TRUMAN

Started by dadosb, February 12, 2010, 10:56:15 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dadosb

neradi mi truman share na visti...ima li kakvo riješenje? *31*

Tirkic

Probaj fausto..

A prijatelj mi je imao istih problema sa truman share i kaze da je samo proradilo..

Provjeri da ti antivirus nije obrisao jedan fajl koji se smatra virusom a nije virus a025

dadosb

pogasio sam antivirus i firewall i svejedno isti problem

Tirkic

ajde ako ti nije problem postavi sliku koji error izbaci ...

dadosb

Nuke

anti-virus iskljuci...ili probaj ga postaviti da bude kompaktibilan sa win 2000 ako ni to nece DIZI SYSTEM ispocetka

hi-men

pozz iskreno receno imao sam taj problem i nisam ga uspio rjesiti razlog neznam ali sigurno je do viste sto neda taj tm da otvori

dadosb

a hoče li raditi na win7 ili moram nazad na XP??

soulmanBH

Quote from: dadosb a hoče li raditi na win7 ili moram nazad na XP??

Truman share radi na Win 7 ultimate bez problema.... Inače da bi radio na Visti moraÅ¡ uraditi slijedeće: Označi trumanshare.exe klikni desnim dugmetom na miÅ¡a, zatim odi na properties--> compatibility--->Run this program in compatibility mode for Windows XP service pack II---> zatim odaberi privilege level --> Run this program as Administrator i na kraju Apply i to je to... kod mene je radio na ovaj način bez problema i na Windows Vista Ultimate edition (Service pack II).

Peace.

samir77

ima li se gdje skinuti truman share 1 0 19 a da ga antivirus ne prijavi kao trojana,i da nemoram uvjek iskljuciti antivirus dok radi truman share

antox

Quote from: samir77 ima li se gdje skinuti truman share 1 0 19 a da ga antivirus ne prijavi kao trojana,i da nemoram uvjek iskljuciti antivirus dok radi truman share
ne vjerujem truman share ne sadrzi viruse i trojane al problem je šta ga AV vidi kao prijetnju..ja sam skinija dva truman share i skenira sa trend microm ništa a online scan evo rezultati..malo sam pogleda po netu mislim problem je u virusnim programima...
http://www.virustotal.com/analisis/112101fee239ef1a67f42753337c14ba582fa6ffd5202a07c03c4bc31f9565dc-1275476737
http://www.virustotal.com/analisis/58e27507943ef3d4c08b692c9f9c4625991681097d897de936efcdb4fce547c0-1269471271
pa se divimo...

Nuke

fora je u tome sto ga mora prepoznati kao virus jer... program ustavi i je virus....ali ima jedan sistem koji sam ja skuzio i u mene radi....

"prije nego downloadujes TS iskljuci A-V pa ga DL..... pa ponovo ukljuci A-V kada javi da ga prebaci u karantin pusti da ga prebaci.... onda udji rucno u karantin i samo ga vrati na prvotu lokaciji i trebalo bi da radi.... " C_10CH13

UPDATE:
" progam pokreci na opciju.... "

samir77

Eh sad cu to isprobati,eh da hoce raditi da vise nemoram misliti uvjek da gasim antivirus

samir77

nista nisam uspio,kad otvorim karanten u njemu mi nema TS,neznam gdje ga smjesti KIS 2010 ili ga obrise u nepovrat

soulmanBH

Samo dodaj TrumanShare.exe u exclusion opciju na svom KIS 2010...

ImaÅ¡ ispod flash animaciju kako dodati određeni fajl u AV ekskluziju.

Peace & Wel4ome