Italijanska liga-Seria A lega calcio

Started by stafa, December 11, 2009, 09:24:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana predstavio je na press-konferenciji i službeno novog trenera Waltera Mazzarrija koji je naslijedio Andreu Stramaccionija...

- Inter mora ponovo postati kompetitivan, boriti se i natjecati. Ne znam nikakve tajne. U 12 godina menadžmenta bazirao sam stvari na poÅ¡tovanju pravila i meÄ'usobnom poÅ¡tovanju. Uspjeh je baziran na obraćanju pozornosti na detalje, na$$$$om radu i žrtvovanju â€" rekao je izmeÄ'u ostaloga 51-godiÅ¡nji stručnjak, koji će sljedeće sezone tako trenirati hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

- U današnjem nogometu morate biti veoma pripremljeni fizički i mentalno. Za mene je trening svet i ne smije ga se propuštati. Mislim da moramo na$$$$o poraditi i na samopouzdanju, vidjevši kako je završila prošla sezona. Inter mora biti bolji nego prošle sezone jer će momčad biti bolja - dodao je donedavni trener Napolija, nakon sezone u kojoj su "nerazzurri" završili tek deveti u Seriji A.

O željenim pojačanjima u ljetnom prijelaznom roku Mazzarri nije želio konkretno govoriti.

- Neću raspravljati o tržištu s medijima, učinit ću to s klubom. Proveli smo jučer do ponoći vrijeme razgovarajući o igračima. Želim 22 igrača na predsezonskom treningu. Želim po dva igrača na svakoj poziciji plus nekoliko mladića.
Totalsport

pomaranca

Kao što su talijanski medij i najavljivali posljednjih dana, francuski stručnjak Rudi Garcia (49) u srijedu je službeno imenovan trenerom nogometaša Rome…

Garcia je zadnjih pet godina bio trener Lillea s kojim je najveće uspjehe ostvario u sezoni 2010/11 kada je bio francuski prvak i pobjednik Francuskog kupa. Ranije je trenirao i St. Etienne, Dijon i Le Mans, a Roma će mu biti prvo inozemno iskustvo.

- Garcia je dokazani pobjednik sa sjajnim razmišljanjima koja se savršeno poklapaju s našom vizijom budućnosti - poručio je predsjednik talijanskog prvoligaša James Pallotta.

Garcia je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produljenja suradnje na još jednu sezonu budu li obje strane zadovoljne. Talijanski mediji tvrde da će godišnje primati 1.5 milijuna eura plaće.

Romu je u prošlu sezonu poveo Zdenek Zeman koji je smijenjen u veljači. Momčad je do kraja sezone i do šestog mjesta u Seriji A vodio privremeni trener Aurelio Andreazzoli.
Totalsport

pomaranca

Klupska legenda talijanskog nogometnog kluba Intera, Javier Zanetti, potpisao je novi jednogodiÅ¡nji ugovor, iako mu je 39 godina na leÄ'ima...

- Jednostavno vjeruju u mene - rekao je argentinski nogometaš koji će u kolovozu ove godine napuniti 40 godina, a koji se trenutno oporavlja od puknuća Ahilove tetive u završnici sezone u Seriji A.

- Želim se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju. Razgovarali smo o mojoj ozljedi i odlučili smo se zasada produljiti za jednu sezonu. Klub je po tko zna koji put pokazao vjeru u mene i moju strast prema Interu. Nadam se da ću se kad se vratim na travnjak odužiti dobrim igrama - rekao je Zanetti nakon potpisivanja novog ugovora.

- Želim se zahvaliti i navijačima koji mi posljednjih tjedana pružaju nevjerojatnu podršku tijekom oporavka. Drago mi je da će od prvog dana nove sezone biti uz nas i pružati nam bezuvjetnu podršku - veli Argentinac, te zaključuje:

- Radim sve kako bi se što prije vratio zdrav i spreman da pomognem treneru i suigračima.

Podsjetimo, Zanetti je bio prvo pojačanje aktualnog predsjednika Massima Morattija još davne 1995. godine, kada je stigao iz argentinskog Banfielda.
Totalsport

pomaranca

Bivši reprezentativac Španije, 31-godišnji Joaquin Sanchez Rodriguez, krilo Malage prešao je u ACF Fiorentinu (Serie A); potpisao je ugovor do 2016.

pomaranca

Donedavni kapetan Milana Massimo Ambrosini (36) s dozom gorčine je primio vijest da mu uprava "rossonera" nema namjeru ponuditi novi ugovor. Tako je okončan njegov 18-godišnji boravak u klubu...

