Problem sa Dreambox 500s (internet)

Started by zbaz, March 25, 2011, 01:03:58 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zbaz

Cao ljudiimam problem sa svojim dreambox 500s risiverom, vec 2 dana do njega ne dolazi internet pa samim tim i ne mogu koristiti CS, dali neko zna sta je greska i dali je moguce popraviti to??
Da napomenem da se radi o kineskoj kopiji i da ga koristim vec oko godinu dana!
Hvala unaprijed za potencijalnu pomoc

Tirkic

Ovako idi menu-6-5-1 ukljuci dhcp (stavi kvacicu) zeelno dugme da spremis pa onda istekaj resiver iz struje pa ponovo usteakaj. Ako to ne prodje pregledaj kabal itd. E ako nije ni to onda je otisla mreza.

Pozzz

boshkarin

jel možeš doć do addons servera na imiđu?? ako ne možeš lako moguće je da je otišla mrežna kartica, ako možeš s drimom izaći vani (doć do addons servera ili nekog drugog useraddon servera) onda je nešto drugo.........

zbaz

Ako mi je otisla mrezna na DM-u mozete li mi reci jel se to moze popraviti, gdje i kome bih se trebao obratiti i koliko otprilike taj popravak kosta?

patriot07

pogledaj dali ti gori lampica u resiveru , ako negori otišla mrežna ili je do kabla

zbaz

Quote from: patriot07;89135pogledaj dali ti gori lampica u resiveru , ako negori otišla mrežna ili je do kabla

Ne gori, upali se samo kad mi risiver bude iskljucen iz struje pa kad ga upalim i izgleda cim se zagrije da ne dolazi internet do njega!!
Koliko kosta popravak i gdje se to moze doraditi?? Jel moze u komp servisu??

boyhr

pozz
Ako nije off topic tema !!!
Imao sam vec dva takva slucaja pri testu pozelene samo Nameserver i Gateway i uspjesno rijesena.
Mislim da je prisutan bug kod geminija sa ukljucenom opcijom DHCP
S toga iskljucite opciju DHCP
i rucno ukucajte na primjer ovako ( ovisno o routeru kod vas )
192.168.1.123
255.255.255.0
192.168.1.1
192.168.1.1
Nadam se da ce pomoci pri konekciji dreama na net.
boyhr