Španska liga novosti-Primera Division

Started by stafa, December 11, 2009, 09:06:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Fudbaleri Barcelone preksinoć su doživjeli poraz od 2:1 u finalu Kupa Kralja protiv ljutih rivala Real Madrida, čime su doveli u pitanju svoju kompletnu sezonu. Da stvari budu gore po viÅ¡estruke evropske Å¡ampione, sinoć je potvrÄ'eno da su Jordi Alba i Neymar doživjeli povrede u velikom finalu, te da će odsustvovati s terena najmanje četiri sedmice, odnosno praktički do kraja sezone.

Neymar će, naime, van terena biti sve do utakmice posljednjeg kola, koju Barcelona igra sa Atletico Madridom na svom Camp Nou. Brazilac je povrijedio lijevo stopalo, a ovo je druga povreda za njega ove sezone.

S druge strane, Jordi Alba doživio je povredu prepona, te će takoÄ'er biti primoran pauzirati sve do posljednjeg meča protiv madridskog sastava.
balkan-sport.net

pomaranca

Na internetu se pojavila fotografija dresova Barcelone za novu sezonu.

Barem tako tvrdi Footy Headlines.com koji je objavio fotografije novog dizajna dresa.

Barcelona će ovu sezonu htjeti što prije zaboraviti, jer su ih iz Lige prvaka i Kupa eliminirali madridski rivali, a naslov mogu osvojiti samo u teoriji.

Novi dres će ponovno imati nešto šire crveno-plave trake s malim detaljem katalonske zastave kod ovratnika. Qatar Airlines i dalje ostaje sponzor.
dnevnik.hr

pomaranca

Na današnjem treningu ekipa se pripremala za sutrašnju ligašku utakmicu, koju će igrati u 21:00 sat na Camp Nouu, protiv Atheltic Bilbaa.

Danas je medicinska služba Barcelone imala posla, s obzirom da se Puyol žalio na bol u desnom koljenu. Bol nije jaka navode, ali Tata Martino neće riskirati sa kapitenom, stoga će on susret posmatrati s tribina. Puyol se tako pridružio Valdesu, Pique, Albi, Neymaru, Dos Santosu i Cuenci na spisku povrijeÄ'enih igrača. Ono Å¡to nas veseli jeste potpuni povratak Bartre, koji nije obnovio povredu.

TakoÄ'er, osim standardnih prvotimaca, na danaÅ¡njem treningu prisustvovao je Å¡toper Barçe B Sergi Gomez, koji je usput dobio i poziv za sutraÅ¡nju utakmicu. Carles Puyol je radio individualno zbog lakÅ¡e povrede, dok je Busquets jedan dio treninga radio takoÄ'er individualno, s obzirom da zbog suspenzije (žuti kartoni) neće igrati sutra.

Dakle, spisak pozvanih igrača izgleda ovako: Pinto, Olazábal, Montoya, FÄ,*bregas, Xavi, Pedro, A. Iniesta, Alexis, Messi, Mascherano, Bartra, Song, Afellay, Tello, Adriano, Dani Alves, Sergi Roberto i Sergi Gómez.
Amer Buljubašić

pomaranca

Trener Blaugrane rekao je da su dobili tri teška udarca u samo par dana, ali da je njihova dužnost boriti se do kraja.

Tata Martino se na početku izjasnio kao poÅ¡tovatelj nedjeljnog suparnika, Athletica iz Bilbaa, kazavÅ¡i kako su tim koji se dugo razvija. Argentinac je takoÄ'er bio vrlo samokritičan kad je rekao da nije sretan sa svojim radom jer rezultati ne dolaze.

Nakon izbacivanja iz četvrtfinala Lige prvaka i poraza u finalu Španjolskog kupa, sve što je Barceloni ostalo je domaće prvenstvo, koje nije više u njihovim rukama. Ali, Gerardo ističe da tim neće odustati do kraja i da će dati sve od sebe. Barca treba pobjedu protiv Bilbaa kako bi njihove težnje za titulom bile žive, posebno nakon pobjede Atletica protiv Elche kojom su se odmaknuli sedam bodova od Katalonaca, stoga Blaugrana treba osvojiti sve bodove u preostalih pet utakmica.

Trener zna da su ova vremena teška za igrače i dodaje: ''Teško je imati duha za borbu sad, jer nismo navikli na ovakvo stanje. Nitko ne bi smio misliti da je ovo lagano za preboljeti. Do nas je unijeti entuzijazam u navijače da privole opet našu igru.''

Martino je opisao Bilbao, klub s velikom mogućnošću igranja Lige prvaka sljedeće godine, kao klub s jakom hijerarhijom i da ulaze u utakmicu nakon lošeg tjedna, s naznakom da moraju pobijediti dvije stvari: Athletico i lošu atmosferu. Nadodao je i kako se baskijski klub razvija dugo vremena, pod Bielsom i Valverdeom.