- Nije na meni da kažem da li je to prava odluka ili nije, ali ne može se opisati kao Å¡okantna budući mi je ipak 36 godina. ÄŒekao sam nekoliko dana prije nego li sam progovorio kako bi mi se razočaranje ipak malo sleglo. Volio bih da mi je odluka priopćena s malo viÅ¡e obzira, ali svejedno bih želio zahvaliti svima u klubu za posljednjih 18 godina â€" rekao je Ambrosini.

Usprkos poznim godinama, talijanski defenzivni veznjak nema joÅ¡ namjeru objesiti "kopačke o klin", a interes za njegovim dovoÄ'enjem su navodno pokazali West Ham i neki klubovi iz MLS lige.

- I dalje se smatram igračem i moja je namjera nastaviti igrati.

U razdobolju provedenom u Milanu (od 1995.) Ambrosini je osvojio četiri "scudetta", dvije Lige prvaka i jedan Talijanski kup.
Totalsport

pomaranca

Napadač talijanske nogometne reprezentacije Mario Balotelli šepajući je napustio trening "azzurra" u petak, samo dva dana uoči njihovog otvarajućeg nastupa na Kupu konfederacija protiv Meksika.

Trening u Riju Balotelli je napustio zbog zatezanja u zadnjoj loži desne noge.

- Optimistični smo vezano uz njegov oporavak, ali morat ćemo procijeniti njegovo stanje â€" rekao je profesor Enrico Castellacci iz liječničkog stožera talijanske reprezentacije.

Protiv Meksika je Balotelli trebao biti jedini istureni napadač u formaciji 4-3-2-1 Cesarea Prandellija, a sada je njegov nastup pod velikim upitnikom.
Totalsport

pomaranca

Federico Peluso, 29-godišnji obrambeni talijanski nogometaš potpisao je s prvakom Serie A Juventusom ugovor do lipnja 2017. godine. Dosad je Peluso bio Atalantin igrač...

Već prošle sezone, u njenom drugom dijelu, Peluso je nosio dres Juventusa, te je u tom klubu ukupno skupio 30 utakmica, u tri različita natjecanja, tijekom posudbe iz Atalante. Očito je Peluso sasvim dovoljno zadovoljio trenera Contea i čelnike kluba, pa je Juventus otkupio ugovor od Atalante i platio za njega 4.8 milijuna eura.

U karijeri je Peluso odigrao tri reprezentativne utakmice, a zabio je i jedan pogodak.
Totalsport

pomaranca

29-godiÅ¡nji Brazilac Ã,nderson Miguel da Silva - Nené, napadač Cagliarija je obnovio ugovor do juna 2014.

pomaranca

Reprezentativac Slovenije, 24-godišnji Jasmin Kurtič, vezni igrač Palerma, koji je ispao u Serie B, seli u Sassuolo, koji je kao pobjednik sezone 2012/13 Serije B prešao u Serie A. Potpisao je ugovor do juna 2017.

pomaranca

Talijanski prvoligaš Roma objavio je na svojoj službenoj stranici da je kompletirao transfer 22-godišnjeg napadača Mattije Destra iz Genoe…

Roma je prošlog ljeta platila Genoi 11 i po milijuna eura za jednogodišnju posudbu Destra, a sada je iskoristila pravo prvokupa, te je nadoplaćenih 4 i po milijuna eura postala stopostotni vlasnik ekonomskih prava na igrača.

Destro se po dolasku u Romu u početku mučio ispuniti očekivanja, imao je i problema s ozljedama, ali je sezonu ipak okončao s 11 pogodaka u 26 utakmica u svim natjecanjima.

Napadač koji je nastupio i za seniorsku reprezentaciju Italije, produkt je Interove akademije za mlade igrače, ali nikada nije nastupio za prvu momčad ''nerazzurra''. Igrao je za talijansku U-21 reprezentaciju koja je ovoga ljeta izgubila finale Europskog prvenstva od Španjolske s 4-2.
Totalsport

pomaranca

Talijanski dnevni list Gazzetta dello Sport objavio je u današnjem (utorak) izdanju da su čelnici nogometnog prvaka Italije, Juventusa, otišli u Manchester, gdje će od Cityja pokušati kupiti Carlosa Teveza.

