Španska liga novosti-Primera Division

Started by stafa, December 11, 2009, 09:06:04 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Nogometaši Celte priredili su ogromnu senzaciju pobijedivši u 10. kolu Primere na Nou Campu Barcelonu s 1-0, pa je katalonski klub s prvog skliznuo tek na treće mjesto ljestvice.

Klub iz Viga je do posve neočekivane pobjede došao pogotkom Joaquina Larriveya u 55. minuti, a unatoč golemoj nadmoći, Barca nije uspjela postići niti izjednačujući gol. Neymar je dvaput zatresao okvir vrata, a greda je zaustavila i slobodni udarac Lea Messija, koji bi tim zgoditkom izjednačio rekord Primere s 251 golom. Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcu, koja sada ima dva poraza u nizu nakon izgubljenoga Clasica kod Reala (1-3). Do prije tjedan dana katalonski gigant je imao maksimalan učinak u Primeri bez primljenoga zgoditka.

Barcelonin poraz iskoristila su dva madridska kluba, Real je pobjedom kod Granade (4-0) sada vodeći, a Atletico je domaćim uspjehom protiv Cordobe (4-2) skočio na drugo mjesto. Real ima 24, Atletico 23, a Barcelona je ostala na 22 boda, koliko ima i Sevilla koja bi nedjeljnom pobjedom kod Athletic Bilbaoa mogla preuzeti i vodstvo.
(Hina)

pomaranca

Momčad iz  San Sebastiana je u prvih deset kola upisala samo jednu pobjedu i  trenutačno se nalazi na 19. poziciji sa Å¡est bodova, jednim bodom viÅ¡e  od 'fenjeraÅ¡a' Cordobe. Arrasate je vodio Real Sociedad od srpnja proÅ¡le  godine osvojivÅ¡i proÅ¡le sezone sedmo mjesto u Primeri. No, ove godine  je momčad očajno uÅ¡la u sezonu.

Nakon osam susreta  bez pobjede vodstvo Å¡panjolskog nogometnog prvoligaÅ¡a Real Sociedada  uručilo je otkaz treneru Jagobi Arrasateu, a kao njegov nasljednik  najglasnije se spominje bivÅ¡i menadžer Manchester Uniteda i Evertona David Moyes.

Momčad  iz San Sebastiana je u prvih deset kola upisala samo jednu pobjedu i  trenutačno se nalazi na 19. poziciji sa Å¡est bodova, jednim bodom viÅ¡e  od 'fenjeraÅ¡a' Cordobe. Arrasate je vodio Real Sociedad od srpnja proÅ¡le  godine osvojivÅ¡i proÅ¡le sezone sedmo mjesto u Primeri. No, ove godine  je momčad očajno uÅ¡la u sezonu.

Momčda će privremeno voditi  trener B momčadi Asier Santana, a Å¡panjolski mediji piÅ¡u kako je Moyes  već stigao u Å panjolsku na pregovore. Otkako je u travnju ove godine  dobio otkaz u Manchester United, Moyes je bez nogometnog angažmana, ali  ne i bez posla. Posljednjih mjeseci je radio za katarsku TV postaju BeIN  Sports. Ukoliko Moyes prihvati ponudu Real Sociedada postat će četvrti  britanski trener na klupi ovog kluba. Prije njega Sociedad su vodili  Horace Harold Lowe (1930-1935), John Toshack (1985-1989, 1991-1994,  2001-2002) i Chris Coleman (2007-2008).
(Hina)

pomaranca

U 11. kolu Primere katalonski klub je kod Almerije slavio s 2:1, pogocima u drugom poluvremenu. Barcelona je teškom mukom došla do 2:1 pobjede kod Almerije u 11. kolu Primere. Nakon vodstva domaćina u poluvremenu, utakmica je u nastavku odlučena prvenstveno zahvaljujući Urugvajcu Luisu Suarezu. S dva odlična dodavanja pomogao je suigračima da postignu pogotke za osmu pobjedu u prvenstvu.

Trener Barcelone Luis Enrique protiv Almerije promijenio je četvoricu igrača u odnosu na prošlo kolo protiv Celte.

