Italijanska liga-Seria A lega calcio

Started by stafa, December 11, 2009, 09:24:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Siniša Mihajlović ipak je odlučio produžiti ugovor sa Sampdorijom i ostati na klupi kluba iz Genoe. Ugovor je produžen na još jednu sezonu i završava 30. lipnja 2015. godine...

Mihajlović i Sampdoria postigli su dogovor o nastavku suradnje i klub je danas objavio kako će u sljedećoj sezoni imati istog trenera. Mihajlović je prije nekoliko dana odbijao potvrditi ostanak u klubu Å¡to je dovelo do nagaÄ'anja o njegovoj sudbini, no na kraju ipak neće mijenjati klub.

Upravo u tom razdoblju pojavio se meÄ'u kandidatima za preuzimanje klupe Juventusa, ali Antonio Conte odlučio je ostati u torinskom velikanu i samim time izbacio sve ostale kandidate iz igre. MeÄ'u njima i Mihajlovića koji je u konačnici slijedio Conteov primjer i ostao u klubu.

U Sampdoriju je stigao početkom sezone umjesto Delija Rossija, a u trenerskoj biografiji ima posao pomoćnog trenera u Interu, prvog trenera Bologne, Catanije i Fiorentine te izbornika Srbije.
Totalsport

pomaranca

38-godišnji Stramaccioni je novi trener Udineseja, pre toga bio je u sezoni 2012/13 trener milanskoga Intera. Na trenerskoj klupi će zamijeniti 58-godišnjeg Francesca Guidolina, koji ostaje u klubu kao savjetnik.

pomaranca

Andrea Pirlo je stavio potpis na ugovor s Juventusom do kraja sezone 2015./2016. i tako otklonio sve špekulacije oko nastavka svog nogometnog puta. Iako se spominjao ozbiljno zanimanje nekih klubova iz američko-kanadskog MLS-a, Pirlo ostaje vjeran Bianconerima i to točno do 30.lipnja 2016. godine.

"Sjajna priča se nastavlja. Profesor je potpisao ugovor s Juventusom do 30. lipnja 2016. godine. VoÄ'a na terenu, ubojit za protivnika, s njim smo osvojili tri uzastopna naslova prvaka i dva Superkupa. U 131 odigranoj utakmici Pirlo je bio dirigent na travnjaku i čovjek od kojeg je počinjala svaka akcija", piÅ¡u u službenom dopisu ljudi struke iz Juventusa.

Ovaj talijanski fantazist je svoje prve nogometne korake napravio u Bresciji, odakle je 1998. prešao u redove milanskog Intera. Tamo nije ubilježio značajniju minutažu, nego je odlazio na posudbe u Regginu i Bresciju, nakon čega je 2001. stigao u Milan i ostavio dubok trag sve do 2011. godine i prelaska u Juventus.
balkan-sport

pomaranca

Samo dan nakon što je Edoardo Reja objavio da napušta klupu Lazija, iz rimskog kluba za novog trenera imenovali su 48-godišnjeg Stefana Piolija koji je ranije trenirao Salernitanu, Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu, Sassuolo, Chievo i Palermo.

pomaranca

Bivši engleski reprezentativac odlučio je pronaći novi izazov nakon odlaska iz Chelseaja te je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 38.000 funti tjedno. Ashley Cole stigao je danas u Italiju gdje će finalizirati transfer u Romu.

Bivšem engleskom reprezentativcu Roma je ponudila dvogodišnji ugovor vrijedan 2.5 milijuna eura godišnje.

Sve je načelno dogovoreno, saznaje Goal, te su preostale neke formalnosti, uključujući liječnički pregled.

Ovaj 33-godišnjak u Rim stiže kao slobodan igrač nakon što mu je lipnju istekao ugovor s Chelseajem.

Colea su željeli izmeÄ'u ostalih Liverpool, Tottenham i Milan, ali on se odlučio za Romu, koja je kao druga u Serie A izborila Ligu prvaka.
(goal.com)

pomaranca

Jedan od najtalentiranijih mladih francuskih igrača potpisao je s Juventusom. Dosadašnji igrač PSG-a Kingsley Coman danas je potpisao petogodišnji ugovor s Juventusom, potvrdio je talijanski prvak.