Tata je bio samokritičan na press-konferenciji zbog nedavnih ''rezultata''. Rekao je kako se mora fokusirati na preostale utakmice jer još uvijek imaju šansu.
Ivan Aničić

pomaranca

Fudbaleri Barcelone dočekali su ekipu Athletic Bilbaa u sklopu 34. kola španske Primera lige, te su nakon preokreta upisali trijumf rezultatom 2:1.

Barcelona: Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Adriano; Xavi (Fabregas 70), Song, Iniesta; Alexis (Tello 86), Messi, Pedro
Klupa: Oier, Montoya, Sergi Gómez, Sergi Roberto, Afellay.
Gol: Pedro 72, Messi 74

Athletic Bilbao: Iraizoz; De Marcos, San José, Laporte, Balenziaga; Iturraspe (Benat 83), Erik Moran (Mikel Rico 65), Herrera; Susaeta (Toquero 85), Aduriz, Muniain
Klupa: Iago, Albizua, Iraola, Etxeia.
Gol: Aduriz 50

Gledatelja: 57,090

Prvo poluvrijeme donijelo je odlično igru, s mnogobrojnim prilikama, na obje strane. Za domaće su prijetili Pedro, Messi i Adriano, dok su baskijci pokušavali preko Aduriza, koji je u 31. minuti pogodio prečku nakon odličnih škarica.

Ipak, u petoj minuti nastavka vodstvo gostiju. Fantastični Aritz Aduriz je pogodio mrežu Barcelon za prednost gostiju iz Baskije od 1:0. MeÄ'utim, nakon mnogobrojnih prilika, Katalonci stižu do izjednačenja u 72. minuti pogotkom Pedra.

Samo tri minute kasnije Barca stiže do preokreta. Lionel Messi je pogodio iz slobodnog udarca za prednost Katalonaca od 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za Barcelonu, koja je tako ponovo četiri boda iza madridskog Atletica.
balkan-sport.net/dailymail.co.uk

pomaranca

FIFA je privremeno suspendirala zabranu transfera za Barcelonu, koju je donijela 2. travnja zbog kršenja vezanih za kupnju maloljetnih igrača.

Odluka je suspendiran zbog "složenosti dosjea" i trajanja sudskog postupka. Naime, u obzir je uzeto da cijeli žalbeni proces pred FIFA-om, ali i eventualni pred MeÄ'unarodnim sportskim sudom ne bi bio zavrÅ¡en prije početka prijelaznog roka.

Suspenzija kazne omogućit će Barceloni da ipak dovede nova pojačanja od 1. srpnja kada počinje ljetni prijelazni rok, ali i realizira već dogovorene transfere kao što je onaj s Dinamom i Alenom Halilovićem.

Podsjetimo, Barceloni je bilo zabranjeno da dovodi nove igrače u sljedeća dva prijelazna razdoblja, ljeto 2014. i zima 2015., a dobila je i novčanu kaznu od 450.000 švicarskih franaka.
hrt.hr

pomaranca

Danas je trening protekao u pripremama za narednu ligašku utakmicu, koja se igra u subotu na El Madrigalu protiv Villarreala.

Svi dostupni prvotimci su korektno odradili trening, a veseli nas povratak Busquetsa i Mascherana koji su jučer radili individualno, odvojeni od grupe. Mascherano je imao manjih problema sa mišićem, te je stoga radio odvojeno od grupe. Busquets, koji je propustio susret protiv Atheltica je danas odradio kompletan trening i sasvim vjerovatno će se naći u prvih 11 na teškom gostovanju u subotu.

S obzirom na broj povrijeÄ'enih igrača, Tata Martino je pozvao nekoliko igrača B ekipe, te tri juniora. Iz Barçe B su trenirali golman Masip, te Grimaldo, Illie, Samper i Gomez, koji je bio pozvan za proÅ¡lu utakmicu sa Bilbaom.

Å to se tiče juniora, Riera, Godswill i Ortega su imali čast trenirai sa prvomtimcima, te možda pokuÅ¡ati obezbijediti poziv u prvu ekipu, s obzirom na broj povrijeÄ'enih igrača.
Amer Buljubašić

pomaranca

Čim je UEFA donijela odluku da se suspendira zabrana transfera Barceloni, u katalonskom klubu su se okrenuli tržištu i već dogovorili novo pojačanje.

Nakon što su prije dogovorili transfer Ter Stegena i Halilovića, stoper Borussije Dortmund Mats Hummels postat će novi igrač Barcelone. Tako tvrdi španjolski AS koji tvrdi da će Pique napokon dobiti pouzdanog partnera u obrani katalonskog diva.