Pedro, Bartra, Adriano i Munir u prvih su 11, a na klupi su ostali Pique, Xavi, Neymar i Luis Suarez.

Nakon dominacije Barcelone u prvih 15 minuta, domaćini počinju igrati i Verza u 20. i Bifouma u 22. minuti imali su lijepe prigode. No, njihovi udarci blokirani su od Barcine obrane.

https://vine.co/v/Oe0e7Z6llU7 Ivan Rakitić imao je prigodu dovesti Barcelonu u vodstvu. U 28. minuti je glavom skrenuo jedan ubačaj prema lijevoj vratnici, ali Ruben uspješno brani taj udarac. Minutu kasnije, Messi ima priliku, ali njegov udarac glavom se odbija od grede.

Bifouma je u 37. minuti doveo u vodstvo domaćine. Dobio je loptu od Fernanda Soriana u kazneni prostor i poslao ju u desni kut Brava.

U drugo poluvrijeme Luis Enrique je ušao s dva nova igrača. Ušli su Luis Suarez (umjesto Pedra) i Neymar (umjesto El Haddadija).

Još jednu gredu imali su igrači Barcelone u 61. minuti. Luis Suarez je je iz prve pucao po golu Almerije, ali je lopta pogodila okvir vrata.

U 73. minuti Barceloni su se isplatile izmjene u drugom poluvremenu. Suarez je upao po desnoj strani u kazneni prostor, dodao nisku loptu do Neymara , koji šalje s nekoliko metara loptu u mrežu Almerije.

Još jednom je glavom pokušao Messi u 79. minuti nakon dodavanja Suareza, ali njegov udarac s 10 metara odbija se od grede.

Luis Suarez je pokazao zašto je veliko pojačanje za Barcu. U 82. minuti je u kaznenom prostoru, okružen s nekoliko igrača, prebacio loptu s desne na lijevu stranu, gdje natrčava Jordi Alba i glavom šalje loptu za konačnih 2:1.
Igor Capan

pomaranca

"Možda u subotu niste gledali najbolju Barcelonu, ali mi smo dovoljno skromni da budemo samokritični", rekao je igrač Barcelone. Xavi Hernandez tvrdi da trener Luis Enrique vodi Barcelonu na ispravan način i da su oni na dobrom putu, unatoč lošijim rezultatima posljednjih tjedana.

"Svi bi mi što prije voljeli vidjeti klub u najboljem izdanju u svakoj utakmici", rekao je igrač Barcelone u ponedjeljak na konferenciji za medije održanoj na Camp Nou. "Možda u subotu niste gledali najbolju Barcelonu, ali mi smo dovoljno skromni da budemo samokritični. Na pravom smo putu."

Barcelona je nakon niza od osam utakmica bez primljenog pogotka izgubila u Primeri od Reala i Celte Vigo, a u posljednjem ligaÅ¡kom nastupu protiv Almerije su se morali dobro namučiti da doÄ'u do pobjede (2:1).

"Luis Enriqueova vizija je dobra i donosi pobjede. To je ista filozofija koju smo imali i prije, isti je način igre, samo je napravio nekoliko prilagodbi."

Xavi je posljednju utakmicu započeo na klupi, a trener ga je u igru uveo u 66. minuti.

"Luis Enrique je iskren, rekao mi je u lice što očekuje od mene i koja je moja uloga. Nije me pokušao prevariti. Naravno da bih želio igrati cijelu utakmicu, ali svejedno sam sretan, osjećam se korisnim. Nikad nisam razmišljao o odlasku."
Jelena Ćubel

pomaranca

Carles Puyol, najuspješniji kapiten Barçe ikada, legenda, ikona kluba, danas radi kao prvi pomoćnik sportskog direktora Andonija Zubizarrete, a u ovom tekstu Vam donosimo malo detaljniji opis njegovog posla.

Još uvijek je veoma čudno vidjeti kako Puyol posmatra utakmice sa Camp Noua ili Miniestadija, daleko od njegovih sada već bivših saigrača, odjeven u odijelo ili službenu uniformu, a ne u crveno-plavom dresu kako smo navikli.