Iako je isti medij prije desetak dana objavio vijest da je Juventus i službeno odustao od kupovine argentinskog napadača, sada je transfer, tvrdi Gazzetta, blizu realizacije. Juventus i Tevez su se već dogovorili oko privatnog ugovora, meÄ'utim klubovi joÅ¡ nisu pronaÅ¡li zajednički jezik oko odÅ¡tete za Argentinca. Juventus prema posljednjim informacijama nudi 10 miliona eura, dok tržiÅ¡na vrijednost Teveza iznosi oko 25.

Tevezu je preostala još samo jedna sezona aktuelnog ugovora, a ukoliko ga ne produži do januara 2014. godine, moći će potpisati za bilo koji klub bez odštete. Stoga je Cityju u interesu da ga ili proda ili mu produži ugovor.

Podsjetimo i da bi City vrlo rado dao Teveza Milanu, plus još nešto gotovine, za usluge talijanskog "topnika" Stephana El Sharawaayja i to je vjerojatno razlog zbog kojeg se ne mogu dogovoriti oko odštete engleski i talijanski klub.

Tevez je u proÅ¡loj sezoni igrajući za "graÄ'ane" u 34 nastupa Premierlige postigao 11 pogodaka i 13 puta asistirao za isti.
Totalsport

pomaranca

Argentinac Carlos Tevez, koji je prešao u Juventus nakon četiri spo-rne godine u Manchester Cityju, u torinskom je klubu dobio dres s brojem 10, kojeg je nosila klupska legenda Alessandro Del Piero.

Juventus je objavio da je s argentinskim napadačem potpisao trogodiÅ¡nji ugovor. Visina transfera nije objelodanjena, ali mediji nagaÄ'aju da se radi o 12 milijuna eura.

Del Piero je proveo gotovo 20 godina u Juventutu, kojem je pomogao u osvajanju Lige prvaka 1996. godine, a ostao je uz klub i kada je kažnjen ispadanjem u Serie B u sezoni 2006./2007. zbog namjeÅ¡tanja utakmica. ProÅ¡le je godine otiÅ¡ao u australski Sydney FC. Michel Platini i Roberto Baggio su takoÄ'er nosili slavni Juveov dres s brojem 10.

Tevez (29) je u City došao 2009. godine iz Manchester Uniteda. Svoj boravak u Velikoj Britaniji započeo je u sezoni 2006./2007. s West Hamom, postavši lokalni heroj nakon što je zabio gol kojim je zadržao klub u Premier League 2006. Sa Cityjem je osvojio Kup Engleske 2011.

Iako je imao loše odnose s trenerom Robertom Mancinijem u sezoni 2011./2012., Tevez je ipak sezonu završio kao njabolji strijelac momčadi sa 17 postignutih pogodaka.
hrt.hr

pomaranca

Vezni nogometaš Rome Simone Perrotta (35) objavio je u subotu završetak igračke karijere.

Perrotta je bio član talijanske reprezentacije koja je 2006. godine postala svjetski prvak, a s Romom je četiri puta osvajao drugo mjesto u Seriji A. Igrao je za Regginu, Juventus, Bari i Chievo, a od 2004. godine je neprekidno bio član Rome.

- Odlučio sam radije okončati karijeru kao igrač Rome, nego otići u neki manji klub. Želio sam završiti igračke dane u dresu Rome i mislim da je to ispravna odluka - poručio je Perrotta.
Totalsport

pomaranca

Reprezentativac Rumunije, 35-godišnji Bogdan Lobont, golman AS Roma je obnovio ugovor do juna 2016.

pomaranca

Transfer tridesetogodišnjeg talijanskog nogometaša Antonija Cassana iz Intera u Parmu dobio je i službeno svoju potvrdu.

Parma je transfer potvrdila na svojoj službenoj web-stranici, a kao dio posla će vrlo vjerojatno u suprotnom smjeru otići 21-godišnji alžirski napadač Ishak Belfodil.

Cassano, koji je prošle sezone zabio osam golova za Inter u svim natjecanjima, potpisao je trogodišnji ugovor. U Parmi će nositi dres s brojem 99, a službeno će biti predstavljen već u četvrtak.

Bit će mu to sedmi različiti klub u karijeri nakon Barija, Rome, Real Madrida, Sampdorije, Milana i Intera. U dresu talijanske reprezentacije dosad je skupio 35 nastupa i pritom zabio 10 golova.
Totalsport