Uljez na Cccamu

Started by Tante-Clara, September 09, 2011, 05:16:38 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tante-Clara

Pozdrav svima.
Imam jako velik problem.
molio  bih sve koi znaju nesto o tome da mi daju savjet kako opet srediti stvar.
neko mi je uletio u server i rusi sve pred sobom.
Vise puta sam isformatirao kompjuter i sve iz pocetka novo postavio.
dakle server ubuntu.sa tri lokala Digi hrt i sky.de
svaki puta sam promjenio novi dyndns i ubacio Cccam i Oscam.
kad sa nekim mjenjam liniju on od mene dobije uredno ali kad ja povucem od njega,
server mi se u jednoj sekundi vise puta sa njime spaja i odspaja nevjerovatnom brzinom.
i to tako jako da mu srusi cccam.
moje lokalne kartice takodjer vrlo cesto padaju.
nakon novog restarta sve   C linije koje sam dobio uredno se spoje ali to stoi nekoliko minuta i opet mi ccam padne. a ljudi s koima sam se zamjenio zale se da im rusim cccam, tako probam vise puta sve ponovo instalirati i nakon dan dan i pol opet ide sve iz pocetka .
neko mi se natakari i krade tako da ga nije briga sto se dalje desava da rusi i moj cccam i od onih sa koima sam se mjenjao.
molim za pomoc.
ako neko nesto zna neka mi da savjet kako da to rijesim.
unaprijed zahvalan (Tante-Clara)

debijans

stavljaj liniju po liniju, pogledaj u debug imaš li ilegal usera?

emiliano73

Plati godišnju članarinu u premium accontu za dyndns adresu, mislim da ti je nekih 10 dolara.......meni se dešavalo isto tako......i drugo provijeri si peer-a do peer-a ,uvijek budi u kontaktu sa njima obavezno msn,tko neće izbaci ga......
pozz

denja

ja sam imao slucaj isti takav, padao mi je cccam non stop. dok nisam odkrio da je jednom mom peeru hakan cccam.cfg, i njegava linija je se nalazila na cccam-server free-listi. onda je se pokusavalo 10-tak ljudi kaciti sa istim userom i pasom na moj server, sto naravno ne ide.
promijenio sam host i port i sada radi bez ikakvih problema.

kondor

Quote from: Tante-Clara;107190Pozdrav svima.
Imam jako velik problem.
molio  bih sve koi znaju nesto o tome da mi daju savjet kako opet srediti stvar.
neko mi je uletio u server i rusi sve pred sobom.
Vise puta sam isformatirao kompjuter i sve iz pocetka novo postavio.
dakle server ubuntu.sa tri lokala Digi hrt i sky.de
svaki puta sam promjenio novi dyndns i ubacio Cccam i Oscam.
kad sa nekim mjenjam liniju on od mene dobije uredno ali kad ja povucem od njega,
server mi se u jednoj sekundi vise puta sa njime spaja i odspaja nevjerovatnom brzinom.
i to tako jako da mu srusi cccam.
moje lokalne kartice takodjer vrlo cesto padaju.
nakon novog restarta sve   C linije koje sam dobio uredno se spoje ali to stoi nekoliko minuta i opet mi ccam padne. a ljudi s koima sam se zamjenio zale se da im rusim cccam, tako probam vise puta sve ponovo instalirati i nakon dan dan i pol opet ide sve iz pocetka .
neko mi se natakari i krade tako da ga nije briga sto se dalje desava da rusi i moj cccam i od onih sa koima sam se mjenjao.
molim za pomoc.
ako neko nesto zna neka mi da savjet kako da to rijesim.
unaprijed zahvalan (Tante-Clara)
Tante-Clara ti to objasnjavas kao da ti uletio neki Tsunami :sarcastic:
Kako kazes imas Ubuntu server zato ti preporucujem Fail2ban da instaliras i tako si se oslobodio Ilegalnih Usera,duplih IP,bad comma$$$ itd,,za nadalje ako ti treba oko toga pomoc javi
pozz

halflife

fail2ban po meni nije uopće rješenje, a evo i zašto:
nekom update-ira dns nakon 2-3s, nekom treba i nekoliko minuta. fail2ban to prepozna kao napad i blokira taj dns. ja radim ručno, startam cccam u debug modu, sve vidim, imam otvorena 3 terminal prozora, jedan za cccam, drugi gdje blokiram sa naredbom illegal usere i treći za sbox. sve radi već godinama stabilno

kondor

Na taj odgovor se ti varas prijatelju!Fail2ban jos nikome nije blokirao dyns!!Blokira ako su ti 2 razlicite IP znaci user-i dyns