Sada je njegov život malo drugačiji. Kao zamijenik sportskog direktora, njegovo radno mjesto je u kancelariji, gdje uči i priprema se za svoju novu profesiju, posmatra ogroman broj utakmica i sakuplja informacije. Puyol se adaptira na novu sredinu, a u tome mu pomažu časovi edukacije koje organizuje Å panjolska fudbalska federacija. Carles tome pristupa sa jakim entuzijazmom, a direktor kursa Jorge Carretero je kazao kako je Puyol uvijek meÄ'u prvima, te da nikada nije propustio niti jedan čas. Vjerovatno je to ostala navika sa treninga...

U Las Rozasu, u Ciutat Esportivi često je posjećen kao igrač, a ne zamijenik sportskog direktora. Svakodnevno obavlja razne pravne, institucione, financijske, marketinške, tehnološke i komunikacijske zadatke, zajedno sa svojim učiteljima, poput Minambresa (sportskog direktora Vallecana), Routledgea (s.d. Bilbaa), Estebaranza (bivšeg direktora nogometne škole madridskog Atletica) i bivšeg suca Losantosa Omara.

Ovaj kurs, odnosno ovi časovi na koje on ide započeli su u septembru, a zavrÅ¡avaju na kraju godine, te će Puyol naravno dobiti certifikat/diplomu nakon Å¡to zavrÅ¡i tu edukaciju. TakoÄ'er, bivÅ¡i kapiten Barçe intenzivno uči i usavrÅ¡ava engleski jezik, djeluje kao predstavnik kluba na odreÄ'im sastancima, te ponekad putuje s igračima na utakmice, kao Å¡to je bio slučaj u Amsterdamu protiv Ajaxa.

Ipak, Carlesu nedostaje njegov stari život, koji je nažalost završen zbog problema sa koljenom. "Dao bih sve da ponovno zaigram. Nedostaje mi osjećaj prije utakmice, natjecateljski duh i vrijeme u svlačionici", kazao je Capi.

No, njegov život je sada drugačiji. Uči pravila o djelovanju na meÄ'unarodnim transferima, licenciraju igrača, njihovih prava, odnosa izmeÄ'u agenata i klubova i slične stvari. Iako je za sada vrlo malo vjerovatno, možda će Puyol nekada ponovno biti na klupi Barçe, ali ako trener.
Amer Buljubašić

pomaranca

Brazilski defanzivac je odradio kratak intervju za Barça TV, gdje je pričao uglavnom o svojoj ekipi i narednoj utakmici Primere protiv Seville.

Nakon što većina prvotimaca ima reprezentativne obaveze, Luis Enrique je imao samo nekoliko igrača iz prve ekipe s kojima će raditi, ali tu su i ostali iz Barçe B, te neki junior. Adriano Correia, jedan od rijetkih prvotimaca koji je ostao u Barceloni, jučer je odradio intverju za klupsku TV i zvaničnu stranicu.

"Za nas se uvijek postavljaju visoki ciljevi. Od početka sezone smo pod jakim pritiskom. Sa toliko promjena u ekipi, promjenom trenera, moramo se prilagoditi. Ali, nogomet vam ne dozvoljava toliko vremena... Ipak, sa povjerenjem Luisa Enriquea i naÅ¡im samopouzdanjem, bolji nogomet i bolji rezultati će doći. U nekim utakmicama takoÄ'er nismo imali sreće, kao u onoj protiv Celte, ali takva je igra", kazao je lijevi bek Barçe.

Adriano je nastupao za Sevillu prije nego je prešao u FC Barcelonu, a upravo protiv te ekipe njegov sadašnji tim igra u subotu. "To će biti teška utakmica, ali ti susreti su uvijek takvi. I oni su napravili nekoliko promjena u odnosu na prošlu sezonu, ali su sada zaista dobra ekipa. Primera nije utrka samo dvije ekipe, Barçe i Madrida. Tu su još Valencia, Sevilla i Atletico Madrid, te moramo dati sve od sebe kako bi na kraju izašli kao najbolji", završio je Brazilac.
Amer Buljubašić

pomaranca

U 12. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Barcelona je u subotu na Camp Nou pobijedila Sevillu sa 5-1, uz pogodak Rakitića i tri gola Lea Messija koji je postao najbolji strijelac u povijesti Primere sa 253 pogotka.