Hummels je već duže vrijeme na brojnih velikih klubova, no izgleda da je Barcelona ipak ponudila najviše i dovela ga u svoje redove.
(balkan-sport.net)

pomaranca

Vratar španjolskog nogometnog velikana Barcelone Victor Valdes od iduće sezone nosit će dres Monaca u kojem sada brani hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, objavio je španjolski list El Mundo Deportivo.

Valdesu na koncu ove sezone završava ugovor s Barcelonom, a trenutačno je izvan stroja zbog teške ozljede koljena. Oporavak će trajati do rujna, no vodstvu kluba iz Kneževine to ne predstavlja nikakav problem. Subašić je u Monaco stigao 2012. godine iz Hajduka, a do sada je upisao 72 nastupa na vratima kluba sa stadiona Louis II.

Valdes bi u Kneževini trebao zaraÄ'ivati 12 milijuna eura po sezoni. Veliki interes za njegove usluge pokazao je i Manchester City. Valdes je s Barcelonom osvojio tri Lige prvaka, Å¡est naslova Å¡panjolskog prvaka, po dva Kupa Kralja, europska Superkupa i svjetska klupska prvenstva. U dresu Å¡panjolske reprezentacije je osvojio titule svjetskog (2010) i europskog prvaka (2012).
(hrt.hr)

pomaranca

Španjolski mediji tvrde da argentinski nogometaš Lionel Messi želi 20 milijuna eura po sezoni za stavljanje potpisa na novi ugovor s Barcelonom...

Marca tvrdi da Messijev tim čeka odgovor kluba vezan za zahtjev da se aktualna ponuda Barcelone od 17 milijuna eura po sezoni podigne za dodatna tri milijuna. Messi, njegovi zastupnici i predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu trebali bi se sjesti za stol narednog tjedna, te bi tada mogao pasti i konačan dogovor. Najveći problem oko sklapanja novog ugovora su igračeva marketinška prava i bonusi.

Španjolci tvrde da Barcelona želi s Messijem potpisati novi ugovor do kraja aktualne sezone u Primeri, jer smatra da bi kasnije moglo biti prekasno s obzirom da će se nakon toga Argentinac koncentrirati na nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
Totalsport

pomaranca

Postalo je izvjesno da će Cristian Tello, koji je u dosadašnjem dijelu sezone sakupio 27 nastupa za FC Barcelonu, tokom ljetnog prijelaznog roka napustiti katalonsku prijestolnicu.

"Sport" navodi da su interes za njegove usluge pokazali Liverpool, koji je bio zainteresovan i proÅ¡log ljeta, i Porto, koji želi osnažiti ekipu, nakon prosječne sezone 2013/14. MeÄ'utim, prepreku ostvarenju transfera mogla bi predstavljati visina obeÅ¡tećenja. Naime, Barça vjeruje da za Å panca , koji ima važeći ugovor do 30. juna 2018. godine, može inkasirati oko 10 miliona eura.

Kao što ste imali priliku čitati posljednjih dana, Blaugranu očekuje jako buran prijelazni rok. Sigurni su odlasci igrača poput Valdesa, Pinta, Puyola, Dos Santosa, Cuence, Afellyja, a vjerovatno i Songa te Alvesa. Kada su dolasci u pitanju, mediji plasiraju mnogo špekulacija, ali Barcelona je završila posao kada su u pitanju transferi Ter Stegena (obeštećenje oko 12 miliona eura) i Alena Halilovića, koji će pojačati Barçu B.
Arnel Mahmutović

pomaranca

Bez obzira Å¡to se nalazimo u 21. vijeku, rasistički napadi nisu  rijetkost, čak ni na sportskim igraliÅ¡tima. Jednu takvu uvredu vidjeli  smo i u večeraÅ¡njoj utakmici izmeÄ'u Villarreala i FC Barcelone (2:3),  ali se Alves sjajno "snaÅ¡ao".

Pogledajte o čemu se radilo.

http://www.youtube.com/watch?v=uZqJpVREhRY

pomaranca

http://www.youtube.com/watch?v=e8q7kLmL3IY

Nakon tužne vijesti o smrti bivšeg trenera Barcelone, donosimo pismo koje je uputio Klubu i navijačima nakon što je završio svoju trenersku karijeru u Barceloni.

"Hvala Barça, hvala svima.

Nakon 5 predivnih godina u ovom timu, koji mi je omogućio da moj trenerski san postane java, vrijeme je došlo da svu svoju snagu i energiju usmjerim ka liječenju bolesti koja mi je dijagnosticirana prije godinu i pol.

Nažalost, tretmani liječenja kojim ću se podvrgnuti od mene zahtijevaju mnogo toga, stoga neću moći dati sve od sebe da vodim ovu ekipu, ali znajte da ću nastaviti raditi za Klub koji toliko volim, mada u nekim manjim poslovima.