"Možemo potvrditi da je Kingsley Coman stigao u klub iz PSG-a nakon što smo dogovorili sve uvjete. On je potpisao petogodišnji ugovor", objavio je Juventus.
Coman (18) je inače jedan od najboljih mladih igrača Francuske koji je u PSG-u bio od 2004. godine.

Za Parižane je debitirao u veljači 2013. gdoine sa 16 godina, a za klub je odigrao samo četiri utakmice.
(goal)

pomaranca

Reprezentativac Slovenije, 27-godišnji napadač Valter Birsa sljedeću će godinu provesti na posudbi u Chievu iz Verone, odakle je stigao iz Milana.

pomaranca

Povremeni talijanski nogometni reprezentativac Alberto Gilardino karijeru će nastaviti u Kini
Dosadašnji napadač Genoe odlazi u klub čiji je trener bivši talijanski izbornik Marcello Lippi, a transfer je potvrdio sam putem Twittera.

- Dragi navijači i prijatelji. Jutros sam potpisao za Guangzhou Evergrande čime započinje moja nova avantura. U prosincu sam imao priliku otići u Kanadu, ali odbio sam jer sam sanjao dres talijanske reprezentacije. Sada kada je taj san nestao, želio sam upoznati novi život i nogometnu kulturu i zato sam donio odluku o odlasku u Kinu - poručio je Gilardino.

U dosadašnjem dijelu karijere 32-godišnji napadač je igrao za Piacenzu, Veronu, Parmu, Milan, Fiorentinu, Bolognu i Genou. Za talijansku je reprezentaciju odigrao 57 utakmica i postigao 19 pogodaka, ali nije bio u kadru na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
(Totalsport)

pomaranca

Brazilac je stigao u Milan kao slobodan igrač nakon Å¡to mu je na kraju proÅ¡le sezone istekao ugovor s francuskim prvakom PSG-om. S Milanom je 31-godiÅ¡nji stoper Alex potpisao dvogodiÅ¡nji ugovor, s opcijom produljenja na joÅ¡ jednu sezonu. Dopredsjednik talijanskog nogometnog velikana Milana Adriano Galliani predstavio je tamoÅ¡njim novinarima pojačanje "rossonera" na stoperskoj poziciji â€" Alexa...

Brazilac je stigao u Milan kao slobodan igrač nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor s francuskim prvakom PSG-om. S Milanom je 31-godišnji stoper potpisao dvogodišnji ugovor, s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

- Napravit ću sve Å¡to je u mojoj moći da odigram dobru sezonu i da se Milan vrati u Ligu prvaka â€" rekao je Alex nakon potpisivanja ugovora.

- Alex je igrač sa sjajnom karijerom kojega smo željeli dovesti već u nekoliko navrata. Sada smo u tome uspjeli, a pritom smo pretekli oÅ¡tru konkurenciju koja je takoÄ'er željela njegov potpis. Veliki je to uspjeh za nas uoči nove sezone â€" rekao je Galliani.

Milan će Alexu biti peti klub u njegovoj profesionalnoj karijeri nakon Santosa, Chelseaja, PSV-a i spomenutog PSG-a.
Totalsport

pomaranca

Inter želi složiti agresivnu momčad, a velika želja im je dolazak Čileanca Garyja Medela.

Inter je doveo Nemanju Vidića, u sljedećih nekoliko dana očekuje se potvrda transfer Yanna M'Vile, a nova meta im je Gary Medel iz Cardiffa.

VelÅ¡ani traže za ÄŒileanca devet milijuna, meÄ'utim Inter nudi samo sedam. MeÄ'utim, toliko su zagrizli za ovog veznjaka da će se vjerojatno naći na nekih osam milijuna.

"Već imamo kvalitetan vezni red. Ali želimo da naš vezni red dobije na agresivnosti. Zato želimo Medela. Od ponedjeljka nastavljamo razgovore oko dolaska Medela jer on želi u Inter", rekao je sportski direktor Inter Piero Ausilio.

'Nerazzurri' se takoÄ'er nadaju da će s Portom dogovoriti da otkupe ugovor Rolanda koji je proÅ¡le sezone na San Siru bio na posudbi. Portugalci žele pet milijuna eura, Inter nudi 3.5. Dolazak Rolanda znači vjerojatno zbogom Hugo Campagnaru.

