da li YUMATU IQ+ 3329C ...

Started by dr.strong, March 03, 2010, 07:50:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr.strong

moze da se poveze sa PC preko RS232 na serial port, a operativni sistem je win7?

Nuke

Quote from: dr.strong moze da se poveze sa PC preko RS232 na serial port, a operativni sistem je win7?

naravno da moze u mene je WIN7 i radi....naravno ako imas COM port, ima i drugacijih nacina ali morao bih impovizirati...
tj... na LPT ulaz... se isto moze povezat... ali moras dotjerat PIN-ove... da se pokalapaji i sa svim tim... trebaces napraviti vlastiti software ili ces morati zmjeneti postojeci da ide preko LPT-a...

dr.strong

ako je tako, a u sto ne sumnjam, onda ja nemam pojma koji je prvi korak da se uspostavi veza izmedju PC i Sat rec....
?

Nuke

ODGOVOR :

KORACI :
 " toga mnogo imas na forumu samo malo potrazi"
- ako zelis mjenjati SW na resiveru skines SW sa foruma
 " u podforumu Yumatu Firmware"
- ako zelis mjenjati kanale takodjer pogledaj na forumu...
ovo je ukratko sva objasnjenja imas u podforumu Yumatu - OpticumTutorials

NAPOMENA :

dr.strong

da sredjujem kanal listu, a i lakse je ubacivati kljuceve.
inace YUMATU imam par dana. ranije sam imao STRONG i njega sam sredjivao preko RS232

Nuke

editovo sam prosli post pa pogledaj... imas korak po korak ako ti treba link od SW za editovanje kanala samo mi ja javi na PM

dr.strong

hvala, ali nesto ne ide...ukljuci se i naravno na tv je tekuci kanal.
probao sam i softvare update preko rs232 sa menija u risiveru
pa i to ne ide...

Nuke

nije to strong ne mora biti direktno povezan resiver sa PC-om da bi se editovali kanali jednostavno......
resiver iskljuci iz struje donesi ga do compa ukljuci u struju...povezi RS232 i samo preko ALI editora...preuzimi listu...i mjenjaj i samo ponovo Uploaduj na STB