Sbox / cccam problem - sbox blokira

Started by Skandi, June 07, 2011, 09:57:34 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Skandi

Pozdrav,

Nadam se da ce se naci neka dobra dusica koja bi imala prijedlog kako da rijesim sbox problem.

Dakle, moja N3 kartica radi fino u mom db500, i to u mnogim kombinacijama (cccam 2.1.4 / sbox 0.0.4-7; cccam 2.2.1 / sbox 0.0.4-7; cccam 2.2.1 / sbox 0.0.4-8). Ono sto me zeza je to sto sbox blokira relativno cesto. Nekad je to 1 puta dnevno, nekad 2 puta, a nekad, mada rijetko, i 3 puta na dan.
Sto se tice cccam-a, on nastavlja raditi kako treba. Samo sbox zablokira. Nakon sto ih restartiram preko plavog panela sve bude u redu... Do slijedeceg zamrzavanja sbox-a.

Pokusao sam koristiti sve gore navedene kombinacije cccama i sboxa i sa svakom se dogadja isto. Ne pomazu mi ni skripte za automatski restart cccama, jer, kako rekoh, s njim bude sve u redu.

Ima li tko kakav prijedlog?

Pozdrav

Oscam

pretpostavljam da je Digi karta u pitanju , jos samo mozes ubaciti i sbox check scriptu da i njega prati i dize nakon padanja , ako na tom resiveru ujedno gledas onda je to normala za dm500 da zablokira makar jednom u toku dana

Skandi

Hvala na odgovoru.
I da, Digi je u pitanju. Probat cu sa kontrol scriptom danas. Nisam ni znao da postoji dok nisam slucajno nabasao na nju kad sam pretrazivao forum. Trazio sam nekakve "restart" scripte za sbox, a po uzoru na cccam-ov restart i slicno.... i nisam nasao, a danas skroz slucajno. Probat cu je postaviti...

patriot07

u mene  karta radi i gledam kanale ali cccam mi neradi uz sbox niti mogu dodat liniju sa db 500 na pc server

Skandi

@janicar - od kada sam stavio script sve vozi puno bolje. Morao sam manualno restartirati sbox samo jedom u 10-ak dana. Hvala na ideji.

@patriot
u mene je problem što mi karta radi i gledam kanale ali cccam mi neradi uz sbox niti mogu dodat liniju sa db 500 na pc server

Moja kartica je u DM 500. Vozi sa cccam/sbox. Iz DM500 sam dao C liniju mom drugom boxu (Dm7000), i tek sa tog drugog boxa dijelim karticu koja vozi na prvom box-u. Karticu koja ja na prvom boxu i koju fakticki cita sbox, ne mozes (bar meni nikad nije uspjelo) dijeliti direktno sa tog istog box-a i iz njegovog cccam.cfg-a.

Nadam se da nisam zakomplicirao...

pozdrav

patriot07

tako sam i ja htijeo ali nemogu nikako da povežem db 500 sa pc serverom i ja želim samo da mi db 500 čita karticu a preko pc servera sherat dalje,ali mi je problem nemogu da ih povežem

Skandi

Quote from: patriot07;100698tako sam i ja htijeo ali nemogu nikako da povežem db 500 sa pc serverom i ja želim samo da mi db 500 čita karticu a preko pc servera sherat dalje,ali mi je problem nemogu da ih povežem

Dakle,

Sbox konfiguracija

[main]
server_only=1   
log=1          
userspath=/var/bin/users.sbox      
webadmin=user:pass
webinterface=1         
webport=5555      

cccam postavke (onaj cccam koji ide zajedno sa sbox-om

prva linija u cfg file-u mi je ova (koja spaja cccam i sbox)

N: 127.0.0.1 12012 user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

(a sve ostalo dolazi poslije)

F linija u cccamu koji radi sa sboxom, a koja se donosi na drugi drambox koji ce fakticki biti server:
F: usr pass 2 0 0 { 0:0:3 } {} {} 192.168.1.12

C linija u dreamboxu broj 2 (onaj koji ima samo cccam i u kojem NIJE kartica, dakle, C linija koja ti dopusta spajanje na cccam prvog dream-a.

C: 192.168.1.12 12013 usr pass

Obrati paznju na to da na mom routeru a za prvi dream, dakle za onaj gdje je cccam/sbox, imam otvorena dva porta, (za ovaj primjer odabrani), 12012 i 12013. Jedan port (12012) koristi sbox, dok drugi port (12013) koristi cccam.

Nadam se da ce ti ovo pomoci...

halflife

ako imaš čitač za pc, nema razloga da to ne radi. ja sam imao sličnih problema sa rušenjem sboxa svako malo pa sam dobivao razne savjete tipa:
sbox radi loše na linux pc, koristi dreambox, drugi kaže da sbox nevalja, koristi oscam, treći, da tek kad je stavio kpcs radi dobro itd,...
evo moje iskustvo:
ubuntu zadnja verzija, 10.6 destop, (iako nebitno)
phoenix čitač stavljen na 3.86MHz
sbox 0.0.4.6, znači stari, uključen port.list, cash isključen!!!
preko n linije predan cccamu 2.0.11 na istom pc, radi savršeno.
u vašem slučaju, pokrenuti sbox na dreamu 500, u configu staviti cash na 0 (ili maksimalno 7, nikako 15 jer to ga ruši), dozvoliti čitanje port.list i definirati mu lokaciju. port.list obavezno koristiti jer je digi specifična kartica i otvara samo dio paketa. bez port.list, kartica postaje bombardirana upitima za koje nema odgovora.
zašto stari, a ne novi sbox? zato jer 0.0.4.b ne čita port.list. očito bug koji će biti ispravljen. isto tako 0.0.4.6. mi pokazuje najbrži ecm time.

patriot07

da javim da sam sredio i da radi bez problema

halflife

staro je pravilo da napišeš kako si sredio, jer to što si " ti sredio" ne govori ostalima ama baš ništa.

patriot07

opet problem kad radi sbox i kad je kartica u db cccam se isključi, čim izvadim karticu cccam se upali a sbox gasi i tad mi otvara kanale sa pc servera ,a kad je kartica u db otvara mi samo kanale od digi tv pošto mi je ta kartica

veso1982

da ne otvaram novu temu imam problem  stala mi je kartica stavio sam je u kombinaciji s-box + mgcamd al nista ne daje emm
neznam gdje grijesim pokusao sam sve i zvao i sluzbu za korisnike jednostavno ne ide resiver mi je sprzen pa ne mogu preko njjega povuci update znaci kartica je na jednom DM500S i tu mije je S-box a na drugom mi je instaliran mgcamd i tu sam stavio liniju iz s-box da vuce emm

Oscam

u sbox dozvoliti AU za usera ciju ces N liniju u mgcamd , prebaciti na eurosport , startati mgcamd , nazvati korisnicku sluzbu i pratiti u putty sta se desava , zna se desiti da tek nakon sat vremena krenu EMM nakon cega se pojave CW kljucevi i onda tek ces imati sliku , ne zaboraviti Digi pusta samo jednom mjesecno update i ako tada nije ukljucen AU i niko ne povlaci sa karte nece ni povuci update

veso1982

ma pokusao sam sve zvao i SZK al nista pokrecao sam je i u oscam+mgcamd al ne ide ni to tako da sam definitvno :insanity:

MarKaba

Da se nadovežem ...
DigiTV kartica u DM500S Sbox/cccam ali kartica nije uradila AU i od noćas sve crno. Kako da rešim problem?