoj liniji GraÄ'ana na Etihad je stigao u transferu vrijednom čak 40 milijuna eura. Eliaquim Mangala bio je velika želja menadžera Man. Cityja Manuela Pellegrinija joÅ¡ tijekom zimskog prijelaznog roka, ali su čelnici Porta najskupljeg eksponata svoje svlačionice uspjeli zadržati do kraja sezone.

" Manchester City je vrhunski klub i prava destinacija za mene. Iskreno, bilo mi je važno ovoga ljeta napustiti Porto kako bi se i dalje razvijao na vrhunskoj razini" poručio je 23-godišnji Mangala za službenu stranicu engleskog prvaka, te nastavio:

" Želim i ovdje osvajati trofeje, a vjerujem kako ću u ovome klubu uspjeti u tom naumu. Vrlo sam ambiciozan i to je glavni razlog zašto sam došao ovdje."

Eliaquim Mangala kao 17-godišnjak se iz Francuske zaputio u Standard Liege, gdje je nastupao sve do 2011. godine kada ga je za 7,5 milijuna eura otkupio Porto. A njegova je karijera od tada u uzlaznoj putanji...

" Premier liga je najbolja nogometna liga svijeta, pa sam sretan i ponosan što ću postati dio takvoga nogometnog svijeta. Vrlo mi je drago što je ovoga ljeta ovdje stigao i moj dosadašnji suigrač Fernando, ali u Man. Cityju su i moji stari znanci Samir Nasri i Bacary Sagna. S njima će i moja adaptacija na engleski način igre biti puno kraća."

Eliaquim Mangala je šesto ovoljetno pojačanje engleskom prvaka. Prije njega na Etihad su stigli Bacary Sagna, Fernando, Willy Caballero, Frank Lampard i Bruno Zuculini.
(goal)

pomaranca

Reprezentativac Republike Irske, 27-godišnji napadač Shane Long prešao je iz Hull Cityja u Southampton, potpisao je ugovor na četiri godine.

pomaranca

Manchester City potvrdio je produženje suradnje s još jednom zvijezdom. Sergio Aguero peti je igrač Cityja koji je ovo ljeto potpisao novi višegodišnji ugovor s klubom...

I dok u Manchester Cityju imaju problema s Fifom po pitanju transfera zbog kršenja financijskog fair-playa, u klubu rade na osiguravanju ostanka glavnih zvijezda. Nakon Aleksandra Kolarova, Samira Nasrija, Davida Silve i Vincenta Kompanyja, novi ugovor potpisao je i Sergio Aguero.

Aguero je potpisao novi petogodiÅ¡nji ugovor s Manchesterom i u klubu će boraviti prema tom ugovoru do ljeta 2019. godine. U ovom prijelaznom roku spominjao se kao velika želja vodećih Å¡panjolskih klubova, meÄ'utim sve je ostalo samo na nagaÄ'anjima.

"Otkad sam preÅ¡ao u Manchester City u svakom prijelaznom roku govorilo se da ću se vratiti u Å panjolsku. Uvijek je bilo tih nagaÄ'anja, ali nikada nisam obraćao pozornost na njih. Ljudi čuju takve stvari i uzimaju ih za ozbiljno, ali mogu poručiti navijačima da ostanu mirni jer želim odraditi do kraja ugovor sa Cityjem", rekao je Aguero nakon potpisa novog ugovora.

U Manchester City stigao je 2011. godine iz Atletico Madrida i unatoč problemima s ozljedama skupio je 122 nastupa u svim natjecanjima i postigao 75 golova.
(hrsport.net)

pomaranca

Kapetan Manchester Cityja i belgijske reprezentacije Vincent Kompany stavio je potpis na novi petogodišnji ugovor s engleskim prvakom. Kompany će tako na Etihadu ostati do ljeta 2019. godine prema novom ugovoru...

Nakon Aleksandra Kolarova, Samira Nasrija i Davida Silve, novi višegodišnji ugovor s Manchester Cityjem potpisao je i kapetan Vincent Kompany.

Kompany je tako potvrdio ostanak na Etihadu, u klubu u koji je stigao još 2008. godine.

"Kada sam 2008. godine stigao u City, nisam niti sanjao da ćemo ostvariti sve što smo od tada ostvarili. Ova momčad je jača nego ikad, imamo žestoku konkurenciju za svaku poziciju i u svlačionici se nalaze fantastični i vrlo motivirani igrači. Podizanja dva trofeja naslova prvaka, jednog FA kupa i jednog Capital One kupa su četiri najbolja dana u mojem životu. Siguran sam da će se ta brojka povećati", rekao je Kompany nakon potpisa ugovora.

U Manchester City stigao je prije šest godina iz redova HSV-a te je od tada odigrao više od 240 utakmica u svim natjecanjima.
(hrsport.net)

pomaranca

Engleski reprezentativni vratar Fraser Forster karijeru će nastaviti u Premiershipu, u dresu momčadi Southamptona. Nakon četiri godine provedene u škotskom Celticu, taj 26-godišnjak potpisao je četverogodišnji ugovor sa Saintsima.

