Italijanska liga-Seria A lega calcio

Started by stafa, December 11, 2009, 09:24:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pomaranca

Morata odlazi u Juventus za 20 milijuna eura, koliko će zaraditi Real Madrid. Potpisao je petogodišnji ugovor Alvaro Morata novi je igrač Juventusa, a transfer su na svojim službenim stranicama potvrdili i klubovi!

Morata, doznaje Goal, odlazi u Torino za 20 milijuna eura, koliko će zaraditi Real Madrid. Mladi Alvaro (21) proÅ¡ao je liječnički pregled i potpisao petogodiÅ¡nji ugovor, meÄ'utim, 'kraljevi' će krajem sezone 2015/16. imati pravo ponovno otkupiti Moratu, a iznos će ovisi o broju nastupa i neće smjeti biti viÅ¡i od 30 milijuna eura.

"Juventus je jedan od najboljih klubova svijeta i najveći u Italiji. Pokušat ću doprinijeti. Razgovarao sam s Allegrijem i jedva čekam da počnem s pripremama. Dugo sam želio doći u Juventus jer su mi pokazivali da me žele. Spreman sam za Serie A", rekao je Morata.

Morata je mladi španjolski reprezentativac, a prošla sezona mu je bila prva prava seniorska u Madridu. Ukupno je za španjolski klub odigrao 52 utakmice, pretežno ulazio s klupe, a zabio je 11 golova i imao šest asistencija.

U Juveu ga čeka oštra konkurencija, za mjesto će se boriti s Tevezom, Llorenteom, Giovincom i Diagneom, koji je došao iz Liersea.
(goal)

pomaranca

Tridesettrogodišnji lijevi bočni proveo je posljednjih osam sezona u engleskom klubu u koji je 2006. došao iz Monaca. Francuz Patrice Evra od ponedjeljka više nije igrač Manchester Uniteda i sljedeće dvije sezone igrat će u Juventusu iz Torina, objavio je Manchester United.

TridesettrogodiÅ¡nji  lijevi bočni proveo je posljednjih osam sezona (379 utakmica) u engleskom klubu u koji je 2006. doÅ¡ao iz Monaca. Evra, koji je za francusku reprezentaciju odigrao 61 utakmicu, s Manchester Unitedom je osvojio Svjetsko prvenstvo za klubove 2008. godine, Ligu prvaka 2008. godine, pet prvenstava Engleske (2006.-2007., 2007.-2008., 2008.-2009., 2010.-2011., 2012.-2013.),

Iako je bilo glasina kako će prošlotjednim odlaskom Antonia Contea s klupe Juventusa, propasti neki dogovoreni transferi, ovaj Patricea Evre ipak nije.

"Vjerujem da je moj transfer u Juventus prava odluka u ovom trenutku moje karijere i nastavit ću s izazovima i pokušajem da napredujem. Juventus je veliki klub i jedva čekam biti dio momčadi i sudjelovati u uspjesima koji su sastavni dio povijesti kluba," kazao je Evra za Sky Sport.

Evra je u Juventus prešao za 1,5 milijuna eura, a mogao bi zaraditi još pola milijuna eura bonusa. Iznos će biti plaćen u dvije rate.
(goal)

pomaranca

Hrvatski reprezentativac Å ime Vrsaljko i službeno je igrač talijanskog prvoligaÅ¡a Sassuola. Vrsaljko stiže u mali klub iz regije Emilia Romagna iz Genoe, a prema navodima talijanskih medija njegovom sada već bivÅ¡em klubu pripast će izmeÄ'u Å¡est i sedam milijuna eura odÅ¡tete.

Sassuolo je proÅ¡le sezone jedva osigurao ostanak, a radi se o klubu koji usko suraÄ'uje s talijanskom prvakom Juventusom pa se nagaÄ'a kako je Vrsaljko ustvari stigao na probu za Staru damu.

Vrsaljko je stigao u Genou 2013. iz Dinama i od tada je odigrao 22 utakmice. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je u devet utakmica, od toga i dvije na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu.
(hrt.hr)

pomaranca

Smatram da Serie A odgovara mojem stilu igre. Dosta prijatelja imam tamo i zato znam mnogo toga o ligi", rekao je bh reprezentativac Ervin Zukanović.

Bh reprezentativac Ervin Zukanović od sljedeće sezone igrat će u italijanskom prvoligašu Chievu. 27-godišnji stoper stigao je na posudbu iz belgijskog Genta, a u četvrtak je i službeno predstavljen u novom klubu.

Zukanović je objasnio razlog odlaska u Italiju.

"Smatram da Serie A odgovara mojem stilu igre. Ona je jedna od najboljih liga Evrope. Dosta prijatelja imam tamo i zato znam mnogo toga o Serie A."
(goal)

pomaranca

Branič Feyenoorda Stefan de Vrij i službeno je postao novi igrač Lazija nakon što su Rimljani potvrdili transfer navodno vrijedan 9 milijuna eura

22-godišnji branič koji je imao sjajne nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u kojem je stigao do bronce, prošao je liječnički pregled i potpisao višegodišnji ugovor navodno vrijedan 9 milijuna eura.

De Vrij je bio na meti Manchester Uniteda, ali Louis van Gaal nakon Nizozemske nije uspio nastaviti suradnju s braničem i na Old Traffordu.

"Dugo sam razmišljao prije nego što sam se odlučio za Lazio. Nakon dugih razgovora s ljudima iz Rima Lazio je na mene ostavio odličan dojam, a kad sam potpisao osjećam se puno bolje. Jako sam zadovoljan s ovim korakom u mojoj karijeri", rekao je De Vrij nakon potpisa ugovora.
(goal)

pomaranca

Urby Emanuelson (28) svoju će nogometnu karijeru nastaviti u Romi. Iz redova uglednog rimskog prvoligaÅ¡a potvrdili su njegovo dovoÄ'enje i potpisivanje jednogodiÅ¡njeg ugovora uz opciju dodatnog produženja.