Messi je prestigao napadača Athletica iz Bilbaoa Telma Zarru koji je do rekorda od 251 pogotka stigao 1955. godine. Rakitić, koji je odigrao cijeli susret, u 65. minuti glavom je pogodio za 3-1 nakon ubačaja Luis Suáreza. To mu je treći prvenstveni gol.

Real Madrid je u gostima, bez ozlijeÄ'enog Luke Modrića, svladao Eibar sa 4-0. "Kraljevski klub" ostvario je 14. pobjedu u nizu, uz dva gola Cristiana Ronalda koji je već stigao do 20 prvenstvenih pogodaka. U strijelce su se upisali i James Rodriguez te Karim Benzema. Igrači Reala na travnjak su istrčali s majicom na kojoj je pisalo "Naprijed Luka".

Atletico Madrid je na domaćem terenu pobijedio Malagu sa 3-1, a strijelci za Atletico bili su Tiago (13), Antoine Griezmann (42) i Diego Godin (84), dok je jedini pogodak za Malagu zabio Roque Santa Cruz (64). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 57. minute za Atletico.
(Hina)

pomaranca

U vrijeme kada mnogi rekordi padaju pred Leom Messijem i njegovim golovima, čini se da gotovo i ne postoji momčad koja bi mogla zaustaviti Argentinca. Gomes je odao priznanje Messiju zbog svega što je učinio u karijeri, ali je istaknuo kako u Barceloni ima još puno prijetnji za koje se moraju pobrinuti s jednakom pažnjom.

Barcelona posjećuje Mestallu u savršenom raspoloženju nakon što su u posljednje dvije utakmice deklasirali svoje protivnike, Sevillu s 5:1, te Apoel s 0:4. Portugalski veznjak pojavio se na konferenciji za novinare u četvrtak, gdje je izjavio kako svi u njegovoj momčadi znaju da će utakmica s Barçom biti izuzetno teška, ali i da vjeruju da protiv Katalonaca mogu pokazati koliko vrijede.

"Oni su sjajna ekipa, a mi pobjedom ponovno želimo postati sjajna ekipa. U ovakvim smo utakmicama svi željni dokazivanja, borit ćemo se na svom travnjaku i dat ćemo sve od sebe kako bismo uzeli 3 boda, jer smo mi Valencia CF.", izjavio je.

"Svatko zna da je Messi vrhunski igrač, srušio je mnoge rekorde i treba mu čestitati na tome, ali ne smijemo i nećemo se fokusirati samo na njega. Moramo razmišljati kao momčad i na protivnika gledati isto tako, kao na momčad, ne samo jednog igrača. Svi igrači Barcelone spadaju u najbolje na svijetu i u svakom trenutku mogu odlučiti susret."

21-godiÅ¡njak se, pozitivna duha, osvrnuo i na prethodnu utakmicu: "U posljednjoj utakmici se nismo osjećali dobro, stvari jednostavno nisu iÅ¡le kako smo priželjkivali. Jako smo ljuti zbog toga. Sada, viÅ¡e od ičega, želimo da nedjelja doÄ'e kako bismo mogli okrenuti stvari na bolje."

Nakon komentara trenera Valencije, Nuna Espirita Santa, koji je izjavio da Valencija ne smije izgubiti dvije utakmice za redom, André Gomes je, upitan osjeća li zbog trenerovih riječi dodatan pritisak rekao kako to nije slučaj, te se složio s komentarima trenera, dodavÅ¡i joÅ¡ i da očekuje da će podrÅ¡ka publike na Mestalli pomoći ekipi da doÄ'e do pobjede

"Stvaramo pritisak sami na sebe, kako bismo se natjerali da budemo što bolji, te da navijači mogu uživati u plodovima našeg rada. Klub poput Valencije ne smije izgubiti dvije uzastopne utakmice. Vjerujem u glasnu podršku naših navijača na Mestalli, zbog kojih ćemo, kao i obično, dati sve od sebe."

