CS yumatu IQ+

Started by dacho15, January 10, 2010, 10:35:09 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

samir77

a kako da podesim Acamd 1.18,mislim,kako da unesem liniju i trebam li i svoje podatke unijeti sa dyndns

soulmanBH

Quote from: samir77 a kako da podesim Acamd 1.18,mislim,kako da unesem liniju i trebam li i svoje podatke unijeti sa dyndns

Ne moraš unositi DYNDNS podatke jer ACamd koristi TCP protokol, evo ti tutorijal od kolege mdaljeva da ne kucam ponovno sve:

Quote-ACamd ubaciti u Plugins folder TrumanShare-a
-otvoriti datoteku cardclient.CONF sa Notepadom
-na dno, dakle ispod silnog teksta, upisati CCCam liniju, npr:

cccamn:server.dyndns.org:12000:0/0000/0000:korisničko-ime:lozinka

*ovako je dobro napisano, da nebi slučajno netko mislio na je "n" u cccamn viÅ¡ka....znači gore je primjer

-spremiti promjene i startati TrumanShare
-gore će Å¡e prikazati ACamd padajući izbornik, i kliknite na monitor
-kad se otvori prozor ACamd-a, kliknite na Actions i označite Active ako slučajno nije.

*ako imate viÅ¡e linija koje imaju mnogo kartica, ACamd-u će biti potrebno neko vrijeme da od servera isčita njihove kapacitete, to traje nekih 10sec ovisno o broju linija i karticama koje pripadaju tim linijama.

a evo jedan primjer i od mene:

Quotestevopek :
Mozda mi mozes sastavit liniju za Acamd na primjeru:

C:marica.homedns.com 12000 MirkoxIvkovic metabox no?

soulman:
Da mogu ovako bi izgledala tvoja linija za Acamd:

cccamn:marica.homedns.com:12000:0/0000/0000:MirkoxIvkovic:metabox

Peace.

samir77

ok probat cu podesiti, a interesuje me jos utice li duzina null modem kabla na brzinu otvaranja kanala,posto je kod mene malo duzi kabal

soulmanBH

Da utječe na veće dužine preko 10 metara npr. koliko duži imaÅ¡ kabal ?

samir77

pa tako je nekako,oko 8 m,jer sam ga produzio,da mi nije uz komp,al cu probati i sa kracim.I jos da pitam npr.ova adresa sto si naveo kao primjer cccamn:marica.homedns.com:12000:0/0000/0000:MirkoxIvkovic:metabox,ovo dva puta po cetiri nule,jel i ja to upisujem kod sebe

soulmanBH

Da upisujeÅ¡ i te četiri nule, baÅ¡ kao Å¡to je navedeno. Ne znam ima li ovdje neki FREE upload na stranici da ti poÅ¡aljem, jer imam finiran i konfigurisan Acamd i Hadu za Yumatu IQ....Nema veze...hajd' poÅ¡aljem ti na DVB Upload konfigurisane fajlove a ti samo dodaj c-liniju kao Å¡to sam ti naveo gore...sada ću ti poslati linkove gdje možeÅ¡ skinuti to .... sačekaj par minuta ... može ?

antox

soulmanBH

Quote from: samir77 jel mislis na dvb upload com,ako je tako sacekat cu i hvala ti puno sto pomazes

Evo uploadovao sam ti ACamd konfigurisan i optimiziran za brže otvaranje sa Yumatu IQ rec, te Hadu 1.22 sa Pink TV cfg. fix-om.

Peace.

Tirkic

Imas upload kad ides na replay klikni na additional options, tu imas za upload ...

soulmanBH

Quote from: Tirkic Imas upload kad ides na replay klikni na additional options, tu imas za upload ...
Tnx & Sorry, nisam znao, mislio sam da moraš imati status uploadera za to .. ;)

samir77

joj nisam uspio naci a camd sto si postavio na ovom linku,kako tacno pise

soulmanBH

Quote from: samir77 joj nisam uspio naci a camd sto si postavio na ovom linku,kako tacno pise
Imaš u prethodnom postu uploadovan u attachmentu ;)

samir77

ok uredu je,nisam vidio da je ovdje postavljeno

samir77

hvala vam puno svima,nadam se da cu podesiti sutra i da ce raditi brze,sad trenutno gledam sa sky star,nije ni resiver tu.Hvala vam

soulmanBH

Nije problem drugar tu smo da pomažemo jedni drugima Wel4ome