Forster je bio dio engleske momčadi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a trener Southamptona Ronald Koeman smatra ga vrlo talentiranim te je izrazio zadovoljstvo njegovim dolaskom. Svog je novog poslodavca Forster koštao deset milijuna funti.
(hrsport.net)

pomaranca

Pulis je momčad sa Selhurst Parka preuzeo u studenom prošle godine kada se nalazila na posljednjem mjestu Premiershipa, a na koncu sezone Palace je osvojio 11. mjesto.

Tek nešto više od 24 sata prije početka nove sezone u elitnom razredu engleskog nogometa, menadžer Crystal Palacea Tony Pulis je podnio ostavku.

Vodstvo londonskog kluba nije željelo pojasniti razloge Pulisovog odlaska, no mediji na "otoku" prenose kako se 56-godišnji Velšanin sukobio s vlasnicima nezadovoljan jer na Selhurst Park nisu stigla pojačanja koja je želio. Pulis je inzistirao na dolasku Stevena Caulkera, Michua i Gylfija Sigurdssona, no prvi je preselio u QPR, Michu je završio u Napoliju, dok je Sigurdsson preselio u Swansea.

Pulis je momčad sa Selhurst Parka preuzeo u studenom prošle godine kada se nalazila na posljednjem mjestu Premiershipa, a na koncu sezone Palace je osvojio 11. mjesto. Pulis je na koncu prošle sezone proglašen najboljim menadžerom lige.

Glavni kandidati za njegova nasljednika su bivši trener Celtica Neil Lennon i bivši strateg Cardiffa Malky Mackay.

Crystal Palace otvara novu sezonu u subotu gostovanjem kod Arsenala.
(Hina)

pomaranca

Reprezentativac Gane, 22-godiÅ¡nji krilni igrač Christian Atsu posuÄ'en je do kraja sezone 2014/15 iz Chelsea u Everton. ProÅ¡lu sezonu je odigrao na posudbi u Vitteseju.

pomaranca

Arsenal je dugo pokazivao interes za defanzivca Olympaikosa Kostasa Manolasa (desno), a sada je ostvario svoj cilj i kupio ovog nogometaša za 11 miliona eura.

Arsenal i Juventus su bili u trci za dovoÄ'enje Manolasa, koji će ipak karijeru nastaviti u Engleskoj. Engleski i grčki klub su se dogovorili, pa će Topnici isplatiti 11 miliona eura za usluge Manolasa, koji je jutros uspjeÅ¡no obavio ljekarski pregled.

Nakon prodaje Thomasa Vermaelena Barceloni, menadžer Arsenala Arsene Wenger se dao u potragu za defanzivcem. Manolas će godiÅ¡nje zaraÄ'ivati 1,5 miliona eura.
(Klix.ba)

pomaranca

"Vragovi" su za 24-godišnjeg braniča platili 20 milijuna eura, a u smjeru Lisabona poslali su i Nanija na jednogodišnju posudbu. Sporting je potvrdio da je prodao Marcosa Roja u Manchester Uniteda za 20 milijuna eura, a kao dio transfera u drugom smjeru je na posudbu stigao Nani.

Argentinac je pažnju na sebe skrenuo odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a kod Louisa van Gaala bi trebao igrati jednog od stopera u formaciji 3-5-2.

"San mi je igrati za Manchester United. Nije lako otići iz Sportinga, puno mi je dao taj klub. Nadam se da ću se brzo prilagoditi na igru Uniteda", rekao je nedavno Rojo.

U Lisabon je na posudbu kao dio transfera stigao Nani, koji se tako vraća u klub iz kojeg je otišao na Old Trafford. Portugalac nije uspio u pripremnom razdoblju impresionirati novog trenera 'vragova', a ni brojke iz prošle sezone nisu bile na njegovoj strani. Naime, u 25 utakmica zabio je jedan gol i imao dvije asistencije.
(goal)

pomaranca

Fer je u QPR stigao iz engleskog drugoligaša Norwich Cityja, a vrijednost transfera se procjenjuje na osam milijuna funti. Veznjak nizozemske nogometne reprezentacije Leroy Fer (24) novi je član engleskog prvoligaša Queens Park Rangersa s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

- Leroyev dolazak je veliki podstrek za nas. Igrao je za Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu ovoga ljeta i ima sve karakteristike koje tražite od središnjeg veznog igrača, fizički je jak, dobar tehničar i ima igru od svog do protivničkog kaznenog prostora - zadovoljan je novim igračem menadžer QPR-a Harry Redknapp.

Fer je na SP u Brazilu, na kojemu je Nizozemska osvojila treće mjesto, odigrao 15 minuta u utakmici protiv Čilea, te je postigao pogodak u pobjedi 2-0.
(Hina)

pomaranca

Reprezentativac Grčke i napadač Celtica, 29-godišnji Georgios Samaras će ostati na Otoku. Iz Škotske je preselio u Englesku, gdje je potpisao dvogodišnji ugovor s WBA.

pomaranca

Reprezentativac Čilea, 24-godišnji napadač Napolija Eduardo Vargas, koji je u prošloj sezoni igrao na posudbi u Valenciji, pokušat će sreću na Otoku, seli se za godinu dana u Queens Park Rangerse.¸