Nije lako napustiti grupu posebnih ljudi za mene, moje igrače, stručni štab i prijatelje s kojim imam previše nezaboravnih trenutaka. Doživotno sam zahvalan svima koji su uradili sve što su mogli za mene. Ljudske i nogometne kvalitete koje ovaj tim posjeduje mogu preći sve prepreke, na privatnom i sportskom polju. Veliko hvala i dr. Ramon Canalu i njegovoj ekipi, koji su cijelo vrijeme bili uz mene. Znam da ovu utakmicu ne igram sam, Klub će mi pomoći kao što je to radio i do sada.

Vama, Barçinim članovima i navijačima želim posebno da se zahvalim za svu podršku koju ste mi pružili i svu snagu koju ste mi uvijek slali, ne samo sada nego i prethodnih mjeseci. Mogu vam reći da se osjećam smireno i snažno i ulazim u ovu fazu života pun samopouzdanja da će sve biti dobro.

Hvala svim nogometnim navijačima, profesionalcima, klubovima, igračima i ljudima koje poznajem i ne poznajem na divnim porukama podrške koje meni i mojoj porodici mnogo znače.

Ovo su teška vremena za moju porodicu i mene stoga molim predstavnike medija za razumijevanje. Sada kada više nisam trener Barcelone, molio bih vas za mir i privatnost koji će mi biti stvarno potrebni.

Ne mogu završiti ovo pismo bez da poželim budućem treneru najboljeg kluba na svijetu svu sreću.

Hvala vam svima, Tito Vilanova."

(Amer Buljubašić)

pomaranca

Završena je ceremonija ispraćaja Tita Vilanove, a ukoliko ste gledali sigurno Vam nije mogao promaći trenutak kada Adria Vilanova priča o svom ocu. Donosimo Vam tekst koji je Adria posvetio našem junaku.

"Prije svega, moja porodica i ja želimo da se zahvalimo svima koji su uz nas u ovim teškim trenucima, ne samo članovima i navijačima Barçe, nego svim onim ljudima koji su ovih dana posjetili Camp Nou i odali počast mom ocu. Hvala svima koji su ostavili poruke podrške, te svim klubovima koji su upriličili minutu šutnje prije početka utakmica.

Moj tata roÄ'en je prije 45 godina u Empordi. Bio je čovjek posvećen svojoj porodici, svojoj zemlji i klubu. Sa karijerom je počeo sa dna, ali se postepeno penjao, jurio svoje snove i pokazivao da je veliki borac. ÄŒak i kada mu je bio dijagnosticiran rak, nije mario o sebi, nego se brinuo o nama i naÅ¡im osjećanjima. On je moj idol kako kao fudbaler, tako i kao čovjek, posebno kao roditelj.

Ne postoji način na koji mu se mogu zahvaliti. Najbolji poklon su mi ovih 17 godina provedenih sa njim. S njim sam učio mnoge velike životne lekcije.

Sjećam se jednom kada sam imao vrlo važan test zbog kojeg sam bio zabrniut, on je sjeo pokraj mene i prenio mi mir i sigurnost, rekavši: 'Pokušaj biti miran, jer ono što se danas čini važnim sutra možda uopšte neće biti bitno.'

Tvoje iskustvo me je naučilo cijeniti ono Å¡to imam, jer nikada ne znam kada ću ostati bez toga. Sada si nas fizički napustio, ali uvijek ćeÅ¡ biti dio mog života. Pomoći ćeÅ¡ mi da napredujem u nogometu, da se borim za svoje snove i uvijek ćeÅ¡ biti tu, moj anÄ'eo čuvar, kome ću posvetiti sve trijumfe i uspjehe. Uvijek ću pratiti tvoj primjer i boriti se do kraja. Počivaj u miru, oče."

(Amer Buljubašić)

pomaranca

Na jučerašnjem treningu prisustvovali su svi dostupni prvotimci, te jedan igrač Barcelone B.

U Barçi se intenzivno radi kako bi se ekipa što bolje spremila za današnju utakmicu Primere protiv Getafea. Utakmica se igra na Camp Nouu sa početkom u 16:00 sati.

Trening je protekao u finoj atmosferi, a trenirali su svi dostupni prvotimci. TakoÄ'er, na treningu ljekarski tim Barcelone dao je dozvolu Isaacu Cuenci za povratak na teren, iako ovaj momak niti jednom nije bio u sastavu Barcelone ove sezone, a vjerovatno neće biti ni u preostalim susretima.

Å to se tiče povrijeÄ'enih igrača, Pique, Puyol, Alba i Neymar su radili specifične vježbe odvojeno od ostatka tima, te su tako nastavili sa oporavkom. Osim prvotimaca, na treningu prisustvovao je i Å¡toper Barçe B Sergi Gomez.
Amer Buljubašić