Emanuelson dolazi u Romu kao slobodan igrač nakon što su mu u Milanu odbili ponuditi produženje ugovora.

HolanÄ'anin igra na poziciji lijevog beka ili po potrebi lijevog krila, a na Olimpico dolazi svega četiri dana nakon Å¡to su Giallorossi doveli Ashleyja Colea.

Roma će biti četvrti Emanuelsonov klub u karijeri koju je započeo u Ajaxu 2004. Za Milan je potpisao 2011., a drugu polovinu prošle sezone proveo je u Fulhamu.
(Totalsport)

pomaranca

Talijanski nogometni prvoligaš Lazio angažirao je bivšeg nizozemskog reprezentativnog braniča Edsona Braafheida (31), dosadašnjeg člana njemačkog Hoffenheima.

Braafheid je u Lazio stigao bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s Hoffenheimom.
(Hina)

pomaranca

Fiorentina je pak u svoje je redove dovela argentinskog reprezentativnog braniča Josea Mariju Basantu (30), dosadašnjeg igrača meksičkog Monterreya.

Basanta je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastupio u dvije utakmice, ali nije ulazio u igru u finalu u kojemu je Argentina izgubila od Njemačke sa 0-1.

Inače, u Monterreyu je Basanta proeo šest godina, te je osvojio dva naslova meksičkog prvaka.
(Hina)

pomaranca

18-godiÅ¡nji ganski vezni igrač Godfred Donsah preÅ¡ao je iz Palerma u Cagliari za 2 milijuna â,¬. - Izvor: ghanasoccernet

pomaranca

BivÅ¡i reprezentativac Å panije u mlaÄ'im selekcijama od U-17 do U-21, 24-godiÅ¡nji krilni igrač Iago Falque preÅ¡ao je za 5 milijuna â,¬ iz Tottenhama u Genou. U sezoni 2013/14 bio je posuÄ'en u Rayo Vallecano.

pomaranca

Rafa Marquez nakon četiri godine vraća se u Europu, igrat će u Veroni. Legendarni meksički branič Rafa Marquez vraća se u Europu. On će sljedeće godine braniti boje Hellas Verone.

Informaciju je putem Twittera potvrdio dosadašnji Marquezov klub Leon.

35-godišnji branič tako se vraća u Europu, gdje je od 1999. do 2003. godine igrao za Monaco, a od 2003. do 2010. godine branio je boje Barcelone.

Od 2010. do 2012. bio je član New York Red Bullsa, a posljednjih 18 mjeseci igrao je za meksički Leon.

Dolaskom u Veronu postat će tek drugi Meksikanac u povijesti Serie A, nakon Miguela Layuna koji je sezonu 2009./10. igrao u Atalanti.
(goal)

pomaranca

Reprezentativac Australije, 21-godiÅ¡nji vezni branič Joshua Brillante preÅ¡ao je za 1 milujun â,¬ iz australskog kluba Newcastle Jets (A-League) u Fiorentinu.

pomaranca

Reprezentativac Francuske, 28-godiÅ¡nji srediÅ¡nji branič Adil Rami preÅ¡ao je iz Valencije u AC Milan za 3,75 milijuna â,¬. Potpisao je ugovor do juna 2017.

pomaranca

Lopez je dogovorio četverogodišnji ugovor s Milanom, a potpisati bi trebao u ponedjeljak. Dolaskom Keylora Navasa u Real, bilo je jasno da Iker Casillas ili Diego Lopez moraju napustiti klub. Tu je ključnu ulogu odigrao pomoćni trener 'kraljeva' Fernando Hierro, koji se zalagao za ostanak legendarnog kapetana u klubu, pa je novu sredinu morao pronaći Diego Lopez.

Željeli su Å panjolca klubovi s Otoka, Monaco, meÄ'utim on će karijeru nastaviti u Italiji, u redovima Milana.

Diego Lopez dogovorio je četverogodišnji ugovor s talijanskim velikanom, a ugovor bi trebao biti potpisan u ponedjeljak nakon liječničkog pregleda.

A da je transfer blizu realizacije potvrdio je i potpredsjednik 'rossonera' Adriano Galliani.

"Diego Lopez je 99.9% novi igrač Milana."
(goal)

pomaranca

U Fiorentini su svjesni da će teško zadržati 26-godišnjeg Kolumbijca, a zaradit će najmanje 40 milijuna eura. Predsjednik Fiorentine Andrea Della Valle priznao je da bi do kraja prijelaznog roka klub mogao ostati bez ostati bez Kolumbijca Juana Cuadrada.

Iza 26-godišnjeg krila je odličan nastup na Svjetskom prvenstvu, a u svojim redovima rado bi ga vidjeli Manchester United i Barcelona.

U Firenci ga žele zadržati, ali znaju da će to biti jako težak zadatak.

"Razgovarao sam s Cuadradom i predstavio mu naš projekt", rekao je Della Valle za Gazzetta dello Sport.

"Poručio sam da ostane joÅ¡ godinu u momčadi koja ima pobjednički projekt, ali nisam optimist, jer  on ima dobre ponude i možda ćemo ga morati pustiti."

Na pitanje je li transfer blizu realizacije Della Valle je rekao:

"Vidjet ćemo što će biti sljedećeg tjedna."

Budućnost Kolumbijca trebala bi se znati kroz dva tjedna, a teško da će ostati u Fiorentini i ispoštovati ugovor koji ga s klubom veže do lipnja 2017. Fiorentina ga neće pustiti za manje od 40 milijuna eura.
(goal)