Konferenciju je zaključio osvrnuvši se i na taktičke zamisli svoga trenera: "Najviše nam odgovara igra s tri vezna igrača, ali ako šef odluči promijeniti sustav igre, mi ćemo se prilagoditi. Suigrači se poznaju jako dobro, i na terenu uvijek želimo pomoći jedan drugom te tako olakšati posao sebi i cijeloj momčadi."
Filip Seferi

pomaranca

Barcelonu, u okviru 13. kola Primere, očekuje teško gostovanje na Mestalli, to će ujedno biti i prva utakmica Mathieua protiv nekadašnjih suigrača. Nakon što je u Valenciji proveo punih pet godina, Jeremy Mathieu se ponovo vraća na Mestallu, ovaj put kao igrač Barcelone. "To će biti posebna utakmica za mene ali neću igrati ništa slabije. Uvijek je lijepo igrati na Mestalli jer sam tamo proveo nekoliko godina ali sada tamo putujem kako bih uzeo tri boda sa Barcelonom", izjavio je Mathieu.

Nakon uvjerene pobjede protiv Seville i nedavne pobjede nad Apoelom, Francuz je rekao kako tim pun samopouzdanja putuje u Valenciju.

"Imali smo težak period, ali onda smo odigrali dvije odlične utakmice i na Mestallu idemo kako bi uzeli sva tri boda i nastavili igrati dobar nogomet."

TakoÄ'er, francuski reprezentativac je izjavio kako će ekipi nedostajati Vermaelen ali da će se potruditi da odigraju Å¡to je bolje moguće i bez njega. Za kraj je dao izjavu i o Messiju: "Mislim da će Messi karijeru zavrÅ¡iti u Barceloni jer je on legenda ovog Kluba. Isto tako, cijelu svoju karijeru je proveo tu, nadam se da će ostati tu i pomoći Klubu, a i nama da osvojimo Å¡to viÅ¡e trofeja."
Edin Huseinović

pomaranca

Nogometaši Atletica svladali su u nedjelju u Madridu Deportivo Corunu s 2-0 (1-0) u utakmici 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva i privremeno se probili na drugo mjesto ljestvice s četiri boda zaostatka za vodećim Real Madridom.

Strijelci za Atletico bili su Saul Niguez u 43. minuti i Arda Turan u 55. minuti dvoboja.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, u devetoj ovosezonskoj pobjedi aktualnog branitelja naslova prvaka odigrao je dobrih 58 minuta. Mandžukić je asistirao za prvi pogodak MadriÄ'ana prebacivÅ¡i loptu glavom na peterac nakon ubačaja Kokea, gdje je Saul neometan proslijedio loptu u mrežu. Osim asistencije, Mandžukić je u 33. minuti zaradio i žuti karton zbog prigovora.
(Hina)

pomaranca

Nogometaši Barcelone pobijedili su u 13. kolu Primere u gostima Valenciju s 1-0 pogotkom Sergia Busquetsa u posljednim sekundama dvoboja.

U lošoj predstavi na Mestalli u trećoj minuti sudačke nadoknade Neymarov udarac glavom vratar Valencije je obranio, a na loptu je potom natrčao Busquets i zakucao je u mrežu za sretnu pobjedu Katalonaca. Ivan Rakitić je ušao u igru u 68. minuti.
(Hina)

pomaranca

Iako je ovog ljeta potpisao novi petogodišnji ugovor sa Real Madridom, francuski napadač Karim Benzema (26) već bi u zimskom prijelaznom roku mogao napustiti "kraljevski klub", objavili su u ponedjeljak španjolski mediji.

Real Madrid, koji duguje čak 605 milijuna eura, morat će prodati nekoliko igrača kako ne bi pao pod škare Uefe ukoliko prekrši pravila tzv. financijskog fair playa.