A što novi 'ratnički' Inter znači za hrvatskog reprezetnativca Matea Kovačića. Trener Walter Mazzarri vjerojatno će mu dati puno slobodu iza napadača i zato traži takve 'pitbulove' kao što je Medel.
(goal)

pomaranca

Milan je odlučan ovog ljeta prodati Marija Balotellija. Cijena koju "crveno-crni" traže pala je na 14 milijuna funti. Umjesto Balotellija, Milan želi Radamela Falcaa ili Jacksona Martineza. - Izvor: Metro

pomaranca

Å panjolski veznjak Michu sve je bliži odlasku iz Swansea u Napoli. Cijena je 1,25 milijuna â,¬ za posudbu i 7,5 milijuna â,¬ opcija za kupnju. Napoli želi i Brazilca Lucasa Leivu iz Liverpoola na posudbu, te Nijemca Cristopha Kramera iz Leverkusena. - Izvor: gianlucadimarzio.com

pomaranca

"Jako sam sretan i znam koliko je važno trenirati ovaj klub", rekao je Juventusov trener Massimiliano Allegri po službenom potpisivanju dvogodišnjeg ugovora za Juventus...

Allegri je bio bez kluba od januara kada je napustio klupu Milana. "Rossonere" je u prvoj sezoni na klupi odveo do naslova talijanskog prvaka, dok je u preostale dvije sezone završavao na drugom, odnosno trećem mjestu, osiguravši svake sezone nastup u Ligi prvaka.

Na klupu Juventusa Allegri dolazi iznenada, nakon što je sinoć ostavku podnio dosadašnji trener Antonio Conte.

"Za mene je ovo čast, ali i grom iz vedra neba kada su me pozvali jučer i pitali da li sam na dispoziciji za treniranje Juventusa. Od sutra započinjem s radom, zajedno s klubom i igračima, internacionalcima koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu, kako bismo imali važnu i pobjedničku sezonu", dodao je talijanski strateg na predstavljanju.

"Shvaćam da bi navijači trenutno mogli biti malo skeptični jer su promijenili trenera u manje od 24 sata. PokuÅ¡at ću ih pridobiti dobrim rezultatima, na$$$$im radom, poÅ¡tovanjem i profesionalizmom. Nemam namjere radikalno mijenjati ekipu. Radit ću s igračima i pokuÅ¡ati ovu jaku ekipu dodatno ojačati. Juventus je i dalje favorit u Italiji, dok u Evropi ima joÅ¡ puno velikih klubova. U Evropi moramo biti meÄ'u osam najboljih", kazao je Allegri.

Juventus je pod Conteom prošle sezone osvojio treći uzastopni "Scudetto", pa se od Allegrija u najmanju ruku očekuje nastavak dominacije na Apeninskom poluotoku.
(Totalsport)

pomaranca

Talijanski viceprvak Roma angažirala je 21-godišnjeg argentinskog veznjaka Juana Iturbea, dosadašnjeg člana Verone, s kojim je potpisala ugovor na pet godina. Iz Rome su objavili kako je prelazak vrijedan 22 milijuna eura, a mogao bi se povećati za još 2-5 milijuna ovisno o Iturbeovim igrama u novom klubu.

Iturbe je prošle sezone postigao osam pogodaka za Veronu te ga je osim Rome želio dovesti i prvak Juventus, ali su torinski Crno-bijeli ispali iz igre nakon iznenadnog odlaska trenera Antonija Contea. Iturbe je peti novi igrač u Romi ovoga ljeta, nakon Ashleya Colea, Urbyja Emanuelsona i Seydoua Keite.
(hrt.hr)

pomaranca

Juventus je potvrdio da je za 3.5 milijuna eura u Torino prodao 31-godiÅ¡njeg napadača Fabija Quagliarellu, koji je već bio igrač tog kluba izmeÄ'u 1999 i 2005, kasnije je igrao joÅ¡ za Udinese, Sampdoriju i Napoli. Quagliarella je za reprezentaciju Italije upisao 25 nastupa i zabio  sedam zgoditaka, od 2010. nije viÅ¡e igrao za azzurre. - Izvor: Nogomania