Na listi igrača koji bi trebali napustiti Real su branič Fabio Coentrao, vratar Iker Casillas i Karim Benzema. Španjolski mediji procjenjuju kako će prvi otići Benzema, i to možda već u zimskom prijelaznom roku. Real je spreman prihvatiti 50 milijuna eura za Benzemu, a zainteresiranih ima dovoljno, Manchester United, Arsenal i Liverpool.
(Hina)

pomaranca

Nakon sinoćnje triler završnice, donosimo Vam izjave heroja sinoćnje pobjede te izjave Luisa Suareza i Xavija.

Pogotkom u 93. minuti utakmice, Sergio Busquets je postao heroj pobjede na Mestalli. "Znali smo da će ovo biti teška utakmica za nas s obzirom da su dosta pojačali svoju ekipu. Doveli su nekoliko novih igrača, tu je i novi trener, tako da možemo biti zadovoljni pobjedom na ovako teškom gostovanju. Pogodak u posljednjim trenucima utakmice je stvarno nešto prekrasno", izjavio je Busquets, a zatim dodao: "Znali smo da nam bod ne može mnogo pomoći te smo ih napadali do samog kraja i srećom smo uspjeli doći do tog željenog pogotka. Nakon što je Neymar šutirao, a Diego odbranio lopta je došla do mene i udario sam ju koliko god sam mogao."

Na pitanje o svojoj "novoj" poziciji u sinoćnjoj utakmici, dodao je: "Znali smo da su izuzetno opasni u kontranapadima. Odlučili smo da je najbolje za nas ako bih ja konstantno vrÅ¡io pritisak na njih. Volim igrati kada imam dosta prostora, izgubili smo u odreÄ'enim dijelovim, ali smo dobili u drugim. Najvažnija stvar je balans."

Donosimo Vam izjave Luisa Suareza i Xavija nakon sinoćnje utakmice:

Luis Suarez:

"U ovakvim utakmicama, kada se suprotstavljate teškom protivniku, u pobjedama uživate još više. Ove utakmice daju ekipi dodatnu snagu za dalje."

"Iz utakmice u utakmicu sve se bolje slažem sa Messijem i Neymarom, ali postoje tu i drugi igrači koji takoÄ'er dosta pomažu timu."

"Naravno da je utakmica mogla otići u suprotnom smjeru, ali to je nogomet. Mi smo mogli iskoristiti svoje prilike i utakmicu dobiti dosta ranije, ali isto tako i oni su mogli."

"Lopta jednostavno nije htjela ući u gol. Prvu priliku je golman odbranio, ali u drugoj situaciji sam se dosta naljutio jer sam znao da nisam bio u ofsajdu. Pomjerio sam se korak nazad da budem siguran da nisam u ofsajdu, i to je razlog zašto sam onako reagovao. Bio je to čist gol."

Xavi Hernandez:

"Nisu nam ostavljali dosta prostora da gradimo igru, bili su dosta agresivni, igrali su na kontranapade, ali mi smo znali kako se trebamo ponašati u ovakvim utakmicama. Imali smo nekoliko prilika i Suarez nam je rekao kako gol nije postignut iz ofsajda, tako da smo zasluženo slavili."

"Mascherano i Busquets su odlično zaustavljali kontranapade. Kontrolisali smo utakmicu i sve što su oni stvorili bilo je iz naših grešaka."
Edin Huseinović

pomaranca

Drastična promjena na dresovima nakon 115 godina

Katalonski sportski dnevnik Sport donosi novi izgled dresa Barcelone za sezonu 2015/2016.

‘Revolucija u Barceloni’, piše dnevnik Sport i donosi fotografije novog dresa. Ukoliko se ne radi samo o probnom balonu kluba, bit će ovo uistinu revolucionarni dres. Po prvi put u 115 godina kluba Barca bi trebala igrati s horizontalnim prugama, a ne okomitim.

pomaranca

Da li se u početnoj postavi zadnjeg veznog u ekipi Luisa Enriquea treba naći Busquets ili Mascherano?

Tokom prethodnih godina, vezni red Barcelone se dosta rotirao i svaki veznjak u ekipi je bio podjednako važan. MeÄ'utim, jedno mjesto u veznom redu je bilo sigurno, a to je ono Sergija Busquetsa. Tokom ere Pepa Guardiole, Busquets je jednostavno bio nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog, takoÄ'er i za vrijeme Vilanove, Martina, Busquets doslovno nije imao konkurenciju na toj poziciji. Kako god, ove sezone Busquets igra neÅ¡to loÅ¡ije nego prethodnih godina, tako da smo već vidjeli Mascherana na poziciji zbog koje je prvenstveno doveden iz Liverpoola, ali je svoje najbolje partije pružao na poziciji Å¡topera. Oba igrača su odlična, a ako već treba dati nadimak obojici, onda bi to bilo ovako; Busquets bi bio "Genije", dok bi se Mascherano mogao nazvati "Ratnik".

Kada je Busquets u formi on je najbolji na svijetu na svojoj poziciji. MeÄ'utim, protekle sezone je njegova igra dosta pala, a vidimo da ni ove sezone baÅ¡ nije toliko bajna koliko se očekivalo. BaÅ¡ kao tri genija u Barceloni - Mesi, Xavi i Iniesta, Busquets vidi sve na terenu. Iako mu brzina nikad nije bila jača strana, sjajno to nadopunjava odličnim razmiÅ¡ljanjem i to mu daje prednost u odnosu na druge igrače na njegovoj poziciji. Htjeli vi to priznati ili ne, očigledno je da je Busquetsu neÅ¡to nedostaje u igri i da je on daleko od svoje najbolje forme i to na osnovu toga možemo postaviti jednostavno pitanje, ko se treba naći u prvoj postavi? Da li Busquets koji nije u najboljoj formi ili Mascherano koji se možda nalazi u najboljoj formi otkako je stigao u Barcelonu?

Tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu, jasno se vidjelo da je Mascherano dosta napredovao. Za Argentinu je bio važan koliko i sam Messi. Njegova igra u veznom redu i njegova požrtvovanost su itekako pomogli Argentini da doÄ'e do same zavrÅ¡nice. Jedna od njegovih najboljih utakmica na Svjetskom prvenstvu jeste utakmica protiv Nizozemske kada je odličnim klizećim startom u samoj zavrÅ¡nici utakmice spasio svoju ekipu čistog pogotka. Nakon ove utakmice, Mascherano je izjavio kako je bio povrijeÄ'en ali da je dao od sve od sebe da izdrži do kraja utakmice. Tako da, zaÅ¡to je Mascherano toliko bitan za Barcelonu? On je, trenutno, najsličniji Puyolu Å¡to se tiče borbenog duha. Dosta je snažan i agresivan, ali u istom trenutku i dosta brz. Tokom utakmica koje je odigrao u veznom redu, Barça je izgledala dosta brže i pritiskala je protivnika viÅ¡e. Samoj ekipi je davao dodatnu dozu sigurnosti jer je gotovo svaki pokuÅ¡aj dodavanja protivnika kroz sredinu zaustavio. Možda se ne uklapa perfektno u tim Barcelon kao Busquets, ali je sigurno igrač na kojeg se mora računati.

U utakmici protiv Valencije, Lucho je izveo obojicu na teren i to mu se na kraju isplatilo, Å¡taviÅ¡e izgledalo je to dosta dobro. Busquets je nedodirljiv ali samo kada je u top formi, dok je sa druge strane Mascherano igrač koji je potreban Barceloni protiv ekipa koje su dosta fizički snažnije od Katalonaca. Kako god, natjecanje u ekipi je zdravo i povoljno za trenera, a i za same igrače. MeÄ'utim, svi znamo da će jedan od njih morati na klupu.

Za kraj ćemo napisati mišljenje samog pisca: "Po mom mišljenju, Mascherano bi trebao zauzeti mjesto u početnoj postavi. Busquets jeste najbolji na svijetu na svojoj poziciji, ali je očigledno da ga nešto muči i to 'nešto' se odražava na njegovu igru. Bilo bi glupo ne iskoristiti Mascherana kada je već u svom najboljem izdanju."
Edin Huseinović